Bildirim
renault scenic-skoda octavia
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Farklı kategorilerde araçları karşılaştırmak doğru olmaz,
ben size scenic yerine Ford Cmax i yada Toyota Verso yu tavsiye ederim, binek tip alacaksanız octavia sıkı bir tercihdir, scenic tarzı araçlar amacı dışında kullanırsanız kısa süre sonra sizi sıkabilir. -
arkdasin da dedii gibi farklı kategoriler. ancak soole dii megane octavis ile kıyaslanmaz.octavia cok daha ustundur -
sınıf farklı ama octavia tabiiki çok farklı -
arkadaslar sizde oktavia war die mi diosunuz yoksa gercekten ole mi ben inanamadım ama tam bilmiyorum bence sceniclemegane 1 gomlek ustun yani arada bence sekment farkı war her ne kadar yok deseler bile -
Merhaba putaespanya
Segment farkı yok. İkisi de kompakt sınıfın temsilcileri, sadece farklı alt kategorilerin.
Megane Scenic; C-max, Verso, Golf-Plus, Touran türü aile arabalarının bulunduğu alt kategoride,
Octavia ise Megane, Civic, Focus, Corolla, Jetta, Linea, C4, 307 gibi otomobillerin alt kategorisinde.
Ama bu, karşılaştırılamaz anlamına gelmiyor. Scenic çok amaçlı kulanım için tek hacimli bir arabadır. Octavia ise üç hacimli (motor ve bagaj bölümü, iç hacimden bağımsız), kullanım amacı sınırlı bir araba.
Ben de bu ikisi arasında kararsız kalırdım (ki ileride büyük ihtimalle Civic'ten sonra eğer yeni bir civic almazsam ve aile büyürse, bu iki otomobile bakacağım). Octavia iç ve dış mekan olarak daha kaliteli bence, Scenic'in ise fonksiyonel avantajları var (yüksek oturma pozisyonu, vs.).
-
Bir arkadaşım hep anlatırım yeri geldikçe octavia ile istanbul yolunda 6 takla attı, ters dönen araçtan üstünü başını temizleyerek çıktı... -
bu arada woswogen jetta nası araba? -
Jetta, Octavia gibidir kalite konusunda. Ama VW'nin Jetta serisine (Jetta-Bora-Jetta...) özgünlük vermeyip önü Golf arkası Passat şeklinde sunmaktaki ısrarı, beni bu arabadan soğutuyor -belki siz hoşlanabilirsiniz. Yoksa aynı kalite (not: Octavia'larda zaten Jetta/Golf motorları var dizel ve benzinli hepsi. Ama Jetta az daha pahalı)
+ Octavia ve Jetta (özellikle Oct.) sınıfın en geniş bagaj hacmine sahiptir. Scenic'ten de fazla... -
Bir düzeltme yapmak lazım. Yıllık araç istatiskleri çıkaran otomobil gazetesine göre octavia D1 segmentindedir,Jetta ise C3 segmentindedir. Elimde birde octavia, volvo S40, Audi A4, jetta arasında yapılan kıyaslama var resimlerini buraya koyamadım ama isteyene mail atabilirim. Bu kıyaslamada octi 1., jetta 2., a4 3. ve S40 sonuncu oluyor. Yani dünya bize anlatıldığı gib değil. Hep Audinin üstüne araba yok derlerdi. -
quote:
Orjinalden alıntı: tolgao2000
scenic tarzı araçlar amacı dışında kullanırsanız kısa süre sonra sizi sıkabilir.
nasi yani ne gıbı amac dısında bıraz acarmısın ben sımdı astra kullanıyorum ve aracımı degıstırecem ve aynı segmente bı daha almak ıstemıyorum mpv tarzı dusunuyorum -
bu passat a benzeyen araba değil mi ? neden birbirine bu kadar benziyor acaba , çizgileri neredeyse aynı, ama mesela Scenic ile Focus Cmax aynı sınıfa girebilir, octivia, passat, audi a4 , 407, aynı sınıfa girebilir belki, Focus Cmax güzel araba gerçekten
quote:
Orjinalden alıntı: mygokhan
sınıf farklı ama octavia tabiiki çok farklı
-
quote:
Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı
bu passat a benzeyen araba değil mi ? neden birbirine bu kadar benziyor acaba , çizgileri neredeyse aynı, ama mesela Scenic ile Focus Cmax aynı sınıfa girebilir, octivia, passat, audi a4 , 407, aynı sınıfa girebilir belki, Focus Cmax güzel araba gerçekten
quote:
Orjinalden alıntı: mygokhan
sınıf farklı ama octavia tabiiki çok farklı
Görünüş olarak benziyor çünkü Octavia, VW grubuna ait. Ama Passat'ın dengi Skoda'da SuperB'dir, Octavia bir alt kompakt sınıfın arabasıdır. -
peki acaba ben octavia alsam ah keske scenic almadım die uzulmem heralde deil mi? taBİ ki ayrı sınıftalar ama sanki scenic bana cok daha iimis gibi gozukuo ama babam skoda die tutturdu,bu arabayı aldıktan sora pisman olmayalım -
satarken skodayı renault kadar çabuk satamazsın.ayrıca geçen scenic e bindim çok süper bir arabaydı ben kesinlikle scenic derimscenicin iç mekanı süperdi -
renault.unun tek üstün yanı geniş servis ağı ve kolay satılması...
Scenic ile Octavia.yı kullanım farklılığından dolayı kıyaslamam zor. Ancak megane ile octavia.yı kıyaslayacak olsam, kesinlikle octavia derim. Hatta bunu bende demiyorum, yapılmış bir sürü test te bunu diyor... -
Octavia'dan pişman olmazsınız Scenic'e karşı. Bence baban doğrusunu tutturuyor... -
quote:
Orjinalden alıntı: mWm
quote:
Orjinalden alıntı: tolgao2000
scenic tarzı araçlar amacı dışında kullanırsanız kısa süre sonra sizi sıkabilir.
nasi yani ne gıbı amac dısında bıraz acarmısın ben sımdı astra kullanıyorum ve aracımı degıstırecem ve aynı segmente bı daha almak ıstemıyorum mpv tarzı dusunuyorum
Bu araçlar C segmenti bineklere göre hantal, manevraları daha ağır, daha fazla yakıt sarfeden araçlardır, park yerleri de ayrı sorun, ilk başlarda ferah frerah çok hoşunuza gidebilir ama binek kadar çevik olmadıklarından sonraları sizi sıkmaya başlar eski binek araçlarınızı ararsınız, ama büyük geniş bir aileye sahipseniz o ayrı...
-
arkadaslar peki ben skoda oktavia alıp 2 sene kullandıktan sonra bu araca gaz taktırsam olur mu yoksa gaz taktırmak abes mi olur? -
Evet gaz taktıran çok sen de taktırabilirsin.
Benzer içerikler
- bayon mu stonic mi
- qashqai paket sıralaması
- a3 sedan limousine farkı
- symbol otomatik vites yorumları
- chevrolet cruze kronik sorunları
- en az yakan arabalar
- uçan araba fiyatları
- renault logan
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X