Şimdi Ara

Renault-Alfa Romeo.-Fiat / yardımcı olurmusunuz ? hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir araç alıcam fakat malumunuz arabalar çok pahalı...bütçem de kısıtlı olunca .En fazla 26-27 ye çıkabilirim....
    ilanlarda gördüm 98 tempraya 32bin,torosa 25bin yazmışlar.Tempra ve torosa bile bu parayı yazan,nirvanaya ulaşmış arkadaşlar arasından,bütçe de kısıtlı olunca haliyle denklem üstüne denklem çözmeye çalışıyorum

Alfa Romeo 156 98-2004 arası
    Renault Laguna 98-2002 arası
    Fiat Brava 1.6 2000-2002 arası

edit: Opel Vectra 2.0 97-2000

Gönlüm Alfa'dan yana fakat memleket şartlarında yedek parça,arıza,2.el satış vs gibi durumlardan biraz çekiniyorum.Ayrıca genelde 2000 motorları benim bütçe civarlarında.Lakin parasına göre çok donanımlı araba

Renault Laguna için yine aynı şey 2.el,yedek parça,arıza durumlarında fahiş fiyatlarla karşılaşırmıyım acaba ? Lagunanında 2000 motorları benim bütçe civarlarında,yine de donanımlı araba...

Fiat Brava kendim 2.5 sene kullandım,bir problem çıkarmadı.Modeline ve parasına göre yakışıklı bir araba.yedek parçaları birazcık pahalı... 1.6 motor olması da ayrıca güzel

Özellikle bu araçlardan kullanan arkadaşlar var ise akıl danışmak isterim...
    Veya sizin tavsiyeniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x.unseen -- 19 Ocak 2020; 13:43:47 >

• Eski bir 156 kullanıcısı olarak, hangisi değil kısmına cevap vereyim; sakın, uzak dur, 156 alma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 17 Ocak 2020; 23:3:15 >
  • Mümkünse üçünüde alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Eski bir 156 kullanıcısı olarak, hangisi değil kısmına cevap vereyim; sakın, uzak dur, 156 alma...
    dostum,hangi sebepten ötürü ?
  • Tempra 2.0 ie 16 valf kullanıcısıyım geçenlerde aks kafası bozuldu sipariş ettim bir de ne göreyim üstünde alfa romeo yazıyor. Yani bu araçların altyapısı ve mekanik parçalarının çoğu benzer 2020 yılında parça sorunu yaşamak mümkün değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dwayne35

Mümkünse üçünüde alma
    para bu kadar :) başka ne alabilirim ki
  • Tempra yı küçümsemişsiniz fakat bu paraya böyle bi donanım sunan bir araba yok dostum 👍🏻

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo GT Çok Mu Yakar?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confather

Tempra 2.0 ie 16 valf kullanıcısıyım geçenlerde aks kafası bozuldu sipariş ettim bir de ne göreyim üstünde alfa romeo yazıyor. Yani bu araçların altyapısı ve mekanik parçalarının çoğu benzer 2020 yılında parça sorunu yaşamak mümkün değil.
    haklısın aslında,parça problemi yaşamak zor.en kötüsünde e-bay üzerinden alınır.Fakat işte bu sefer de fiyat problemi olabilir.
  • quote:

Tempra yı küçümsemişsiniz fakat bu paraya böyle bi donanım sunan bir araba yok dostum 👍🏻
    Hayır küçümsemek değildi amacım.Fiyatların ne kadar fahiş olduğunu örneklemek istedim...iyidir güzeldir fakat 32 lira verilirmi tempraya ? herşeyin bir değeri var sonuçta...nirvana kafası yaşayanlara sinir oluyorum sadece.Tamam araban temizdir orjinaldir falan ama 15 lira ise piyasası,sen 17-18 yazarsın...tutupta 32 yazmak nedir
  • x.unseen kullanıcısına yanıt
    Bende ona karşıyım dostum. Fakat bu sadece tempraya özel bir durum değil şahinin doğanın 20-30 ettiği yerde bu araçlar daha fazlasını haketmesi lazım ama durum böyle olmamalı tabiki önceden olsa 15 ten yukarı verilmezdi bir tempraya ama şuanda bakıyoruz 20-30 arası. Hele 30 üstünü hiç saymıyorum zaten.
    Hepimiz şikayetçiyiz bu piyasadan ama kimse elini taşın altına koymuyor hal böyle olunca senin benim gibi 20-25 lira parası olan adam ortada kalıyor.

• quote:

Bende ona karşıyım dostum. Fakat bu sadece tempraya özel bir durum değil şahinin doğanın 20-30 ettiği yerde bu araçlar daha fazlasını haketmesi lazım ama durum böyle olmamalı tabiki önceden olsa 15 ten yukarı verilmezdi bir tempraya ama şuanda bakıyoruz 20-30 arası. Hele 30 üstünü hiç saymıyorum zaten.
    Hepimiz şikayetçiyiz bu piyasadan ama kimse elini taşın altına koymuyor hal böyle olunca senin benim gibi 20-25 lira parası olan adam ortada kalıyor.
    Ben 6 yıl önce Fiat Brava sattım,2000 model...
    inan hiç kazası yoktu sadece sağ ön çamurlukta boya vardı.Km'si 77bin idi,orjinal.Ben aracı 2.sahibinden almıştım.
    arabanın içinde bir leke,çizik dahi yoktu.Altındaki lastikler Bridgestone'un yeni lastikleri idi.Hiç bir masrafı yoktu..
    piyasası 11-12bin lira iken ben 13bin liraya satmıştım.şimdiki sözümona çakallar,kendini akıllı zannedenler gibi olsaydım herhalde 20 den aşağıya vermezdim.Fakat insanda birazcık ta utanma olması lazım.
    İlanlara bakıyorum 93 model peugeot'a 29bin,1990 model station mondeoya 28bin lira yazmışlar,bunun gibi çok örnek var...
    Neden insanda biraz utanma olur diyorum biliyormusun; 90 model station mondeoya 28bin lira verecek ''kaz'' olduğunu düşünüyor demekki bu insanlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: x.unseen

dostum,hangi sebepten ötürü ?

