Şimdi Ara

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu *** (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.291
Cevap
101
Favori
1.325.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: [mra]

Teşekkürler.

Ancak yine de bir eksiklik olduğunu kabul etmek gerek. Misal, yeni meganlarda var.

Diğer yandan arabayla ilgili tecrübelerinizi okuyunca kalbim ferahladı. Çünkü malum, yeni kasa araçlarda, bilhassa ilk serilerde tasarım hataları olabilir. Sağından solundan sesler gelir vs. Misal bende 2006 Megan Sedan vardı, 110 km'yi geçince bazı bölgelerden rüzgar sesi gelirdi. Arnavut kaldırımı yollardan geçince bitakım çıtırtılar duyardım. İnşallah bunda böyle problemler olmaz.

Nereye yazdığımı bileyim diye yukarılara şöyle bir göz attım ve ister istemez gözüme bagaj problemi çarptı. Ne yalan söyleyim, ben 3 yıl kullandığım eski arabamın bagajının nasıl açıldığını hatırlamıyorum. Fluence'in bagajının bu şekil olması iyi görünmeyebilir ama bence bir izahatı var. Bu şekil olunca, bagaj ağzının hemen hemen tamamını kullanma imkanı oluyor. Direk kitap gibi açılması durumundan daha kullanışlı olur kanaatindeyim.

Hayırlısı bakalım..

valla ben de anlamadım o işi. sonuçta bu megane 3'den sonra çıkan bi model. Şu da var ben de diğer başlıktaki bi arkadaş söyleyince görmüştüm. Benim için çok önemli değil. Tabi niyesini araştırmak lazım. Koyulmaması iyi mi kötü mü bilmiyorum...

Bagaj konusunu sordum bayi'de, ağırlıkla ilgili nedenlerden dolayı dedi ama bilmiyorum. O kadar doldurma ihtiyacı hissetmedim ama başa gelince biraz sağa sola çekilerek halledilecek bir konu. Eşşek kadar bagajda çok problem olmaz heralde. Bagajla ilgili beni rahatsız eden konu, kapak tam yukarı çıkınca bi yere vuruyo galiba. Millet de özensiz kullanıyo zaten. Yukarı doğru bırakıyo kapağı hızla, dan dun vuruyo gibi...

Akşam gelirken benden önce bi kaza olmuştu sanırım, yoğun yağış vardı. Kısalar yanıyodu trafikten dolayı. Yerde tampon parçaları falan vardı. Gerizekalılar önlem almamışlar, göremedim, duramadım. Üstünden geçtim o parçaların. Dangır dungur sesler falan. Dedim heralde lastikler koptu gitti... Kenara çektim baktım ABS uyarısı veriyo. indim baktım, ABS kablosu çıkmış yerinden. Yerine taktık ama uyarı sönmedi ekranda. Yarın servise gidecem. Arabanın yürümesinde bi terslik dikkatimi çekmedi, umarım başka birşey yoktur. Direksiyon sisteminden falan korktum, birşey hissedemedim ama bilmiyorum...

Durduk yere iş aldık başımıza... PUUUUUUUUUUffffffffffffffffff

• Arkadaşlar merhaba;

Uygun fiyatlarından dolayı fluence, sport tourer yada grand scenic almayı düşünüyorum. Aklıma takılan bir soru var. Şimdi sport tourer ın privilege ine navigasyon paketi eklediğimiz zaman joystick le birlikte geliyor, bu diğer modellerde de böyle mi?
    Saygılar
  • Fluence'de kumanda var, joystick değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Teşekkürler.

Ancak yine de bir eksiklik olduğunu kabul etmek gerek. Misal, yeni meganlarda var.

Diğer yandan arabayla ilgili tecrübelerinizi okuyunca kalbim ferahladı. Çünkü malum, yeni kasa araçlarda, bilhassa ilk serilerde tasarım hataları olabilir. Sağından solundan sesler gelir vs. Misal bende 2006 Megan Sedan vardı, 110 km'yi geçince bazı bölgelerden rüzgar sesi gelirdi. Arnavut kaldırımı yollardan geçince bitakım çıtırtılar duyardım. İnşallah bunda böyle problemler olmaz.

