Şimdi Ara

Reflü ve mide fıtığı ameliyatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
6.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar istanbul bakırköy doktor sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyat günü beklemekteyim!...

Burada daha önce her hangi bir yerinden ameliyat olan (reflüden olursa benim için daha iyi) veya başka bir hastanede reflüsünden dolayı ameliyat olan arkadaşlarımın yorum ve önerilirini dile getirmesinden çok memnun olurum.

• geçmiş olsun hocam. bende de reflü var da ameliyat olacak kadar değil henüz. ilaçları kullanmayı bırakıp sabahları aç karna bal yiyerek bir iki yıldır ağrısını azaltıyorum, rahatsızlığı minimuma iniyor o şekilde. inşallah ameliyatlık olacak kadar ilerlemez.
  • hocam o yöntemlerin tamamı iyileştirmiyor sadece günü kurtarıyor ama ameliyat başarılı olursa kalıcı çözüm
  • Merhaba, forumumuzdan bir kardesim reflu ameliyatini olmustu, onceleri cok cekiyordu bu rahatsizliktan. Ameliyattan sonra kendini kisa surede topladi ve suan cok iyi. Gastroinital ameliyatlarda hekim secimi de cok onemli. Sizin sorununuz sadece mide kapakciginizin calismamasimi? Yoksa hiatal herni (mide fitigi)'nizda mevcutmu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mide fıtığı ve reflü var bende sanırım hiatal yetmezlikte deniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Merhaba, forumumuzdan bir kardesim reflu ameliyatini olmustu, onceleri cok cekiyordu bu rahatsizliktan. Ameliyattan sonra kendini kisa surede topladi ve suan cok iyi. Gastroinital ameliyatlarda hekim secimi de cok onemli. Sizin sorununuz sadece mide kapakciginizin calismamasimi? Yoksa hiatal herni (mide fitigi)'nizda mevcutmu?
    mide fıtığı ve reflü var bende sanırım hiatal yetmezlikte deniyor
  • Anladim hocam, maalesef mide fitiginin tek tedavisi cerrahi oluyor. Cok gecmis olsun, umarim kisa surede atlatirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anladim hocam, maalesef mide fitiginin tek tedavisi cerrahi oluyor. Cok gecmis olsun, umarim kisa surede atlatirsiniz.
    hocam ameliyattan sonra arkadaşınız neler yaşamız olumlu olumsuz fikirleriniz çok önemli benim için şimdiden allah razı olsun
  • Hocam vallahi tam olarak bilmiyorum yasadiklarini ama tek bildigim kisa surede iyilesme gosterdigi. Cabuk toparladi, simdi herseyi yiyip icebiliyor. Asitli masitli :)

• quote:

Hocam vallahi tam olarak bilmiyorum yasadiklarini ama tek bildigim kisa surede iyilesme gosterdigi. Cabuk toparladi, simdi herseyi yiyip icebiliyor. Asitli masitli :)
    herkes bir şey söylüyor olumlu olumsuz ameliyat sonrası ne olacağı da belli değil artık işim allaha kaldı beni ameliyat olayım bare hakkınızı helal edin :(
  • Yemek alışkanlığınızı gözden geçirin yağsız yiyin.. Mümkünse kendiniz pişirin, bol zeytinyağlı ve yeşillik yiyin.. Bende de reflü vardı ağzıma gelen asitten uyuyamıyordum, iş yerindeki yemeği kestim yemek saatinde sadece ayran içiyor ve akşamda hafif yazdığım/pişirdiğim yemeklerden yiyordum, geçti. Geçmiş olsun.
  • Olumsuz dusunmeyin hocam. Ameliyat gununuz ve hastaneniz ve doktorunuz bellimi? Pm den iletisime gecin isterseniz

• kryeck kullanıcısına yanıt
    Hocam dediginiz gibi reflu'de yeme aliskanliklari, yatis pozisyon degisikligi, yag, baharat uzak durma gibi onlemlerle indirgenebiliyor. Ama mide'de fitik yani yirtik varsa maalesef ilaclar ve diyet bir sure sonra ise yaramiyor, tek tedavi cerrahi oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

