Şimdi Ara

Renault-Alfa Romeo.-Fiat / yardımcı olurmusunuz ? hangisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: en1gma

Yazmana gerek yok piyasa arabası bakan adamın alfayla lagunayla ne işi olur yaw :D

Alıntıları Göster
    yahu piyasa arabası baktığımı kim söyledi ? iyimisin sen,hasta falan değilsin dimi ?
  • 2.el satış vs gibi durumlardan biraz çekiniyorum
    Bunu ben yazmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa üzer

• quote:

2.el satış vs gibi durumlardan biraz çekiniyorum
    Bunu ben yazmadım
    Kardeşim bak işine...
    Alacağım arabayı ömür boyu kullanacağım diye bir durumdan bahsettimmi ? 2-3 sene kullanıp sonra kısmetse yenilerim.
    Arabanın 3 gün içinde satılması var,3 senede satılması var...golf alırsın 3 günde satarsın,bi baska araba 2-3 ayda zar zor satılır,bi baska araba da elinde patlar,hiç satamazsın,fiyat düşürsen bile...
    Ofsaytı bilmeyen bir kıza anlatır gibi anlattım,gerisi artık sende.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x.unseen kullanıcısına yanıt
    Mesela 1.3 m.jet albea ya da palia alabilirsininz ya da bir fiesta yani söylediğinz arablar hep problem.Daha dün inanın bende tamirciyim bu arada 2.0 motor laguna geldi vovlvo motorlu arabayı gönderdim araba 4 tane renocuya gitmiş yapmamışlar anlıyor musunuz:)Renocu adam laguna yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dwayne35

Mesela 1.3 m.jet albea ya da palia alabilirsininz ya da bir fiesta yani söylediğinz arablar hep problem.Daha dün inanın bende tamirciyim bu arada 2.0 motor laguna geldi vovlvo motorlu arabayı gönderdim araba 4 tane renocuya gitmiş yapmamışlar anlıyor musunuz:)Renocu adam laguna yapmıyor.
    hmmm,
    işte benim de araştırdığım şeyler bunlar.herhangi bir arıza durumunda o arabayla kapı kapı dolaşacaksam olmaz.Hadi yedek parça pahalıdır falan ama bir de işin bu boyutu var tabi,teşekkürler
  • x.unseen kullanıcısına yanıt
    Eyvallah diğer arabalar da o 2seecenek te umarım dükkana gelmez öyle diyim size :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Devamlı arıza çıkartmasından dolayı, bir araç düşünün 30 günün 15 günü sanayide olur mu ? şayet 1.6 TS ise olur, yok akış debimetresi, yok oksijen sensörü, yok ateşleme bobini derdi bitmeyen bir araç,

Yağ eksilterek çalışan motora lpg uygulayınca yağ bidonu ile dolaşmanız gerek, ayrıca varyatör problemi, klimanın iyi soğutmaması, aşırı yüksek yakıt, ustaların " yeeaaa abi alfa kullanıyorsun tabiki fiyatı o kadar olacak" kafası ile 1 liralık işi 10 liraya yaptırma keyfide cabası . ( sanki araç ferarri )

Tabiki her markanın fanı olduğu gibi Alfa fanları da araçlara toz konturmazlar. Şimdi gelir senin aldığın araç pert derler. Sana şöyle örnek vereyim 156 TS bir sene kaldı bende yapılan km 15 bin km, gidilen sanayi sayısı 30+ civarı. 156 yı sattıktan sonra Amarok aldım 220 bin km yol yapıldı rutin bakımları haricinde servise gidilmedi. Yağını , filtresini, trigerini , balatasını değiştirdim yola ddevam ediyorum.

Alfa mı ? bir daha asla. Yazımı, Alfa fanlarının çok övündüğü bir söz olan, Enzo Ferari'nin " ne zaman bir alfa romeo görsem şapkamı çıkartırım" sözüne istianden, sanayiden çıkmayan alfacıların söylediği meşhur sözle bitirmek isterim " Alfayı bir alırken mutlu olursun birde satarken"

Alıntıları Göster
    Valla bizim burda bir arkaşın 156 sı var.3 yıldır kullanıyor ve ben daha sanayiye götürdüğünü görmedim.Sanayiye götürdüm lafını da kendinden duymadım.Bayağı samimiyim ve araba tutkusu olduğu için memmun olmasa kesin bana söyler.Yani siz şimdi böyle söyleyince tuhafıma gitti.Araba hergün gördüğüm göz önünde bir araba.Bence sizin araç sıkıntılı olabilir.En sıkıntılı en çok arıza çıkaran araba markaları bile 30 günün 15 ini sanayide geçirmez.Araca özel bir durum diye düşünüyorum.