Nereye yazdığımı bileyim diye yukarılara şöyle bir göz attım ve ister istemez gözüme bagaj problemi çarptı. Ne yalan söyleyim, ben 3 yıl kullandığım eski arabamın bagajının nasıl açıldığını hatırlamıyorum. Fluence'in bagajının bu şekil olması iyi görünmeyebilir ama bence bir izahatı var. Bu şekil olunca, bagaj ağzının hemen hemen tamamını kullanma imkanı oluyor. Direk kitap gibi açılması durumundan daha kullanışlı olur kanaatindeyim.

Hayırlısı bakalım..

valla ben de anlamadım o işi. sonuçta bu megane 3'den sonra çıkan bi model. Şu da var ben de diğer başlıktaki bi arkadaş söyleyince görmüştüm. Benim için çok önemli değil. Tabi niyesini araştırmak lazım. Koyulmaması iyi mi kötü mü bilmiyorum...

Bagaj konusunu sordum bayi'de, ağırlıkla ilgili nedenlerden dolayı dedi ama bilmiyorum. O kadar doldurma ihtiyacı hissetmedim ama başa gelince biraz sağa sola çekilerek halledilecek bir konu. Eşşek kadar bagajda çok problem olmaz heralde. Bagajla ilgili beni rahatsız eden konu, kapak tam yukarı çıkınca bi yere vuruyo galiba. Millet de özensiz kullanıyo zaten. Yukarı doğru bırakıyo kapağı hızla, dan dun vuruyo gibi...

Akşam gelirken benden önce bi kaza olmuştu sanırım, yoğun yağış vardı. Kısalar yanıyodu trafikten dolayı. Yerde tampon parçaları falan vardı. Gerizekalılar önlem almamışlar, göremedim, duramadım. Üstünden geçtim o parçaların. Dangır dungur sesler falan. Dedim heralde lastikler koptu gitti... Kenara çektim baktım ABS uyarısı veriyo. indim baktım, ABS kablosu çıkmış yerinden. Yerine taktık ama uyarı sönmedi ekranda. Yarın servise gidecem. Arabanın yürümesinde bi terslik dikkatimi çekmedi, umarım başka birşey yoktur. Direksiyon sisteminden falan korktum, birşey hissedemedim ama bilmiyorum...

Takma kafana arkadaşım olur böyle şeyler. Yol yardım çağırsaydın orada hallederlerdi.

• quote:

Onu bırakın da şu bombaya bakın... Hani geçen hafta "akü şarjı düşük" yazısı çıkmıştı. Dalga geçmiştik falan. Kılavuzu tekrar okumuştum. "Yol bilgisayarı"n daki uyarı mesajılarında böyle bir tane yok. Zaten çalışan arabadan akü uyarısı almak garip gelmişti. O amaçla bluetooth bağlantısı yaptığım Omnia 2 PPC'imin şarjını iyice azalttım. Araca bindim ve radyoyu açtım ve yine o uyarı. "Akü şarjı düşük". %15'in altında batarya uyarısı veren Omnia 2'nin batarya bilgisini veriyor yani. Demiştimya sinyal seviyesini gösteriyor, şarj bilgisini neden vermesin. Dalga geçmiştik ama Renault utandırdı bizi...

Zaten dikkat edersek bu uyarı radyo ekranında geliyor, yol bilgisayarında değil... Valla helal olsun, ne diyim...

Benim 2kez şu olay başıma geldi; Kaldığım ilçe merkezinde çarşı içine araba parkedildiğinde 4lü yakmak mecbur.Yaklaşık 1buçuk saat açık kalmıştı 4lüler.Arabaya bindiğimde Yol Bilgisayarında 'Akü şarjı zayıf,arabayı çalıştır' yazısı belirdi ve hareket edincede 'akü şarj ediliyor' yazısı çıktı.Bendeki telefon şarjını deilde akü eksildiğini gösteriyor sanırım.Bu durum normalmidir acaba,yoksa benm aküde bir sorun olabiilirmi?

