Şimdi Ara

RENAULT ALDIĞIMA 1000 KERE PİŞMANIM (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
6.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçten buğu o bölgenin dışardan su aldığını gösterir. Sıcaklık dolayısıyla da buğu yapar. İçten veya dıştan çatlak olabilir. Eğer içten çatlak varsa garantiden değişmesi lazım, dışarıdan çatlak varsa kullanıcı hatası derler büyük ihtimallle.
    quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

ya arkadaşlar benim 2007 model megane da arka stoplar içten buğu yapıyor bazen .. bu normalmi.. değilse garantiden değiştirme hakkım varmı. saygılar
  • 2002 yılından bu yana reno marka üç araba kullandım. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye şartlarında kullanabileceğiniz en sağlam arabalar renoda. Sıfır araba almak biraz sanş işi
    (zira aldığım araçlardan ikisi sıfırdı) çeşitli problemler olmadı diil. Hepsini reno-mais söğütözünde kolaylıkla hallettim. Şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak ama aldığım son iki aracın ithal yani yurt dışından ithal edilmesine özen gösterdim.Arabaları almadan önce yaptığım araştırmalar beni bu yöne sevketti. Ne yazıkki Bursada üretilen arabalarda ne hikmetse her yönden kalite ve işçilik konusunda çeşitli problemlerle karşılaşıldığı kanısındayım.Örneğin
    2001 Megane sedan 1.6 dinamik rxt (benim aracım-yerli) ile 2001 Megane 1.4 HB. Authentigue (babamın aracı-ithal)araçlarını kıyaslama şansım oldu.
    ön göğüs kısmında ses, müzik setinin ses düzeninin yetersiz oluşu, Bagaj kısmından ses, yarım açık camdan ses(çıtırtı şeklinde) Yol sesi tahmin edin bunlar hangi araçtaydı.
    2004 Model megane 1.6 Hb aldım sıfır. tek problemim otomatik camlardan birinin bozulması oldu. diğer sedan satın alanlardan çok değişik problemler duydum.Çelik jant ikiye bölünür mü? yerli meganlarda neden goodyear var ithallerde michelin (aralarındaki fiyat farkını araştırabilirsiniz) yada neden ön göğüs bölgesinden hala şu meşhur sesler var. Nacizhane ben bunları tespit ettim. Şimdi 2006 Scenic Previlige 1.5 dci ye yaklaşık 1 senedir biniyorum.Çok memnunum yine cam otomatiği arıza yaptı ama mais söğütözü bir günde dördünüde değiştirip bana teslim etti. Kazasız belasız günler sizinle olsun

• kardeş yazık ya valla bu renaultun ayıbı başka bişi değil
  • katılıyorum.Fransızlar işte.
  • arkadaşlar arabayı çok kötülemişsiniz.gerçekten o kadar var mı??ben 2007model dizel expressıon 2.el almayı düşünüyodumda acaba bu konu hakkında ne düşünüyosunuz??almıyayım mı??
  • ya dsc 86 araayı alırken devir sati avrdı sonradan mı yok oldu_? yada araba byüktü sonradan mı ufaldı hani bi puntoya faln binsen ne diceksin bilemiorum sen bi mercedes al he ne dersin adamlar sana zorlamı satıyoki arabayı parası belli kendi belli beğenen alıo almıyo...aynı kaderi paylaşıoruz baba konusunda ama bu kadarda kötülemen gerek yok çünkü çok fazla abartısın be dsotum 206 sedan çokmu büyük_fabia yada vb.. bu sınıfta megane kadar büyük araba arama kardeşim + sıfır almak bence gereksiz 1 yıllık arac al az kmli aynı paraya üst sınıf almış olursun daha karlı bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aarenaa

arkadaşlar arabayı çok kötülemişsiniz.gerçekten o kadar var mı??ben 2007model dizel expressıon 2.el almayı düşünüyodumda acaba bu konu hakkında ne düşünüyosunuz??almıyayım mı??