Yemek alışkanlığınızı gözden geçirin yağsız yiyin.. Mümkünse kendiniz pişirin, bol zeytinyağlı ve yeşillik yiyin.. Bende de reflü vardı ağzıma gelen asitten uyuyamıyordum, iş yerindeki yemeği kestim yemek saatinde sadece ayran içiyor ve akşamda hafif yazdığım/pişirdiğim yemeklerden yiyordum, geçti. Geçmiş olsun.
    ciddi anlamda geçti mi? peki aynı zaman da mide fıtığı var mıydı sizde
  • quote:

Olumsuz dusunmeyin hocam. Ameliyat gununuz ve hastaneniz ve doktorunuz bellimi? Pm den iletisime gecin isterseniz
    hocam bugün ameliyat için aradılar 1 yıldır bekliyorum sıra bana gelmiş korkudan açamadım aldmnapmd :D :D istanbul bakırköy doktor sadi konuk hastanesi doktoru bilmiyorum hangisi boşta ise artık o yapar herhalde :D :D
  • quote:

Hocam dediginiz gibi reflu'de yeme aliskanliklari, yatis pozisyon degisikligi, yag, baharat uzak durma gibi onlemlerle indirgenebiliyor. Ama mide'de fitik yani yirtik varsa maalesef ilaclar ve diyet bir sure sonra ise yaramiyor, tek tedavi cerrahi oluyor..
    evet mide fıtığım var malesef fıtık yırtık mı demek
  • Ciddi anlamda geçti. Fıtık var mıydı bilmiyorum üstünde durmadım fazla. Yaptıklarım;
    Yatağın baş kısmının ayağına 2 adet 5 santimlik tahta parça koydum yükselttim böylece kafan biraz havada kalıyor çok faydasını gördüm. 110 kiloluk dombili idim 2 ay süren oldukça sert bir rejim ve egzersizler ile şu an 83.5 kiloyum.
    Yediğin yemeğin ve miktarının çok önemi var hamur işlerinden, kızartmalardan uzak durman gerekecek.
    Çok seviyorsan haftada bir gün abartmadan 1-2 tabak gömebilirsin. :)
    Rejim;
    Sabah; yemek yok. 10 da 1-2 bardak bol şekerli çay. Başka hiçbir şey içmeyeceksiniz, su hariç.
    Öğlen; bir avuç siyah ve bir avuç yeşil zeytin (yarımşar avuç daha ilave edebilirsin)bir tabakta olacak. bol zeytinyağlı olacak. normal ekmek 3/2 sini zeytin yağına bandırarak zeytinleri yiyorsunuz yanında 1-2 bardak çay veya ayran ve yeşil veya kırmızı soğan.
    Akşam; yemek yok. içebildiğiniz kadar şekerli çay veya ayran. Başka hiçbir şey içmeyeceksiniz, su hariç..
    Buna 2 aydan fazla devam edemezsiniz, kilonuz 95 ve üstü ise yapabilirsiniz aksi halde tavsiye edilmez. Sabah ve akşam şekerli çay mecburidir, şekerden enerjinizi alacaksınız yok ben tatlandırıcı kullanırım derseniz yapmayın tehlikelidir..