• Yerli üretimlerde kumanda, ithallerde ise joyistick var...

quote:

Orijinalden alıntı: hoppus

Arkadaşlar merhaba;

Uygun fiyatlarından dolayı fluence, sport tourer yada grand scenic almayı düşünüyorum. Aklıma takılan bir soru var. Şimdi sport tourer ın privilege ine navigasyon paketi eklediğimiz zaman joystick le birlikte geliyor, bu diğer modellerde de böyle mi?
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitalis07

Benim 2kez şu olay başıma geldi; Kaldığım ilçe merkezinde çarşı içine araba parkedildiğinde 4lü yakmak mecbur.Yaklaşık 1buçuk saat açık kalmıştı 4lüler.Arabaya bindiğimde Yol Bilgisayarında 'Akü şarjı zayıf,arabayı çalıştır' yazısı belirdi ve hareket edincede 'akü şarj ediliyor' yazısı çıktı.Bendeki telefon şarjını deilde akü eksildiğini gösteriyor sanırım.Bu durum normalmidir acaba,yoksa benm aküde bir sorun olabiilirmi?

yol bilgisayarındaki ayrı. O aküyle ilgili... Zaten şarj oluyor yazıyor. ilk aldığımda orda çıkmıştı. Bu dediğim radyo ekranında gözüküyor

unforthepage,

araba yürüdüğü için ve sadece ABS uyarısı verdiği için aklıma gelmedi valla. Doğru diyosun aslında, niye sıkıntı ettik ki

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Hayırlısı bakalım..

geçmiş olsun daha beterinden saklasın ..
    nazarlık olur inşallah bu olay...

• sağol, bugün götürdüm servise bişe çıkmadı Allah'tan...

sabah kalktığımda ABS uyarısı kalmamıştı zaten. Kablo takılınca hemen sönmezmiş uyarı. Bişe daha öğrenmiş olduk...
  • 4LÜ Flaşörler ani frende arabayı tamamen durdurursanız yanıyo yola devam edınce yanmıyor ben oyle bılıyorum
  • valla öyleyse pek yeterli değil. eksik düşünülmüş. Çünkü dünkü durumda dörtlülerin yanması işime yarardı. zaten panik yaşıyosun. arkadan gelen farkedemez gelir vurur, 4lüleri yakayım bari diyene kadar ohoooooo...

geçen sert frenle durdurdum aracı, orda da yanmadı... renault'a yazacam bunu, bakalım ne diyecekler...
  • hocam donanımı okursan 4lülerin fren anında yanması da yazar bencede sorun olabılır ?
  • kılavuzu da okudum, ben hem sert fren yaptım hem de sert durdum. Başka bi ihtimal yok ki.
  • bu 4lüler dısında araçtan memmunmusunuz bende megane hb dusunuyorum ama nıyeyse içime sinmiyor bı turlu focus kasa değişmese focus alcam ama meganede guzel araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

bu 4lüler dısında araçtan memmunmusunuz bende megane hb dusunuyorum ama nıyeyse içime sinmiyor bı turlu focus kasa değişmese focus alcam ama meganede guzel araç

bak yukarda bi arkadaşa cevap vermiştim

quote:

Hayırlı olsun aracınız. Tanıdıkça daha da hayran kalacaksınız...
  • Megane Sports Tourer varken Fluence alınmaz bence. Sebeplerden bazıları, bagaj kapağı amortisörlü değil. Navigasyon joystick ile birlikte gelmiyor. Hız Gostergesi analog, Elektronik Park Freni yok. Xenon farlar Viraj aydınlatmalı değil. Ustune ustluk Fluence 2.000TL kadar (privilage dizel kıyaslamada) daha pahalı!! Ne dersiniz?
  • Ani durmalarda 4lü flaşörler panik fren halinde yanar, sert fren yapmakla yanmaz. Merak etmeyin araçlarınızda sorun yok gerektiğinde yanar. Benim aracımda bir kez oldu bu güne kadar oda hız tümseğini geç farkedince panik fren yapıp bıraktım anlık bir refleksti ama 4 lüler çalıştı. Sensör panik durumu algılıyor. Nitekim arkadaşta da öyle olmuş.

Sport tourer olayına gelince kesinlikle fluence'den kaliteli donanımlı ve hesaplı. Ben araçları inceledim;
    Fluence bana görer çok kaba ve maalesef hatch ve st kadar kaliteli değil. Ayrıca boyutlarına göre bagajı küçük(stepne olunca 496lt ki bagaj kolları da az bir yeri heba etmiyor) ve iç mekanı kullanışlı değil(nispeten dar koltuklar ve basık arka bölüm). Bence de bagajı için araba alacakların sport tourer ya da grand scenic düşünmeleri daha mantıklı.Yine de binek olsun deniyorsa Laguna dynamic GT dCi panoramik açılır tavan+navigasyon 54000 tl civarında satılıyor. Fluence dCi full de aynı ki lagunayla kıyaslanması bile mümkün değil. Ki Laguna muhtemelen 2011 model yılında makyajlanarak f/p olarak sınıfının da en uygun aracı olacak.
    Yine de sayılan araçların 2.el durumları göz önüne alındığında renault ve sedan severler için fluence güçlü bir alternatif ve bu alternatifin fiyat bazında desteklenmesi gerekiyor. Renault ticari başarı istiyor ise fluence 1.6 authentic 32.000 seviyelerinden satılmalı.Aksi tekdirde Megane sedan günlerini çok ararlar.

