Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akcakoylu

20 bin bakımı için fiyat aldım. 420 tl dediler. 360 a yapılıyormuş dediğimde. bu iskontosuz fiyatı tek çekimde nakitte biraz indirim olabilirn dedi görevli. bir de zam gelmiştir parçalara diye ekledi.
    20 bin/1 yıllık bakımını yakında yaptıran var mı? varsa kaça yaptırdınız?

Ben MST ye yaptırdım.

390 gibi bir rakama çıktı.

Detayları hemen paylaşıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detaylar.

KARTER TAPA CONTASI 1,11

YAĞ FILITRESI 12,120

HAVA FILITRESI 46,95

POLEN FILITRESI 48,57

MOTOR YAĞI (5W30) 125,10

İŞÇİLİK 95,98

KDV 59,37

TOPLAM 389,20

• Aralik'da ben de gireceğim bakıma..
    360 iyi fiyat dizel icin.. 2 sene önce ben o fiyatlara Civic'im e bakım yaptırıyordum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın melodramm bilgi için teşekkür ederim. 360 rakamı yaz ayları için geçerliydi sanırım. 400 civarı bir rakama da razıyız. detayları vediğiniz de iyi olmuş. çıktısını alıp öyle gideceğim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcakoylu

sayın melodramm bilgi için teşekkür ederim. 360 rakamı yaz ayları için geçerliydi sanırım. 400 civarı bir rakama da razıyız. detayları vediğiniz de iyi olmuş. çıktısını alıp öyle gideceğim:)

Ne demek sayın "akcakoylu"

Amacımız paylaşım zaten

Şu anda 4 yaş ve üstü araçlar için bakım kampanyası var.

Ancak hava filitresine 50 TL vermek çok zoruma gitti

İmzamda mevcut aracımın hava filitresi sanayiide 15, serviste 25 TL.

Dediğim gibi MAIS garanti sonrası müşteri kaçırmak istemiyor ise fiyatları makul seviyelere çekmeli.

İyi forumlar...

• ben mayısta indirimli 350ye yaptırmıştım

40 bin bakımına da 2 ay kdr önce 530 tl üzerinden %10 indirim yaptırdım

melodramm,
    dün msj attın ekledim diye ama bişe gelmedi bana. ben de bulamadım seni.
  • herkesin bayramını şimdiden kutluyorum
  • dün akşam biraz derince bi çukura 30-40km hız ile girdim.

sabah kalktığımda sağ ön ve arka lastiklerde balon olduğunu gördüm... yapılabilecekler arasında neler var arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

dün akşam biraz derince bi çukura 30-40km hız ile girdim.

sabah kalktığımda sağ ön ve arka lastiklerde balon olduğunu gördüm... yapılabilecekler arasında neler var arkadaşlar?

Sanırım yeni lastik almaktan başka çare yok. Çünkü bildiğim kadarıyla lastiğin balon yapması demek, tellerinin kopmuş olduğu demektir. Bu telleri de onarmak mümkün degil (inşallah yanlış biliyorumdur).

• yok dediğin gibi onarma ile ilgili bi beklentim yok...

aklıma gelenler şunlar

1- firmayı bi yokla
    2- kaskodan talep et
    3- hiç kasma yenileri tak

yeni lastiklerin siparişini vermiştim zaten ama 4-5 ay sonra takacaktım. tüh...
  • Geçmiş olsun...

ilk seçeneği baştan elemek gerekiyor. Geçenlerde yaşadığım sorundan öğrendiğim kadarıyla lastik firmaları ne olursa olsun yanaktaki problemleri kabul etmiyorlar.

Kasko'dan talep edebilirsin. Ancak sadece 2 lastiğin parasını onu da eskime payını düşerek ödeyecektir. Yani tam olarak bir lastik parası alamamana karşın kaskoyu bozacaksın.

Zaten değiştireceğin için bence hiç kasmadan yenilerini takıp güzel güzel onları kullanmak lazım...
  • peki kaskoda şöyle durumlar olmuyo muydu. işte 1000TL yada 1500TLye kadar olan masraflar kaskoyu delmez.... bu tarz bişe yok muydu?

bir de, ben her halde lastikleri değişecem o zaman. Kasko zaten parasını ödeyecek. vakit kaybetmeden lastik teminini hızlandırmaya bakayım...

bu şekilde sürmemin bi sakıncası olur mu acaba

ne biliyim şimdi orası zayıf nokta oldu. 90'la falan gidiyoruz iş alır mıyız kafamıza
  • Her kaskoda şartlar farklı. Poliçenizde yazmıyorsa öyle bir muafiyet yoktur. Genellikle artık sadece 1 kereliğine far, cam gibi kırılmalar bu dediğiniz gibi oluyor ama dediğim gibi kaskodan kaskoya değişir..