• 2-3 sene kullanıp sonra kısmetse yenilerim
    Yenilersin evet lagunayla alfayi
    Takip edecem bu konuyu merak ediyorum hangi kupon araba çıkacak sonunda

• quote:

2-3 sene kullanıp sonra kısmetse yenilerim
    Yenilersin evet lagunayla alfayi
    Takip edecem bu konuyu merak ediyorum hangi kupon araba çıkacak sonunda
    Zaten laguna,alfa gibi arabaları bilmediğim için bu konuyu açtım...
    2-3 sene sonra satmak için çoook uğraşacaksam,burada yazan-tavsiye veren olursa almayacağım...

tekrar ediyorum bak,yine ofsaytı bilmeyen kıza ofsaytı anlatır gibi anlatıyorum : Bu saydığım arabalar hakkında pek birşey bilmiyorum,bu yüzden bilen arkadaşların söyleyebileceklerini düşündüğüm için konuyu açtım...Eğer satılamayacak ise veya çok arıza yapan ya da tamiri zor olan arabalar ise burdan öğrenebileyim diye açtım bu konuyu.

senin gibi bir takım balık cinsi olmayan arkadaşlar bak şu konuda sıkıntı çekersin,bu konua seni çok yorar diye efendi gibi görüş bildiriyolar.Malesef fazlalıksın...

• Yerli araba yedek parça ve usta kısmında üzmez. İthal alınacaksa da mümkünse tutulan temiz bir araç yine iş görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir marea elx kullanıcısı olarak bu soruya tecrübelerime dayanarak cevap verebilirim, çünkü marea ile brava ve alfa 156 parçadaşlar. Ben marea aracımı kullanırken kronik sorun olarak (bazılarını yaşamasam da) motor rölanti dalgalanması ( lpg sistemi, lambda sensörü veya boğaz kelebeği kaynaklı olabiliyor), ABS beynindeki sorun dışında birşey duymadım. Abs sistemi bazı servislerde tamir edilebiliyor ancak bu motordaki düzensizliğin çözülememesi yüzünden aracını satanlar vardı. Yedek parça fiyatları nispeten yerli araçlara göre pahalıydı. Bu tür eski model araçları alırken bakım geçmişi çok önemli, iyi bakılmış, lpg sistemi montajı iyi bir serviste yapılmış araçta sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Günün sonunda 20li yaşlarına gelmiş bir araç almanızı tavsiye etmem, özellikle saydığınız modelleri tercih etmeniz son sahibi olmanıza yol açabilir. Kendinize araba alıp rahat edeyim derken başınıza bela almayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: godoro

Eski bir marea elx kullanıcısı olarak bu soruya tecrübelerime dayanarak cevap verebilirim, çünkü marea ile brava ve alfa 156 parçadaşlar. Ben marea aracımı kullanırken kronik sorun olarak (bazılarını yaşamasam da) motor rölanti dalgalanması ( lpg sistemi, lambda sensörü veya boğaz kelebeği kaynaklı olabiliyor), ABS beynindeki sorun dışında birşey duymadım. Abs sistemi bazı servislerde tamir edilebiliyor ancak bu motordaki düzensizliğin çözülememesi yüzünden aracını satanlar vardı. Yedek parça fiyatları nispeten yerli araçlara göre pahalıydı. Bu tür eski model araçları alırken bakım geçmişi çok önemli, iyi bakılmış, lpg sistemi montajı iyi bir serviste yapılmış araçta sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Günün sonunda 20li yaşlarına gelmiş bir araç almanızı tavsiye etmem, özellikle saydığınız modelleri tercih etmeniz son sahibi olmanıza yol açabilir. Kendinize araba alıp rahat edeyim derken başınıza bela almayın.
    bende 2 buçuk sene brava kullandım,memnundum aracımdan ama satmam gerekiyordu sattım.Fiyatına göre kullanışlı ve donanımlı araba.20li yaşlarda araba almak gerçekten sıkıntı,yine yukarıda saydığım arabalar içerisinde marea/brava en mantıklısı geliyor.Keza laguna ve 156 için yazılanları gördükçe...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Devamlı arıza çıkartmasından dolayı, bir araç düşünün 30 günün 15 günü sanayide olur mu ? şayet 1.6 TS ise olur, yok akış debimetresi, yok oksijen sensörü, yok ateşleme bobini derdi bitmeyen bir araç,

Yağ eksilterek çalışan motora lpg uygulayınca yağ bidonu ile dolaşmanız gerek, ayrıca varyatör problemi, klimanın iyi soğutmaması, aşırı yüksek yakıt, ustaların " yeeaaa abi alfa kullanıyorsun tabiki fiyatı o kadar olacak" kafası ile 1 liralık işi 10 liraya yaptırma keyfide cabası . ( sanki araç ferarri )

Tabiki her markanın fanı olduğu gibi Alfa fanları da araçlara toz konturmazlar. Şimdi gelir senin aldığın araç pert derler. Sana şöyle örnek vereyim 156 TS bir sene kaldı bende yapılan km 15 bin km, gidilen sanayi sayısı 30+ civarı. 156 yı sattıktan sonra Amarok aldım 220 bin km yol yapıldı rutin bakımları haricinde servise gidilmedi. Yağını , filtresini, trigerini , balatasını değiştirdim yola ddevam ediyorum.

