Şimdi Ara

Rehini kaldirmazsam ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabanin kredi borclari bitti. Arabanin uzerindeki banka rehinini kaldirmayi dusunuyorum fakat duyduguma gore biraz masrafli(oyle mi gercekten?) oluyormus. Rehin kaldirma isini ertelemenin araba satilincaya kadar herhangi bir sakincasi var mı? Bir de kısaca yaplimasi gereken islemleri bilen arkadaslar yazabilir mi?

Tesekkurler

• bankaya gider 150-160 ytl civarı bir bedele borcu yoktur yazısı alırısın

sonra trafiğe gider ruhsatını yenilersin

sorun olacagını zannetmiyorum ama bankayla ilişkinin kesilmesi iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: DG00

bankaya gider 150-160 ytl civarı bir bedele borcu yoktur yazısı alırısın

Ben bundan önceki aracımı da 0 almıştım. Borcunu bitirdikten sonra bankadan borcu bittiğine dair kağıdı aldım. 3,5 yıl ruhsatta rehinli olarak kullandım. Satacağım zaman notere ruhsatla berabar bankanın bana verdiği kağıdı da verdim ve problem olmadan sattım.

Yalnız borcu yoktur yazısı için para verdiğimi hatırlamıyorum.

Edit:Bu arada benim aracımın da 1 taksidi kaldı. Ben de önümüzdeki ay ruhsatı değiştiriyorum. Bu sefer öyle rehinli rehinli gezmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 23 Mart 2007; 16:41:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Ben bundan önceki aracımı da 0 almıştım. Borcunu bitirdikten sonra bankadan borcu bittiğine dair kağıdı aldım. 3,5 yıl ruhsatta rehinli olarak kullandım. Satacağım zaman notere ruhsatla berabar bankanın bana verdiği kağıdı da verdim ve problem olmadan sattım.

Edit:Bu arada benim aracımın da 1 taksidi kaldı. Ben de önümüzdeki ay ruhsatı değiştiriyorum. Bu sefer öyle rehinli rehinli gezmek istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Özetle söyleyeyim: satışa kadar hiç bir şey olmaz.

Satacağınız zaman da gidip kredi kullandığınız şubeden gerekli belgeyi alırsınız ve sorun çıkmaz. Ancak illaki değiştirmek istiyorsanız, bankadan bu evrakı alıp ruhsat değiştireceksiniz. Bu nedenle ruhsat çıkartma masrafınız olacaktır.

Bir de eski bankacı olarak şunu söyleyeyim, bu belge için kesinlikle herhangi bir bedel ödemeyin. Banka gerekli evrak masrafını sizden zaten taa kredi kullandığınız gün ve peşinen almıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZMY3435

Satacağınız zaman da gidip kredi kullandığınız şubeden gerekli belgeyi alırsınız ve sorun çıkmaz. Ancak illaki değiştirmek istiyorsanız, bankadan bu evrakı alıp ruhsat değiştireceksiniz. Bu nedenle ruhsat çıkartma masrafınız olacaktır.

Bir de eski bankacı olarak şunu söyleyeyim, bu belge için kesinlikle herhangi bir bedel ödemeyin. Banka gerekli evrak masrafını sizden zaten taa kredi kullandığınız gün ve peşinen almıştır.

Alıntıları Göster
    En son kredi kapatmamda bankaya ve notere hayır dualarımı (!) eksik etmeyerek minik (!) bir tutar ödemiştim. Bu hayır dualarımdan (!) ruhsat değiştirmek için gittiğim emniyet müdürlüğü de nasibini almıştı.

Hiç bir yere para ödemeseniz bile ruhsat sayfasının parası (çok değerli ve üretimi zahmetli bir evrak ya) ve (en çok koyan da) ruhsat yazdırma parası ödüyorsunuz. İnanın en gıcık kaptığım ve haram üstüne haram ettiğim bir paradır. Trafik müdürlüğünün görevi değilmi kardeşim bana ruhsat vermek? Kıytırık bir kağıt parçasına (ruhsat) dünyanın parasını alıyorlar (sanırım şimdi 20 YTL nin üstündedir). Bir de daktiloyla yazılması gerekiyormuş. Şoförler derneği de (bence soyguncular derneği desek daha iyi olur. Bana ne faydası var bu derneğin anlamadım) daktiloyla yazma parası alıyor. 3-5 satır daktiloyla yazı yazıyorlar para alıyorlar (2 sene önce 5 YTL idi). Dünyada daktilo bir tek bizim Trafik müdürlüğünde kaldı her halde...

• quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Tamamen aynısı ben yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umit

quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Tamamen aynısı ben yaptım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben daha yeni kaldırdım rehinli ibaresini şöyle anlatayım

önce bankadan borcunun bittiğine dair yazı alınıyor bankadan. (şerefsizler benden 28 ytl aldılar)
    sonra bu yazı notere götürülüp onaylatılıyor(26 ytl)
    sonra emniyet müdürlüğüne gidilir ve ruhsatın yenisi alınır(26ytl)
    alınan bu ruhsatla ya takipçilere yada şöferler odasına gidilip hem ruhsat doldurulur hemde arabanın borcunun bittiğini ve rehinli ibaresinin kaldırılacağını gösteren EK-1 belgesi doldurtulur(10) ytl
    sonra tüm evraklarla (kimlik fotokopiside eklenir) emniyete gidilip işleme başlanır. evrak tesliminden sonra ya öğleden gelinmesi yada beklen mesi söylenir. ancak bu şekilde işlem son bulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: rüzgar-09

önce bankadan borcunun bittiğine dair yazı alınıyor bankadan. (şerefsizler benden 28 ytl aldılar)
    alınan bu ruhsatla ya takipçilere yada şöferler odasına gidilip hem ruhsat doldurulur hemde arabanın borcunun bittiğini ve rehinli ibaresinin kaldırılacağını gösteren EK-1 belgesi doldurtulur(10) ytl
    sonra tüm evraklarla (kimlik fotokopiside eklenir) emniyete gidilip işleme başlanır. evrak tesliminden sonra ya öğleden gelinmesi yada beklen mesi söylenir. ancak bu şekilde işlem son bulur.

Alıntıları Göster
    bir kredi taksiti de ruhsata ödeniyor galiba

quote:

Orjinalden alıntı: rüzgar-09

• quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

bir kredi taksiti de ruhsata ödeniyor galiba

quote:

Orjinalden alıntı: rüzgar-09

Alıntıları Göster
    vatandaşı soyan soyana...
    baksanıza yol parası vs ile 100 YTL oluyor demekki. ayıptır yahu. herkes fırsatçı olmuş. vatandaş didinip uğraşıp taksitlerini ödüyor. tam bitti derken al sana 100 YTL daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

baksanıza yol parası vs ile 100 YTL oluyor demekki. ayıptır yahu. herkes fırsatçı olmuş. vatandaş didinip uğraşıp taksitlerini ödüyor. tam bitti derken al sana 100 YTL daha.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

valla billa yaw bu kadarda olmaz kii
    yani;varya borcu bitiriyoruzya tam bitmeden son olarak ne koparırsak kardır diyolar ALLAH'ım YA RABBİM.. yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: bluecat

quote:

valla billa yaw bu kadarda olmaz kii
    yani;varya borcu bitiriyoruzya tam bitmeden son olarak ne koparırsak kardır diyolar ALLAH'ım YA RABBİM.. yaw

Alıntıları Göster
    Bence hiç gerek yok.Aracını satasıya kadar bu şekilde bin.Sadece ruhsatta satılamaz yazacak.Ama bileceksin ki borcun yok , istediğin zaman bankadan borcu yokturu alıp satabileceksin.Boşu boşuna bir dünya masraf edeceksin.Ben 2006 yılı içerisinde ruhsatın bir sayfasına 54 Ytl ödedim.
    Evirdim çevirdim ne değerli kağıtmış bu böyle dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdim74

Bence hiç gerek yok.Aracını satasıya kadar bu şekilde bin.Sadece ruhsatta satılamaz yazacak.Ama bileceksin ki borcun yok , istediğin zaman bankadan borcu yokturu alıp satabileceksin.Boşu boşuna bir dünya masraf edeceksin.Ben 2006 yılı içerisinde ruhsatın bir sayfasına 54 Ytl ödedim.
    Evirdim çevirdim ne değerli kağıtmış bu böyle dedim.

Alıntıları Göster
    Geçen ay bankaya gittim. Satana kadar rehini kaldırmazsanızda olur ne de olsa borcu biitmiş dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 147BLACK

Geçen ay bankaya gittim. Satana kadar rehini kaldırmazsanızda olur ne de olsa borcu biitmiş dediler.

