Şimdi Ara

Volkswagen Bora Mı? Fiat Marea Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• al birinden vur ötekine
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

al birinden vur ötekine
    Ne gibi.. ne yönden..
  • Mareayı bilmiyorum ama 2008 yılında aldığım 2004 bora pasific aracımı 2014 yazında satmak zorunda kalmıştım. Ortalama 82k km lpg de bindim. Araç 16 v ve 105 Hp idi. Hiç yolda bırakmadı. 1 kere bobin yaktı o da zaten 100k km yaktığını belirttiler. Rutin bakımları hariç sanayiye uğramadım desem olur. Yakıtı lpg de oldukça uygundur, benzin de yakıt fazladır. Araç taş gibi sağlamdır. Döneminin en kalın sacı vardır diye biliyorum. Şimdi kesin o araç gitmiyor, yok atmosferik , yok rampada bayılıyor diyenler çıkar. Sonuçta turbolu bir araç değil. Ama gitmiyorum da demezdi. Ben aile aracı olarak kullandığım için memnundum. Bagajı da geniştir. Konforu o döneme göre güzeldir.

Bütçenizi bilmiyorum ama tavsiye ederim. Özellikle confortline modelinde baya bi özellik vardır. 99-2002 arası 8 v 102hp, 2002 ve sonrası 16 v 105 Hp motordur. Otomatikleri 8 v 102 Hp dir. O yıllarda arkadaşımda mazotlusu vardı 325k km olmasına rağmen motoruna anahtar dememişti.

Bakımlısını aldıktan sonra binilmeyecek bir araç değil. Şu an piyasa uçuk olduğu için ve bütçeniz el veriyorsa, temiz bakımlı, mümkünse sahibinden bir araç bulursanız alınır binilir derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hangisi daha temiz ise onu seçeceksin bu kadar basit. sormaya bile gerek yok. ikisi de aynı temizlikte ise (zor ihtimal ama) o zaman Borayı seç.
  • hiçbiri desem.
    her 2 arac da yasından dolayı ekonomik omurlerini doldurdular.
    hobi olarak alacaksanız marea derim, ama günlük kullanım v.s. uzak durun.
  • Hiçbiri. 1.6 opel astra.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Egea Mı Opel Astra Mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 50k altına alınan bora size mi biner sizmi boraya binersiniz riskli

• Bora. Ama bakımlısı ve düzgün olanı çok çok az.
  • marea'nın içi çok dar ve basık, ayrıca o yaşta bir marea çok sorunlu olacaktır. zaten sorunlu bir araçtı.
  • İkisi de değil. Fiat kullanıcısı olarak kullanmadığım ve sahibi olmadığım Toyota Corolla diyorum.

Arabaya gömecek paranız ve en önemlisi paranızdan daha da fazla vaktiniz varsa Fiat Marea. Sayesinde inanılmaz bir çevre edinmeniz mümkün. Ülke genelindeki harbi iyi ustaları tek tek yerlerini öğrenirsiniz.

Ama çok sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü ustalara ve yetkili servislere yakınken asla sorun çıkarmaz. Usta bakar bakar saat gibi çalışır. Arabayı alırsınız, ustanın görüş mesafesinden çıkınca stop eder

• Bora kemikli sağlam araçdır.. Marea nın bazı arızaları oluyor misal. Bizim yanımızdaki servis özel fiat servisi idi iki üç marea nım arka abs sensörünün bozuk olduğu nu görmüşdüm..

Gel görki yalan da diyemem marea nın sw çok güzel bir tasarıma sahip sanki araç orjinalde sw tasarlanmış da sonradan sedana çevrilmiş gibi..

• Tek kelimeyle Bora

• Ikisi arasinda Bora ancak ucuncu bir secenek olarak Toyota dusunulebilir.
  • Komfor olarak Bora
    Donanım olarak Bora
    Görünüş olarak Bora
    Uzun ömür olarak Marea
    Yakıt ekonomisi olarak Marea
    Yedek parça ucuzluğu olarak Marea
  • Ben Bora alırdım hatasız boyasız 54 binde orijinal bulup almıştım parasına göre çok beğenmiştim.
  • Civic 1.6 konfor ve yakıt konusunda ikisini de geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmosferik 8000rpm -- 20 Nisan 2020; 18:23:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bora sahibi olarak tavsiye ederim ancak şuan piyasanın durumu belli temiz boralara degerinden çok para istiyorlar. Ben geçen temmuz ilk sahibinden LPG' siz 140 binde 29 bine aldım LPG taktırdım sorunsuz biniyorum. Yılda kaç km yapıyorsunuz bilmiyorum ama benzinde binilecek bir araç değil şehir içi 11 lt altına pek inmiyor. Biraz hantal bir araç kalkışlarda aşırı bir performans beklemeyin, ancak gitmeyen bir aracta değil donanımı yeterli seviyede benim aracım basic 4 airbag, ABS, klima, ısıtmalı elektrikli aynalar, elektrikli 4 cam şoför tarafından ön camlar otomatik, ön arka kol dayama, far yükseklik ayarı, derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon, 4 hoparlör, 4 twit. yükseklik ayarlı sürücü koltuğu vs.

Marea' ya gelince sahibi olmadım bi kaç kez binme fırsatım olmuştu rahat bir araç hoşuma gitmişti ancak sahibi arkadaş bazı trim parçalarını bulmak çok zor demişti ancak motor ve yürüyen aksamda durumlar nasıl bilmiyorum.

• marea temiz ve km az bulursanız kaçırmayın yoksa bora daha iyidir 1.4 stilo da olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 ay Marea kullandım, Bora'yı da arkadaşımdan iyi bilirim. Hangisini alırsanız alın bol bol sanayiye gideceğinize eminim diyeyim öncelikle. Marea görünüm, kullanım kolaylığı ve performans olarak Bora'dan iyidir. Bora daha konforlu ve kaliteli hissettiriyor. iç mekan olarak da Bora kalıbının arabası değil, arkası dar. Marea bir nebze daha iyi ama baya alçak bir araba, pikniğe filan giderken epey sıkıntı çektiğimi hatırlıyorum. Marea daha eğlenceli, daha albenili bir araba ama sanayide ustası maalesef yok gibi bir şey. Yedek parçasını da bulmak zor. Bora bu konuda biraz daha yürütülebilir durumda. Ama ben olsam ikisini de almazdım ayrı mesele.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.