Şimdi Ara

Renault Periyodik Bakım Fiyatları Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
37.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben rutin bakımlara hep yetkili servise gidiyorum. Araç 2016 olduğundan sürekli %20 indirim var. Renault Dacia yetkili servislerde Rutin yağ filtre değişimi ve aracın genel kontrolleri yapılması işçiliği bu indirimle birlikte ortalama 400 TL . Müşteri tepkisi almamak icin mi bilmiyorum ekstra arızalı değisen bir parca varsa onun fiyatını faturada yazıyor ama rutin yağ ve filtrelerin tek tek fiyatlarını yazmıyorlar. Ancak tek tek filtre fiyatlarını sorup faturadan düşünce 550 TL kalıyor. 5 lt Elf Fulltech Fe 5w- 30 yağ piyasada 150 civarı. Kalan 400 de işçilik ya da faturada yazan adıyla Renault Paket Bakım ve atık yağ bertaraf bedeli. Filtre fiyatlari da dışarıda orjinal adı altında satılan filtrelerden buraz daha yuksek ama çok ciddi fark yok. Dışaridakinin orjinalliğine güvenemediğimden bu fark çok da önemli değil. Ancak geçmişte yaşadığım ağır sanayi travmalarını henüz atlatamadığımdan bu fiyatlara rağmen yetkili servise devam. Zaman zaman servislerde %25 indirim de oluyor. Garanti su biten araçlara da daha ucuza kampanyalar oluyor ancak bu ucuz kampanyalarda yağ ve filtreler Motrio marka kullanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 16 Haziran 2019; 9:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    2016 model ama 2017 trafiğe çıkışlı 1 yıl daha var garantisinin bitmesine ama el mecbur yine serviste yaptıracağız herhangi bir sorunla karşılamaşmamak için ama bir yılda iki katına çıktı bakım ücreti insanın canını sıkıyor.
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Ankara Doğuş geçen ay sonu 2017 model leon benzinli 650 fiyat dedi kampanya varmışmış.
    Mobil1 Esp 5w30, yağ, hava filtreleri işçilikle birlikte 300 TL sanayide yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 2 Temmuz 2019; 18:34:12 >
  • benim önceki araca mart ayında renault yetkili serviste 650ye yaptırmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmclskn

Ankara Doğuş geçen ay sonu 2017 model leon benzinli 650 fiyat dedi kampanya varmışmış.
    Mobil1 Esp 5w30, yağ, hava filtreleri işçilikle birlikte 300 TL sanayide yaptırdım.
    hadi ya bana iyi geçirmişler o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: moustapha129

benim önceki araca mart ayında renault yetkili serviste 650ye yaptırmıştım
    modeli yaşı ve yakıt türü neydi ?
  • yabadabadufirarda kullanıcısına yanıt
    2017 model megane sedane 1.6 benzin
  • Servis yağdan ve el emeğinden iyi kar ediyo 20.000 bakimini hesaba alirsak yağ yağ flitre hava flitresi polen flitresi derken 1000tl buluyo sadece el emeğim 300-400tl araliğinda yazik günahtir.Dişarda taş catlasin 300tl yaparsin bilemedn 400tl bulmaz.ama garantili olunca el mahkum oluyo yapicak bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 3 Temmuz 2019; 10:36:47 >
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Biraz öyle olmuş. En azından siz bilmeden fahiş fiyatı kabul ediyorsunuz bense 2017 Leon ilk bakımı olmasından dolayı 750 TL mecburiyetten kabul edince ben daha da kötü oluyorum. 150 liralık yağa 300 TL civarı yazmalarının yanı sıra silecek suyu tamamlamalarına bile 10 veya 15 TL civarı yazmışlardı. Üstüne üstlük 50 TL bile indirim yapmayan yetkili servis bindir indir politikasıyla 950 TL deyip 650 TL yani yaklaşık 1,5 sene önceki fiyattan daha aşağısına rutin bakımını yapmış olacaktı. 1 ay sonra garantisi bitecek arabaya geçen ay 3. bakımı yapıldı. Mobil1 ESP bana göre firmanın anlaşmalı olduğu motor yağ firmasından daha kaliteli, filtrelerin kalitesi de servisin kullandığı ile aynı diyebilirim. Servise yağ filtre maliyeti varille adetli sipariş olmasından dolayı daha da ucuza geliyor.