Hayır bizde önce lastiği buldurup getirttik sonradan kaskoya ödettik.

Bu şekilde sürmeniz gerçekten tehlikeli. Heleki hergün sizin gibi uzun yol yapan birisi için.. Allah korusun ama bizdeki örnekte olduğu gibi lastik 90'la giderken yarılırsa direksiyon hakimiyetini kaybetmeye kadar gidebilir olaylar..
  • 50km hızla eve geldim. bakalım lastikler perşembe günü gelecekmiş sanırım, inşallah uzamaz. Öyle salak lastik ebatı seçiyolarki olmuyor ellerinde bile. Fluence de öyleydi.

bu sefer zamana sıkıştım işte. izin aldım, 2 gün evdeyim. puufffff.... stepneyi taksam öbürü de aynı.

zaten bana 5 ay civarında gidecekti bunlar, hatta muhtemelen 2 ay sonra bitmese bile değiştirecektim, kışa yeni lastiklerle girme amacıyla...

neyse nazarlık mı diyelim ne diyelim...

yoktan yere canım çok sıkıldı
  • quote:

50km hızla eve geldim. bakalım lastikler perşembe günü gelecekmiş sanırım, inşallah uzamaz. Öyle salak lastik ebatı seçiyolarki olmuyor ellerinde bile. Fluence de öyleydi.

bu sefer zamana sıkıştım işte. izin aldım, 2 gün evdeyim. puufffff.... stepneyi taksam öbürü de aynı.

zaten bana 5 ay civarında gidecekti bunlar, hatta muhtemelen 2 ay sonra bitmese bile değiştirecektim, kışa yeni lastiklerle girme amacıyla...

neyse nazarlık mı diyelim ne diyelim...

yoktan yere canım çok sıkıldı

benimki 9 binde balon yapmıştı ama 50nin üzerine çıktım birşey olmadı, hatta bi arkadaşım audisini balonlu lastikle 3000 km kullandı (ist-ank otobanında da çok yol yaptı) yine birşey olmadı canını sıkma

ama ne yalan söyleyeyim bi lastiğe bu kadar canını sıktığın için seni kıskandım demekki hayatın bayaa güllük gülistanlık :)

• Arka Lastik 1

Arka Lastik 2

Ön Lastik

Arka Lastik daha az zarar görmüş. Önün ise patladı patlayacak bi görüntüsü var...

yaw bişe diyim de gülmeyin beni.

dün 50km ortalama ile geldimya. tüketimim de ortalama 2.9lt/100km olmuş... 85,5 km'de 2.5lt yakmış...

vay beee ama 1 saatte gititğim yolu 2 saatte tamamladım :))))))

• yaw benim lastiklere cumartesi gelecek dendi ama garanti değil sanırım

çıkma 205 55 17 de bulamadım. sadece 4-4.5mm gibi olan 205 50 17 buldum. çifti 80 TL

bu çıkmaları arkaya taksam, öne de sağlam orjinallerimi taksam bi süre kullansam nasıl olur? ne dersiniz?
  • quote:

yaw benim lastiklere cumartesi gelecek dendi ama garanti değil sanırım

çıkma 205 55 17 de bulamadım. sadece 4-4.5mm gibi olan 205 50 17 buldum. çifti 80 TL

bu çıkmaları arkaya taksam, öne de sağlam orjinallerimi taksam bi süre kullansam nasıl olur? ne dersiniz?

Hangi lastikler daha iyi ise onların arkaya takılması gerekiyor..
  • Ben daha cok 205 55 17 yerine 205 50 17 kullanma konusuna takıldım

Bi sıkıntı yaratırmı acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aşağıya inmeye üşendimde. Arabanın şöför kapısında 4-5 tane muadil ölçü olması lazım.. Onları bir kontrol et istersen? Yinede farklı desendeki bir lastik acil durumda başka şeyler yapmak isteyecektir. Ancak 90'la çok tehlikeye girmeden ve zaten 1-2 haftalığına kullanılabilir.. Balonlu lastikten iyidir..

Bu arada benim bir elemanın michelin'i 2 yıldır balonlu 20.000km yol yapmış durumda.. Birşey olmayacaksa olmuyorda seninkiler öyle böyle değil.. Elemanınki daha küçük bir balon seninkine nispeten..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.