bi arabada sorunda çıakrda çıkamzda çok kullanılan araç olduğundan arıza yapma olasılığı artıyor.. kullanıcısaı çok çünkü bi araç 10 satılıp 1 arıza verirse 100 satılınca bu oran 10 a çıkıcaktır... hangi aracta sorun yokki aracında süper bence 2007 tavsiye edrim hani ama vectra passat fln alablirsen 2006 fln daha ii olur
  • 1979 da ilk reno muzu aldık ...gercekten cok sağlamdı...cürümeye başlayıncaya kadar 1994 e kadar kullandık. keçi gibiydi heryere gittik...ben bu araba ile büyüdüm. sonra 1994 de reno 9 aldım oda iyi çıktı...hala cok sağlam 1.6 fireway jet gibi gidiyor. babam hala kullanıyor. Ben 2000 model vektraya gectim oda cok iyi..renodan daha iyi... Şimdi 1.6 TSI passatları bekliyorum... Reno servisleri cok berbat... içinde acemi cocuklar 3 kurus paraya calıstırılıyor... köle kampı gibi...biraz işi ögrenince ayrılıp sanayi ye geciyorlar... şimdiye kadar 8-10 usta biliyorum.. geriye yine acemiler kalıyor.. gerci bütün markalarda bu böyle... reno servisine arabayı götürünce hep basında duruyordum... garantileri bitince özele götürmeye basladım ve bu eziyetten kurtuldum... forumları inceleyince VW ile reno forumlarında tartısılan konuların cok farklı oldugunu gördüm... sanırım vw ile doğru karırı vermisim... ama yinede eski 78 model renomu özlemiyor degilim...tank gibiydi valla...

• 1 ay kadar once 0 megane dci 80 bg hb aldim. almadan sikayet sitelerini ve forumlari gezdigimde arizalarin daha cok turkiye'de uretilen sedan modellerde ciktigini gordum. 1 aylik performansa baktigimda, yakit tuketimi gayet nezih, performans vasat ustu, konfor ve donanim fena degil diyebilirim. kapilardan dolayi ilerde sorun yasayabilecegimi dusunuyorum ozellikle burada yazilanlari okuduktan sonra kapilari acip kaparken cikan sese biraz daha kulak vermeye basladim ...
    bu arada, araba alirken son 2 secenek mazda 3 ve megane idi, yakit nedeni ile bu araci aldim. pisman miyim degilmiyim hala karar veremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dsc86

YA CLİO SYMBOL BEŞ PARA ETMEZ ....
    BABAM SANKİ BAŞKA ARABA YOKMUŞ GİBİ GİTTİ DÜDÜK KADAR CLİO SYMBOL ALDI....
    RENAULTUN EN DEĞERSİZ VE ÇİRKİN ARABASI...
    SANKİ CLİO'NUN ARKASINA KAYNAKLA EKLENTİ YAPILMIŞ......

3 KİŞİLİK BİR AİLEYİZ VE ARABAYA SIĞMAK İÇİN YER YOK ARKASI TAM BİR FECAHAT
    ÖNDE İNSAN KENDİNİ BİR KUTUYA HAPSEDİLMİŞ GİBİ HİSSEDİYOR......
    ALINACAK BİR ARABA DEİL GİDİN HYUNDAİ ALIN GİDİN PEJO ALIN DAHA İYİ ......
    ÇOK UYDURUK BİR ARABA YA BİR DEVİR SAATİ YOK ....
    RADYOSU DESENİZ ÇOK DANDİK.....
    ARABADA SÜRÜŞ KONFORU DİYE BİR ŞEY YOK BU ARABAYI ALACAĞIMA GİDERİM .....
    DAHA ÖNCE MANAGER VARDI (GERÇİ HALENDE VAR SANIRIM BABAM SATACAK) ONUN YERİNİ TUTMUYOR....
    YAZDA GELİYOR BU ARABAYLA NASIL BODRUMA GİDİLİR BEN ONU KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ YOLDA BU ARABA ÇEKİLMEZ BİR HAL ALIR HELE ZATEN YAZ MEVSİMİ....
    TAM BİR PARA TUZAĞI BU ARABAYA PARA BİLE VERİLMEZ ....
    CLİO TAMAM KÜÇÜK BİR ARABADA
    SYMBOL TAM BİR DANGUL BİR ARABA
    BU ARABADAN BU KADAR MI? İĞRENİR BİR İNSAN EVET ACAİP DERECEDE İĞRENİYORUM

