Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.047
Cevap
21
Favori
733.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracın sadece km si önemli değil.
    motorda tadilat yapılmışmı
    baskı balata ne durumda
    ön takım-süspansiyonlar nasıl
    iç döşemeleri,koltukları ne durumda(koltuk kızağı 209 ytl)
    kaloriferi çalışıyormu(orjinal kalorifer motoru 130 ytl)
    arka cam rezistansı çalışıyor mu?

ufak tefek sorunlar masraf açabilir sana.o sebeple arabayı iyice incele...
    fiyat hakkında ona göreyorum yapabilirsin.
  • arkadaşlar bu çorum kaloriferi diye tabiredilen olay nedir acaba?bizim renault9larada takılıyormuş sanırım.ayrı birmekanizma mı yoksa kalorifer radyatörünün ismi mi?
  • sayın GNTRL,
    ilginize teşekkürler.
    bildiğim kadarı ile motorda tadilat yok, açılmamış.
    Kalorifer çalışmıyor ama düğmeden kaynaklı deniyor (20 YTL imiş)
    baskı balata baktığımız kadarı ile sağlam

ön takıma henüz bakamadık,
    orj. boyası üstünde ve gariptir çürüğü yok.
    koltuklar sağlam orj. döşemesi üzerinde, bir iki ufak kenar söküğü ile kızakları sağlam.
    ilk sahibi 15 sene titiz kullanmış.
    Sarıkamıştayım ve araba aylarca kar üzerinde yürüyor, 4 kar lastiğide var.
    ilk aşamada düşüncem 1-1.5 sene sonra az zarar ile satmak. tek düşüncem zararımın fazla olmaması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: klinisyen

sayın GNTRL,
    ilginize teşekkürler.
    bildiğim kadarı ile motorda tadilat yok, açılmamış.
    Kalorifer çalışmıyor ama düğmeden kaynaklı deniyor (20 YTL imiş)
    baskı balata baktığımız kadarı ile sağlam

ön takıma henüz bakamadık,
    orj. boyası üstünde ve gariptir çürüğü yok.
    koltuklar sağlam orj. döşemesi üzerinde, bir iki ufak kenar söküğü ile kızakları sağlam.
    ilk sahibi 15 sene titiz kullanmış.
    Sarıkamıştayım ve araba aylarca kar üzerinde yürüyor, 4 kar lastiğide var.
    ilk aşamada düşüncem 1-1.5 sene sonra az zarar ile satmak. tek düşüncem zararımın fazla olmaması.

5750 biraz fazla.Bizim burda bile 94-96 ları falan 5750-6500 civarı gidiyor.91 için bence en fazla 5300 falan ver istersen.ama yinede son karar senin.

• quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

arkadaşlar bu çorum kaloriferi diye tabiredilen olay nedir acaba?bizim renault9larada takılıyormuş sanırım.ayrı birmekanizma mı yoksa kalorifer radyatörünün ismi mi?

hocam naptın yaa.bizim arbalara çorum olurmu?doğasına aykırı bence.r12 lerde güzel oluyo ama r9 lara yakıştırmıyorum.bozmayalım arabalarımızı bu türşeylerle bence.kaloriferine baktır sen arabanın istersen.
  • birkaç üst sınıf araba alacak kadar masraf yapmışsın.

bide abs taktırsan bence güvenlik açısından fena olmaz.

ayrıca bence lastikleri genişletip birde 15 inç jant yol tutuşunu iyileştirir.

ha bide hidrolik direksiyon tabi

quote:

Orjinalden alıntı: manager79

Benim 1994 model Broadway aracımın bir kaç görüntüsü..

quote:

Orjinalden alıntı: manager79

Merhaba

Benimde 1994 Model Beyaz renkli bir Broadway'im var.. Yaklaşık 10 senedir kullanıyorum..

Gençliğimi beraber geçerdiğim bu beyaz geincikten bir türlü vazgeçemiyorum :)

1997-1999 Seneleri arasında Renault ana servisinde çalışırken araca, bir çok değişimler yapmıştım.. Halende ufak tefek iyileştirmeler yapıyorum..

Kısaca yaptılarımı yazayım..

Renault Flash S sis farlarını, orjinal tesisatı ve düğmesi ile beraber (cam düğmelerinin yanına) montaj yaptım..