• kryeck kullanıcısına yanıt
    Hocam reflü gastrit veya ülser her ne hastalığım varsa azdigi zaman sabah saat 7 de karnımın ağrısına uyanıyorum sürekli yüksek sesle geğirme ihtiyacında bulunuyorum. Bu yaz düzgün bir diyet ile kontrol altına almak istiyorum yalnız sizin diyetiniz çok zor değil mi? Bu diyetle kas da kaybetmediniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, Rodimus01 'in bahsettiği arkadaş benim.
    11 Eylülde oldum reflü ve mide fıtığı ameliyatımı. Marmara üniversitesi Hastanesi'nde oldum ben. Ağıza acı su gelmesi, yanma, ağrı gibi şikayetlerim vardı. Yapılan tetkiklerle kesin reflü tanısı kondu ve endoskopide de fıtık vardı. Ph metre gibi ileri testler yapıldı. Bunların sonucunda ameliyata karar verildi(sende phmetre ve ozofagus nanometre yaptirmadan ameliyat olma sakın). Aç olduğum için ameliyata ağrı yanma ile girdim, ameliyattan çıktığım da hiç bir hissetmiyordum. Yanma ağrı yoktu midemde. 1 gün damar yoluyla beslendim. Ağrı kesiciler vs verildi. Tabii ameliyattan 6 saat sonra yürümeye başlamak gerekiyor, dikişlerim staplerdi yani zımba idi, ip dikişlere göre daha konforlu ve iyi. Ameliyattan sonra bir şikayetin kalmıyor. Sadece yaklaşık 2 ay süren bir sıvı-püre beslenme süreci var. Onun haricinde bir sorun olmuyor. Şuan neredeyse 10. Aya gireceğim hiçbir şikayetim yok. Çok çok iyiyim. Yıllarca boşuna ağrılara yanmalara katlanmisim. Benim için olumsuz herhangi bir şey olmadı. Sonuçlar hastadan hastaya değişir tabii ki. Ameliyatı yapacak doktorun tecrübesi de önemli, mide hastalıkları ile uğraşmalı, çok iyi yapmalı ameliyatı. Sadi konuk'ta bir erkek doktor yapıyordu bu ameliyatı adını tam hatırlamıyorum. Ve dediğim tetkikleri mutlaka yaptırmış ol ameliyat için. Tekrar geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

Ciddi anlamda geçti. Fıtık var mıydı bilmiyorum üstünde durmadım fazla. Yaptıklarım;
    Yatağın baş kısmının ayağına 2 adet 5 santimlik tahta parça koydum yükselttim böylece kafan biraz havada kalıyor çok faydasını gördüm. 110 kiloluk dombili idim 2 ay süren oldukça sert bir rejim ve egzersizler ile şu an 83.5 kiloyum.
    Yediğin yemeğin ve miktarının çok önemi var hamur işlerinden, kızartmalardan uzak durman gerekecek.
    Çok seviyorsan haftada bir gün abartmadan 1-2 tabak gömebilirsin. :)
    Rejim;
    Sabah; yemek yok. 10 da 1-2 bardak bol şekerli çay. Başka hiçbir şey içmeyeceksiniz, su hariç.
    Öğlen; bir avuç siyah ve bir avuç yeşil zeytin (yarımşar avuç daha ilave edebilirsin)bir tabakta olacak. bol zeytinyağlı olacak. normal ekmek 3/2 sini zeytin yağına bandırarak zeytinleri yiyorsunuz yanında 1-2 bardak çay veya ayran ve yeşil veya kırmızı soğan.
    Akşam; yemek yok. içebildiğiniz kadar şekerli çay veya ayran. Başka hiçbir şey içmeyeceksiniz, su hariç..
    Buna 2 aydan fazla devam edemezsiniz, kilonuz 95 ve üstü ise yapabilirsiniz aksi halde tavsiye edilmez. Sabah ve akşam şekerli çay mecburidir, şekerden enerjinizi alacaksınız yok ben tatlandırıcı kullanırım derseniz yapmayın tehlikelidir..
    hocam maşallah o nasıl bi kilo vermedir

hocam kilom 83 bu bahsettiğin çay ve soğan benim içimi cehenneme çeviriyor bırakın yemeyi soğanın kokusunu alsam mideme kramp giriyor :( ben endoskopi dışında ph metre ve nanometre yaptırdım veriler çok çok yüksek çıktığından dolayı ameliyat dediler ama kararı bana bırakıyorlar. yani ölürsen sebebi sensin diyorlar :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.