Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.047
Cevap
21
Favori
734.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: muratinkaya

Bugün benim Broadway'in iki ön farını değiştirdim, ikisi sadece 38 ytl. Benimkilerin iç aynaları artık kararmıştı. İki de rüzgarlık aldım 7,5 ytl. Eskiyen amblem değişikliği vs. toplam 50 ytl'ye görüntü değişti. Ayrıca İstanbul'da oturanlar belki bilirler ama Edirnekapı'da oto yedek parçacı gerçekten çok ucuz,tavsiye ederim. Acayipte kalabalık,sıra bekliyorsun.

hocam edirnekapıdaki parçacının adresini bana bi versene. bende keyfi değiştirecem. sinyalleri de değiştirecem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinlone

arkadaşlar, benim arabanın lastikleri bitmiş. Yeni lastik almayı düşünüyorum. Malum bu arabaların yol tutuşu iyi değil. Broadway'lara en iyi performans ve yol tutuşu gösteren lastik sizce hangisidir. Nr tavsiye edersiniz?

arkadaşlar ben kasımda maxxis in kış lastiklerini aldım gayet memnun kaldım kış lastiği için maxxis ma-w1 i tavsiye ederim bridgestone lm 18 de kış için iyi bir lastik. 4 mevsim için de pırellı p 400 aquamile yi tavsiye ederim. ama lassa grand slam ler sanki sadece reno 9 lar için üretilmiş gibi o da güzel lastik
  • şu lpg konusuna da değineceğim. arkadaşlar herkes kendine göre hesabını yapsın hangi yakıtı kullanmak istiyorsa onu kullansın ama lpg taktırma fiyatları da 1200 falan değil onlar sıralı sistem lpg taktrıma fiyatı plastik manifoltlu ve enjeksiyonlu araçlara takılır. bizim arabalar için klasik sistem lpg takılır o da ruhsata işlenmesiyle birlikte maksimum 700 lirayı bulur(rastgele sistem değil lovato-brc). bir de ben arabayı benzinli kullanırsam 300-350 arası yakıyor ama lpg de 130-140 lira yakıyor. murat inkaya arkadaşım sen eğer benzinli arabayla 23 kuruş yakıyorsan lpg de 10 kuruşun altına düşersin(merak ettim 23 kuruş nasıl yaktırıyon). tamam ben biraz süratlı biraz da kırmızı ışıklarda hızlı kalkış yaptığımdan fazla yaktırabilirim ama reno 9 a 23 kuruş yaktırmanın sırrını bana da söylerseniz ben de anında benzine geçerim(ee extra performans isteriz) ama arabayı çok az kullanıyorsanız(yıllık 5000 km nin altında) ben de benzini öneririm sonuçta lpg motoro zararlı(performans açısından)

• quote:

Orjinalden alıntı: adu040

şu lpg konusuna da değineceğim. arkadaşlar herkes kendine göre hesabını yapsın hangi yakıtı kullanmak istiyorsa onu kullansın ama lpg taktırma fiyatları da 1200 falan değil onlar sıralı sistem lpg taktrıma fiyatı plastik manifoltlu ve enjeksiyonlu araçlara takılır. bizim arabalar için klasik sistem lpg takılır o da ruhsata işlenmesiyle birlikte maksimum 700 lirayı bulur(rastgele sistem değil lovato-brc). bir de ben arabayı benzinli kullanırsam 300-350 arası yakıyor ama lpg de 130-140 lira yakıyor. murat inkaya arkadaşım sen eğer benzinli arabayla 23 kuruş yakıyorsan lpg de 10 kuruşun altına düşersin(merak ettim 23 kuruş nasıl yaktırıyon). tamam ben biraz süratlı biraz da kırmızı ışıklarda hızlı kalkış yaptığımdan fazla yaktırabilirim ama reno 9 a 23 kuruş yaktırmanın sırrını bana da söylerseniz ben de anında benzine geçerim(ee extra performans isteriz) ama arabayı çok az kullanıyorsanız(yıllık 5000 km nin altında) ben de benzini öneririm sonuçta lpg motoro zararlı(performans açısından)