• Merhaba,

Fluence'in bagajının kapanma konusunun problem edildiğini sadece burada gördüm. 530 dm3, kollar yüzünden diyelim ki 500'e inmiş olsun. Ben bir aile babasıyım ve büyük bagaja senede ortalama 4 defa ihtiyacım oluyor. 2 kere lastik değiştirmek için, 2 kerede tatile gidip gelirken.

Bir de ithallerle yerli arabalar arasında kalite farkı var deniyor. Şu kadarını söyleyim, almadan önce ben de hepsini inceledim, varsa bile farkedemedim. Belki benim hassasiyetlerim farklıdır ama eminim ki yok sayılabilir birşeydir. Çünkü privilege almamın en önemli sebeplerinden biri direksiyonun deri olmasıydı. Yani malzemeye önem veririm..

Sport tourerin daha ferah olduğuna katılmıyorum. Bunu test eden de ben değilim. Eşim, HB dahil tüm arabaların iç mekanlarını tek tek denedi ve fluence'i beğendi. Neticede çocuklarla beraber arkada oturacak olan o. Navigasyon kontrolü ya da hız göstergesi de ilgi alanıma giren şeyler değil. Bilakis, sorsalardı analog gösterge isterdim.

Tabi seçimimde unforthepage'in de belirttiği gibi 2.el piyasasının yaklaşımını da göz önünde bulundurdum.
    İnşallah pişman olmam ve herkes de seçimiyle mutlu olur :)

• ben de mra ile aynı kafadayım, bana da sorsalar analog mu dijital diye analogu seçerdim ki çok güzel görünüyor. Beyaz-mavimsi renk harika olmuş... Farlar açık gidiyorum, en azından kediler hep açık...

Fluence'e binip de beğenmeyen biri olmadı şu ana kadar, hatta görüp de beğenmeyen biri de olmadı. Bizim genel müdürün aracı Laguna yeni kasa, adamın bütün itibarı gitti benim arabadan sonra

En kıl arkadaşlarım bile bagaja kötü bir yorum yapmadı. Ben bunu konuşmak da istemiyorum zaten artık. Benim kullanım tarzımı etkileyecek, beni sıkıntıya sokacak bi tasarımı yok. 530lt diyoruz zaten.

Arabamda işçiliğin zayıf olduğunu da düşünmüyorum. Privilege aldım zaten. Takip edenler bilirler, Renault sanki bu aracı Privilege alın diye baskı yapmış. ona bişe demem. Ama malzeme ve işçilik konusunda rahatsız olduğum bi nokta olmadı. Gördüğüm eksikleri ve hoşuma gitmeyen yanları da yazdım.

unforthepage Laguna kıyaslamasını doğru yapmış ama ben mesela o aracı sevmiyorum. Fluence'in ruhsat çıkmadan önce Laguna önerdiler bana almadım.

bu arada SW araç alırken ikinci el piyasasına da bakmak lazım. Elde patlama ihtimali yüksek.

son olarak panik fren olayını anlamadım. Olayı görünce freni kökledim. Sorun var diye demiyorum da, o pozisyonda yanmadıktan sonra çok da bi esprisi yok. Amaç arkadan geleni uyarmaksa eğer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 23 Aralık 2009; 8:20:33 >

• Fluence "kullananlar" için bir tavsiyem olacak.

Renault sağ olsun hem halıfleks hem de kauçuk paspas vermiş ama kauçuk olan siyah

Ben de internetten arabanın rengine uygun olan bu paspası aldım. Renk tonu tam tutmadı tabi ama cuk diye oturdu, normal paspaslardan da daha büyük, o yüzden zeminin kirlenme derdi de olmayacak...

niyeti olan arkadaşlara tavsiye ederim. Diğer orjinal paspasları da satarım artık

http://www.hepsiburada.com/leopar-universal-bej-havuzlu-paspas/productDetails.aspx?categoryid=26021&productid=otso99646

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.