Şimdi Ara

renault 12 toros (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
0
Favori
177.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Zaten bunu iş makinası sınıfına sokacaksın. Binmek için alırsan gıcık kaparsın, ama kullanmak için, iş yapmak için alırsan tepe tepe tepe tepe kullan. Hiç bi şey olmaz. Kafan rahat eder. "berbat ötesi traktör alırım daha iyi" "biisklet en iyi seçim olacak bu arabanın yanında" gibi mesajları görünce sinirlerim tepeme çıkdı ve insanların diğer arkadaşlarında dediği gibi bu arabayı kötülemelerine sinir oluyorum . Ve bu arkadaşlara sormak istiyorum ?

Reno 12 lerin çıkdığı zamanlarda ne kadar güzel , ne kadar konforlu deyip biniyordunuz şimdi sonradan görmüşlük yapıp niçin Reno 12'yi kötülüyorsunuz ? O dönemde mercedes di . Şimdi bisikletle aynı sınıfamı girdi . Yapmayın arkadaşlar ya

Ben size burdan kendimi anlatacak olursam ben Renault 12'mi niçin seviyorum ?

Bir kere zannetmeyin hiç honda sürmedim yada daha güçlü araba sürmedim . Çeşit çeşit bir sürü araba sürmüşlüğüm var . Ama reno 12 bana çok farklı geliyor . Çünkü 1985 yılında 0 km aldık ve 21 yıldır bizimle . 21 yıl dile kolay tabii onun içinde yatan duygular . Ben şimdi 19 yaşındayım . Çocukken onun içine girer durduğu yerde sanki gerçekten arabayı sürüyormuşum gibi her yerini kurcalardım . Daha sonra yaş büyüdü ilk araba sürmeye Reno 12 ile başladım . Bana araba sürme zevkini veren reno 12 , ben oyun oynarken bana zevk veren yine reno 12 . Eminim ki Reno 12 sahibi olanlarda böyle nedenlerden dolayı satmazlar . Ben şu anda yine reno 12 sürüyorum ve maddi durumum el verince yeni bir araba alınca onu garaja koyup arada bir de olsa yine sürmeye devam edeceğim .

Ve lütfen ben forumumuzda reno 12 üzerine konular açdım ve her zamanda savundum bana reno 12 den modifiye olmaz demeyin .

renault 12 toros

renault 12 toros

renault 12 toros

renault 12 toros

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Power Of The Renault -- 26 Kasım 2006; 22:08:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Power Of The Renault

"Zaten bunu iş makinası sınıfına sokacaksın. Binmek için alırsan gıcık kaparsın, ama kullanmak için, iş yapmak için alırsan tepe tepe tepe tepe kullan. Hiç bi şey olmaz. Kafan rahat eder. "berbat ötesi traktör alırım daha iyi" "biisklet en iyi seçim olacak bu arabanın yanında" gibi mesajları görünce sinirlerim tepeme çıkdı ve insanların diğer arkadaşlarında dediği gibi bu arabayı kötülemelerine sinir oluyorum . Ve bu arkadaşlara sormak istiyorum ?

Reno 12 lerin çıkdığı zamanlarda ne kadar güzel , ne kadar konforlu deyip biniyordunuz şimdi sonradan görmüşlük yapıp niçin Reno 12'yi kötülüyorsunuz ? O dönemde mercedes di . Şimdi bisikletle aynı sınıfamı girdi . Yapmayın arkadaşlar ya

Bir kere zannetmeyin hiç honda sürmedim yada daha güçlü araba sürmedim . Çeşit çeşit bir sürü araba sürmüşlüğüm var . Ama reno 12 bana çok farklı geliyor . Çünkü 1985 yılında 0 km aldık ve 21 yıldır bizimle . 21 yıl dile kolay tabii onun içinde yatan duygular . Ben şimdi 19 yaşındayım . Çocukken onun içine girer durduğu yerde sanki gerçekten arabayı sürüyormuşum gibi her yerini kurcalardım . .......

