Bir Zamanlar 6... plaklarının kayıt kalitesi için de bir şeyler yazmak lazım. İlk plağı gayet iyi güzel dinledim. Ancak ikinci plakta ses seviyesi "düştü"... Özellikle Melike Demirağ'ın çok sevdiğim "Ne Olmuş Sana" isimli şarkısında kalkıp amfinin sesini yükseltmek zorunda kaldım. Bende mi bir şey var diye kendimden şüphelendim, ayarları hiç değiştirmeden şarkının orijinal 45'liğini koydum pikaba, salon "gümbürdedi" birden, telaşla kıstım sesi! Hani dönem baskısı karşılaştırması değil kasdettiğim. Bir Zamanlar 6...'nın iki plağı arasında bariz bir ses seviye farkı var . Plağı satınalan arkadaşlar varsa, aynı durumu yaşayıp yaşamadıklarını merak ediyorum. Yazarsanız sevinirim. Esenlikler Lami < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 14 Mart 2022; 19:44:31 > |
REHBER: Yeni Basim Plaklar (64. sayfa)
-
-
Doğrudan dijital kaydı (CD) dinlemeye kıyasla derinlik algısı açısından bir fark yaratabilir, burada faktör tamamen kullandığınız sistemi oluşturan tüm ekipmanlarla ilgilidir. Bu konuda yaptığım en büyük hata hala aynı hoparlörü kullanıyor olmam. Bütçe olsa çoktan boşanırdım ama olmadı
-
Merhabalar. Facebook'ta cd satış grupları var. O gruplara üye olup 2.el satış postlarını takip ederek denk getirebilirsiniz.
-
-
Forumu canlandıralım biraz. Son zamanlarda plak alanlar varsa yorumlarını bekliyoruz ...
-
Merhaba,
Emre Plak, Aralık ayı içerisinde Barış Manço'nun Sözüm Meclisten Dışarı ve Estağfurullah Ne Haddimize plaklarının karışımı 16 şarkılık çift plaklık Hal Hal duble albümünü piyasaya verdi.
Sözüm Meclisten Dışarı albümünde yeralan Adem Oğlu Kızgın Fırın isimli şarkı, girişindeki konuşmalı bölümün yeni baskı Sözüm Meclisten Dışarı plaklarında yeralmaması nedeniyle Barış'sever plak koleksiyoncuları için ciddi sorun oluşturuyordu. Soruşturup, bu baskıda şarkıya bu bölümün eklendiğini öğrendim ve aldım. Evet, Adem Oğlu Kızgın Fırın şarkısı bu çift plak albümde konuşmalı girişiyle yeralıyor arkadaşlar. İlgilenenlere duyurulur.
Plak kapağı-doğal olarak-açılır kapak ve standart kaliteli karton. Ancak şarkıların isimleri haricinde herhangi bir bilgi (söz yazarı, besteci, düzenleme vb...) yok. Kapak içinde albümle ilgili güzel bir tanıtım yazısı var. Baskı kalitesinden artık özel bir durum olmadığı sürece bahsetmek istemiyorum.
Fiyatların her ay arttığı bir ortamda Barış Manço koleksiyoncularına tavsiye derim.
Şarkı listesi:
Barış Manço - Hal Hal (2 Plak)
LP1
A Yüzü
1. Hal Hal
2. Dönence
3. Alla Beni Pulla Beni
4. Ademoğlu Kızgın Fırın
B Yüzü
1. Ali Yazar Veli Bozar
2. Bahçede Hanımeli
3. Gülpembe
4. Halil İbrahim Sofrası
LP2
A Yüzü
1. Geçti Dost Kervanı
2. Kazma
3. Bal Sultan
4. Aman Yavaş Aheste
B Yüzü
1. Kol Düğmeleri
2. Eski Bir Fincan
3. Çıt Çıt Çedene
4. Arkadaşım Eşşek
Esenlikler
Lami
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 12 Aralık 2023; 10:50:46 >
-
-
Ne kadar digital ortamdan aktarılsada artık plak üzerindeki kayıt analogtur.
