Kangoo choromeline ve doblo premio her ikiside yaklaşık 34000 TL ye bırakıyorlar. 2 adet alacağız (birisi bir yakınımız için) ben Kangoo ya yakınım. Sizin görüşlerinizi almak isterim.
İkiside değil.. Peugeot Partner Tepee Zenith Pack (cam Tavanlı full donanımlı modeli) = 35.000 TL Pazarlıkla biraz daha iner gibi.. 1.6 Hdi 110 Ps motor iyi donanım iyi araç iyi,2010 Focus kullanıcısı olarak dizel arabaya ihtiyaç duyduğumdan dolayı bu araca bakmaya başladım araştırmalarım sonucu Binek araç sürüşüne en yakın Ticari..
Kangoo derim 1.5 yıl sorunsuz kullandım
1.5 105hp 6 ileri kangoo partnerdende doblodanda daha mantıklı geliyor bana doblo yukarıdan aşağı daralan yapısıyla tek başına benim için almama nedeni
motor performansı olarak kağıt üzerinde 105 290 gibi değerleri olsada 1.6 110 240 partnerin gerisinde kalabiliyor partner kokpiti güncel kasalar içerisinde , dimdik tasarımı ile en ticari ön göğüs
doblonun belli başlı artıları
kesinlikle sınıfında en sessiz ( yeni 1.6 cr caddy i henüz sürme şansım olmadı ) bağımsız süspansiyon gerçekten farkettiriyor bunun yanında frenleri kesnilikle en zayıf görünüyor kangoo da harika bir fren sistemi vardı , dobloda bunu göremedin şahsen dimdik dümdüz tasarımı var
kangoo gücünü en iyi yansıtan ticari belkide 6 ileri uzun yolda büyük artı kokpiti en şık olan ön bölümün genişliği minübüsleri aratmayan cinsden yakıtı çok iyi
vs.vs.
ayrıca kangoo değilse , doblo da değil diğerleri derim
Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Başka fikirleri olan arkadaşlar varmı? Önümüzdeki hafta anlaşmayı yapmayı düşünüyorum.
kangoo esp sunmuyor bu yüzden sıcak bakmazdım. ticari araçta esp şart bu yüzden partner tepee safety pack 110hp veya doblo premio 1.6 multijet 105 hp safety kit almak daha iyi olur. doblo'nun frenleri arka kampana olmasına rağmen oldukça kuvvetlidir. diğer rakiplerden aşağı kalır yanı yoktur. ön yargıyla yaklaşmamak lazım. ön tarafı geniş olsa da kangoo oldukça rahatsız koltuklara sahip tek başına genişlik yetmiyor. klima sistemi ise klasik bir renault özelliği olarak güçsüz kalıyor en üst kademeye gelmeden adam gibi soğutmuyor. arka koltuklar ve arka hacim ise doblo ve partner ile karşılaştırılamaz bile. şirkette hergün bindiğim araç full donanım 2009 model 1.5dci 85hp idi. aracı yakından tanıyorum. yakıt ekonomisi çok iyidir. 1.5 dci kendini ispatlamış bir makine hiç pişman etmez. biz 105 hp alınmadığı için hayıflanmıştık. kesinlikle 105 hp 6 vites alın. ancak doblo mu kangoo mu derseniz esp+donanım farkını da gözönğne alırsak doblo daha iyi bir araç. partner tepee bence en şık tasarıma sahip olan ama ön konsol tasarımı tam bir facia. bununla birlikte en konforlu koltuklar onda. özellikle arka koltuklar çok rahat. zenith pack güzel ama internet sitesinde esp göremedim. esp varsa zenith pack alınırsa çok güzel olur. doblo 1.6 multijet premio 6 viteslidir. ayrıca otomatik versiyonu da çıktı bence değerlendirilebilir.
işin bakım tarafına gelirsek multijet motorda triger zinciri kullanıldığı için triger değişim masraf kalemi yoktur. 20.000km de bir bakımları var. fiat servisleri diğer markalara kıyasla daha ucuzdur. 2.el olarak tartışmasız doblo üstün türkiye'nin her yerinde her zaman piyasası olan bir araç. partner ise bu konuda diğerlerinden geride kalıyor.