Concorde uzantan kumandası taktırdım.. Flahs S uzaktan kumanda tesisatını kullandım, sigorta tablosunda hazır soketi mevcut olduğundan tesisatda bir değişiklik gerekmiyor..

Sağ tarafa tavan lambası taktırdım..

Concorde orta el fren kolunu kullandım.. böylece emniyet kemerleri daha derli toplu görünüyor..

1997 RNİ Direksoyununu taktım.

Arka spoylere 3. Stop lambası montaj yaptırdım.

1997 Marşpiyel kaplaması taktırdım..

1997 Kapı kollarını taktırdım.

Renault 19 Kedi gözlerini taktım.

Ön tampona far yıkama montajı yaptım..

1997 modellerin antenini taktım.

1997 Modellerde kullanılan Kontak kilit setini taktırdım, böylece kapılar ve kontak tek anahtar ile açılıyor.

Alarm montajı yaptırdım.

Arka yazıları 1997 modellerde kullanılan nikelajlı tipden yaptırdım.

Arka park sensörü taktırdım.

Kenwood Cd çalar, 4 Kolon, Subwoofer ve anfi montajı yaptırdım..

Ön arka tamponları araç rengine boyattım.

Yağmur ve otomatik far sensörü taktırdım..

Ve en önemlisi,

Aracın ön helezonlarını ve 4 adet Amortisörünü 1997 modellerde kullanılanlarla değiştirip, arka torsiyon ayarı yaptırdım.. Bunlardan sonra "bence" aracın yol tutuşu muazzam derecede düzeldi..

Şanzıman da ayna mahrutiyi ve birkaç dişliyi Jb3-063 kodlu şanzımanınkiler ile değiştirdim..

Eksantrık mili ve subapları C2L-720 kodlu Faırway motorununda kullanılanlarla değiştirdim.

Bu kadar değişlik neticesinde 10 senedir bu aracı zevk ile kullanıyorum..

Taki geçenlerde sağ tarafımdaki şahin marka aracın çarptığı yaya, aracamın motor kaputuna düşene kadar..
    Olay yerinden kaçan şahün marka aracın sürücüsü dolayısı ile hem insanlardan hemde aramından soğudum.. Motor kaptuna her baktığımda olay gözümün önüne geliyor :(

Neyse uzun bir yazı oldu kusura bakmayınız.

Saygılar

[img=http://img162.imagevenue.com/loc583/th_95822_Far_ayar_122_583lo.JPG][img=http://img101.imagevenue.com/loc410/th_95827_far_yikama_122_410lo.JPG][/urlurl=http://img159.imagevenue.com/img.php?image=95836_mars_kaplama_122_444lo.JPG][img=http://img159.imagevenue.com/loc444/th_95836_mars_kaplama_122_444lo.JPG]
    [img=http://img108.imagevenue.com/loc573/th_95841_Maun_kaplama_122_573lo.JPG][img=http://img40.imagevenue.com/loc486/th_95858_park_sen_122_486lo.JPG][img=http://img133.imagevenue.com/loc502/th_95863_sensor_122_502lo.JPG]
    [img=http://img156.imagevenue.com/loc490/th_95872_uzaktan_kumanda_122_490lo.JPG]

