Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
163.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes aracını sattı herhalde Kimseden ses çıkmıyor
  • Dogrusu ben de satma arifesindeyim. Izmir'den biriyle Bmw 2 active tourer dizel otomatik bir araba icin anlastik. Renk,paket,koltuk ve doseme tipi ve ekstra opsiyonlariyla tam istedigim gibi bir otomobil. Sahibi cok beyefendi biri cikinca yakin bir arkadasimi gonderip kontrol ettirdim. O da sakin kacirma deyince almaya karar verdim. Sahibi is icin bu carsamba veya persembe Istanbul'a geldiginde alis verisi biterecegiz insallah. Sifir x1 icin yola ciktik ama bu daha 9 aylik cok daha uygun fiyatli otomobile denk gelince hizli bir karar verdik. Arabami isteyen bir arkadas vardi. Anlasirsak bu hafta benim emektarida gonderirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçen ay 2013 model icon paket lansman mavisi 5 kişilik Scenic aldım ve forumu 1. sayfadan itibaren tek tek okumaya başladım ama son sayfaya gelince gördüm ki herkes gitmiş

1 aylık kullanıcı olarak olumlu ve olumsuz yorumlarım şu şekilde...

Olumsuz Yorumlarım;

- İşe yaramaz bir navigasyon sistemi var (Geri görüş kamerası için navigasyon şart olmasaydı navigasyonsuzunu tercih ederdim kesinlikle)
    - Motor sesi içeriye beklediğimden fazla geliyor (Özellikle ilk çalıştırmada)
    - Korna sesi kötü ve korna tuşu sert
    - Başımın üst tarafında sol taraftan bi yerden çıtır çıtır ses geliyor arada (Sunroof'tan değil, tavan döşemesinden). 1-2 kişiden daha duydum ama yinede tabi bu genel değil sadece benim araça özel bir sorundur.
    - Sıkışık trafikte dur/kalk yaparken kararsız kalma durumu oluşuyor bazen (1-2 vites geçişlerinde değil)

Olumlu Yorumlarım;

- İç açıcı bir iç dizaynı var (Koltuk döşemeleri, ön konsol ve sunroof bu açıdan çok iyi tasarlanmış)
    - Vites geçişleri sarsıntısız
    - Yol tutuşu oldukça iyi ve güven veriyor
    - Çizgileri ve dış tasarımı şık
    - Bagajı geniş
    - Tavan yüksekliği çok iyi
    - Yakıtı beklediğim gibi (İstanbul içi 7.0 / 7.2 civarı, şehir dışı 4.5 civarı)
    - Arka koltuk ayak mesafesi yeterli
    - Anahtarsız çalıştırma ve Sunroof araçtaki en yararlı ek donanımlarlar bence

Piyasadaki rakipleriyle kıyaslandığında (özellikle 3008, Picasso, BMW 2 serisi ve 500 L gibi) bazı üstün ve geride kaldığı tarafları vardır. Ancak benim bu aracı tercih etmemdeki sebeplerden biri iç dizaynı ve diğeri ise fiyatı oldu. Diğer araçlar ısrarla siyah döşeme veya alçak tavan kullanmışlar ya da fiyatları uçuk. Benim için iç tasarımdaki şıklık ve renkler (bej döşeme) çok önemli olduğundan bu aracı tercih ettim

Ama ben aldım millet satmış sanırım

Aracım 60000 km'de, ben bi 3-4 sene kullanırım diye düşünüyorum...

• digitaldelisi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
    Bende bu araca yeni geçiş yaptım sayılır,7 kişilik versiyon benimkisi,zaten bu aracı 7 kişilk olmasından dolayı aldım.Aracımı zaten kaskosuz kullanmıyordum,ama bu aracı kaskosuz kullanmak delilik olur,zira hiçbir aksesuar,plastik aksam,elektrik malzemesi vs şeylerin çıkması veya yan sanayisinin olmadığını gördüm.Ben zaten geniş araba seviyorum,bunuda sevdim,ama eşim hala eski megane 2 yi aradığını söylüyor.
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Hiç bu araçla test sürüşü yaptınızmı,Grand scenic deki büyüklük hissi bu araçta yok,yada ben hissetmedim,açıkcası adından başka birşeyde hissetmedim bu araçta.Benim bu segmentte Ford s-max ve galaxy hoşuma gider hep.Adınıza hayırlı olmasını dilerim
  • Selamlar,

2012 veya 2013 7 kişilik Grand Scenic EDC arıyorum. Temiz, sıkıntısız ve nispeten düşük km aracı olup satmayı düşünen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.mutlu -- 6 Nisan 2018; 14:15:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Boş bir sigortadan elektrik alarak onu kendi çakmağına verdim. Sigorta kutusunun gözünün arkasına da gizledim. Ortada hiç kablo yok ve çakmaklık meşgul değil.

Aldığınız kameranın özelliklerine bakacak olursak arka kamera "patates". Onun için arkaya kablo çekmenize pek gerek yok. Belki iç mekanı kayıt etmekte kullanırsınız. Yine de çekmek isterseniz perde hava yastıkları yüzünden kabloyu tabandan götürmenizi öneririm.

