Bildirim
Renault 19 Dizel Motor Sorunu
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
segman veya subaplarda bir sıkıntı olabilir. ısındığı zaman problem çıkarmayan ama soğukta problemi belli eden parçalardır.
mavi duman aracın yağ yaktığını gösterir. yani aracınızda pistonların arasından yağ sızıp yanma odasına karışıyor ve mavi duman olarak kendini belli ediyor.
motor yağı olarak ne kullanıyorsunuz ?
dipnot: beyaz duman yanma odasına su karıştığını gösterir. araçta su eksiltme varsa bundan da şüphelenebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Mart 2015; 20:03:41 > -
Araç hiç yağ eksiltmiyor Daha önce arabayı göstermiştim. Usta sibop lastiklerinin bittiğini söylemişti, Pistonların kafasına yağ verdiği için Olabilir demişti, Sudada bi eksilme yok Yağ olarak CASTROL Kullanıyorum. Katkıda attım. Pompacıyada göstermiştim aracı, Oda enjektörlerin arızalı olabileceğini söylemişti. Ben kararsız kaldım hangisine inanacağımı. Ama enjektörlere bakım yaptırmayı düşünüyorum -
Yağ esiklmesini anlayamayabilirsiniz. Subap lastikleri öyle şarıl şarıl yağ kaçırttırmaz sabah ilk çalıştırmadaki duman rengi mavi ise kesin tanı subap lastikleridir. -
quote:
Orijinalden alıntı: talha5553
Araç hiç yağ eksiltmiyor Daha önce arabayı göstermiştim. Usta sibop lastiklerinin bittiğini söylemişti, Pistonların kafasına yağ verdiği için Olabilir demişti, Sudada bi eksilme yok Yağ olarak CASTROL Kullanıyorum. Katkıda attım. Pompacıyada göstermiştim aracı, Oda enjektörlerin arızalı olabileceğini söylemişti. Ben kararsız kaldım hangisine inanacağımı. Ama enjektörlere bakım yaptırmayı düşünüyorum
Ustanız doğru teşhis koymuş. Sibop yağ lastikleri piston kafasına yağ kaçırıyor.
Bunun kullanıcı tarafından bir tespitide şöyle yapılır:
Aşağı eğimli uzun bir düzlükte 10 - 15 sn civarı ayak gazdan çekilir, tekrar gaza basıldığında egzostan mavi duman görülürse sibop yağ lastiklerine yorulur.
Üst kapağı açtırın. Manifolt temizliği, enjektör bakımı, sibop yağ lastiklerini, sibopları elden geçirtin. Kapak açılınca pistonların durumlarına baktırın. Taşma değerlerini ölçtürün.
-
TEŞEKKÜR EDERİM -
quote:
Orijinalden alıntı: Du Hast
quote:
Orijinalden alıntı: talha5553
Araç hiç yağ eksiltmiyor Daha önce arabayı göstermiştim. Usta sibop lastiklerinin bittiğini söylemişti, Pistonların kafasına yağ verdiği için Olabilir demişti, Sudada bi eksilme yok Yağ olarak CASTROL Kullanıyorum. Katkıda attım. Pompacıyada göstermiştim aracı, Oda enjektörlerin arızalı olabileceğini söylemişti. Ben kararsız kaldım hangisine inanacağımı. Ama enjektörlere bakım yaptırmayı düşünüyorum
Ustanız doğru teşhis koymuş. Sibop yağ lastikleri piston kafasına yağ kaçırıyor.
Bunun kullanıcı tarafından bir tespitide şöyle yapılır:
Aşağı eğimli uzun bir düzlükte 10 - 15 sn civarı ayak gazdan çekilir, tekrar gaza basıldığında egzostan mavi duman görülürse sibop yağ lastiklerine yorulur.
Üst kapağı açtırın. Manifolt temizliği, enjektör bakımı, sibop yağ lastiklerini, sibopları elden geçirtin. Kapak açılınca pistonların durumlarına baktırın. Taşma değerlerini ölçtürün.
benim broadwayim de ilk çalıştırınca ciddi anlamda çekiş düşüklüğü var gaza çok basınca tekleme yapıyor ve beyaz duman atıyor biraz çok az da siyah duman ısınınca normale dönüyor ama yinede eskisi kadar değil soruunu nedir ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X