Alıntıları Göster
    rehinli kalabilir,yalnız satarken illaki kaldırman yada notere onunla ilgili kağıt götürmen gerekecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

rehinli kalabilir,yalnız satarken illaki kaldırman yada notere onunla ilgili kağıt götürmen gerekecek

Alıntıları Göster
    hic bir sey olmaz
    yanlız aracini satacagin zaman bankadan borcu yoktur kagidi alman gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

hic bir sey olmaz
    yanlız aracini satacagin zaman bankadan borcu yoktur kagidi alman gerekir

Alıntıları Göster
    arkadaşım yeni yaşadığım tecrübemi aktarayım. Kredim finansbankta idi kapattım. borç kapama yazısı için 40 ytl ödedim. İçişleri genelgesinde bu yazının bankaca iadeli taahhüdlü trafiğe gönderilmesi hailnde rehin kaldırılır dediği halde finansbank bunu kabul etmedi. Ama genelge çok açıktı. Sonra bu yazıyla aynı gün notere ( DİKKAT aynı gün olacak ve de daha önemlisi ilgili finansbankın vekalet yazılarını düzenlediği noter olacak, eğer bir gün sonra başka bir notere gidersen o noter zaten bu şube biz genel vekalet vermiyor ilgili notere gidin diye gönderiyor.) gittim. Rehin kaldırma yazısınının noter onayını aldım.
    Sonra emniyeti aradım durumu izah ettim. Dediler istediğinizi yapabilirsiniz. Gelirseniz ve ilgili noter yazısını verirseniz rehin işlemi araç dosyasından kaldırılır dediler. Eğer ruhsatı da değiştirmek isterseniz ayrıca 37 ytl masrafı var dediler. Ama Araç dosyasından rehin işlemini kaldırdıktan sonra ruhsatı değiştirmenin zorunlu olmadığını söylediler.
    BEn de hala noterden aldığım yazıyla bekliyorum. Alla korusun araç çalınırsa rehinli dosyadan arcın devri en azından zorlaşır diye kendimi avutuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

En son kredi kapatmamda bankaya ve notere hayır dualarımı (!) eksik etmeyerek minik (!) bir tutar ödemiştim. Bu hayır dualarımdan (!) ruhsat değiştirmek için gittiğim emniyet müdürlüğü de nasibini almıştı.

Hiç bir yere para ödemeseniz bile ruhsat sayfasının parası (çok değerli ve üretimi zahmetli bir evrak ya) ve (en çok koyan da) ruhsat yazdırma parası ödüyorsunuz. İnanın en gıcık kaptığım ve haram üstüne haram ettiğim bir paradır. Trafik müdürlüğünün görevi değilmi kardeşim bana ruhsat vermek? Kıytırık bir kağıt parçasına (ruhsat) dünyanın parasını alıyorlar (sanırım şimdi 20 YTL nin üstündedir). Bir de daktiloyla yazılması gerekiyormuş. Şoförler derneği de (bence soyguncular derneği desek daha iyi olur. Bana ne faydası var bu derneğin anlamadım) daktiloyla yazma parası alıyor. 3-5 satır daktiloyla yazı yazıyorlar para alıyorlar (2 sene önce 5 YTL idi). Dünyada daktilo bir tek bizim Trafik müdürlüğünde kaldı her halde...

Alıntıları Göster
    quote:

doğru soyluosun turkıyede kağıt işlerinden korkacaksın .. polisi çağırırsın kaza raporu tutturmak ıstıorum dersın gelır bakar lan bu kazayı başka yerde yapıp bana yutturmuosun demı der suratına zaten o an sinirlisindir aracını aksam bırakmıssın sabah gelıosun birisi vurmuş polısde sana ustune bunları dıo gelde çatma şimdi neyse o polıs en yakın karakola sevkeder seni karakoldaki adam derki yogunuz bugun gıt aksam gel aksam gelırsın gene yogunuz gıt gece gel gece gelırsın keyfi olmadıı ıcın yarın gelme teklıfını bıle sunar ama artık bırazda ınsaflı dvranır ne ınsaf ya neyse alır senı yanına oturtturur ve ifadeni ister ifadenı verırsın kaza raporunu yazmaya başlarr... tam raporu yazar kağıdı yazıcıdan çıkarır sana derki kağıdımız bitmek uzere şu kırtasıyeden bi top kağıt al gel .. abı ne kagıdı yaw ? al gelde sana vereyim şu raporu haydee tamam şuan ustumde para yok raporu ver yarın sabah sana bırakayım bı top kagıt der ve alır raporu en nıhayetınde..

evet arkadaslar bunu yaşayan bizzat bi arkadaşım .. çok sabırlı davranmıs ben olsam kıyamet koparırdım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ZMY3435

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ZMY3435

Güzel tüyo. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: DG00

ne bedeli ya? yok öyle bişey. benim kredi borcu bitince adresime postaladılar kağıdı. ben gitmedim hatta istemedim bile. kendileri gönderdi.

bir de bu kağıdın yok süresi var yok bilmemne uyduruyo millet. aradım, biz öyle bişey duymadık ama isterseniz kağıdı yeniden çıkarırız dediler. gittim gerçekten de öyle bişey yokmuş.

arabayı satana kadar ben öyle gezdim o ruhsatla. değiştirmek gereksiz masraf sadece. satınca gittim polisten satılabilir kağıdı aldım rehin kağıdıyla birlikte.