Ben A119 kullanıyorum. Türkiye'de 2 katından pahalıya satılıyor;

https://urun.n11.com/arac-ici-kamera/viofo-a119s-arac-ici-kamera-gps-li-P228026139

Biraz daha uyguna sahibinden'de bulunabilir. Ben de getirip satıyorum eşe dosta.
    sigorta kutusunun yerini buldum. sol altta ufak şeyleri koymak için kullanılan kapağı çıkartınca arkasında kalıyor. sadece sigorta değiştirmek kadar küçük yeri var. siz bağlantıyı nasıl yaptınız? daha fazla parça sökerek mi sigorta kutusuna ulaşığ çalıştınız?

• Otomatik park freni ile sorun yaşıyordum sol teker soketini değiştirince sorun kalmadı,başına gelebilecekler için yazıyorum,renaultta soket tek değişmiyor kablo motordan çıkıp döşeme altından takım halinde arka tekere ulaşıyor,fiyatı 1900 tl civarında,ancak Volvo da kullanılan bir soketle bizimkisi aynı,sorunu 25 tl ye çözüyor.Resimlerini koydum,burdaki resme göre sökmeden soketi arayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frontoza -- 17 Mayıs 2018; 23:59:22 >

• Slm arkadaşlar..
    2 sorum olacak birincisi Ben ve hanım boylarımız farklı olduğu için sürücü koltuğunu sürekli hareket ettirmekten koltuk hava yastığı kablosunda sorun oluştu önceleri ara ara şuan sürekli ışık yakıyor.serviste başka birşey için gittiğimde baktırdım.kesin olarak koltuk.soketini çıkarıp taktım spreyledim çözülmedi.kablo yolu başı sonu nereleridir bilen varmı?kısadevre kontrolü yapayım.Elektrinikten anlarım ama yanlış yerleri söküp takmayayım..
    Diğer sorunumda...dog /cargo guard diye geçen bagaj dikey filesi ihtiyacım var.Panzilotmudur nedir ayar ediyor beni katlanır bisklet ve kamp malzemeleri koyuyorum sürekli ayak bağı oluyor.koca bagaj ancak yarısı kullanılabiliniyor.İçerisininde gözükmemesi gerekiyor onu arkay en koyu cam filmi vb yaparak sağlarım.Şirketin yeni dacia loganlarında orjinal var.müthiş kullanışlı.onları yatay zavazingosuda deriden çek bırak şeklinde çok kullanışlı.TR de bulamadım netten.varmı bildiğiniz yan sanayi olan model..orjinal muhtemelen çok pahalıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: skayacik

Slm arkadaşlar..
    2 sorum olacak birincisi Ben ve hanım boylarımız farklı olduğu için sürücü koltuğunu sürekli hareket ettirmekten koltuk hava yastığı kablosunda sorun oluştu önceleri ara ara şuan sürekli ışık yakıyor.serviste başka birşey için gittiğimde baktırdım.kesin olarak koltuk.soketini çıkarıp taktım spreyledim çözülmedi.kablo yolu başı sonu nereleridir bilen varmı?kısadevre kontrolü yapayım.Elektrinikten anlarım ama yanlış yerleri söküp takmayayım..
    Diğer sorunumda...dog /cargo guard diye geçen bagaj dikey filesi ihtiyacım var.Panzilotmudur nedir ayar ediyor beni katlanır bisklet ve kamp malzemeleri koyuyorum sürekli ayak bağı oluyor.koca bagaj ancak yarısı kullanılabiliniyor.İçerisininde gözükmemesi gerekiyor onu arkay en koyu cam filmi vb yaparak sağlarım.Şirketin yeni dacia loganlarında orjinal var.müthiş kullanışlı.onları yatay zavazingosuda deriden çek bırak şeklinde çok kullanışlı.TR de bulamadım netten.varmı bildiğiniz yan sanayi olan model..orjinal muhtemelen çok pahalıdır
    Servise baktırdım dediniz,servis ne dedi peki,size kablo mu değişmesi lazım dedi,o kablolar da tek tek çekilmiyor arabalarda biliyorsunuz,komple set halinde çekiliyor,döşemenin altından,beyne kadar gidiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frontoza

Servise baktırdım dediniz,servis ne dedi peki,size kablo mu değişmesi lazım dedi,o kablolar da tek tek çekilmiyor arabalarda biliyorsunuz,komple set halinde çekiliyor,döşemenin altından,beyne kadar gidiyordur.

Alıntıları Göster
    Kablo damar kırıktır lehimliyoruz hep oluşan sorun klasik dedi..Beyin teyp vites arka kısımdaymış.Ben sökemem okadar ama kabloların yerden çıktığı ve koltuğa girdiği alanlara kadar tek tek kabloları kısa devre kontrolü yaparak muhtemelen çözücem.oynatınca bir süre sorun olmuyor ancak kablonun kendinde sorun var pimlerde değil ona eminim.havalar biraz soğusun halledicem.

