doğru diyorsun jordan benim yarım kadar yakıt parası veriyorsun.ama bana bu ustalar ve montaj servisleri yüzünden ters geliyor...
düşün aracım ağrızalandı servis çağırdım,adam lpgli aracı anlamıyoruz bizdiye geri gidecek...kalırım vallahi ortalarda.tamirci kültürümüzde yok...
o sebeple soğudum bu işten...
kardeş lpg lik bi işin yokki.arızalandıysa benzine geçersin devam edersin.artı hangi ildesin bilmiyorum ama ankarada hangi ustayı çağırırsan çağır lpg den anlamayan yoktur.diğer illerdede öyledir eminim.lpg nin öyle fazla karışık bi işi yok.ben bile baka baka anlamaya başladım inan.gaz ayarını bile kendim yapıyorum artık
Ben zaten tasarrufun fazla oldugu durumu kastetmiyorum,ki senin durumunda %50 civari tasarruf var,bu durumda zaten itiraz etmek mantiksiz. Ama benzinle 250 bin lira yakan aracin lpg de 200 bin yaksa ugrasirmiydin? Sahsen ben yanindan bile gecmezdim. Hic olmasa diger dezavantajlari gectim bagajim bana kalir.
quote:
Orjinalden alıntı: jordan83
quote:
Orjinalden alıntı: pcdata76
Valla %30 dan az tasarruf olsa inan LPG ugrasmaya degmez. Calistirmak, LPG ye gecmek,stop ederken benzine gecmek,bagajda yer isgali,en kotusu yokuslarda aracin yigilmasi gibi dezavantajlari var.Gerci gaz ayari biraz acilinca araba resmen sahlaniyor bu seferde %30 un altina dusuyor tasarruf,isin mantigi kalmiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: qntrl
jordan83 beni de listeye ekleyebilirmisin? 93 Renault 9 Spring::Beyaz::İzmir
pcdata bilgiler için teşekkürler.gün geçtikçe lpgden soğuyorum
kardeş öyle diyosunda benim araç 125 ykr civarı yakıyor ve çekiş olarak sadece yüklüyken fark ediyor.bu durumda nasıl benzinli binebilirsinki????????
selamlar arkadaşlar bende de 86 model füme rengi renault 9 var aranızdayım inş forumda yeniyim gerçi ii forumlar herkese
Ya abiler ya, şu LPG olayında gerçekten kararsızım, bir yandan tasarruf,öte yandan orijinalliğe dokunmama. Yıllık bazda bir plan yaptım.
Benzin Hesabı: Günde ort. 70 km x 0,23 ytl (benimkisi öyle yakıyor) = 16,10 ytl. 16,10 ytl. x 330 gün (Ayda 3 günde binmesem ne olur yani)=5313 ytl.
LPG Hesabı: Günde ort. 70 km x 0,18 ytl. (iyimser bir tahmin) = 12,60 ytl. 12,60 ytl. x 360 gün (LPG var diye abansam) = 4158 ytl. Eee tabi LPG tank+Ruhsat vs. en iyimser 1200 ytl. olsa eder 5350 ytl.
E n'oldu. Hiçbir fark yok, hani LPG'nin farkı. İşte bunun için değer mi taktırmaya. Allah aşkına bir yol yordam gösterin, elimde hesap makinesi kaldım şaşkın...
quote:
Orjinalden alıntı: ramchoo
selamlar arkadaşlar bende de 86 model füme rengi renault 9 var aranızdayım inş forumda yeniyim gerçi ii forumlar herkese
ARAMIZA HOŞGELDİN
BU ARADA ARABAN GÜZELMİŞ.ALLAH KAZA BELA VERMESİN.
quote:
Orjinalden alıntı: muratinkaya
Ya abiler ya, şu LPG olayında gerçekten kararsızım, bir yandan tasarruf,öte yandan orijinalliğe dokunmama. Yıllık bazda bir plan yaptım.