ALMAYIN BU ARABAYI........
    ORTA SINIF BİR AİLEYE HİÇ BİRŞEKİLDE HİTAP ETMİYOR
    -GEREK DONANIM KONUSUNDA
    -KONFORSUZ
    -KÜÇÜK YETERSİZ ALAN
    -ŞEKİLSİZ VE GÖRÜNTÜSÜ BOZUK

Katılmamak elde değil.
    Yakıt problemi olmasa millet akın akın marea alırdı ya bu arabaya mahkum oldular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal68 -- 8 Mayıs 2007; 10:18:05 >

• Bu ne yaa kabus gibi.

Allah Kolaylık versin.

quote:

Orjinalden alıntı: stopal

2004 MEGANE II 1.4 ŞU ANA KADAR GARANTİDEN YAPILANLAR : DİREKSİYON KUTUSU DEGİŞTİ3.000 KM YADA BİRAZ DAHA FAZLA . SONRA DİREKSİYON MİLİ DİREKSİYON KOLONU SONRA ARABA SU ALMAYA BAŞLADI SONRA SERVİSE GİTTİM BAGAJ COK SERT KAPATIRSAM KAPANIYO YOKSA 2 3 KEREDE KAPATA BİLİYORUM DEDİM ARABAYI BIRAKTIM ERTESİ GÜN GİTTİM BAGIJI ACIP KAPATIRKEN GÖZÜME BAGAJIN TORNA VİDAYLA KASTIRILDIGINI GÖRDÜM SERVİS ŞEFİNE GİTTİM DERDİMİ ANLATTIM KADIN BANA NE DESE BEYENİRSİN HIRSIZ GİRMEYE CALIŞMIŞTIR DEDİ KAN BEYNİME SICRADI BİRDEN .. PEKİ DEDİM MADEM HIRSIZ GİRMEYE CALIŞTI BUNUN KARŞI TARAFINDA NİYE DARBE İZİ YOK DEDİM KADIN KALDI NEYSE PARCAYI DEGİŞTİRDİLER AMA ARABANIN ORJİNALLİGİ GİTTİ NEYSE SONRA AMARTSOR TAKOZLARIMI NE O SETLER DEGİŞTİ SONRA GÖSTERGEDEN SESLER GELMEYE BAŞLADI O DEGİŞTİ AMA BENİM MODEL DEKİNDEN YOK TU GÜMÜŞ OLANINDAN TAKTILAR ŞİDİDE ARABA YENİDEN SU ALIYO BU GÜN FARKETTİM SANIRIM FISKIYEDEN BİR YERDEN GELİYO SU BİLEMİYORUM ASLINDA DAHA COK DEGİŞEN PARCA VARDA HATIRLADIKLARIM BUNLAR YAKLAŞIK 15 MİLYAR FELAN TUTUYO BUNLAR AMA HAYATIM SERVİSTE GECTİ NERDEYSE HA SUNU SOYLEMEYI UNUTTUM DİREKSİYON SORUNU COZULMEDI HALA ACAYIP ACAYIP SESLER GELIYO

• Bu reno forumunu okudumda. Kabus gibi. Kırk yerinde kırk mum yanmak diye bir söz var. Arkadaşlar kimse bu arızaların her araçta olduğunu söylemesin. Kalite kontrol denilen bir süreç var. Bu süreç bazı markalarda iyi çalışmıyor belli ki. Araba almak için tüm alternatif markaları araştırırken bunun benzeri bir durum da Opel corsa nın direksiyon kutusunda olduğunu duydum. Bu tip sorunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Sorunsuz araçlar kullanıp bu zamanı ve parayı kendinize ayırın. Ayrıca Fransızlara para kazandıran zihniyeti anlamıyorum. Bizi sırtımızdan bıçaklayanların cebine para koyuyoruz. Bravo Türk insanına.
  • yeni megan lerden bende çok şikayet duyuyorumibunu bizzat kullananların ağzından..Bir ara almaya kalkmıştımiiyiki U DÖNÜŞÜ yapmışım...Oysaki bir önceki kasalar taş gibiydi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alibekir

yeni megan lerden bende çok şikayet duyuyorumibunu bizzat kullananların ağzından..Bir ara almaya kalkmıştımiiyiki U DÖNÜŞÜ yapmışım...Oysaki bir önceki kasalar taş gibiydi...

