Şimdi Ara

Renault Clio 1.6 sensör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [url=https://www.hizliresim.com/kfgQzC][img]https://i. Renault k4m motor 1.6 16 valf manifold daki bu parça ne sensörü dur, arızalı ise nelere sebep olur.

Ben bu parçanın bağlantı soketini çıkardığında araçta bı fark oluşmuyor.

Haricinde aracım soğuk havalarda ilk çalıştırma sonrası rolantiyi yukseltmiyor, tersine sıcak havalarda ilk çalıştırma sonrası rolantiyi arttırıyor ve yarım dakika titriyor. [url=https://www.hizliresim.com/kfgQzC][img]https://i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keltaşlı -- 30 Aralık 2020; 23:13:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manifold emme sıcaklık sensörü bu arızalı olduğu için soketi çıkardığınızda bir fark oluşmaz.

Manifold içi-dışı sıcaklığı ve basıncı ölçerek rölantiyi ayarlaması gerektiğini ECU'ya bildirir.

Arıza durumunda oluşacak etkileri zaten yaşamışsınız.

MAP sensörünü de arızalı olmasa dahil ikisini birlikte değiştirmenizi öneririm.

• Cevabınız için teşekkürler. İlk şüphelendiğim benim de sıcaklık sensörü fakat kafamda %100 oturmayan durum var.

Şöyle, sabah serin saatlerde ( 10 C° derece altı ) sıcaklık sensörü soketi söktüm, araç rölanti arttırmiyor, 9 gaz da duruyor ama sorunsuz titremesiz şekilde çalışıyor. Öğleden sonra yine soket sökülü iken calistirdigimda gaz 11-12 gaza çıkıyor ve bariz boğulma şeklinde çalışıyor ve vites boşta gaz verince hır hır boğulma şekli devam ediyor.

Araç sıcaklık sensörü sökülü olmasına rağmen serin havada rölanti yukseltmiyor fakat sıcak havada rolantiyi nasıl yükseltiyor?

Not: yaz aylarında iyice sıcak havalarda ilk çalıştırma sonrası sonra 1 saniye kadar sarı renkli motor arıza ışığı yaniyo, büyük ihtimalle yakıt karışım hatası olduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: keltaşlı

Cevabınız için teşekkürler. İlk şüphelendiğim benim de sıcaklık sensörü fakat kafamda %100 oturmayan durum var.

Şöyle, sabah serin saatlerde ( 10 C° derece altı ) sıcaklık sensörü soketi söktüm, araç rölanti arttırmiyor, 9 gaz da duruyor ama sorunsuz titremesiz şekilde çalışıyor. Öğleden sonra yine soket sökülü iken calistirdigimda gaz 11-12 gaza çıkıyor ve bariz boğulma şeklinde çalışıyor ve vites boşta gaz verince hır hır boğulma şekli devam ediyor.

Araç sıcaklık sensörü sökülü olmasına rağmen serin havada rölanti yukseltmiyor fakat sıcak havada rolantiyi nasıl yükseltiyor?

Not: yaz aylarında iyice sıcak havalarda ilk çalıştırma sonrası sonra 1 saniye kadar sarı renkli motor arıza ışığı yaniyo, büyük ihtimalle yakıt karışım hatası olduğu için.

Ecu, sicaklik sensorunden veri alamadiginda ya son kayitli sicaklik bilgisi kullanir yada flash hafizasina fabrika tarafindan kaydedilen sicaklik verisini kullanir.

Ecu verileri tam olarak okunursa durum anlasilir.

Bu nedenle sabah iyiyken oglen hava yakit karisimini ayarlayamaz.

Enjeksiyonlu eski Toyotalarin cogu sicaklik verisi olmadan calismaz, calissa bile bogulur.

Siz aracinizdaki sorunu bulmak icin, uygun cihaza baglanip ecu da sensorlerin canli degerlerini reel ortamdaki tahmini degerler ile karsilastirarak bulabilirsiniz. Yoksa sabaha kadar sok tak yaparak ugrasirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 1 Ocak 2021; 20:1:13 >

• Du Hast D kullanıcısına yanıt

Du hastim benimse o2 sensor 1 hatasi veriyor. Symbol 1.2 k7m motor bu motorda 2 sensor varmis fakat hangi sensor oldugunu nasil.bulacagim ? Birde temizlesem taksam duzelir mi ?

O2 sensorunun arizali olmasi ne gibi sonuclar dogurur ? Yakit yukseldi aracin maalesef 8.0 yakiyor eskiden 7.2 civarindaydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Du hastim benimse o2 sensor 1 hatasi veriyor. Symbol 1.2 k7m motor bu motorda 2 sensor varmis fakat hangi sensor oldugunu nasil.bulacagim ? Birde temizlesem taksam duzelir mi ?

O2 sensorunun arizali olmasi ne gibi sonuclar dogurur ? Yakit yukseldi aracin maalesef 8.0 yakiyor eskiden 7.2 civarindaydi.

Ecuda

Oksijen sensoru sira1 sensor1 diyorsa katalizorun girisindeki,

Oksijen sensoru sira1 sensor 2 diyorsa aracin altindaki katalizor cikisindaki sensordur.

O2 sensoru arizasi hava yakit karisimini etkiler, cekis ve yakiti etkiler.

Ariza dokumunu koyarsaniz yardimci olurum.

• Bugün arkadaşımdan bulduğum multimetre ile problu termometre ile farklı sıcaklıklarda direnç ölçtüm. 10C°, 20C° ve 40C° 3 ayrı test yaptım. İnternette bulduğum maf sensörü voltaj değerleri ile karşılaştırma fırsatım oldu.
    10C° de listedeki ile yaklaşık değer verdi, fakat 20C° de 40 derece değeri ve 40C°da ise 60 derece değeri verdi.
    Renault Clio 1.6 sensör
    Renault Clio 1.6 sensör
    Renault Clio 1.6 sensör
    Renault Clio 1.6 sensör

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.