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 3 Şubat 2007; 15:48:44 >

• Merhaba arkadaşlar. tam aradağımı burda buldum diyebilirim.lakin çevremizde bu kadar çok olan bir aracın nasıl olupta grup olarak bi toplanışı olmayışı kafama takılmaktaydı.onu da siz benden önce keşfedip halletmişsiniz. Umarım kalabalığızdır ve bunu toplantı, buluşma v.s etkinlikler ile süsleyebilirsek ne mutlu bize. tosbağaların, anadolların v.s arabaların etkinliklerini gördükçe özenmemek elde değil doğrusu..
    Benimde '97 ocak ayından beri kullandığım 1985 model krem(bej) renk bi renom var. kendisi ile fevkalade günler geçirdik ve sağolsun ki hiç hainlik etmedi.Çocukluğumun son dönemleri ve gencliğim tamamen onunla beraberdik. en güzel kızları beraber tavladık.en güzel yerlere beraber gittik. beraber güldük beraber ağladık.hala da beraberiz. Kendileri fransız üretim oluşundan dolayı yerli üretimlere göre biraz daha farklılıkları var. örneğin 4. ve 5. vites oranları yerlilere göre uzun tutulmuş olup uzun yolda çok daha konforlu ve ekonomik yolculuklar sunmaktadır. bunu da antalya yolunda radara girerek anladım km saatim 125 gösteriyordu radarı fark ettiğimde. az ilerideki polis amcalar 122 km ile radara girdiğimi söylediler. ceza yazacağını söylediler. yakışır dedik ödedik tabi. bu özelliğin bir artısı da uzun yolculuklarda sık karşılaşılan motor sesinden dolayı yaşanan yorgunluk aracımda bulunmamaktadır. Lakin 3000 rpm de 100 km 3500 km de 120 km hız yapmaktadır. Bu da makul bir ses düzeyi oluşturmaktadır. diğre r9 lar gibi ön camları otomatik kapı kilitleri manuel yapıdadır. Renginden kaynaklanan bir özelliği iç döşeme ekipmanları araç ile aynı renkte olup yine aynı renkte deri koltuklara orjinalinden sahiptir. Galvanizli gövdeye sahip oluşu itibarı ile 22 yaşındaki arabamda herhangi bir çürük,sivilce, yara bulunmuyor. Bunda bir garaja sahip oluşunun etkisi de büyük.
    Beni de aranıza alır, kabul ederseniz mutlu olacağım. daha etkin R9 lu günleri beraber geçirmek dileği ile.

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

• quote:

Orjinalden alıntı: anibalite

Merhaba arkadaşlar. tam aradağımı burda buldum diyebilirim.lakin çevremizde bu kadar çok olan bir aracın nasıl olupta grup olarak bi toplanışı olmayışı kafama takılmaktaydı.onu da siz benden önce keşfedip halletmişsiniz. Umarım kalabalığızdır ve bunu toplantı, buluşma v.s etkinlikler ile süsleyebilirsek ne mutlu bize. tosbağaların, anadolların v.s arabaların etkinliklerini gördükçe özenmemek elde değil doğrusu..
    Benimde '97 ocak ayından beri kullandığım 1985 model krem(bej) renk bi renom var. kendisi ile fevkalade günler geçirdik ve sağolsun ki hiç hainlik etmedi.Çocukluğumun son dönemleri ve gencliğim tamamen onunla beraberdik. en güzel kızları beraber tavladık.en güzel yerlere beraber gittik. beraber güldük beraber ağladık.hala da beraberiz. Kendileri fransız üretim oluşundan dolayı yerli üretimlere göre biraz daha farklılıkları var. örneğin 4. ve 5. vites oranları yerlilere göre uzun tutulmuş olup uzun yolda çok daha konforlu ve ekonomik yolculuklar sunmaktadır. bunu da antalya yolunda radara girerek anladım km saatim 125 gösteriyordu radarı fark ettiğimde. az ilerideki polis amcalar 122 km ile radara girdiğimi söylediler. ceza yazacağını söylediler. yakışır dedik ödedik tabi. bu özelliğin bir artısı da uzun yolculuklarda sık karşılaşılan motor sesinden dolayı yaşanan yorgunluk aracımda bulunmamaktadır. Lakin 3000 rpm de 100 km 3500 km de 120 km hız yapmaktadır. Bu da makul bir ses düzeyi oluşturmaktadır. diğre r9 lar gibi ön camları otomatik kapı kilitleri manuel yapıdadır. Renginden kaynaklanan bir özelliği iç döşeme ekipmanları araç ile aynı renkte olup yine aynı renkte deri koltuklara orjinalinden sahiptir. Galvanizli gövdeye sahip oluşu itibarı ile 22 yaşındaki arabamda herhangi bir çürük,sivilce, yara bulunmuyor. Bunda bir garaja sahip oluşunun etkisi de büyük.
    Beni de aranıza alır, kabul ederseniz mutlu olacağım. daha etkin R9 lu günleri beraber geçirmek dileği ile.

