Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelik herzaman ihtiyaç olmalı ihtiyacı tespit ettikten sonra seçenekleri azaltmak sonra net kararla almak.
    örnek: ben de arkada 3 yaşlı taşıma yanımda eş düşününce biraz büyük araç alalım dedik. eşimden dolayı otomatik olması netleşti bu bir ihtiyaç dizel olsun denildi bu iki ihtiyaç 2.0 motor altı olsun denildi tespit ihtiyaç seçenekler gittikçe azaldı.
    5008 citroen hatta fiat 500l gibi bakıldı citroen yeni kasa gelmemişti baktığımızda ama diğer üç araba ile yapılan inceleme görme ve araştırmalarda
    hiç kafa karışmadan ki daha önceki msj bahsettim var olan para da önemli idi. otomatikmen seçenek 1 e indi ve reno scenic 2013 alındı.
    sonuçta ihtiyacınız var ve bu tespiti güzelce eleyerek yaparsanız gerisi kafa karışıklığından çok paranız ile gidip bakıp almaktır.
    araba-elektronik gibi ürünlerin kafa karıştırması doğal olduğu kadar sonu da yoktur.
    sonuç ihtiyacınız net ise zaten seçenekler elenmiş hiç kafanız karışmadan alıp güle güle kullanın.
    bu araç da diğerlerine nazaran iyidir bunu da unutmayalım.

• Havalandırmayı dahili yapınca, yani dışarıdan hava girmesin düğmesine tıklayınca, bir süre sonra bu fonksiyonu devre dışı bırakıp dışarıdan hava alıyor. Önceki araçlarımda bu fonksiyon hiç kapanmazdı. normal havalarda bu durum 15-20 dk civarında yaşanırken, çok soğuklarda 5 dk nın altına indi. sizde de durum aynı mı? 2013 GS var.
  • Dikkatimi çekmedi ama içerideki nem oranı artınca, camlarda buğu oluşmaması için otomatik olarak dışardan hava almaya başlaması mantıklı.
  • cem_ari C kullanıcısına yanıt
    işin kötü yanı bunu buğu oluşunca yapmıyor. buğu olmadığı zamanlarda yapıyor.bir anda içerisi egsoz gazı oluyor. yoğun trafikte giderken hava kalite sensörü iyi çalışmıyor. sürekli içeride egsoz kokusu hissediyorum. bu nedenle dahiliye alıp rahat ediyorum. geçen hafta yıllık bakım için götürdüm ve bu durumu söyledim. denedik bizde iptal olmadı dediler. soğuk havada daha çok yapıyor dedim. eleman için birşey ifade etmedi.
  • Kitapçığa baktım ama göremedim. Belki de gözden kaçırdım. Otomatik modda iken yapıyor bunu değil mi? Eğer öyle ise, manuelde kullanın.
  • Hava kalitesi sensörü "koku" bazlı çalışmıyor. Daha öncede bu konu geçmişti. Gelen havadaki partiküllere bakıyor. Önünüzdeki bir araç LPG yakıyorsa aslında daha temiz bir egzost gazı çıkar ama kokusu kötüdür. Sensör bunu filitrelemez çünkü hava temiz. Ama önünüzdeki kamyon gözle görülür koyu duman atıyorsa bu havada çok daha fazla partikül olacağı için sensör bunu otomatik olarak filitrelemek isteyecektir.

