< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
REDMİ NOTE 13 (PRO - 5G) SERİSİ [ANA KONU] (5. sayfa)
-
-
Bence pro olanı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba herkese ben bir kaç ay öncesine kadar Redmi note 12 pro 5G 8+8 gb ram li modelini kullanıyordum ve çok memnundum bir gün 13 pro 4g ve 5G ye baktım fark göremedim kamerada ve almaktan vazgeçmiştim lakin sonra Redmi Note 13 Pro Plus aldım 12 +12 gb ramli modelini ve söyleyebilirim ki açık ara çok iyi.
Yanlız tek bir eksi var oda samsung lensleri kumlu gibi çekiyor ve öncekinde Sony camerası vardı ve cok daha canlıydı sanki.
En büyük artısıda ikiside 10x olduğu halde Note 13 pro plus daha net cekiyor ve sanki daha yakınlastırıyor gibi.
Şuan bootloader kilidi açılmıyor malesef 13 pro plus versiyonunun çünkü hyperOs resmi rom daha cıkmamış Mi sitesinde de görüldüğü gibi. Diğer sitelerdeki ( mifirm vs ) romlar resmi değil.
Suan bende Miui 14.0.7 sürümündeyim ve bootloader acmalarını bekliyorum bakalım.
Yani mesela bende ona bir çözüm olarak ayrıca kamera uygulaması yazmayı düşünüyorum 10x ten fazla zoom için lakin işte AI bağlayıp görsel güzeleştirmek lazım vs gibisinden bakalım.
Birde Plus modelin edge gibi olması harbiden çok fazla premium gibi hissettiriyor birde ekranı tam kullanıyorsunuz.
Umarım fikir edinmeniz acısından yardımcı olabilmişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 3 Haziran 2024; 1:25:16 >
-
Redmi note 13 de neden 5G yok pro da var? Bu xiaomi saçmalıkları bitmek bilmiyor.
Pro 4g fiyat açısından çok iyi ama işlemci tarafı çok sıkıntılı.. parası olan 5 g ye yönelsin
köşeli telefonlardan nefret ediyorum. telefon dediğin oval olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4g tercihi yakın zamanda (3-4 sene) sıkıntı çıkarır mı, 5g geçme için altyapımız ne zaman hazır olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam boşuna bekliyorsunuz, telefonunuzda fake rom var, bootloader kilidini bu şekilde zaten açamazsınız. Direnç ve yetkili hesap ile global hyper os yüklenir ama güncelleme alamazsınız
Fake room oldugunu bende biliyorum ama flash tool ile rom değişebiliyoruz. 12 pro 5g de nasıl olduysa bunda da olur önemli olan önce rom paylaşılması mi comunityde . Zaten bootloader kilidinin suan açılmama sebebide bu.
Bütün yD ler fake room ile gelir ama dediğiniz sey kulaktan duyma bilgiler çünkü dediğim gibi ben 12 pro 5g de gayet rahat yaptım. Zaten amaçta o bl kilidinin açılması ve oda direnç vs ile olmuyor direnc dediğiniz şey ile bl kilidi çok alakasız ve farklı işlevler için yapılan prosesler..
Room değiştikten sonra zaten güncellemeyi ota ile alabilirsinizki normal gelmesinin sebebi Yd cihazlarının hiç birinin serinumarası mi firması veritabanında değil.
Not: Buna direnç tek değil yazılımsal da imei atılıyor sonrası için.
Sizden ricam deneyimlemeden insanları burada yanlış yönlendirmemeniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 4 Haziran 2024; 0:50:10 > -
Ben bunu tamamen satış stratejisi olarak görüyorum. Mesela Xiaomi 13 ultrada e-sim yok sonra bu plustaki gibi yardımcı kamera özelliğide yok. Hatta 13 ultrada cektikten sonra yakınlaştırmayı bir sefer yapıyor ama plusta 2 sefer. İşte ultrada da çekerken o zoomu hatta fazlasını yapıyor.
Ama yinede ben 4x zoom ve öncesinde ikisi arasında fark görmüyorum. Zaten 4xten sonra aynı olsa 2x fiyat olmaz arada.
Lakin hala dediğimi savunuyorum yazılımsal olarak 30x kaliteyi düşürmeyebilir okadar eger AI ile görsel işleme eklenirse.
