2. Evet Redmi note 12 pro 5G için hem yazılımsal hemde direnc yöntemi ile kayıt var ara bir telefoncuyu internetten numarasını bulup sor.
Bence yorum atmak için yorum yazmaktansa hiç yazmamak daha iyidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 7 Haziran 2024; 0:43:55 > |
REDMİ NOTE 13 (PRO - 5G) SERİSİ [ANA KONU] (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İşte ülkemizde ne kadar pahalı siz düşünün artık :) Ben iyimser davranmışım fiyat konusunda 250 dolar yazmıştım sanırım ama evet 360 dolar yine daha ucuz bizim ülkemizden. Yani yine YD ye itiyor bizi bu fiyatları görmek.
Ama işte benim gibi 2.500 farkla yükseltenler için yinede makul geliyor gibi.
-
Yapacak bir şey hocam... Cep telefonunda toplam vergi yükü % 104 'tür. Yani bir tane kendimize aldığımızda bir tane de devlete alıyoruz.
Ancak bunlardan da daha önemlisi, Türk toplumu olarak çok sık telefon yeniliyoruz. Yani telefonu bir iletişim aygıtı değil de, mütemmim-cüz olarak görmekteyiz. Oysa cep telefonu dediğimiz aygıt, iletişim esnasında elimizin altında duran ve işlerimizi kolayca görmemizi sağlayan bir alettir. Hastane randevusu, e-devlet hizmetleri, bankacılık hizmetleri gibi nimetlerden yararlanmak için lüzumlu bir aygıttır yani...
Oysa biz ne yapıyoruz ? Oyuna takıyoruz, kamerasına takıyoruz. Sonra bir bakmışsın ki, sık sık telefon yenileyerek, adeta cep telefonunun kölesi olmuşuz. Yemiyoruz, içmiyoruz, telefon yeniliyoruz. Genç biri telefonunu yenilerse, mutlu, yenilemezse mutsuz. Yani toplum olarak bu seviyelere gelmişiz maalesef...
Cep telefonunda vergi yükünün yüksek olmasının sebebi yine bizleriz. Malum para bizim paramız olsa da, kambiyo rejimi gereği, dışarıya ödeme yapılırken, döviz olarak ödenmektedir. Bu da merkez bankası döviz rezervlerini azaltmaktadır. Hal böyle olunca, döviz rezervleri korunsun diye, vergi yükü artırılmaktadır.
Tabi bu defa da kaçakçılara gün doğmaktadır. Yurtiçine devamlı kaçak telefon sokup, imei çakıp kullanmanın önü açılmaktadır. Yani imei çakan simsarlara iş kapısı aralandı. Adam günde, tanesi 500 TL'den 2 adet imei değişikliği yapsa, en az ayda 30 bin TL para kazanır. Bu tahmin en kötümser tahmindir. Bu işi yapan simsarların aylık kazancı çok daha yüksektir.
Hasılı kelam; otokontrolü yüksek toplumlar, teknolojik aygıtlara düşkün olmuyor. Adam ihtiyacına göre bir tane satın alıyor. Gittiği yere kadar kullanıyor.
-
O simsaarlar en azından halktan bir telefon fiyatı yerine o cüzzi rakamları talep ediyor.
Açıkçası fiyat karşılaştırması yapıldığında YD açık ara önde malesef zaten telefon ömürleri 3-4 yılı geçemez oldu buda çok yüksek abartı fiyatlara bulaşmamak için bir başka neden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam imei repair yaptırdıktan bir süre sonra, aksaklıklar çıkabiliyor. nvdata corrupted hatası, modem dosya hatası, kamera dosyası hatası vs vs bi ton hatalar çıkmaktadır. Bu durumda imei simsarlarının eline düşüyorsun.
Kendi adıma belirtmem gerekirse, bu tür sıkıntı durumlar yaşamak istemem.
Hani meşhur bir söz var ya; "ne şam'ın şekeri, ne arabın yüzü" diye...
Baştan bütçeme göre telefon alırım. Gittiği yere kadar kullanırım.
Oyun oynayanlara ve yüksek kamera özellikleri kullananlara lafım yok. Çünkü onlar iletişim maksatlı aygıt satın almıyorlar. Benim lafım, iletişim maksatlı aygıt satın alanlaradır.
-
Merhaba tekrardan bugün 2 simede yaptırdım aldığım uer ücretsiz yaptı bakalım. Room olarakta hyperOs global daha çıkmadığı için hindistan rom u çaktılar nfc dahil sorunsuz. Güncellemede yaptım sonrasında sorunsuz.
İşlemleri şahsen gidip elden yaptırabiliyorsanız, sizin için sorun olmaz.
-
-
hb de
redmi note 13 pro 8/256
siyah ve yeşil renkler
fiyat 13bin tl
fiyat cazip geldi ne dersiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok iyi fiyat.
-
Hint romunda canınızı sıkan extra bir durum var mı?
Canımı sıkan olmadı lakin android 14 ten mi bilmem pil daha kısa sürede bitiyor sanki.
Muide olan esim göremedim acaba çift sim direnç attım ondanmıdır emin değilim.
Birde su çin romundaki 2-3 şey eksik gerçi onlar globaldede yok. İşte hyperOs mind, connectivity birde birşey daha vardı unuttum.
Ama tavsiye ederim. Nfc de aktif ses arama kaydıda ve diğer özelliklerde.
Gel ben sana o fiyata elimdeki 1 aylığı vereyim ( plus versiyonu hemde ) prodan daha iyi dirençler yeni atıldı çift sim. Kulaklık hariç kutu içeriği tam. Nfc vs hepsi aktif güncelleme sürekli alıyor.