Ne yazıkki bunun iptali bizim açımızdan söz konusu değil. Yine daha önce söylediğim gibi vw'de ki vagcom bağlantısına benzer bir şekilde bizim aracında beynine girilerek bir çok standart ayar değiştirilebiliyor. Bu da değiştirilebilir ancak Türkiye'de bunu Renault üzerinde kodlayan kimseyi görmedim.
    herhangi bir tuşa basıldığında o ayarı otomatikten çıkardığı için ekrandaki A harfi de kayboluyor. yani manuel modda yapıyorum. buna rağmen iç havayı kapatıp dışarıdan hava alıyor.
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    LPG olmayan araçlarda da rahatsız edici. kamyon arkasında ya da yol kenarında birşeyler yanarken geçerken hep havayı içeri alma ihtiyacı duyuyorum.
  • Arkadaslar selamlar.Biraz forumumuz renklensin biraz da deneyimlerimi aktarayim diye gectigimiz haftalarda Abant ve Kartepe taraflarina yaptigimiz seyehatler`den fotograflar paylasmak istedim.Bu gezilerimizi de onceki 2 senede oldugu gibi Pirelli`nin sottozero seri 2 lastikleriyle gerceklestirdik.2012 Yilinda da simdi oldugu gibi bizim orjinal lastik olculerinde kis lastigi bulmak oldukca zordu.Bende etiket degerleri oldukca iyi olan Pirelli`nin modelini tercih etmistim.Gectigimiz bu 3 kis sezonunda beni fazlasiyla tatmin etti.Zor durumda kaldigimiz bir durum olmadi.Kis lastigi dusunenler icin sottozero seri 2`ler basarili bir alternatif olabilir.
    Bu arada bizim duldul 40 bin`li km`lere ulasti.Bu sure zarfinda ciddi bir problem yasamadik.Sadece bastan beri suregelen hillholder`in geri manevradaki birakmama sikintisi azalmis olsada devam ediyor. Kalibrasyonundan sonra bu sikinti kaybolmustu ama son zamanlarda yine ortaya cikti.Aracimi park ettigim yerler duzluk oldugu icin onemsemiyorum.Edc ise bu km`ye kadar birkac beyin karismasi disinda guzel calisti.Renault bu siniftaki ilk olmanin getirdigi deneyimle guzel bir otomobil ortaya cikarmis.

Pirelli sottozero seri 2
     RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3

Abant tabiat parkinin tepeleri

Kartepe

Selametler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 24 Ocak 2015; 11:28:05 >

• Fotolar çok güzel. ESPye bayağı iş düşmüş olsa gerek. Başarılı mı sizce?
  • merhabalar,

arkadaşlar, reno scenic 2013 aracımız için rüzgarlık üretildi mi alıp kullanan var mı
    bir ara araştırmalarımda kalıp çıkmadığı çıkınca üretilip dağıtım ve satışı yapılacak denilmişti epey zaman oldu belki istanbul bu işi çözmüş olabilir

ön arka yan camlara rüzgarlık çözümü bulan arkadaşlar var ise burada paylaşım olursa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Fotolar çok güzel. ESPye bayağı iş düşmüş olsa gerek. Başarılı mı sizce?

Tesekkur ederim.Tahmin edeceginiz gibi karli/buzlu kosullarda epey temkinli hareket ettim.Birkac defa eglence olsun diye virajlarda dip gaz ve sert direksiyon hareketi ile arabayi kaydirmaya calistim.O esnada esp isigi yanip sonuyordu.Ama hizli olmadigim icin oyle savrulma felan olmadi.Gorevini yapiyordur herhalde
  • benim GS bir yılı yeni tamamladı. silecekte bir sorun çıktı. şoför tarafındaki silecek sola doğru çok iyi temizliyor.sağa doğru geri dönerken orta bölümde su bırakıyor. tam da benim karşıma denk geldiği için rahatsız ediyor.birisi sileceği kaldırmaya kalktı da kolu mu yamulttu yoksa silecek mi ömrünü tamamladı bilemedim.orjinal silecekleri tavsiye eder misiniz yoksa başka yerden mi alayım?
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    O silecek kronik bir sorun zaten.

Şuraya yazıyorum; Scenic4'te

1- ön camın bombesini düzeltecekler
    2- Cam tavanın kenarında biriken suyu ön camdan tahliyesi için yerini ScenicII'deki gibi yerini yapacaklar
    3- Arka camı şekle sokacaklar.

Silecek içinde 6 ay veya 10.000km garantisi var. Süresi içinde yeniletebillirsiniz. Yenisini aldığınızda da 1-2 ay içinde yine aynısı oluyor. Benim en güzel çözümüm yağmur kaydırıcı uygulamak. Benim silecek orjinal üzerinde gelenler. 2,5 yıl oldu. 10TL'lik yağmur kaydırıcı ile kışı geçiriyorum. Hem ucuz hemde yeni silecekten bile daha etkili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmuc

benim GS bir yılı yeni tamamladı. silecekte bir sorun çıktı. şoför tarafındaki silecek sola doğru çok iyi temizliyor.sağa doğru geri dönerken orta bölümde su bırakıyor. tam da benim karşıma denk geldiği için rahatsız ediyor.birisi sileceği kaldırmaya kalktı da kolu mu yamulttu yoksa silecek mi ömrünü tamamladı bilemedim.orjinal silecekleri tavsiye eder misiniz yoksa başka yerden mi alayım?