-
Aylar önce aldım. Kaliteli kayda sahip. Zaten Emre Plak'tan ne aldıysam hepsi oldukça kaliteliydi. Tek sorun, çift plak olmasına karşın yalnızca 16 parça ile geliyor olması. En az 20 üzerinde olmasını isterdim. Mesela Selda Bağcan'ın 40. Yıl plaklarında parça sayısı çok daha fazla. Veya Ajda Pekkan'ın Hoşgör Sen plağında 16 parça var.
Bu arada plak kapağındaki fotoğraflar da oldukça kaliteli, çok beğendim. :)
-
Arkadaşlar trt müzik marketten 3 adet plak aldım ki zaten 4 adet plakları var satışta. Almadığım plak zannedersem bendeki 50 yıl la aynı plak. Fiyat olarak uygun olan bu 3 plak sanki ansiklopedi kalınlığında kabıyla geliyor Albüm bilgileri ve sanatçı özgrçmişi gibi bilgileri kalın karton kağıtlara basılmış . Ben ilk defa tanesi 1 kg yakın plak kabı sahibi oldum. Trt paraya kıymış güzel bir plak kabı yaptırmış birazda abartı geldi bana, üç tanesi rafımı dokdurdu.
-
Gelelim plağın kendisine , kabın üzerinde kayıt hakkında bilgi yok . Bu gibi projelerde kayıt hazırlandığı stüdyo , plağın basıldığı yer ve master band kullanılıp kullanılmadığı vb. Öncelikle parçalar arasında farklı kayıt yapımları mevcut , genelde sanki bir kaç parça hariç radyodan dinliyor gibi kalite düşük , gönül isterki master band dan kayıt değil. Türkiyede beklentimiz düşük ama en azından türkiyenin kayıtda en köklü firması trt den master band kaliteli stüdyoda işlenip basılası istiyor insan.Bu plak bana bahçede dedemin pilli radyosundan trt fm dinliyormuş gibi maziye götürüyor . Vokaller temiz , sahne ve boyut az ve çözünürlük düşük. -
Kani karaca plak kapağı önceki albüm gibi ansiklopedi kalınlığında sanatçının hayatı , plaktaki kasidelerin notaları ve parça listesi bilgisi verilmiş . Kayıt kaliteside fena değil üstad kani karacanın sesi mükemel olduğundan vocalleri güzel kaydın , arka olandaki sazlar yeterli gövde ve çözünürlükde.Bu fiyat sıkalasına da bakılırsa herkesin arşivinde olması gereken albüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 19 Eylül 2024; 15:15:24 >
-
Savast hocam bizleri haberdar ettiğiniz için çok teşekkürler. Haberim yoktu. Ben de sipariş verdim bugün geldi.
TRT'nin bu dörtlü seti plak içeriği olmasa da önemli bir koleksiyon seti. Kültür sanatla ilgilenen herkesin rafında olması gerekli diye düşünüyorum. TRT'miz artık eski TRT olmasa da yaptığı işler hala bir farklılık içeriyor. Keşke o devasa arşivinden daha fazla ürün yaptırsa da satışa sunsa.
Setteki ürünlerin fiyatları çok çok hesaplı. Her bir ürünün fiyatına orta karar bir popüler 45'lik alamayız bu dönemde.
İçeriğini savast kardeşim anlatmış detaylıca. Ben de kapaklarla ilgili bir şeyler ekleyeyim;
Ürünler her biri kendi sarma kutusu içinde kalın ve TRT logolu sırtlarıyla rafta çok hoş duruyor. Ama Kani Karaca ve İstanbul Radyosu Tasavvuf Müziği Topluluğu ürünlerinin sırtları baskısız, boş. Bu önemli bir eksik bence.
Plaklar arka kapak içindeki bir cebe konulmuş. Bu cep, oldukça sıkı, dar ve plağı her çıkarıp koydukça kartona sürtünüyor. Doğal olarak plak yüzeyi aşınıyor. Plakları ayrı selofan zarflarına koyacağım ama o takdirde de kutunun içine sığacak mı emin değilim.