Benzin Hesabı: Günde ort. 70 km x 0,23 ytl (benimkisi öyle yakıyor) = 16,10 ytl. 16,10 ytl. x 330 gün (Ayda 3 günde binmesem ne olur yani)=5313 ytl.
LPG Hesabı: Günde ort. 70 km x 0,18 ytl. (iyimser bir tahmin) = 12,60 ytl. 12,60 ytl. x 360 gün (LPG var diye abansam) = 4158 ytl. Eee tabi LPG tank+Ruhsat vs. en iyimser 1200 ytl. olsa eder 5350 ytl.
E n'oldu. Hiçbir fark yok, hani LPG'nin farkı. İşte bunun için değer mi taktırmaya. Allah aşkına bir yol yordam gösterin, elimde hesap makinesi kaldım şaşkın...
HOCAM NAPTIN SEN YAA.1200 YTL TÜP NERDE GÖRÜLMÜŞ.BEN 350 YTL YE TAKTIRDIM.ARTI AYDA 350 KM YAPIYORUM.ORTALAMA 45 YTL.BENZİNLE OLSA 90 YTL YAKARDI.YANİ AYDA 45 YTL KARLIYIM.BUDA DEMEKTİRKİ 7-8 AYDA AMORTİ ETMİŞ BİLE.TAKTIRDIKTAN SONRA FARKI KENDİN DAHA İYİ ANLAYACAKSIN DEMEDİ DEME
km de 0.40 ykrş falan yakar araban anlarım lpg isteğini ama broadway için bence gereksiz arkadaşlar 1-motorun ömrü kısalacak 2-performans düşecek 3-kapalı otoparklara ve alışveriş merkezlerine almayacaklar 4-bagaj küçülecek 5-patlama riski artacak 6-dediğin gibi az yakıyor diye daha fazla gezeceksin ve belki eskisinden daha fazla yakacaksın
ilk aklıma gelen eksi yönleri...
quote:
brc sistem 550 YTL Ruhsat masrafı:200 YTL diye biliyorum ben 750 YTL en baba LPG sisteminin montaj masrafı...1200YTL çok yüksek bir rakam.
LPG taktırmak için yıllık yapılan km önemli. en iyi hesaplama yakıt tüketiminizi 1.2 ile çarpıp LPG tüketimini hesaplamak olacaktır.yoksa lira hesabıyla pek sağlıklı bir analiz yapılmaz.
Bir renault 9 un 8litre/100km yaktığını düşünelim.100km de 8x2,64YTL=21,12 YTL LPGde ise en iyi ayarlarla ve en iyi verimle 8x1.2=9,6l/100km 9,6x1,41=13,53 YTL
Bu hesaba göre tasarruf %36.Tabi LPG'nin en iyi verimle çalıştığını düşünüyoruz.
100km'deki kazanç=7,6YTL 1 000 km de 76 YTL 10 000 kmde 760 YTL 20 000 kmde=1520 YTL
Kısacası en pahalı sistem olan BRC'yi taktırırsanız 10000kmde sistemi amorti etmiş oluyorsunuz.
Aynı hesabı 100kmde 10litre yakn bir r9 için yaparsak 100kmdeki kazanç 9,48 ytl oluyor.amorti etmesi için 8000km yapmanız gerekiyor...
kısacası eğer ekonomik gözle bakılırsa LPG her anlamda avantajlı...
bir sorum olacak...
aracınızın günlük km sıfırlama düğmesiçalışıyormu acaba?benimkisi bozuldu ve kmyi sıfırlayamıyorum.tamiri mümkün müdür?
arkadaşım işin erbabını bulursan yapılabilir ama uzun ömürlü kullanabilirmisin bilmem
Galibe sizin yaptığınız hesap daha doğru, anladığım kısa vadede benim gibi az km yapanlar için karlı değil, ama çok km yapan ve uzun süreli kullanım için değerlendirilmeli. Teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: qntrl
brc sistem 550 YTL Ruhsat masrafı:200 YTL diye biliyorum ben 750 YTL en baba LPG sisteminin montaj masrafı...1200YTL çok yüksek bir rakam.
