vay bee beyada paraymış yaa geçmiş olsun kardeş arabayı çok sertmi kulandınız acaba nasıl oldu öle bir sorun birde bu garanti olayları tam bir kandırmaca araçta 2 yıl garanti diyolar ama hiçbir zmana ben bunu görmedim her parçanın garantisi farklı sürelerde bazasınızda hiç yok ama 2 yıl garanti var diyolar işte tamamen göz boyama....
quote:
Orjinalden alıntı: kutbul
bu symbolun hangı parcaları garantı kapsamında bılen varmı arkadaslar.4 aylık aracımın vıtes kolu korugunun tırnakları kırılmıs garantı kapsamında degıl ve 104 tl. istiyor servıs.
Çikma alabilirsin ne de olsa eski sybolle ayni vites kolu
bu fiyatı veren diyarbakırdakı mais yetkili servis aracı aldıgım yer.Bır özel servis var oraya sordum 35 tl dedi benım kızdıgım nokta arac 3 yıl garantılı ama parca garantı kapsamında degıl.bende renault genel merkezine mail attım cevap beklıyorum.vites korugunun tırnaklarını o kadar ınce yapmıslarkı kırılması normal aracıda sert kullanmam ozenerek kullanırım.
kırıldığını nasıl anladınız acaba vitesler geçmedimi yada sesmi yaptı _?_
viteste bır sorun yok korukte sorun var korugun tırnakları kırılmıs yerine oturmuyor koruk saga sola oynuyor aracı kullanabılırıyorum.
benim arabamda da körük yırtılmaya başladı. 6 ay oldu alalı. acaba garantiden değiştirirlermi... sert deri olduğundan keskince katlandığı yerler yırtılmaya başladı.
quote:
Orjinalden alıntı: kenan29
benim arabamda da körük yırtılmaya başladı. 6 ay oldu alalı. acaba garantiden değiştirirlermi... sert deri olduğundan keskince katlandığı yerler yırtılmaya başladı.
slm kardesım benımde tırnakları kırıldı yerınden cıktı koruk servıse basvurdum garantı kapsamında olmadıgını ve 104 tl fıyatı oldugunu soyledıler bırde sen gıt bakalım sana ne dıyecekler.
arkadaşlar hangi vites tipinde oldu bu sorunlar benzinlilerde jikleli vites var dizellerde megane vitesi jiklesiz var hangisinde böle bir sorun oldu_? bilgilendirirseniz sevinirm ilerde bizimkindede olurmu korkusuyla vitesleri değiştiriyorum bizdeki araba jikleli vede peder bey de çok sert atıyo vitesleri bakalım hayırlısı...
yakında yırtılmalar meydana gelır kardesım hatta bak kıvrım yerlerınden yırtılmalar baslamıstır benım arac benzınlı cekmelı olandan...
Herkese merhabalar,
İlk mesajımdır ve acemilik varsa affola...
Kardeşler,
99 Europa 1.6 kullanıcısıyım. ÖTV'nin gazına geldim, Symbol'ün 1.2 16V'sine bakar oldum...Ama burdaki yorumları görünce kafam karıştı...Sorularımı şöyle özetleyebilirm:)
1 - Yılda ortalama 10 ila 15000 km, bunun da çoğunu şehir içinde kullanıyorum. Yeni Symbol beni şehir içinde tüketim olarak üzer mi? (küçük motor çok yakar demeyin:):):)
2 - Uzun yolda çok efendi sürücüyüm, saatte 90 - 100 km. arasında giderim diyen birine, bu araba uygun mudur Bu soru hem tüketim hem de yan rüzgardan etkilenme açısındandır:)
3 - Aracın frenleme mesafesine ilişkin bilgisi olan var mıdır? Birkaç yerde yetersiz gibi sonuçlar okudum içime kurt düştü....
4 - Araba servise girince, 19 kadar olmasa da hesaplı çıkabilmekte mi? Periyodik bakım 15.000'de sanırım, yaptıran var mıdır, varsa ne kadar harcamıştır? ( Europa'nın parçaları neredeyse marketlerde bile bulunabildiğinden çok hesaplı malum:)
5- Bir de Renault'ların klasik sorunu olan yol sesini içeri alma hadisesi bu araçta ne durumdadır? (test sürüşü yapacak araba bulamadım maalesef:)
Kardeşler,
99 model bir arabadan 2009'a geçmeyi planladığım için, araba hem donanım, işçilik, motor vs... benimkinden daha iyi olmalıdır diye bakıp, çok da ayrıntılara girmeyecektim ama:):):):):) Bu siteyi ve sizlerin yorumlarını görünce bilene de bir soralım dedim...
Şimdiden teşekkür ederim....