Ben zoom olayını flutter ortamında dart dilinde yazdım ama AI kütüphanesi için suan çok yoğunum ve açıkcası hiç deneyimlemedim daha önce.
-
Bence 5g li modeli alman daha iyi olur çünkü Türkiye 5G ye geçene kadar 6G gelecek ve 4g yalan olacak :)
-
Buradaki tartışmanın yalnızca imei boyutuna değineyim.
Kendi adıma belirtmem gerekirse; xiaomi cihazlarda direnç vs donanım müdahaleleri ile imei değişikliğine hiç tevessül edilmemeli...
Çünkü imei değişikliği yapılsa bile, sonrasında sıfırlama yapamama ve yazılım güncellemesi yapamama gibi kısıtlı kullanıma mecbur kalınmaktadır.
Son model cihaz alıp da, imei uçar korkusuyla, güncelleme yapamamak, kullanıcıyı kısıtlar.
Bu cihazlar en az 2 defa android sürüm yükseltmesi, 4 defa da HyperOS arayüz güncellemesi alır.
Imei değişikliği yaptırıp da, cihazı optimize edecek işlemleri yapmadan kullanmak, hiç akılcı değil...
Bunca zahmet niye ? Cihazı yarı fiyatına alıp kullanmak için değer mi ? Çoğumuz bu cihazlarla bankacılık işlemleri yapıyoruz.
Ha ! Xiaomi cihazlarda imei değişikliği yapıldığında kullanıcı kısıtlanmasaydı, o zaman imei değişikliği yaptırmanın bir mantığı olurdu.
Burada kullanıcıların aldandığı bir nokta var. Kullanıcı fiyat/performans cihazı alacağım derken, tam bilgi sahibi olmadan imei çaktırma işlemlerine tevessül ediyor. Sonunda bakıyor ki, "attığı taş ürküttüğü kuşa değecek" bir avantaj sağlamıyor.
Fiyat/performans cihazı alacağım diye hırs yapmaktansa, Samsung A55 alın, paşa paşa kullanın.
-
Merhaba şimdi değindiğin konularda haklısın ama söyle düşün birde mesela xiaomi 13 ultraya 24.000 tl verip dediklerini yapamamak evet ama bu modele ( redmi note 13 pro plus 5G ) 10.500 verip 240 +240 g,n kullanıp hatta yıl sonuna denk geldiğinde bir 240+240 daha kullanıp öyle imei attırmak mantıklı olur. Direnç konusunda bende halen iyimser değilim cihaz acıldıgı için. Lakin kendi durumumu konu alırsam hyperOs android 14 kurduğumda ( mi cominity sitesinden indirip kuruyorum genelde ve oda güvenilir oluyor bir nebze diğer unofficial romlara göre. ) e bu süre içinde 15 ide yakalıyor olacağım. Zaten 2 yıl olmuş olacak ondan sonra güvenlik güncelemelerini yine almaya devam eder onda sorun olmaz cünkü o güncelleme sadece patch dediğimiz yama gibi gelir.
Şimdi 24.000 verip bu korkuyla yaşamak ever seninde dediğin gibi çok saçma malesef. Ama 10.500 verip ( önceki telin fiyatını düş imei attırma parasınıda düş geliyor 2.500 tl ye ) alınan telde bence sorun olmaz.
Bankacılık içinde dediğim gibi rast gele xdata yada mifirm forumlarındaki romları kullanmanız zaten çok tehlikeli ve riskli.
-
Valla hocam, kendi adıma belirtmem gerekirse, lüzumsuz uğraşlar olarak görmekteyim.
Xiaomi markasının direnç vs gibi zorlayıcı işlemlerine katlanmaktansa, direkt imei yüklenebilen markaların modellerinden biri alınabilir. En azından kullanıcı, kendi kullandığı telefonların imei'sini yükletir. Böylece kapanma korkusunu sıfırlar.
Ya da tamamen kafam rahat olsun isteniyorsa, Samsung A55 modeli cihaz, 10 numara telefondur. Samsung'ta sürüm yükseltmeleri, arayüz güncellemeleri ve güvenlik güncellemeleri devamlı zaten...