İnsertler çok güzel. Keşke daha fazla fotoğraf konulsaymış (insanoğlu işte, buldu mu hep daha fazlasını istiyor )...
TRT'ye plak ve sanatseverler için yaptığı bu hizmetten dolayı teşekkür ediyor devamını diliyoruz.
Esenlikler
Lami
-
mamad merhaba,
Doğru Emre Plak artık çok iyi işler yapıyor. Ancak ilk ürünlerinden Barış Manço Sahibinden İhtiyaçtan, tam bir dijital baskı felaketiydi. Aldıktan sonra sadece bir kere dinleyip bir daha da dinleme ihtiyacı hissetmediğim kötü baskı abidesi bir ürün. Keşke o plağı da güncel düzeltilmiş baskıyla tekrarlasa da koleksiyondaki bir uygunsuzluğu gidermiş olsak...
Emre plağa yapıtığı güzel işler için teşekkür ederiz.
Esenlikler
Lami
-
Şuan bu plaklar 200 liranın altında görünüyor. Sırf fiyatı ve içeriği için hepsini almayı düşünüyorum. Arşivlik yani. :) Ama ses kalitesi konusunda serzenişte bulunmuşsunuz. Hepsinde durum aynı mı? Ya da kalite olarak siz en iyiden en kötüye nasıl sıralarsınız? Belki hepsini almam, o yüzden soruyorum.
Sanırım kayıt işi plak firmasının işçiliği yanı sıra şansa da bakıyor. Edip Akbayram'ın Nice Yıllara Gülüm plağını aldım, bazı parçalarda ciddi biçimde kalite düşük. Ama hepsi için diyemem. Fakat plağın genelinde de durum çok iyi değil. Benzer şekilde kalitenin düştüğü, hatta dijitalden kayıt yapıldığı belli olan bazı plaklar geçti elime. Ne yazık ki bunlar da çeşitli stüdyolardan çıkan işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 30 Eylül 2024; 15:51:53 > -
Erol Evgin'in İşte Öyle Bir Şey plağını aldım. Ne yazık ki ses kalitesi çok iyi değil. CD'den kayıt yapılmış gibi. Çok kötü de değil ama plakta aldığım o sıkıştırılmamış canlı ses niteliğini hiç hissetmedim. Zaten ses de biraz kısık gibi. Plakta genelde ses biraz daha güçlü olurdu.
Ayrıca plakta analog kayıtlar kullanılmıştır gibisinden bir ibare de bulunmuyor. Dinlerken de bariz biçimde anlaşılıyor zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 16 Ekim 2024; 19:29:25 > -
Türk Telekom kullanıcıları için bilgilendirmiş olayım, trtmarket.com'da %20 indirim sağlayan kod veriyor Türk Telekom. Uygulamasından kodu alabilirsiniz. Yıl sonuna kadar geçerli. Ben de şimdi alacağım plakları. :)
-
İndirimde bulunca Ferdi Özbeğen'in Sohbet plağını da aldım. :) Kayıt güzel. Gerçekten canlı kayıt galiba. Bazı parçalar arasında duraksama yok, sohbet gibi oradan oraya geçmiş. Gayet güzel.
-
Gönülden katılıyorum.
Bu denli berbat sunumu bir tek Tiglon DVDlerinde yaşamıştım.
Plağı çıkarırsak mutlaka çizik ve sürtünme izi olacak. Zarfı/gömleği kessek, orijinallik bozulacak.
Eyy Terete... katrilyon bütçen var. Bunu mu yapabildin ancak?!?
Plakların mil deliğine bir civata başı sokarak, kitapçık 90 derece açıkken plakları döndürererk çıkardım. Yeni zarfa koydum. Zarfı PE plak poşetine. Poşetli zarf+plakları da ayrı bir plak gönderi kutusuna.
-
Prodigy'nin bir best of/greatest hits plağı çıkacak diye plak satıcılarından duyum almıştım.
İnternette herhangi bir bilgiye rastlamadım.
Bilgisi olan var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X