• Yakıt konusunda bende bi fikir veriyim .. geçen hafta sonu benim R9 ile izmire gittim.. çorludan çıktım istanbul-bursa-balıkesir-izmir istikametini kullandım..git gel 1310 km yaptım. bir dolu depo bir de çeyrek yaktı.. bu da 47 bir depo sayarsak bir de çeyrek 12 litre koy üstüne yani 60 litre kabul edelim.. 2.63*60=158 YTL yapar.. hadi 160 lira diyelim.. 160/1310=0.122 lira/km gibi bir oran çıkıyor.. yalnız kızmayın bana benim aracım benzinli.. araçta tabi aileden erbaplar serpiştirilmiş vaziyette olduğu için kullanım tarzım biraz sakindi.. şöyle söyleyim 90 nın altına düşmedim ama 120 yi de geçmedim..geceydi yolculuğum bu yüzden yol açıktı.. ben sollama yol aksaması olmadı.. valla bende şaşırdım ama oldu hesabı doğru mu yaptım bilmiyorum ama bu çıktı ortaya ..arabada 5 kişiydik ve 5 kişilik eşya vardı bagajda.. netice bu siz ne diyorsunuz ? araç 85 model 215000 de.. valla daha bi hayram oldum arabama satacaktım vazgectim

• yakıt değerin mükemmel...aman nazar değmesin
  • birde kulübün ismini r9-11 fun club yapsak daha iyi olmaz mı.r11cilerde aramıza katılır...
  • dostum 23ykrş de çok benimki 20 ykrş ammaaa,ben sahil yolundan giderim(avcılar-eminönü) e-5 trafiği gibi değildir elbette ama genede şehir içi trafiği yoğunluğu vardır, makam şöförü tarzında kullanırım arabayı,kırmızı ışığı gördüğüm anda ayağımı gazdan çekerim,önümdeki arabanın dibine kadar girmem(gereksiz gaz-fren olayım yok) 3000-3200 devir civarı vites yükseltirim 2000 devirde düşürürüm,sabahları motor ısınmadan önce jigle çekili vaziyette beklemek yerine jigleyi indirip 2.viteste 2500 devirde yol alırım hararet ilk çizgiye çıkana kadar ve evimle işim arası gidiş geliş 54kmdir arabam 185binde olup 97 rn dir.

muhtemelen senle tarzlarımız farklıdır kullanım açısından ama arabamız performans arabası değil,şekil yapma arabası hiç değil,klasik bir ulaşım aracı buna göre kullanmak lazım.

saygılar...
    quote:

şu lpg konusuna da değineceğim. arkadaşlar herkes kendine göre hesabını yapsın hangi yakıtı kullanmak istiyorsa onu kullansın ama lpg taktırma fiyatları da 1200 falan değil onlar sıralı sistem lpg taktrıma fiyatı plastik manifoltlu ve enjeksiyonlu araçlara takılır. bizim arabalar için klasik sistem lpg takılır o da ruhsata işlenmesiyle birlikte maksimum 700 lirayı bulur(rastgele sistem değil lovato-brc). bir de ben arabayı benzinli kullanırsam 300-350 arası yakıyor ama lpg de 130-140 lira yakıyor. murat inkaya arkadaşım sen eğer benzinli arabayla 23 kuruş yakıyorsan lpg de 10 kuruşun altına düşersin(merak ettim 23 kuruş nasıl yaktırıyon). tamam ben biraz süratlı biraz da kırmızı ışıklarda hızlı kalkış yaptığımdan fazla yaktırabilirim ama reno 9 a 23 kuruş yaktırmanın sırrını bana da söylerseniz ben de anında benzine geçerim(ee extra performans isteriz) ama arabayı çok az kullanıyorsanız(yıllık 5000 km nin altında) ben de benzini öneririm sonuçta lpg motoro zararlı(performans açısından)

• quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

birde kulübün ismini r9-11 fun club yapsak daha iyi olmaz mı.r11cilerde aramıza katılır...

bilmiyorum kardeş.r11 ler bizimkilerden çok farklı arabalar.kasa farklı,motor güçlü.aynı yere toplanmamız nasıl olur????
    hem kendi logomuzda var. Renault 9 DH Team.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

dostum 23ykrş de çok benimki 20 ykrş ammaaa,ben sahil yolundan giderim(avcılar-eminönü) e-5 trafiği gibi değildir elbette ama genede şehir içi trafiği yoğunluğu vardır, makam şöförü tarzında kullanırım arabayı,kırmızı ışığı gördüğüm anda ayağımı gazdan çekerim,önümdeki arabanın dibine kadar girmem(gereksiz gaz-fren olayım yok) 3000-3200 devir civarı vites yükseltirim 2000 devirde düşürürüm,sabahları motor ısınmadan önce jigle çekili vaziyette beklemek yerine jigleyi indirip 2.viteste 2500 devirde yol alırım hararet ilk çizgiye çıkana kadar ve evimle işim arası gidiş geliş 54kmdir arabam 185binde olup 97 rn dir.

muhtemelen senle tarzlarımız farklıdır kullanım açısından ama arabamız performans arabası değil,şekil yapma arabası hiç değil,klasik bir ulaşım aracı buna göre kullanmak lazım.

saygılar...
    quote:

ben ankarada yaşıyorum o nedenle istanbuluun yllarından haberim yok ama ankaranın yolları da çok şahane ben kendi evimden çıkıp kardeşimin evine gidene kadar 2 tane trafik ışığı var ondan sonra trafik hep akıyor ve sürekli 90 la gidiyorum ama git geli hesapladım 13-14 milyon yakıyor(kardeşimin evi 50 km uzakta) bu da ortalama 130-140 yakması demektir.vitesleri ben de 3000-3500 arası değiştiririm deviri de 2000-2500 arası tutarım daha az yaktırmam için ne yapabilirim öneri sunsanız da ben de benzinli araç kullanmanın keyfine baksam(bu arada tüm bakımlarım yeni ve tam lastikler de yeni) ben de zaten arabayı ısınması için bekletmem ve 1. vitesi çok az kullanırım daha ne yapabilirim

• arkadaşlar benimde 92 model springim var evlere şenlik nasrafsız ayı yok yalnız ne yaptımsa sabahları çalışmıyo motor yazın yapıldı herşey sıfır marş motoru sıfır orj.valeo lpgli(benzinde çalışıyo) beyinde yeni gaz ayarı baya yaptırdım nafilee
  • quote:

Orjinalden alıntı: moonlight1

arkadaşlar benimde 92 model springim var evlere şenlik nasrafsız ayı yok yalnız ne yaptımsa sabahları çalışmıyo motor yazın yapıldı herşey sıfır marş motoru sıfır orj.valeo lpgli(benzinde çalışıyo) beyinde yeni gaz ayarı baya yaptırdım nafilee

kardeş onu düzeltmen için broadway alman lazım.başka yolu yok spring lerin hepsi soğuk havalarda zor çalışır.yeterki tek sorunun o olsun.önemli değil.
  • öncelikle hoş geldin dostum,
    kazasız belası kullan aracını...
    kötükoşullarda bakımsız kulanılan araba her zaman masraflı olur markası ne olursa olsun.sanırım seninkide böyle oldu.
    çalıştırmada sorun çıkartan sistem :ateşleme sistemi olabilir.
    springlerde platinli ateşleme sistemi varrdır
    broadwayde ise elektronik.
    istersen,distribütör ve platin bakımı yaptır aracına.
    benzinde çalışıp lpgde çalışmıyorsa mutlaka lpgde vardır sorun...

quote:

