arkadaşlar arkadaşın verdiği linkteki torosu buraya koyuyorum bnm bir suçum yok ama komik
quote:
Orjinalden alıntı: djoz
asıl işte r 12 modifiye
bu jant tr'de yok sanırım......
has_tr bu resim muhtemelen güney amerikadandır, elimdeki R12 resimlerinin çoğunluğu oradan...
Kürsad & Untouch dikkat ettiyseniz adam kaportayı at arabası haline getirmemiş, sadece yük olarak taşıyor, araçla bi bağlantısı yok, ki olsa bile bu neyi değiştirir ki
o toros kaç model bir fikrin war mı acaba__?
valla farlara bakarsak 70li bi model olmalı (benim 77nin aynısı), çünkü 80lerde çift-yuvarlak fara geçildi, yani en azından Türkiyede böyle, güney amerikayı bilemiyorum
sana katılıyorum bende aynısını düşünmüştüm....
BAZI ARKADAŞLAR SACMALAMIŞ NEYMİŞ DİREKSİYOM ELİNDE KALACAKMIŞ KAZMA İMİŞ YA BU ARABA HALA YOLLARDA HALA ÇOK SAGLAM GECEN RENO BAYİSİNE GİTTİM SATIŞ GÖREVLİSİ HALA TOROS ARIYO HALKIMIZ SANIRIM YENİDEN ÜRETİME BAŞLANACAK DEDİ BAKIN GENE ÇIKARSA PİYASAYA GENE REKOR KIRACAK SATIŞTA
BENDE 1990 MODEL 1400 CC 53 BİN KMDE GARAJ ARABASI BUZ BEYAZI TOROS SW VAR VE 9100 YTL VERİOLAR ARABAYI SIFIR ALMIŞTIM İLK SAHİBİDE BENİM
quote:
Orjinalden alıntı: EReTNA
NASIL ARABA AMA
Arkadaşlar kusura bakmayın ben içimden geçeni söylerim bence güzel olmamış eski hali daha güzel ( ben spor olmassa modlu arabaları pek sevmem.)
vfb kardeşim sana yürekten katılıyorum.Bizim arkadaşın dedesi r12SWile koca koca taş taşıyor araba 4x4 mübarek
o arabanın değerini bi sen bilirsin zaten verme yaban ellere... çorum da varsa değme keyfine...
quote:
Orjinalden alıntı: çılgın_26
BAZI ARKADAŞLAR SACMALAMIŞ NEYMİŞ DİREKSİYOM ELİNDE KALACAKMIŞ KAZMA İMİŞ YA BU ARABA HALA YOLLARDA HALA ÇOK SAGLAM GECEN RENO BAYİSİNE GİTTİM SATIŞ GÖREVLİSİ HALA TOROS ARIYO HALKIMIZ SANIRIM YENİDEN ÜRETİME BAŞLANACAK DEDİ BAKIN GENE ÇIKARSA PİYASAYA GENE REKOR KIRACAK SATIŞTA
BENDE 1990 MODEL 1400 CC 53 BİN KMDE GARAJ ARABASI BUZ BEYAZI TOROS SW VAR VE 9100 YTL VERİOLAR ARABAYI SIFIR ALMIŞTIM İLK SAHİBİDE BENİM
quote:
Orjinalden alıntı: engingulcan
o arabanın değerini bi sen bilirsin zaten verme yaban ellere... çorum da varsa değme keyfine...
quote:
Orjinalden alıntı: çılgın_26
Aynen kardeş sakın satayım deme, 9100 YTLye gidip daha yeni ve karmaşık bi araç alıcaksın, başlarda konforu ve gücü seni cezbedecek, bikaç ay sonra cebinde 1000 YTL ile servislere taşınacaksın...
benim imzamdaki araçta 30 yaşında, aracın doğru dürüst arızalandığını hiç görmedim, o kadar masrafsız ki artık canım sıkılıyo, kendim kaşınıp acaba jant mı alsam yoksa otomatik fan mı taktırsam diye aranıyorum...
geçende (30 yıllık) farım biraz sararmış diye sıkıldım değiştirdim 25 YTL, mahallede 3-5 yaşında bi passat var, o çok kaliteli farları kapkara olmuş, onunkileri zevk için değiştirsinler bakalım kaça patlayacak...
quote:
Bizimde 77 model reno 12miz var, 27 yaşındayım ve çocukluğumdan beri topu topu 3 kere arıza yaptığını hatırlıyorum o kadar, arızaları da debriyaj balatası alternatör kömürü falan gibi aşınan parçalardan, bunun dışında sürekli kullanırım bana mısın demez, aha bu da resmi...
şu anda yere göğe sığdırılamayan teknoloji harikaları 30 yılı ve 356.000 km'yi devirsin de göriyim onları...