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

Anlattıklarındanda anlaşıldığı gibi sende tam bizim gruba göre birisin.HOŞGELDİN ARAMIZAAAAA

• arkadaşlar selam r9 uma parça ararken bu forum sitesini buldum ve üye oldum.
    sorunsuz ve iyi günlerde kullanalım.
    teşekkürler
  • hoşgeldin dostum

quote:

Orjinalden alıntı: burgata

arkadaşlar selam r9 uma parça ararken bu forum sitesini buldum ve üye oldum.
    teşekkürler
  • merhabalar

Renault 9 FAİRWAY 93 model...

yakışından, kapışmasından vites salınımından çook ama çook memnunum.

babamın 94 Tempra SX sinden sonra Fairway bana mükemmel geldi.
  • quote:

hoşgeldin dostum

quote:

Orjinalden alıntı: burgata

arkadaşlar selam r9 uma parça ararken bu forum sitesini buldum ve üye oldum.
    teşekkürler

koltuk cevabı için çok teşşekkürler
  • burgata ve mhd arkadaşlarımız sizde aramıza hoşgeldiniz. burgata sende bilgilerini veerde ekleyelim seni listeye.listemiz yavaş ama özlü ilerliyor.HAYDİ ARKADAŞLAR
  • renault 9-11ler için spor kadran rasarlıyorum.devir göstergesi bitti.yorumlarını alayım

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''
  • Herkese Merhaba
    Aracım 1994 Model R9 Broadway Kristal renkli Şehir Samsun

qntrl tasarımın güzel tamamen bittiginde görmek isterdim... :)
  • hız,benzin ve hararet göstergeleride tamamlandı;

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

''' RENAULT 9 KULÜBÜ '''

• selamlar arkadaşlar. Ben yeni 90 model bir broadway aldım. Bu arabaları ilk kez kullanıyorum 2 sorum var.

1- Bu arabalar her zaman böyle geç mi çalışır? Özellikle sabahları
    2- Benim arabada 1. vitese geçişte zorluk yaşıyorum özellikle araba tam durmadan 1. vitese geçmiyor. Bu normal midir?
    teşekkürler
  • öncelikle aracı hayırlı olsun

1.vitese geçiş tüm araçlarda zordur,durmaya yakınken 1.vitese takmak gerekir.ancak aracın eskiliğinden kaynaklanan bir sorun varsa(şanzuman,baskı balata vs) birmiktar daha zor olur 1.vitese takmak.

çalıştırma konusunda tavsiyem jikleyikullanmanızdır.servisten öğrendiğim kadarıyla

jikle yarım çekilir(soğuk havalarda tam)

gaz birkez pompalanır ve ayak gazdan çekilir

marşabasılır

bu yöntemle yıllardır sorunsuz kullanıyorum.nazar değmesin bu kış ilk marşta çok soğuklarda ise ikinci marşta çalışıyor araba.

buarada buji,hava filtresi,karbüratör ayarları vs nin sorunsuz olduğunu düşünerek yazdım...

quote:

Orjinalden alıntı: metinlone

selamlar arkadaşlar. Ben yeni 90 model bir broadway aldım. Bu arabaları ilk kez kullanıyorum 2 sorum var.

2- Benim arabada 1. vitese geçişte zorluk yaşıyorum özellikle araba tam durmadan 1. vitese geçmiyor. Bu normal midir?
    teşekkürler

• quote:

öncelikle aracı hayırlı olsun

1.vitese geçiş tüm araçlarda zordur,durmaya yakınken 1.vitese takmak gerekir.ancak aracın eskiliğinden kaynaklanan bir sorun varsa(şanzuman,baskı balata vs) birmiktar daha zor olur 1.vitese takmak.

çalıştırma konusunda tavsiyem jikleyikullanmanızdır.servisten öğrendiğim kadarıyla

jikle yarım çekilir(soğuk havalarda tam)

gaz birkez pompalanır ve ayak gazdan çekilir

marşabasılır

bu yöntemle yıllardır sorunsuz kullanıyorum.nazar değmesin bu kış ilk marşta çok soğuklarda ise ikinci marşta çalışıyor araba.

buarada buji,hava filtresi,karbüratör ayarları vs nin sorunsuz olduğunu düşünerek yazdım...

quote:

Orjinalden alıntı: metinlone

selamlar arkadaşlar. Ben yeni 90 model bir broadway aldım. Bu arabaları ilk kez kullanıyorum 2 sorum var.

teşekkürler

+1

• quote:

Orjinalden alıntı: DESPERADO_55

Herkese Merhaba
    Aracım 1994 Model R9 Broadway Kristal renkli Şehir Samsun

qntrl tasarımın güzel tamamen bittiginde görmek isterdim... :)

HOŞGELDİN KARDEŞ ARAMIZA

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.