• skayacik S kullanıcısına yanıt
    ben geçen yıl garantiden (müşteri memnuniyeti) değiştirdim o kabloyu. 1.000TL falan tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam işçilikle birlikte.
  • quote:

ben geçen yıl garantiden (müşteri memnuniyeti) değiştirdim o kabloyu. 1.000TL falan tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam işçilikle birlikte.
    garantidemiydi araç garantidışımıydı?daha fazla bilgi verebilirmisin sana zahmet hangi servisti nasıl bir yol izledin vs?
    reno yetkili servise baktırdum iki kablolu bir soket varmış sürücü koltuğunun alt arka tarafında öncdeki değil.Ondaymış sorun yola çıkıyordum ellerinde soket yokmuş geçici olarak klipsle sabitediler ama bir süre sonra yeniden ara ara yanmaya başladı.götürücem tekrar ama eğer garantide değilken müşteri memnuniyeti için değiştirdilerse ben de değiştirteyim..komple triger bakımı yapıldı dünyanın parasını verdik.. onuda yapsınlar bi zahmet ozaman
  • quote:

garantidemiydi araç garantidışımıydı?daha fazla bilgi verebilirmisin sana zahmet hangi servisti nasıl bir yol izledin vs?
    reno yetkili servise baktırdum iki kablolu bir soket varmış sürücü koltuğunun alt arka tarafında öncdeki değil.Ondaymış sorun yola çıkıyordum ellerinde soket yokmuş geçici olarak klipsle sabitediler ama bir süre sonra yeniden ara ara yanmaya başladı.götürücem tekrar ama eğer garantide değilken müşteri memnuniyeti için değiştirdilerse ben de değiştirteyim..komple triger bakımı yapıldı dünyanın parasını verdik.. onuda yapsınlar bi zahmet ozaman
  • quote:

İnternet sorunu neden ile 3 kere yayınlanmış mesaj özür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skayacik -- 3 Ekim 2018; 17:13:19 >
  • skayacik S kullanıcısına yanıt
    Ben bütün bakımları yetkili serviste yaptırıyorum. Müşteri memnuniyetinden ücretsiz değiştirdiler.

Bu birşey değil asıl EDC'nin beyni değişti o bile yeter. sırf 4-5 bin lira parça zaten. O da 1 sene önce.
  • quote:

Ben bütün bakımları yetkili serviste yaptırıyorum. Müşteri memnuniyetinden ücretsiz değiştirdiler.

Bu birşey değil asıl EDC'nin beyni değişti o bile yeter. sırf 4-5 bin lira parça zaten. O da 1 sene önce.
    eyvallah.. ben de bir konuşayım.. gerçi tatilden döndükten sonra bir ikikez dışında hiç yanmadı..
    Ön kaput plexi çıta koruma vb güzel birşey var her araç için yapmışlar kango için bile var birtek scenic için bulamadım..
  • Dün kısa ve çok dik olmayan bir bayırdan dönerken araç silkelendi. Ekranda sıra ile "Enjeksiyonu kontrol ediniz", "Yokuş kalkışı kontrol ediniz" ve "ESC'yi kontrol ediniz yazdı". Bu uyarılardan sonra vites değişme geç olmaya ve vites değişirken silkelenme başladı. Eve vardığımda motoru stop edip birkaç saniye bekledim. Çalıştırdığımda uyarılar gitmişti. Bu sabah yola çıktım. Yaklaşık 10 km sonra bu sefer düz yolda aynı şeyler oldu. Trafik çok müsait olmadığı için sadece stop start yapabildim. Uyarılar gitmedi. Müsait bir yerde stoptan sonra biraz bekledim. Çalıştığımda uyarılar gitmişti. 400 m gittikten sonra yine aynı şeyler başladı. Başınıza böyle birşey geldi mi?
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    servise götürdüm. Manyetik tutucuda sorun varmış. %5 ihtimal de beyine verdiler. Manyetik tutucu için 400 TL fiyat çıktı ve iyi niyet garantisi ile ödemiyorlar. Beyinde sorun çıkarsa 6.000 TL. her yıl bu araç ciddi bir sorun çıkartıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmuc

servise götürdüm. Manyetik tutucuda sorun varmış. %5 ihtimal de beyine verdiler. Manyetik tutucu için 400 TL fiyat çıktı ve iyi niyet garantisi ile ödemiyorlar. Beyinde sorun çıkarsa 6.000 TL. her yıl bu araç ciddi bir sorun çıkartıyor.

Maalesef ilk seri edc'lerde kronik bir sikinti var. Benim tahminim beyin. En son beyin degistirilene kadar benim araba'da da bircok parca degistirilmisti. Beyinden sonra 6 ay kadar kullanmistim ariza yapmamisti. Reno'da bu arizanin farkinda oldugundan devamli musterileri uzmeden yardimci oluyor. Arabaniz servis bakimliysa tereddut etmeyin butun masrafi karsilarlar. Servis miy miy yaparsa Reno'ya kayit actirin onlar herseyi halleder. Ama her an ariza verme stresiyle araba kullanmanin bir tadi yok tabi. 6 ay once eat 6'li bir arabaya gectim su an cok rahatim. Scenic'in kullanisliligini ariyorum ama ozellikle Istanbul gibi sikintili bir sehirde saglam sanzimanli araba lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.