Boşver kardeş, böle konulara fazla canını sıkma, bazı insanlar herşeyin beygirle ölçüldüğünü sanıyorlar, eğer öyle olsaydı bugün bu kadar VW tospağa sevenleri ve hatta fan kulüpleri falan olmazdı, insanların çoğu yemeyip içmeyip çevresindekilerden daha yeni ve pahalı bi araba alıp hava atma peşinde, sanıyolar ki karşısındaki reno 12 sahibi de aslında onlarınki gibi bi araç almaya can atıyoda alamıyo, çok sığ insanlar var çok...

Bende bu araçla doğup büyüdüm, yeni bir araç alsam içinde kendimi bu kadar rahat hissedemem, onun değil kendisini içindeki kokusunu bile yeni bir araca değişmem, gezmekten çok saatlerce silip parlatmayı seviyorum...

Edit: Hava filtren şu yarımküre şeklinde olanlardan mı? Çok ilginç görünüyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 26 Kasım 2006; 23:56:10 >

• biz arabayı sıfır aldıgımız da ohoooooooo neydi beee o zamanlar doğan slx ve tempra wardı walla bizim durduğumuz yerde yani bingöl de bu arabalardan başka araba görmedim ben

ben de ilk araba kullanmayı bu arabada öğrendim ha toros ha r12 sadece tampon farkı war sayılır

tr yollarında son derece çok ii bir araçtır kendisi

• quote:

Orjinalden alıntı: djoz

quote:

Orjinalden alıntı: Power Of The Renault

"Zaten bunu iş makinası sınıfına sokacaksın. Binmek için alırsan gıcık kaparsın, ama kullanmak için, iş yapmak için alırsan tepe tepe tepe tepe kullan. Hiç bi şey olmaz. Kafan rahat eder. "berbat ötesi traktör alırım daha iyi" "biisklet en iyi seçim olacak bu arabanın yanında" gibi mesajları görünce sinirlerim tepeme çıkdı ve insanların diğer arkadaşlarında dediği gibi bu arabayı kötülemelerine sinir oluyorum . Ve bu arkadaşlara sormak istiyorum ?

Bir kere zannetmeyin hiç honda sürmedim yada daha güçlü araba sürmedim . Çeşit çeşit bir sürü araba sürmüşlüğüm var . Ama reno 12 bana çok farklı geliyor . Çünkü 1985 yılında 0 km aldık ve 21 yıldır bizimle . 21 yıl dile kolay tabii onun içinde yatan duygular . Ben şimdi 19 yaşındayım . Çocukken onun içine girer durduğu yerde sanki gerçekten arabayı sürüyormuşum gibi her yerini kurcalardım . .......

Boşver kardeş, böle konulara fazla canını sıkma, bazı insanlar herşeyin beygirle ölçüldüğünü sanıyorlar, eğer öyle olsaydı bugün bu kadar VW tospağa sevenleri ve hatta fan kulüpleri falan olmazdı, insanların çoğu yemeyip içmeyip çevresindekilerden daha yeni ve pahalı bi araba alıp hava atma peşinde, sanıyolar ki karşısındaki reno 12 sahibi de aslında onlarınki gibi bi araç almaya can atıyoda alamıyo, çok sığ insanlar var çok...

Bende bu araçla doğup büyüdüm, yeni bir araç alsam içinde kendimi bu kadar rahat hissedemem, onun değil kendisini içindeki kokusunu bile yeni bir araca değişmem, gezmekten çok saatlerce silip parlatmayı seviyorum...

Edit: Hava filtren şu yarımküre şeklinde olanlardan mı? Çok ilginç görünüyo...

evet yarım küre şeklinde inanmayacaksınız ama mükemmel ses atıyor . yazdıkların içinde çok teşekkür ediyorum ve mrk ediyorum acaba böyle düşünen kaç kişi var ??

• Bende djoz ve diger arkadaslarimla ayni fikirdeyim.