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

• quote:

Orijinalden alıntı: isnilgiz

arkadaşım yeni yaşadığım tecrübemi aktarayım. Kredim finansbankta idi kapattım. borç kapama yazısı için 40 ytl ödedim. İçişleri genelgesinde bu yazının bankaca iadeli taahhüdlü trafiğe gönderilmesi hailnde rehin kaldırılır dediği halde finansbank bunu kabul etmedi. Ama genelge çok açıktı. Sonra bu yazıyla aynı gün notere ( DİKKAT aynı gün olacak ve de daha önemlisi ilgili finansbankın vekalet yazılarını düzenlediği noter olacak, eğer bir gün sonra başka bir notere gidersen o noter zaten bu şube biz genel vekalet vermiyor ilgili notere gidin diye gönderiyor.) gittim. Rehin kaldırma yazısınının noter onayını aldım.
    Sonra emniyeti aradım durumu izah ettim. Dediler istediğinizi yapabilirsiniz. Gelirseniz ve ilgili noter yazısını verirseniz rehin işlemi araç dosyasından kaldırılır dediler. Eğer ruhsatı da değiştirmek isterseniz ayrıca 37 ytl masrafı var dediler. Ama Araç dosyasından rehin işlemini kaldırdıktan sonra ruhsatı değiştirmenin zorunlu olmadığını söylediler.
    BEn de hala noterden aldığım yazıyla bekliyorum. Alla korusun araç çalınırsa rehinli dosyadan arcın devri en azından zorlaşır diye kendimi avutuyorum.

Alıntıları Göster
    notere filan niye gittin anlamadım. bu banka çok terbiyesizmiş. hem haksız yere para almış hem de noter parasını da sana ödetmiş. yuh derim yani. benimkini adresime gönderdiler. kuruş ta masrafım olmadı. ben istemeden yaptılar bunu...

quote:

Orjinalden alıntı: isnilgiz
    ...Sonra bu yazıyla aynı gün notere ( DİKKAT aynı gün olacak ve de daha önemlisi ilgili finansbankın vekalet yazılarını düzenlediği noter olacak, eğer bir gün sonra başka bir notere gidersen o noter zaten bu şube biz genel vekalet vermiyor ilgili notere gidin diye gönderiyor.) gittim. ...

• quote:

Orijinalden alıntı: metinemre

notere filan niye gittin anlamadım. bu banka çok terbiyesizmiş. hem haksız yere para almış hem de noter parasını da sana ödetmiş. yuh derim yani. benimkini adresime gönderdiler. kuruş ta masrafım olmadı. ben istemeden yaptılar bunu...

quote:

Orjinalden alıntı: isnilgiz
    ...Sonra bu yazıyla aynı gün notere ( DİKKAT aynı gün olacak ve de daha önemlisi ilgili finansbankın vekalet yazılarını düzenlediği noter olacak, eğer bir gün sonra başka bir notere gidersen o noter zaten bu şube biz genel vekalet vermiyor ilgili notere gidin diye gönderiyor.) gittim. ...

Alıntıları Göster
    bende foruma bu konuda soru soracaktım. baktım benden önce açmışlar.
    benim kredide ayın 15 inde bitiyor(garanti bankası) . bi arkadaşım garanti bankası rehin kaldırma yazısı için 150 ytl istiyor dedi. bende kendisine burda yazamıyacağım şaşırma kelimeleri sarfettim. ya sen kredi çek faizini öde bütün banka masrafını öde. sonra adamlara borcunun bittiğine dair kağıt iste. üstüne para istesinler. borcumu zamanında ödedim diye ben onlardan para istiyomuyum kardeşim.

şimdi ben bankaya gitmeden şu konuyu öğreneyimde ondan sonra gideyim bankaya. arkadaşlar.
    1. bu parayı vermek zorundamıyız.
    2. kağıdı aldık diyelim. notere onay yaptıracakmıyız.3
    3.ruhsatı değiştirmek zorundamıyız
    4 bu kağıdın bi zaman aşımı varmı? yani şimdi aldım arabayı 5 sene sonra satacağım. bu kağıt o zamanda işe yararmı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.