Alfa mı ? bir daha asla. Yazımı, Alfa fanlarının çok övündüğü bir söz olan, Enzo Ferari'nin " ne zaman bir alfa romeo görsem şapkamı çıkartırım" sözüne istianden, sanayiden çıkmayan alfacıların söylediği meşhur sözle bitirmek isterim " Alfayı bir alırken mutlu olursun birde satarken"

Alıntıları Göster
    Senelerdeir bu arkadaş aynı teranaleri anlatıyor.Zamanında hurdadan toplama 156 alıp sanayiden çıkamamış.Alırken gidip ustasına motora baktırsaydın sana yağ yaktığını söylerdi.Varyatör arızaı diyor tamir kiti 70 l varyatörün ve dişlileri kırılmadığı sürece sadece soğukken biraz dizel sesine benzer ses yapar o kadar.Kliması gayet iyi soğutuyor ayrıca.
    Gider hurdadan toplama araba alırsan sanayiden çıkamazsın tabi evde 20 seneden fazla alfa romeo kullanılmasa bilmeyecez

• quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Senelerdeir bu arkadaş aynı teranaleri anlatıyor.Zamanında hurdadan toplama 156 alıp sanayiden çıkamamış.Alırken gidip ustasına motora baktırsaydın sana yağ yaktığını söylerdi.Varyatör arızaı diyor tamir kiti 70 l varyatörün ve dişlileri kırılmadığı sürece sadece soğukken biraz dizel sesine benzer ses yapar o kadar.Kliması gayet iyi soğutuyor ayrıca.
    Gider hurdadan toplama araba alırsan sanayiden çıkamazsın tabi evde 20 seneden fazla alfa romeo kullanılmasa bilmeyecez

Alıntıları Göster
    Bahsettiğim alfa fanıda gelmiş. Ben senelerdir yaşadıklarımı değilde hayal dünyamı anlatıyorum, amacım Alfa'yı bitirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Valla bizim burda bir arkaşın 156 sı var.3 yıldır kullanıyor ve ben daha sanayiye götürdüğünü görmedim.Sanayiye götürdüm lafını da kendinden duymadım.Bayağı samimiyim ve araba tutkusu olduğu için memmun olmasa kesin bana söyler.Yani siz şimdi böyle söyleyince tuhafıma gitti.Araba hergün gördüğüm göz önünde bir araba.Bence sizin araç sıkıntılı olabilir.En sıkıntılı en çok arıza çıkaran araba markaları bile 30 günün 15 ini sanayide geçirmez.Araca özel bir durum diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    İzmirde ikamet ediyorsanız gelin sanayiye götüreyim sizi sahiplerinin bıkıp çürümeye bıraktığı alfalar bile mevcut tamir edilemediği için.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Hurdadan toplama araba alırsan anlatırsın,daha çok anlatırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Hurdadan toplama araba alırsan anlatırsın,daha çok anlatırsın.
    cidden komiksin. kahkalara boğuluyorum, sanıyorsun ki arabadan sadece ben anlıyorum, benim bindiğim araba en iyisi kimse laf söyleyemez.

Hadi cidden anlamıyorum arabadan, aşırı derecede safım 200 lira verip expertizede sokmuyorum, o araçtan sonra ikinci el olarak aldığım araçlar neden rutin bakım dışında bir sıkıntı çıkartmadı ?

2007 jetta 40 bin km yol yapıldı ( Satıldı )
    2012 Amaraok => 100 bin km yol yapıldı ( satıldı )
    2015 Amarok => 120 bin km yol yapıldı hala kullanıyorum
    2014 Nissan CVT micra => 50 bin km yol yapıldı ( Satıldı )
    2016 i20 40 bin km yol yapıldı hala kullanımda
    2019 Clio 15 bin km yol yapıldı hala kullanımda

yani ne hikmetse bu araçlar rutin bakım dışında servise gitmedi. Neyse sana muthiş alfa romeon ile mutluluklar, soran olursa " yeeaaa alfa ruhu, italyan sportifliği, ( 1,6 TS 120 HP 0-100 12 sn civarı acayip sportif bir performans )yaşam tarzı, bagh hele Enzo ferarri bile yolda alfa görünce şapka çıkartıyormuş kankaperipella" dersin.

• eski sedan clio, punto, 206 gibi araçlar max 25-30 bandında bulursun. en azından parça sıkıntın olmaz bu markalarda.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.