Alıntıları Göster
    Devamlı arıza çıkartmasından dolayı, bir araç düşünün 30 günün 15 günü sanayide olur mu ? şayet 1.6 TS ise olur, yok akış debimetresi, yok oksijen sensörü, yok ateşleme bobini derdi bitmeyen bir araç,

Yağ eksilterek çalışan motora lpg uygulayınca yağ bidonu ile dolaşmanız gerek, ayrıca varyatör problemi, klimanın iyi soğutmaması, aşırı yüksek yakıt, ustaların " yeeaaa abi alfa kullanıyorsun tabiki fiyatı o kadar olacak" kafası ile 1 liralık işi 10 liraya yaptırma keyfide cabası . ( sanki araç ferarri )

Tabiki her markanın fanı olduğu gibi Alfa fanları da araçlara toz konturmazlar. Şimdi gelir senin aldığın araç pert derler. Sana şöyle örnek vereyim 156 TS bir sene kaldı bende yapılan km 15 bin km, gidilen sanayi sayısı 30+ civarı. 156 yı sattıktan sonra Amarok aldım 220 bin km yol yapıldı rutin bakımları haricinde servise gidilmedi. Yağını , filtresini, trigerini , balatasını değiştirdim yola ddevam ediyorum.

Alfa mı ? bir daha asla. Yazımı, Alfa fanlarının çok övündüğü bir söz olan, Enzo Ferari'nin " ne zaman bir alfa romeo görsem şapkamı çıkartırım" sözüne istianden, sanayiden çıkmayan alfacıların söylediği meşhur sözle bitirmek isterim " Alfayı bir alırken mutlu olursun birde satarken"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 18 Ocak 2020; 0:55:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Devamlı arıza çıkartmasından dolayı, bir araç düşünün 30 günün 15 günü sanayide olur mu ? şayet 1.6 TS ise olur, yok akış debimetresi, yok oksijen sensörü, yok ateşleme bobini derdi bitmeyen bir araç,

Yağ eksilterek çalışan motora lpg uygulayınca yağ bidonu ile dolaşmanız gerek, ayrıca varyatör problemi, klimanın iyi soğutmaması, aşırı yüksek yakıt, ustaların " yeeaaa abi alfa kullanıyorsun tabiki fiyatı o kadar olacak" kafası ile 1 liralık işi 10 liraya yaptırma keyfide cabası . ( sanki araç ferarri )

Tabiki her markanın fanı olduğu gibi Alfa fanları da araçlara toz konturmazlar. Şimdi gelir senin aldığın araç pert derler. Sana şöyle örnek vereyim 156 TS bir sene kaldı bende yapılan km 15 bin km, gidilen sanayi sayısı 30+ civarı. 156 yı sattıktan sonra Amarok aldım 220 bin km yol yapıldı rutin bakımları haricinde servise gidilmedi. Yağını , filtresini, trigerini , balatasını değiştirdim yola ddevam ediyorum.

Alfa mı ? bir daha asla. Yazımı, Alfa fanlarının çok övündüğü bir söz olan, Enzo Ferari'nin " ne zaman bir alfa romeo görsem şapkamı çıkartırım" sözüne istianden, sanayiden çıkmayan alfacıların söylediği meşhur sözle bitirmek isterim " Alfayı bir alırken mutlu olursun birde satarken"

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim dostum,benim de aradığım bu tarz tecrübelerdi.Aklımın bir köşesine koydum...

• quote:

Teşekkür ederim dostum,benim de aradığım bu tarz tecrübelerdi.Aklımın bir köşesine koydum...

Alıntıları Göster
    forumda" türk halkı arabadan anlamıyor , mazda, alfa varkan bazzat arabamı yeaaaaa" efsanesine inanıp sanayiden çıkamaz hale geldim, benim maddi imkanlarım vardı ve bir şekilde 1 yıl yürüttüm aracı. Peki maddi imkanı olmayan birisi ne yapacaktı ?

Sonuçta Türk halkı arabadan anlar çünkü adam yemez, içmez bir ev parasını, cebindeki son kuruşu arabaya verir ve bu yüzden sorun çıkarma olasılığı düşük araç alır ve satar. Bu yüzden Alfa gibi donanımlı araç 28 bin lirayken, sorunsuz tabir edebileğimiz araçlar 38 bindir. Millet akılsız değil.

• İkinci el satış deyip oraya laguna 156 yazan biri bu arabaları oraya millet konuşsun diye yazmıştır
    Sizde konuşuyorsunuz:D
    Al sat yapacaasan albea var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

İkinci el satış deyip oraya laguna 156 yazan biri bu arabaları oraya millet konuşsun diye yazmıştır
    Sizde konuşuyorsunuz:D
    Al sat yapacaasan albea var
    millet konuşsun diye mi ?
    dostum sana cevap yazmak bile zaman kaybı...
  • albea
    1.4 ilk nesil punto
    clio onerilir.digerleri biraz macera olur.

• quote:

millet konuşsun diye mi ?
    dostum sana cevap yazmak bile zaman kaybı...

Alıntıları Göster
    Yazmana gerek yok piyasa arabası bakan adamın alfayla lagunayla ne işi olur yaw :D

• İşiniz zor hocam araba almanın zor olduğu fiyat aralığı, yukarıda arkadaşların belirttiği gibi alfadan uzak durun bence.Laguna için bir şey diyemiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.