Bilmeyen arkadaşlar için tavsiyem kabin (polen) filtresini kaliteli alıp ilk bakımda hava ile temizleyip tekrardan kullanıp 3. defa yapmadan atmaları ekonomik olur. Eğer yakıtı düzgün kaliteli istasyondan alıyorsanız 9000 - 10000 gibi bakım yapılıyorsa yakıt filtresi de 4. defa değişmesinde sorun olmaz.

Taşradaysanız hava filtresini değiştirmek için yağ değişimini beklemeden erken yapmanız yağ değişimiyle de filtrenin yenisini takmanız hem motor sağlığı hem de yakıt tasarrufu olarak geri döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 3 Temmuz 2019; 11:37:23 >

• Fiat Egea - 1.4 benzinli.
    1 yıl - 7 bin km deki aracıma Shell istasyonunda hava, yağ, polen filtreleri + yağ değişimi 290 tl.
    Servis 800 tl, Speedy 400 tl demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

Fiat Egea - 1.4 benzinli.
    1 yıl - 7 bin km deki aracıma Shell istasyonunda hava, yağ, polen filtreleri + yağ değişimi 290 tl.
    Servis 800 tl, Speedy 400 tl demişti.
    Hocam kabaca 50Tl Hava,30 Yag,80 Karbonlu Polen,120 Yag,70 iscilik 350 den assagı olmaz.Hadi Poleni Normal yap 50 olsun 320-330TL yapar.

290TL ye orjinal parcalarla olması biraz zor gozukuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Hocam ortalama o fiyat bandında şu anda bakım fiyatları. Daha ancak 100 tl daha ucuza bulursunuz daha da azı olmaz. Bende de kadjar var. 80 bin bakımı yapıldı ek olarak 4 takım fren balatası değişti. 2300 verdim servise rahatladım.
    Duster 1.5 DCI 100.000 KM bakımı 980TL ye yaptırmıstık Yegenin Kampanyalı yaklasık 1 ay once ve Balatalar garantiyi bozmuyor diye biliyorum.Dısarda yaptırabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Hocam kabaca 50Tl Hava,30 Yag,80 Karbonlu Polen,120 Yag,70 iscilik 350 den assagı olmaz.Hadi Poleni Normal yap 50 olsun 320-330TL yapar.

290TL ye orjinal parcalarla olması biraz zor gozukuyor.

Alıntıları Göster
    orjinalden kastınız bosch marka ise, onu kullanmadı biliyorum.
    şimdi adını hatırlayamadığım w ile başlayan bir alman markası idi filtreler.
    yağ da 4 litre bidon değil dökme idi.
    aracımı sorunsuz 7-10 bin km götürsün yeterli benim için.
    servisin fahiş fiyatlarını ödeme taraftarı değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dmclskn

Biraz öyle olmuş. En azından siz bilmeden fahiş fiyatı kabul ediyorsunuz bense 2017 Leon ilk bakımı olmasından dolayı 750 TL mecburiyetten kabul edince ben daha da kötü oluyorum. 150 liralık yağa 300 TL civarı yazmalarının yanı sıra silecek suyu tamamlamalarına bile 10 veya 15 TL civarı yazmışlardı. Üstüne üstlük 50 TL bile indirim yapmayan yetkili servis bindir indir politikasıyla 950 TL deyip 650 TL yani yaklaşık 1,5 sene önceki fiyattan daha aşağısına rutin bakımını yapmış olacaktı. 1 ay sonra garantisi bitecek arabaya geçen ay 3. bakımı yapıldı. Mobil1 ESP bana göre firmanın anlaşmalı olduğu motor yağ firmasından daha kaliteli, filtrelerin kalitesi de servisin kullandığı ile aynı diyebilirim. Servise yağ filtre maliyeti varille adetli sipariş olmasından dolayı daha da ucuza geliyor.