Sadece zevk icin tutuyorum bu arabayi meraklisi oldugumdan. Satmayi da hic dusunmuyorum. Ileride 10 tane arabam da olsa bu hep duracak. Hatta bulabilirsem yanina birde ilk seri 72-73-74 bulmaya calisacagim arkadas :)
  • Babamda 1975 reno 12 tl vardı 160 kmh gördü...çok seri bir makineydi...
    İster inanın ister inanmayın 2000 model toros sw ile ç.kale ezine arası düzlükte 180 gördük.
    iyi yapmadık tabiki,ölüm tehlikesi ama gördü işte gerisi berisi yok
  • ben bu yaz %90 istanbul a arabamla geleceğim ve sedici (fiat tipo) ile buluşup renocuğumu modifiye edeceğiz . yazın reno 12 yeniden adlı bir topic görebilirsiniz . çünkü burda istediğim body kit dir , kaporta boyadır çok pahalı örneğin marşpiyelleri 2 milyar a yapıyorlar .

burası dediğim kktc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Power Of The Renault -- 27 Kasım 2006; 23:10:14 >
  • O bir efsanedir onu bilen bilir zaten, bilmeyen ise öyle atıp tutar işte...
  • Bence modifiyelisinden çok bu aracın sadesi daha bi güzel duruyor...
     renault 12 toros

renault 12 toros

renault 12 toros

• Bende orijinal haline bayiliyorum celik takozlu tamponlar farlar on panjur.

Zaten ustteki resimdekiyle(72 model TL) ortadaki turuncu(73 model TS) hayalim :)

Alttaki de kasim 1975-1980 arasi bir TS.
  • pcdata76 dostum...
    bizim bir komşumuzda vardı bu dikdörtgen farlılardan.yeşil renkli ve full orjinal.adam renault bursa fabrikasında çalıştığı dönemde almış.sıfır corolla alınca satmak durumunda kalmıştı.ama maalesef kimse kıymetini bilemedi arabanın...istediği fiyat diğerlerine göre yüksekti amakimse vermedi arabanın değerini.çok sıkıştığından ucuza sattı...
    Maalesef bizim ülkemizdeeski araç diyince hemen külüstür,tehlikeli araçlar akla geliyor...Halbuki bu bir zevk,hobi,aşk...Ben renault9uma aynı şekilde bağlıyım...
    Doğru bildiğimiz yolda devamedelim,arabalarımızı pırıl pırlı tutalımki,o dalga geçmeye çalışan insanlaragüzel bir ders verelim
  • Gecen parcaciyla konustum.Yesil renkli daha koltuk naylonlari sokulmemis 73 model. 10.5 milyar istiyormus sahibi. Maddi durumum iyi olsa kacirmam.

Bende kac sene aradim uygun fiyata(4-5 milyar) temiz 71-74 arasi birseyler ama yok.

Umarim alan kisi kiymetini bilmistir. Icim gidiyor bu arabalarin hor kullanildigini gordukce :(
  • Ben arazi taşıtı alsam yüksek veergiler ve aşırı yakıt tüketimi bütçemi sarsar. Onun yerine Toros kullanmakdaha karlıdır. Ucuz parça, orta halli yakıt tüketimi, önden çekiş, dayanıklı kasa,... daha ne olsun. Temmuz' da Demirkazık Dağlarına çıktığımızda Şahin yolda kaldı. Biz devam ettik. Arabanın altı iyi taş yedi ama üstlerde karla tanışmak ayrı bir duyguydu.
  • valla ben onu bunu bilmem arkadaş ben 1,5 seneden beri toros kullanıyorum 1,5 senede 243.000km. yaptım otobanda 150 km den aşağı düşmedim 180 i geçtiğimde oldu şu kadarını söyliyeyim ben TOROS_CLK_500_SEL imi SEVİYORUM HEHDE ÇÖK ÇÜRÜKDE OLSE SEVİYORUM