Orjinalden alıntı: moonlight1

arkadaşlar benimde 92 model springim var evlere şenlik nasrafsız ayı yok yalnız ne yaptımsa sabahları çalışmıyo motor yazın yapıldı herşey sıfır marş motoru sıfır orj.valeo lpgli(benzinde çalışıyo) beyinde yeni gaz ayarı baya yaptırdım nafilee
  • buarada kararan ön logo ve ardakaki "renult9" yazısını değiştirdim.
    http://renault9.wordpress.com/2007/02/09/logo-ve-yazilarin-yenilenmesi/
  • quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

buarada kararan ön logo ve ardakaki "renult9" yazısını değiştirdim.
    http://renault9.wordpress.com/2007/02/09/logo-ve-yazilarin-yenilenmesi/

hayırlı olsun kardeş.güle güle kullan
  • seLamLar herkese.. müşterimin biri için logan mcv resimleri ararken rastladım foruma.
    Renaultplazada magza satış danışmanı olarak görev yapıyorum.
    siyah 2007 1.6 110bg scenic priv. full aksasuar bva bi aracım var :)

herhangi sorunuz olursa seve seve yanıtlarım yeni bilgileride paylaşırız. renault team forever :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoLy

seLamLar herkese.. müşterimin biri için logan mcv resimleri ararken rastladım foruma.
    Renaultplazada magza satış danışmanı olarak görev yapıyorum.
    siyah 2007 1.6 110bg scenic priv. full aksasuar bva bi aracım var :)

herhangi sorunuz olursa seve seve yanıtlarım yeni bilgileride paylaşırız. renault team forever :)

hoşgeldin hocam.teşekkürler.
  • Selam arkadaşlar...Ben de aranıza yeni katıldım.93 model Renault 9 Spring araca sahibim.Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum ve çok memnunum.Arabamı aldığımdan beri yaptığım en büyük masraf ön iki amortisör değişimi ve dört lastik değişimidir sanırım.Bunların dışında ufak tefek boya rötuşları ya da elekrik sistemiyle ilgili küçük masraflarım olabiliyor.Yani her türlü otomobilde görülebilecek türden bakım masrafları..Kendi arabamdan önce de yaklaşık 1.5 yıl babama ait Renault 9 GTC marka aracı kullandım.Yani hayli deneyim sahibi oldum bu araçlar konusunda.Buradaki arkadaşlardan da öğrenebileceğim pek çok şey vardır.Umarım ben de takıma yararlı olurum.
  • R9 Spring araçların ateşleme sisteminden konuşabiliriz.Broadway'de olduğu gibi elektronik ateşleme sistemine sahip değildir ama tamamen kaderine de terkedilmemiştir Fabrika çıkışı kibrit kutusuna benzer elektronik devreli bir parça bu araçlara takılmış ve platinin meme yapmadan ve ayarı bozulmadan çalışması sağlanmıştır.Zaten bu sisteme sahip Spring kullanıcılarının platinle ilgili pek sıkıntı yaşamadıklarını duymuşsunuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moondance -- 12 Şubat 2007; 16:31:27 >
  • Eğer ateşleme sisteminiz bakımlı ve sorunsuzsa kışın en soğuk havalarda,sabah saatlerinde bile enjeksiyonlu araçlara taş çıkarırcasına tek marşta Renault 9 Spring aracınızı çalıştırabilirsiniz.Yöntem son derece basit:Gaza hafifçe basın (mesela 1/3 oranında) ve ayağınız gazdayken jikleyi sonuna kadar çekin.Ayağınızı gaz pedalından çekin ve kontağı çevirin.Hemen çalıştığını göreceksiniz Bu sistem otomobilin kullanım kılavuzunda yazılıdır.Kışın arabanın kapıları bile buz tutmuşken tek marşta çalışmışlığı vardır,tecrübeyle sabittir Tabi benim aracım benzinli...Babamım araç lpg'li ve bu sistem işe yaramıyor.O yüzden lpg'li arabalar için garanti veremem

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.