-
İşte bu modelede 12 pro 5g gibi ister yazılımsal ister direnç ile atılabiliyor. ( diye okumuştum )
Şimdi bu model sıfırı 270 dolar ilen yurt dısında bizde 26.000 olunca TR cihazı malesef insan bu tür antik kuntik işler ile uğraşmak zorunda kalıyor çünkü kazıklanmış gibi hissediyorum aksi taktirde o parayı verince :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 5 Haziran 2024; 15:30:58 > -
Aynen... Cep telefonlarında toplam vergi yükü % 104 civarında olunca, kullanıcılar olarak hayıflanmamak elde değil.
Redmi Note 12 pro 5g modeline belirttiğiniz gibi yazılımsal imei kaydı yapılabiliyor. Ancak önceki mesajımda belirttiğim gibi, güncelleme vs işlemler yönünden telefonun kullanımı kısıtlanmaktadır.
Telefon değil, elimizde banka hesabımızı gezdiriyoruz. Hal böyle olunca, fiyat/performans takıntısına girmemek lazım. Bütçeye göre, yurtiçi faturalı telefon almak en mantıklısı...
Gençler; oyun, kamera performansı vs gerekçelerle, amiral gemisi modellere yöneliyorlar, genellikle... Telefonun ufacık ekranına bakarak, keyif alınarak oyun oynanabileceğine inanmıyorum.
Kamera olayına gelince, en iyi fotoğraf çeken telefon alınca, çekilen bu fotoğrafları kaç tane gencimiz profesyonel amaçlarla kullanıyor ? Yani para kazandırıcı bir işte kullanıyorsa, sorun yok. 100 tane iphone satılıyorsa, 99'u elinde gezdiriyor. Starbucks'a gittiğinde masanın üzerine koymayı marifet sanıyor. Yani pro özelliklerini kullanan %1 bile değil... Onlar da starbucks'a gitmez.
Hülasası; biraz uzum mesaj oldu. Ancak bizim millet cep telefonu takıntılı bir millet olduğu için, üst segmentteki modelleri edinme içgüdüsü ile hareket ediyor. Alınca da uzun zaman kullansa bari... En fazla 2 yıl içinde son çıkam modelle yeniliyor.
-
Dürüst olmak gerekirse bende 12 pro 5g den 13 pro plus a gecerken sadece su 200mp kamera olayına geldim birde kavisli edge ekrana yoksa performans olarak sonuçta atomu parçalamayacağım için aslında çokta gerek yoktu :)
Birde ben 6.500 e aldım 1 yıl kullandım imei çakmadan orjinal roomlar ile bl açıp. Ve birde üstüne en on 1000 tl civarı verip imei atacaktım Ama geçen 7.000 e verdim. Imei attırsaydım 8.000 olacaktı. Bunu imei atma içinde 10.500 e alınca bu devirde 2.500 TL ye model yenilemiş yükseltmiş gibi oldum o yüzden alması cazip geldi yoksa halen size katılıyorum dertsiz başım hesabım yurt içi ama bu fiyata yurt içi anca sıfır A52 bulursak alabiliyoruz oda zaten artık güncelleme almıyor.
Lakin evet şimdi birdaha okudum 13 pro plus modeline sadece direnç le atılıyor olabilir. Bu arada imei atılınca evet güncelleme olayı sıkıntı imei gitme durumu açısından ama atıyorum Android 15 ide aldıktan sonra ( bu yıl sonu cıkacak ) zaten official olarak güncelleme almayacak sadece güvenlik güncellemesi alacak onu fake room varken bile 12 de alıyordu. Yani imei de bir sıkıntı olacağını zannetmem o konuda.
Ama direnç konusunda 0 bilgim ile ne olur bende bilmiyorum malesef.
Ama ne ironidirki şu 1 haftalık yurt içi telefonlar böyle zamanlarda bize denk gelmiyor o yüzden böyle YD cihazlar alınıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 5 Haziran 2024; 16:53:19 >
-
Pro plus modeli ilk çıktığında 415 dolar'dı... 359 dolar'a geriledi ;
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Black (Global) - 359 $
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Purple (Global) - 359 $
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G White (Global) - 359 $
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Silver (Global) - 359 $
-
Tamamıyla yanlış yazıyorsunuz, hiçbir şeyden haberiniz yok. Yazılımsal IMEI diye birşey yok redmi Note 12 de bile yoktu. Birde global rom çıkmadı gibi birşey dediniz nasıl çıkmadı ? Taywan tr Rus global Hint hepsi var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X