megane 1 ler gerçektende çok sorunsuz araçlardı.zaten megane1 lerin sorunsuz olmasından dolayı megane 2ler bu kadar çok sattı.aynen katılıyorum
  • 2007 model Megane II HB aldım.
    Arabayı sıfır aldım ve şunu söyleyebilirim ki parasını sonuna kadar hak ediyor.
    Hiç bir sorun çıkarmadı bahsedilen ses vb. sorunlarla karşılaşmadım. Belkide ithal olduğu içindir.
  • MEGANE?
    Haa şu plastik tamponlu araba.
  • megane plastik tamponlu araba diil her yeri plastik olan arabaa ! bu arabaya bu parayı verdim vericeğime pişman oldum. araba daa 1 haftalıkken filan takur tukur sesler başladı kapılardan. kapıları söküp tekrar taktılar. iyi güzel bi hafta geçmedi sunroof takıldı değiştirdiler. gel zman git zman ömrümüz servislerde geçti hepsi de arızadan. fransadan parçalar mı gelmedi yok ısı kaptörü yok airbag soketleri daha neler neler. eğer ömrünüzün servislerde geçmesini istemiyosanız almayın bu arabayı bu benim düşüncelerim kullandığım bi araba olduğu için söylüyorum bunları .
  • ben 2000 model megane coupe kullanıcısıyım arabamda ses sorununu bende yasıorum ama servis konusunda ben gayet memnunum bazen oluo ki bazı arazıları ucretsiz bile yaptırıyorum herhangi bi tanıdıgım olmamasına ragmen bu araba sonucta seri uretilen bişi en luks arabalarda bile zaman zaman sıfırında problem cıkar makina nın bile 1000 de 1 hata oranı vardır megane gibi bi araba ben ist. da yasıorum kafamı nereye cevirsem megane bırakında bazı problemler olsun sonucta bir makina !! bu iş bole sıfır bile olsa problem cıkmaz diyemez kimse her markada problem cıkabiliyor . megane ın daha cok uretildigi dusunulurse buda hata cıkma olasılıgını arttırıo tabiki.
  • kimsenin durduk yere hiçbir şeyi kötülemeye ihtiyacı yoktur. arkadaşa geçmiş olsun diyorum. benim de 2007 bir aracım var. bunu duyunca şok oldum. adam firene mi yanlış basmış da kullanıcı hatası diyolar. ben de servise gittim. aracın hız sabitleyicisi yokuş aşağı hızı tutamıyor dedim normal dediler. buyur burdan yak. sabitlemek demek bir yerde tutmak demek. bizim sabitleyici tutamıyor hızı. şimdi benim ne suçum var . bu adamın ne suçu var. olanı yazıyo
  • dostum bu arkadaşa gidersem benim de sorunumu halledermi sence..?
    Arıza son derece saçma bir elektrik arızası...
    Sağa sinyal verince sol cam açılıyor veya tam tersi oluyor...

quote:

Orjinalden alıntı: KerberosX

arkadasim gecmis olsun oncelikle...

istanbulda oturuyorsan, kadikoy yakasinda acibadem tarafinda ELF Renault servisi var orda Aydin usta var. Renault Mais'te ve cevre serviste onarilamayan bir cok arac aydin usta'ya getiriliyor. kendisi bu iste gayet bilgili biri. kisa bi ornek verim babamin Renault Safrane'i var klima arizasi ile karsilastik Mais dahil 3 servise goturdum kumanda degiscek dediler aydin abi 50 liraya isi halletti deiscek olan kumanda 2 senedir sorunsuz calisior...
    0216 3263228 Aydin Usta'nin telefon numarasi isinize yarayabilecegini umud ediorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.