Herkese kazasız yolculuklar..
darkness kardesım benım gordugum yasadıklarımı yazayım umarım sana ısık tutar.ben 2009 symbol 1.4 8v aldım aracımı 4 ay oldu 25 aralıkta teslım aldım.Arabayı aldıktan 2 ay sonra kapılardan ses gelmeye basladı hadı sorun degıl dedım sprey falan derken artık onlara alıstım 3 ay sonra on konsoldan arabanın ses gelmeye basladı 4 ayda vites korugunun tırnakları kırıldı sımdı koruk yerınde durmuyor tırnakların kırılmasından zıyade vıtes korugunun kıvrım yerlerınden yırtılmalar yapıyor.uzun yolculukta yaptım araba 100km hıza geldıgınde sankı havalacakmıs gıbı hıssettım.yakıtına bırsey dıyemem malum araba hafıf yakıtı az parca ucuz dıyorlar bunada ınanmıyorum.Vites korugu ıcın servıse gıttım garantı kapsamına gırmedıgını ve sadece korugun fıyatının 104 tl oldugunu soyledıler benım 4 ayda yasadıklarım bunlar ınsallah sana ısık tutar.Diyer fırmaların araclarını da bır gor degerlendır surus yap formları oku onlarında muhakkak artıve eksileri vardır.sımdıden verecegınız karar sızın ıcın hayırlı olsun...
darknes kardeşim ben de 6 aydır yeni symbol 1.2 16v kullanıyorum.5 yıldır 2001 symbolden sonra (1.4 idi) yeni arabam sanki tüp takmışım gibi ekonomik geldi bana. ama şehir içinde. kutbul gibi ben kapı veya ön konsoldan gelen seslerden rahatsızlık duymadım. tek problemim vites körüğündeki yıpranma. şehirler arasında ise ben de 100 ü geçmem ve hiç bir rahatsızlık hissi uyandırmadı bende. açıkçası memnunum. eğer şehir içi daha çok kullanacaksan 1.4 yerine 1.2 almanı tavsiye ederim. not: mutlaka alacağın araba expression olsun.
ıllahı alacagım ve sehır ıcınde kullanacagım dıyorsan 1.2 16v olandan all yenı teknoloji
Şu dikkatimi çekti 1.2 16V expression ile 1,5dci 85bg expression arasında 4800tl sadece motor farkı var..Bu kadar para dizele verilmez bence 1.2 16V şehir içi 100km/8lt yakar. 24kuruş sakin kullanımda 1.5dci şehir içi 100km /5lt yakar. 13 kuruş aradakı fark 11 kuruş 10.000km de 1.100tl tasarruf odaa 40.000 km de amorti eder.en az 40.000km de öyle kullanmalıyız ki dizeli tasarruf için alıyoruz ya 80.000km kendini amorti eder...
Bence 1.2 16V çok ideal aracın ağırlığıda fazla değil.
valahi aracı alalı 2 hafta old 1.4 8v expression araç şimdilik süper herşeyiyle ne bir tıkırtı ne bir viets problemi ama ilerde ne olcak bende bilmiyorum içim karardı burda hakkımızda hayırlısı ama kardeşim araç alınmayacak araç deil kötü düşünme için rahat olsun yol tutuş konfor güzel ama karar sizin tabi;)
quote:
Orjinalden alıntı: kutbul
darkness kardesım benım gordugum yasadıklarımı yazayım umarım sana ısık tutar.ben 2009 symbol 1.4 8v aldım aracımı 4 ay oldu 25 aralıkta teslım aldım.Arabayı aldıktan 2 ay sonra kapılardan ses gelmeye basladı hadı sorun degıl dedım sprey falan derken artık onlara alıstım 3 ay sonra on konsoldan arabanın ses gelmeye basladı 4 ayda vites korugunun tırnakları kırıldı sımdı koruk yerınde durmuyor tırnakların kırılmasından zıyade vıtes korugunun kıvrım yerlerınden yırtılmalar yapıyor.uzun yolculukta yaptım araba 100km hıza geldıgınde sankı havalacakmıs gıbı hıssettım.yakıtına bırsey dıyemem malum araba hafıf yakıtı az parca ucuz dıyorlar bunada ınanmıyorum.Vites korugu ıcın servıse gıttım garantı kapsamına gırmedıgını ve sadece korugun fıyatının 104 tl oldugunu soyledıler benım 4 ayda yasadıklarım bunlar ınsallah sana ısık tutar.Diyer fırmaların araclarını da bır gor degerlendır surus yap formları oku onlarında muhakkak artıve eksileri vardır.sımdıden verecegınız karar sızın ıcın hayırlı olsun...