LPG taktırmak için yıllık yapılan km önemli. en iyi hesaplama yakıt tüketiminizi 1.2 ile çarpıp LPG tüketimini hesaplamak olacaktır.yoksa lira hesabıyla pek sağlıklı bir analiz yapılmaz.
Bir renault 9 un 8litre/100km yaktığını düşünelim.100km de 8x2,64YTL=21,12 YTL LPGde ise en iyi ayarlarla ve en iyi verimle 8x1.2=9,6l/100km 9,6x1,41=13,53 YTL
Bu hesaba göre tasarruf %36.Tabi LPG'nin en iyi verimle çalıştığını düşünüyoruz.
100km'deki kazanç=7,6YTL 1 000 km de 76 YTL 10 000 kmde 760 YTL 20 000 kmde=1520 YTL
Kısacası en pahalı sistem olan BRC'yi taktırırsanız 10000kmde sistemi amorti etmiş oluyorsunuz.
Aynı hesabı 100kmde 10litre yakn bir r9 için yaparsak 100kmdeki kazanç 9,48 ytl oluyor.amorti etmesi için 8000km yapmanız gerekiyor...
kısacası eğer ekonomik gözle bakılırsa LPG her anlamda avantajlı...
Bugün benim Broadway'in iki ön farını değiştirdim, ikisi sadece 38 ytl. Benimkilerin iç aynaları artık kararmıştı. İki de rüzgarlık aldım 7,5 ytl. Eskiyen amblem değişikliği vs. toplam 50 ytl'ye görüntü değişti. Ayrıca İstanbul'da oturanlar belki bilirler ama Edirnekapı'da oto yedek parçacı gerçekten çok ucuz,tavsiye ederim. Acayipte kalabalık,sıra bekliyorsun.
hayırlısı olsun dostum. ön farların markası ne acaba. ayfar olanların kısa zaman sonra tekrardan karardığını duymuştum.farba'dan şaşmamak lazım bn geçen sene 30YTLx2ye almıştım farbaları...
quote:
Bugün benim Broadway'in iki ön farını değiştirdim, ikisi sadece 38 ytl. Benimkilerin iç aynaları artık kararmıştı. İki de rüzgarlık aldım 7,5 ytl. Eskiyen amblem değişikliği vs. toplam 50 ytl'ye görüntü değişti. Ayrıca İstanbul'da oturanlar belki bilirler ama Edirnekapı'da oto yedek parçacı gerçekten çok ucuz,tavsiye ederim. Acayipte kalabalık,sıra bekliyorsun.
broadwayin gözünü seveyim işte iki far 38 ytl, infiniti farı4000$ mış...
arkadaşlar, benim arabanın lastikleri bitmiş. Yeni lastik almayı düşünüyorum. Malum bu arabaların yol tutuşu iyi değil. Broadway'lara en iyi performans ve yol tutuşu gösteren lastik sizce hangisidir. Nr tavsiye edersiniz?
bende lassa grandslam var bunlara en iyi bu gider demişti lastikçi...
quote:
Orjinalden alıntı: metinlone
arkadaşlar, benim arabanın lastikleri bitmiş. Yeni lastik almayı düşünüyorum. Malum bu arabaların yol tutuşu iyi değil. Broadway'lara en iyi performans ve yol tutuşu gösteren lastik sizce hangisidir. Nr tavsiye edersiniz?
bende yeni aldım lastikleri bridgestone b330 şu an memnunum yol tutuş açısından güzel bence tabi daha iyileri vardır mutlaka o yüzden pek bilemicem
quote:
Orjinalden alıntı: ramchoo
bende yeni aldım lastikleri bridgestone b330 şu an memnunum yol tutuş açısından güzel bence tabi daha iyileri vardır mutlaka o yüzden pek bilemicem
bende bridgestone b330 yeni aldım.çok ama çok memnunum.michelen tabiiki daha iyidir ama bunlarda fena değil.