Bilmeyen arkadaşlar için tavsiyem kabin (polen) filtresini kaliteli alıp ilk bakımda hava ile temizleyip tekrardan kullanıp 3. defa yapmadan atmaları ekonomik olur. Eğer yakıtı düzgün kaliteli istasyondan alıyorsanız 9000 - 10000 gibi bakım yapılıyorsa yakıt filtresi de 4. defa değişmesinde sorun olmaz.

Taşradaysanız hava filtresini değiştirmek için yağ değişimini beklemeden erken yapmanız yağ değişimiyle de filtrenin yenisini takmanız hem motor sağlığı hem de yakıt tasarrufu olarak geri döner.
    Maalesef onda biz de yanlıs yaptık.Orjinal Mais Karbonlu Polen Filtresi (MANN marka) vardı.Onu degistirip Sardes taktık.Bariz fark etti.Keske hava tutup bir 10.000KM daha kullansaydık.
    100 TL lik Polenden 35 TL lik Polene gecis yapmıs olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 3 Temmuz 2019; 12:9:20 >

• quote:

orjinalden kastınız bosch marka ise, onu kullanmadı biliyorum.
    şimdi adını hatırlayamadığım w ile başlayan bir alman markası idi filtreler.
    yağ da 4 litre bidon değil dökme idi.
    aracımı sorunsuz 7-10 bin km götürsün yeterli benim için.
    servisin fahiş fiyatlarını ödeme taraftarı değilim.

Alıntıları Göster
    Renaultlarda Orjinali MAİS, muadil olarak da Motrio var.
    Sizinkinde de Orjinal neyse misal OPAR diyelim.

Orjinal Hava Filtresi 50-60 TL
    Orjinal Yag Filtresi 30-35 TL
    Orjinal Yag Misal Selenia 3.2 LT 120 TL
    Orjinal Karbonlu Polen Filtre 80-100 TL tutar.
    Buna İscilik de 70 TL koysan 350 den assagı cıkmaz.

Ben olsam parcaları Orjinal ya da kaliteli (Mann,Purflux,Ufi vb) alır sanayide bunları takın derdim.

W ile baslıyorsa Wunder marka olabilir.

• huso kullanıcısına yanıt
    hocam gebzede ikamet ediyorum. burada sanayi = çakal sürüsü.
    bu yüzden shell daha güvenilir geldi. görevli eleman da samimi, değişmeli diyorsa değiştiriyorum.
    wunder olabilir, emin değilim.
  • quote:

hocam gebzede ikamet ediyorum. burada sanayi = çakal sürüsü.
    bu yüzden shell daha güvenilir geldi. görevli eleman da samimi, değişmeli diyorsa değiştiriyorum.
    wunder olabilir, emin değilim.
    Hocam itirazım yok olamaz da sadece ben olsam parcaları orjinal alır bunları degistirin derdim diyorum.

Gercekten kalitesiz urunler asırı kotu amiane tabirle dandik Gugıl da MANN filtrelerin farkı var acın lzeyin inanılmaz fark var arada, ya filtre sıcaktan yanıyor bile...
  • huso kullanıcısına yanıt
    sardes bende almıştım 15 liralık dandik polendi .enson bosch marka aldım oda güzel filtreleri daçyaya uyumlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

sardes bende almıştım 15 liralık dandik polendi .enson bosch marka aldım oda güzel filtreleri daçyaya uyumlu.
    Once Mais aldık.Karbonlusu 80-100 TL arası idi.Sonra Sardes aldık.Simdi 35 TL lik Karbonlu Sardes aldık.
    Daha dogrusu ilk Sardes Bosch Polen almıstık uymadı sanayide Sardes ile degistik.Bakalım su an aldıgımız Karbonlu Sardes nasıl cıkacak?
  • Dizel mi? Mozot filtresi dahil mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.