NOT: torosla 170 km yaptım görmek isteyenler için youtubede KARABÜK TOROS yazın bi bakın bakalım nasıl beğenecekmisiniz :):):):):)
  • eskiden almancılar getirirdi ford taunusları, caprileri bmw leri torosumuz ya da 124 ümüzün camından bakıp hayal kurardık bu makinaların içine oturursak diye. hey gidi günler. nerede alıyorsun al sana 12- 124 yeter kullan. kendi sömürülmüşlüğümüze kulplar bulmaya devam ediyoruz hala. yok süper, yok kaçar diye ben şahsen 100 km hız yapan bir 12 nin içinde olmayı hiç istemem.
  • kusura bakma ama 100 değil 90 km olsada bu arabanın içinde olamazsın sen çünkü kıdemin yetmez o dediğin arabaların bi ruhu vardır eğer o ruhla birleşirsen 180 gösteren ibreyi 200 olarakda görürsün eğer satmasaydım arabamla sana 180 i geçtiğimi de gösterirdim yada youtube deki video yu izle arabam 170 km ile giderken devir saati 2500 de he bu arada unutmadan rampa aşağı felen değil düz yolda otobanda yani 100 km değil önemli olan o arabanın rumu ile birleşip 180 km olan arabanın içinde olmak saygılar
  • yapılır yapılmaz değil ama sağlıklı olmaz bende reno 12 sahibiyim o tip hızlarda her an yerden uçacakmış gibi bir his veriyor içeri ki gerek yerden yüksekliği ve 4.vites olduğundan devir yüksek olacağı için makinaya zarar ve yerden yüksekliğide bu hız için çok tehlikeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: TOROS_CLK_500_SEL

kusura bakma ama 100 değil 90 km olsada bu arabanın içinde olamazsın sen çünkü kıdemin yetmez o dediğin arabaların bi ruhu vardır eğer o ruhla birleşirsen 180 gösteren ibreyi 200 olarakda görürsün eğer satmasaydım arabamla sana 180 i geçtiğimi de gösterirdim yada youtube deki video yu izle arabam 170 km ile giderken devir saati 2500 de he bu arada unutmadan rampa aşağı felen değil düz yolda otobanda yani 100 km değil önemli olan o arabanın rumu ile birleşip 180 km olan arabanın içinde olmak saygılar

Bir de devir saatine bak diye bağırıyo yaaa

Dostum senin devir saatinin işi bitmiş yanlış değer gösteriyor, rampa aşağı her araba basar

Babamda da var 5. vites te 3000 de 100, 4200 de 140, 5100 de 160 basıyor.

O araba 2000 devirde nassı bassın 140 yaa güç mü var o devirde

• anlatamadım
    quote:

Orjinalden alıntı: renaultt

quote:

kusura bakma ama 100 değil 90 km olsada bu arabanın içinde olamazsın sen çünkü kıdemin yetmez o dediğin arabaların bi ruhu vardır eğer o ruhla birleşirsen 180 gösteren ibreyi 200 olarakda görürsün eğer satmasaydım arabamla sana 180 i geçtiğimi de gösterirdim yada youtube deki video yu izle arabam 170 km ile giderken devir saati 2500 de he bu arada unutmadan rampa aşağı felen değil düz yolda otobanda yani 100 km değil önemli olan o arabanın rumu ile birleşip 180 km olan arabanın içinde olmak saygılar

Bir de devir saatine bak diye bağırıyo yaaa

Dostum senin devir saatinin işi bitmiş yanlış değer gösteriyor, rampa aşağı her araba basar

Babamda da var 5. vites te 3000 de 100, 4200 de 140, 5100 de 160 basıyor.

O araba 2000 devirde nassı bassın 140 yaa güç mü var o devirde

sanırım yada iyi okumadın önceden yazdığım gibi rampa aşağı değil düz yolda yaptım satmasaydım 180 km geçtiğimi hemde fazlasıyla geçtiğimide gösterirdim ama sattım kusura bakma arabam ayrıca modifiye idi he inanmıyorsan sattığım adamdan alayım 180 geçeyim göndereyim video sunu sana kardeş

• quote:

o arabayla 180 yapmaya devam etseydin gerçekten ruhlarınız birleşirdi. evet otobanda 120 yi ana yolda 100 ü asla geçmem istediğim her yere de varabildim. bu arada 2,000cc bir araç kullanıyorum istediğim an 200 ü devireceğini de biliyorum ama ruhumu bir makine ile hele ki parayla aldığım bişeyle birleştirmeyi düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.