Satma nedenim 13 ultra yada 14 ultra düşünüyor gibiyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 9 Haziran 2024; 14:43:49 >
Güncel yurtdışı fiyatlar ;
Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Siyah (Global) - 170 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Mavi (Global) - 170 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Yeşil (Global) - 170 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Altın (Global) - 170 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8+256GB Siyah (Global) - 214 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8+256GB Yeşil (Global) - 214 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8+256GB Mor (Global) - 214 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12+512GB Siyah (Global) - 252 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12+512GB Yeşil (Global) - 250 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12+512GB Mor (Global) - 250 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12+512GB 5G Siyah (Global) - 303 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12+512GB 5G Mavi (Küresel) - 301 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12+512GB 5G Mor (Küresel) - 301 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+256GB 5G Siyah (Global) - 327 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+256GB 5G Mor (Global) - 327 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+256GB 5G Beyaz (Global) - 327 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Siyah (Global) - 352 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Mor (Global) - 352 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Beyaz (Global) - 352 Dolar
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Gümüş (Global) - 352 Dolar
-
Bunlara ortlama 80$ da direnç ile imei atma + rom değiştirme ekleyin. çünkü global dediklerinizin de % 90 ı çin modeli içinde global fake rom ekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 11 Haziran 2024; 18:35:27 > -
Çin & Global olma durumu açısından bu dediğiniz mümkün değil... Çünkü burası orijinal kutulu ürün satmaktadır. Siparişi verdikten sonra 1 hafta sonra ürün teslimi yapılmaktadır. Geçen sene Mayıs ayında Poco F5 satın almıştım. Türkiye'de hiç kimseye çıkmayan kulaklık benim kutuda orijinal olarak vardı. Zaten kutuyu kullanıcı kendisi açmaktadır. Müşteri tezgahta açıp ürünü teslim alıyor burada... Aksaklık olursa, zaten satıcı direkt değiştiriyor.
Fiyatlarını verdiğim yerin link'inde gerekli açıklamaları da okuyabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Haziran 2024; 19:19:15 >
-
Ben piyaayı kast ettim aldığınız yeri bilemem lakin 80$ mevzusu sizin aldığınız cihazlar içinde geçerlidir.
-
Poco F5 telefonumu yurtdışında kullandığım için, bahsettiğiniz 80 dolar'lık direnç işlemi beni bağlamaz.
Yurtiçine girince, hala eski note4 telefonumu kullanıyorum. Zamanında 35 TL'ye imei kaydını yaptırmıştım.
Her neyse... Bilgilendirmeyi, bütün üyeler için yapmıştım. Neden ? Çünkü yurtdışı fiyatlar sürekli gerilemektedir. Yurtiçinden telefon alacaklar, yurtdışı fiyatının üzerine % 104 eklediği zaman, aşağı yukarı telefonun yurtiçi fiyatı ortaya çıkmaktadır. Yani ;
Telefonun yd fiyatı X 104 / 100 = Toplam vergi
Telefonun yd fiyatı + toplam vergi = Telefonun yurtiçi fiyatı
İki önceki mesajımda fiyatları vermemin asıl nedenine gelecek olursak ; pro 5g modelinin yurtiçinde daha pahalı olduğunu forumdaşların dikkatine sunmak içindi. Örnekleyerek açıklamaya çalışayım ;
Redmi note 13 pro 5g ; en ucuz yurtiçi fiyatı ; 26 bin TL ( yd fiyatı ; 301 dolar = 9.725 TL )
www.akakce.com
Just a moment...https://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-xiaomi-redmi-note-13-pro-5g-512-gb-fiyati,516993813.htmlRedmi note 13 pro plus 5g ; en ucuz yurtiçi fiyatı ; 21 bin TL ( yd fiyatı ; 11.370 TL )
www.akakce.com
Just a moment...https://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-xiaomi-redmi-note-13-pro-plus-512-gb-beyaz-fiyati,556351709.htmlGörülüp anlaşılacağı üzere; pro 5g modeli, yurtininde, pro plus 5g modelinden daha pahalı satılmaktadır.
Yani yurtiçindeki simsarlar, pro 5g modelinde snapdragon 7s gen 2 işlemci kullanılmasını, gelen yurtiçi talebi de dikkate alarak, fiyatlamada pro 5g 12/512 modelinin fiyatını, pro plus 5g 12/512 modelinin önüne geçirmişler.
Oysa iki önceki mesajımda yurtdışı fiyatlara baktığımızda, pro plus 5g modeli, pro 5g modeline göre 51 dolar daha pahalıdır.
Özetle; yurtiçinde öyle acayip işler oluyor ki, titan titana diyorum.
-
Haklısında forumdaki herkes yurt dışında yaşamıyor. Yani yurt dışından alıp ( mağazadan ) getireceklerde yada direk buradak kaçak alacaklar da o 80$ ödeyecekler. Yani maliyeti hesaplarken bunuda hesaba katmak lazımki öyle fiyat karşılaştırılması yapılsın. Ona bakarsan bende ingilterede yaşarken telefon bedavaydı hat yanında bu yüzden pay as u go olarak kimse ugrasmıyordu. Lakin oradaki durum orasını bağlar oradakiler yaralanır sadece. Türkiyede yararlanacak kişi kilit açtırmak / imei kayıt ettirmek zorunda.
Bu bağlamda bu şekilde bilgi vermek daha doğru olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 12 Haziran 2024; 0:30:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X