Aynisi bende de olmustu.Hem asindigi icin hem de bizim camin bombeli yapisi nedeniyle bu durum meydana geliyor.Ben daha kaliteli diye (servislerde satilanin markasi yok) Valeo`nun silecegini almistim. 1,5 senedir kullaniyorum.Hafiften iz birakmaya basladi maalesef.O yuzden daha ekonimik cozum olsun diye cikardigim kollara Wurth`un lastiklerinden alip taktim.Henuz yedekte tuttugum icin uzun donemle ilgili fikrim yok.Ama 100TL yerine 40 TL`ye malettim.Takmasida pek kolaymis.Valeo`lari Bosch Car Servis`lerinde bulabilirsiniz.Selametler.

• typhoone T kullanıcısına yanıt
    Sierre34 kullanıcısına yanıt
    benim camda da yağmur kaydırıcı var ama hız 70 üzerinde iken etkili oluyor. istanbul trafiğinde pek kullanışlı değil. reno servisi orjinal silecek için 75 tl fiyat verdi. Civicde de benzer bir durum başıma gelmişti yan sanayi almıştım daha çok dayanmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmuc -- 28 Ocak 2015; 23:13:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

quote:

Orijinalden alıntı: atmuc

benim GS bir yılı yeni tamamladı. silecekte bir sorun çıktı. şoför tarafındaki silecek sola doğru çok iyi temizliyor.sağa doğru geri dönerken orta bölümde su bırakıyor. tam da benim karşıma denk geldiği için rahatsız ediyor.birisi sileceği kaldırmaya kalktı da kolu mu yamulttu yoksa silecek mi ömrünü tamamladı bilemedim.orjinal silecekleri tavsiye eder misiniz yoksa başka yerden mi alayım?

Aynisi bende de olmustu.Hem asindigi icin hem de bizim camin bombeli yapisi nedeniyle bu durum meydana geliyor.Ben daha kaliteli diye (servislerde satilanin markasi yok) Valeo`nun silecegini almistim. 1,5 senedir kullaniyorum.Hafiften iz birakmaya basladi maalesef.O yuzden daha ekonimik cozum olsun diye cikardigim kollara Wurth`un lastiklerinden alip taktim.Henuz yedekte tuttugum icin uzun donemle ilgili fikrim yok.Ama 100TL yerine 40 TL`ye malettim.Takmasida pek kolaymis.Valeo`lari Bosch Car Servis`lerinde bulabilirsiniz.Selametler.

Hocam, Wurth'un lastiği derken, nasıl bir ürün aldığınız? Sadece şerit şeklinde lastik mi?
    Ürün bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 28 Ocak 2015; 23:47:59 >

Cem Bey,benimkisi sadece lastik kismi. Bizim sileceklere uyan 75cm'lik olani 20 TL idi.
    Oturdugum yere yakin Wurth'un kendi magazasi var. Oradan almistim.

http://shop.wurth.com.tr/0848-silecek-lastigi-aerotwin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaslar. Isyerimiz 100km odede olan 7 kisiyiz. Servisle cok pahaliya patliyor ulasim icin. Ogrenmek istedigim en arka ikili koltukta oturm alani nasildir? Yani binek arac konforu var mi en arkada da yada diger koltuklarda... Rahatca uyunabiliyor mu saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

Selam arkadaslar. Isyerimiz 100km odede olan 7 kisiyiz. Servisle cok pahaliya patliyor ulasim icin. Ogrenmek istedigim en arka ikili koltukta oturm alani nasildir? Yani binek arac konforu var mi en arkada da yada diger koltuklarda... Rahatca uyunabiliyor mu saygılar

7 yetişkin, gidiş-dönüş her gün 200 km yapacaksa rahat olmaz bence. Ford Transit falan bakın hocam.
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.