Kardeş helal olsun size :) iyi bakmışsınız arabaya.. Elinizdeki modelin belki 10%u sizin araba gibi sağlam kalmıştır.. Çoğu dökülüyo yollarda, görünen köy kılavuz istemez yani arabanın sağlamlığından değil, sizin hassasiyetinizden araba bu halde kalmış.. Tek kelimeyle helal olsun!
sağol kardeş,
quote:
Orjinalden alıntı: set
Bu toros değil reno 12 dir. Adam reno 12 ye toros tamponu takmış,kıyısını köşesini modifiye etmiş.... Ayrıca bu arabanın modeli eski, yani torosdan daha eski yıllara ait bi model bu... Arkadaşta aynısını söylemiş zaten. Başlık reno 12 olmalıydı,toros eklentisi yanlış...
sana bu konuda çok hak veriyorum ama reno12 ile torosun sadece tampon farki var motor gücü iç dizayn her şey ayni bilmiyrum niye böyle yaptılar insan torosu biraz daha konforlu yapar ama çok sağlam araba
quote:
Orjinalden alıntı: WaRToX
quote:
Bizimde 77 model reno 12miz var, 27 yaşındayım ve çocukluğumdan beri topu topu 3 kere arıza yaptığını hatırlıyorum o kadar, arızaları da debriyaj balatası alternatör kömürü falan gibi aşınan parçalardan, bunun dışında sürekli kullanırım bana mısın demez, aha bu da resmi...
şu anda yere göğe sığdırılamayan teknoloji harikaları 30 yılı ve 356.000 km'yi devirsin de göriyim onları...
Kardeş helal olsun size :) iyi bakmışsınız arabaya.. Elinizdeki modelin belki 10%u sizin araba gibi sağlam kalmıştır.. Çoğu dökülüyo yollarda, görünen köy kılavuz istemez yani arabanın sağlamlığından değil, sizin hassasiyetinizden araba bu halde kalmış.. Tek kelimeyle helal olsun!
vallla haklisin tek kelimeyle helal olsun.bu arada djoz tamamen hakli bizim toros 96 model şimdiden 200.000 km de
quote:
valla farlara bakarsak 70li bi model olmalı (benim 77nin aynısı), çünkü 80lerde çift-yuvarlak fara geçildi, yani en azından Türkiyede böyle, güney amerikayı bilemiyorum
Resim %90 guney amerika kokenli gibi.Ancak araba 70'li model olmayabilir,cunku hangi far (tekli-ciftli) kullanilirsa kullanilsin R-12 lerin far yuvasi ve far tasi sekli eski tip tekli far gibidir,ciftli farin farki farlarin baglandigi far sacindaki farktir. 99 torosun farlarini ve far sacini cikarin,eskilerle ayni oldugunu gorursunuz.
Bu arada tekli fari sifir aldin sanirim,hala uretiliyor mu? Ne marka aldigin far,bana da lazim olur belki aklimda olsun.
Senin TS de cift bogazli Weber karburator vardir,ayrica sikistirma orani 9.5:1 dir. Bu nedenle daha dusuk sikistirma oranli 8:1 ve tek bogaz solex karburatorlu TL ler ve sonraki 1400 motorlu TX,GTS ve Toroslardan daha gucludur.
Bende de 84 GTS var, sadece dosemeleri eskidi onlari yaptiracagim bu sene. Bunun disinda yaptiklarim genelde rutin seyler(yag,filtreler v.s.) birde zamanla eskiyen bazi parcalari degistiriyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: pcdata76
Bu arada tekli fari sifir aldin sanirim,hala uretiliyor mu? Ne marka aldigin far,bana da lazim olur belki aklimda olsun.
AYGERSAN diye bi marka, sorduğum yerler "boşuna arama bulamazsın" falan diyolardı, çok eskiden beri bu işi yapan bir parçacıda buldum, yeni dükkanların bazılarının bu modelden haberi bile yok... Üreticinin sitesine baktım, bu model ürünler arasında yok, sanırım dükkan elindeki stokları tüketiyodur...
Maşallah senin araçta iyi parlıyor, Allah bi 20 yıl daha kullanmak nasip etsin...
Demekki eski renault parcacilarina bakmam lazim, istanbul'da olsam adresini alirdim senden ama istanbul ile hic isim olmuyor. Hurdaliklarda cikma farlar var ama tabi sifiri gibi olmuyor. Bende yedekte dursun diye 2 tane daha alayim diyordum.
Bu arada birsey daha sorayim,yeni farlarin yaninda far saclari da beraber geldi mi? (Hani su yukari asagi kolu olup yukseklik ayarinin yapildigi ve farin monte edildigi sac)
ne arabaydı ama.torosta öğrendim kullanmayı ben,köy yolunda.jip gibi kullanırdık onu.hatta köye halamlar Corollayla gelirlerdi yolun kenarında bırakırlardı arabayı ben gider alırdım(gerçi artık asfalt oldu yollar avensisle giriyoz).hey gidi.toroslar birçoğumuzun hayatında olmuştur.ama harbiden toroslarda bir arabada olmak zorunda olan ekipmanlar vardı sadece;şasi,karoser,koltuk falan... hani GTS modeli dışında lüks ekipmanı olan yoktu!lüks dediğimde elektrikli ön camlar.onları açmak içinde orta konsola eğilip düğmeyi bulma derdi vardı.