Kutbul kardeşim, yaşadıklarını paylaştığın için teşekkür ederim. Aklıma takılan sorulardan birisi de şu, diğer arkadaşlar genelde memnun gibiler, acaba aracın kullanım kilometresi ile alakalı bir problem olabilir mi???? (gerçi sıfır arabada bahsettiğin sorunlar olmamalı ama) Yani üstadım kaç kilometre yol yaptın 4 ayda???? Malum bazı araç sahipleri bu sürede 20.000'den fazla yol yapmaktalar???? Tekrar teşekkür ederim, kazasız belasız yolculuklar....
quote:
Orjinalden alıntı: kenan29
darknes kardeşim ben de 6 aydır yeni symbol 1.2 16v kullanıyorum.5 yıldır 2001 symbolden sonra (1.4 idi) yeni arabam sanki tüp takmışım gibi ekonomik geldi bana. ama şehir içinde. kutbul gibi ben kapı veya ön konsoldan gelen seslerden rahatsızlık duymadım. tek problemim vites körüğündeki yıpranma. şehirler arasında ise ben de 100 ü geçmem ve hiç bir rahatsızlık hissi uyandırmadı bende. açıkçası memnunum. eğer şehir içi daha çok kullanacaksan 1.4 yerine 1.2 almanı tavsiye ederim. not: mutlaka alacağın araba expression olsun.
Kenan29 kardeşim,
öncelikle yorumların için teşekkürler....araç kullanım tarzlarımız epey bir yakın geldi bana:) şehir içi aylık 800 - 900 km. civarı kullanan bir adam için, sanırım 1.2 daha anlamlı...şehir dışında ben de 90 - 100 arası kullanırım, araç durabilsin diye:)
vites kolundaki yıpranma sanırım yeni symbol'lerde kronik bir problem...(herkes aynı derde sahip gibi geldi bana) Araç Dacia'ların memleketinde mi üretilmekte diye bir soru geldi aklıma:)
1.2'nin expression'ı için bugün fiyat almaya gidecem kısmetse, benim de aklıma o yattı zaten, önerin için teşekkür ederim..kazasız belasız yolculuklar...
quote:
Orjinalden alıntı: altrea
Şu dikkatimi çekti 1.2 16V expression ile 1,5dci 85bg expression arasında 4800tl sadece motor farkı var..Bu kadar para dizele verilmez bence 1.2 16V şehir içi 100km/8lt yakar. 24kuruş sakin kullanımda 1.5dci şehir içi 100km /5lt yakar. 13 kuruş aradakı fark 11 kuruş 10.000km de 1.100tl tasarruf odaa 40.000 km de amorti eder.en az 40.000km de öyle kullanmalıyız ki dizeli tasarruf için alıyoruz ya 80.000km kendini amorti eder...
Bence 1.2 16V çok ideal aracın ağırlığıda fazla değil.
Altrea üstad,
öncelikle matematiksel yardım için teşekkür ederim:) Dizel versiyonunu da düşünmekteyim aslına bakarsan ama bütçe açısından beni üzer epey...:( öte yandan şu an alacağım bir arabayı en az 48 ay kullanırım:)banka borcu bitene kadar en azından yani...o yüzden 1.2 mi, 1.5 dci mi sorusunu da soruyorum kendime...hatta bir ara symbol yerine sandero'nun dizeline de bakmıştım:)
en büyük korkum dizel motorların bakım maliyeti...çünkü dizel arabası olan tüm arkadaşlarım arabada 2 yıldan kısa sürede 40000'den fazla gördüler...birçoğu sakız almaya bile araba ile gider oldu:):):) ama sanırım 1.2. motor ş.içi kullanıcısı olan benim için birçok açıdan daha anlamlı....
kazasız belasız yolculuklar dilerim....
quote:
Orjinalden alıntı: sahildeki kral
valahi aracı alalı 2 hafta old 1.4 8v expression araç şimdilik süper herşeyiyle ne bir tıkırtı ne bir viets problemi ama ilerde ne olcak bende bilmiyorum içim karardı burda hakkımızda hayırlısı ama kardeşim araç alınmayacak araç deil kötü düşünme için rahat olsun yol tutuş konfor güzel ama karar sizin tabi;)
Sahildeki Kral kardeşim,
yorumun için teşekkür ederim...Daha uzun süre kazasız, belasız ve sorunsuz kullanmanı dilerim. Ses siteminden memnun musun bu arada?
25 aralık 2008 de teslım aldım kardesım aracı bugun ıtıbarıyle 2532 km yapmısım.Kullanım seklı ıse gayet yumasak aracı uzmem sert kullanmam ama bılmıyorum bırde bu sans ısı bırazcıkta belkıde ben sansızım...