Şimdi Ara

Renault Symbol 1.2 Yıllık bakım ve LPG uygulaması SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Aracım 8 bin km oldu. İlk açtığım konuya da ekleyeceğim ancak özellikle lpg uygulamasını merak edenler olduğu için yeniden konu açtım.

İlk olarak LPG Takılmadan önce Yıllık bakımı yaptırdım yetkili serviste. Aracımı Kasım ayında almış olsam da temmuz çıkışlı olduğu için yetkili serviste 300 liraya %20 yaz indirimi ile yapıldı bakımı. Bakım yağ, yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresini içeriyor. Eğer polen filtresi olmasaydı 260 liraya yapılacaktı ancak klima kullandığım için polen filtresini de değiştirdim.

Hemen ertesi gün ise civarda uzun süren araştırmam sonucu benden daha titiz bir usta buldum ve 11 saatlik vidasına kadar özenle yapılmış bir lpg montajı ile aracımı kullanmaya devam ediyorum. 950 liraya atiker takıldı. Tankı stepneye koydum ve lastik tamir kitini kullanmayı planlıyorum. Kaç senedir araba kullanıyorum henüz stepne ile işim olmadı. Ayrıca bagaj sürekli kullandığım bir alan ve küçültmek işime gelmedi.

Rampalarda eğer 3500-4000 devir altına düşmezseniz keçi gibi tırmanıyor her yeri. Tabi alt devirlerde benzine oranla dikkate alınmayacak bir performans kaybı var ancak dediğim gibi anlaşılmıyor bile. Depoyu doldurup kullandım ve 134 km sonra tekrar 2.22 den LPG aldım ve 27 liraya doldu depo. Yani 100 km de 9 litre lpg harcamışız ve 20 krş tüketim olmuş. Tamamen şehir içi ve yol bilgisayarı 21 km/h ortamala hız ve 7.5 litre tüketim gösteriyordu. LPG öncesi de benzer tüketim ile kullanıyordum zaten bir değişiklik veya sapma olmadı lpg kaynaklı.

Bu arada LPG yi petrol ofisinden alıyorum. Torosa hep aygaz almıştım ancak önermediler. Sizin de tavsiyeniz olursa duymak isterim Nereden almalı, Ne yapmalı.

Montaj resimleri ve yakıt fişi aşağıda. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 10 Temmuz 2016; 12:32:19 >

• Hayirli ugurlu olsun, lpg taktirarak dogru tercih yapmissiniz. Psikolojik rahatligi yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüplü ve öfkeli sümbül olmuş

güle güle kullanın
  • LPG tanki kaç litre hocam ?

bir depo lpg ile ne kadar gidiyor araç ?

Simit tüplerin menzili kısa oluyor ya
  • hocam gerçekten çok ciddi rahatlama oldu. 220 liraya benzini doldurup şehir içi 600 km yol yapmak fena koyuyordu

@krkmaz1666 hemde baya öfkeli oldu acımadan basıyorum gaza teşekkür ederim

@myworldlife hocam 40 litrelik lpg tankı ilk dolumda 33 litre gaz aldı zaten takan yer 32-33 litreden fazla alırsa bir daha alma öyle bir yerden dedi şehir içi 100 km de 9 litre lpg tüketimi oldu. Buradan hesaplarsak tamamen şehir içi 400 km lik bir menzil olur yaklaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 10 Temmuz 2016; 12:30:48 >
  • Bu lpg fiyati neye göre değişiyor arkadaşım 1.3 corollaya 1950 e taktırdı 2 ay önce?

• X-Slim kullanıcısına yanıt
    Markaya göre hocam. Atiker yerli ve ucuz, landirenzo 1500 lira civarı, brc 2000 lira. Arkadaşınız brc taktırmış büyük ihtimalle. Ben pahalı bir kit arayışına giremedim bütçe ve yaptığım km den dolayı. Atiker kit parasını çok çabuk çıkarıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lpg ve servis ücretleri harbiden çok ucuzmuş,inşallah sıkıntısız kullanırsın.

benim araba bu sıralar çokmu yaktı anlamadım,son 400 km otralamam 6.5 lt oldu yarısı şehirdışı yarısı şehiriçi tamamına yakın klima açık

arabanın yoltutuşu ,artık sinirlerimi bozmaya başladı 100 den sonra uçuş moduna geçiyor, uzun süre daha kullanmayı düşünmediğim için lpg taktırmayacağım rölanti sorunlarını yaptırıp üçbeş kuruş ekleyip değiştiricem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Abi biraz artmış tüketim. Bakım yaklaşmış olabilir, klima etkisi olabilir. Benzin gerçekten yoruyor insanı. Birde hayvan gibi Crv ye 3.60 dan mazot alırken kuş kadar sümbüle 4.50 den yakıt almak adaletsiz

Sana da ayarlayalım bir Symbol gel hem tokatı Ziyaret et, hem de LPG işini halledelim. Babam senden daha uzak duruyordu LPG olayına şimdi kullanıyor arada bu LPG işi eskisi gibi değilmiş diyor 😄

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Evet brc taktırdı ama brc ile atiker arasında ne fark var ki bu kadar fazla hocam :)

Bu arada hayırlı olsun hocam :)

• Hayırlı olsun f/p arabası yakıt olarak da f/p olmuş.

• Aslında ben olsam 1.33 corollaya da atiker taktırırdım ya neyse. Tamamen parçalar ile alakalı bir durum. Şöyle örnek vereyim benim torosta brc takılı. 2000 yılında babam dolar ile taktırmış. Üstündeki beyin ise tam 15 yıllık ve tıkır tıkır çalışıyor ama atiker 5 sene sürer sürmez değişim isteyebilir. Tamamen kullanılan malzemeden kaynaklı değişen fiyat. Birde atiker yerli, brc ithal. Diğer masraflar da fiyatı artırıyor.

@k.kahriman aynen öyle tam f/p oldu. Kendi yaptığım ilaveler ve LPG masrafı ile araç bana 34.500 e geldi. Hala bakıyorum da bu fiyata yanına yaklaşacak rakibi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 10 Temmuz 2016; 12:55:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Abi biraz artmış tüketim. Bakım yaklaşmış olabilir, klima etkisi olabilir. Benzin gerçekten yoruyor insanı. Birde hayvan gibi Crv ye 3.60 dan mazot alırken kuş kadar sümbüle 4.50 den yakıt almak adaletsiz

Sana da ayarlayalım bir Symbol gel hem tokatı Ziyaret et, hem de LPG işini halledelim. Babam senden daha uzak duruyordu LPG olayına şimdi kullanıyor arada bu LPG işi eskisi gibi değilmiş diyor 😄

lpg takılırda yeni alınacaksa 1.6 8 v olmasını tercih ederdim daha sorunsuz olurdu,atikerin hangi kitini taktırdın birsürü çeşit yapmışlar bayram şekeri gibi

bu araçların tek beğendiğim yanı kliması süper ve altı yüksek geri kalanı

bu arada yeni loganı alçaltmışlar yol tutuşu fena değilama altı vuruyor bozuk yollarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Aslında ben olsam 1.33 corollaya da atiker taktırırdım ya neyse. Tamamen parçalar ile alakalı bir durum. Şöyle örnek vereyim benim torosta brc takılı. 2000 yılında babam dolar ile taktırmış. Üstündeki beyin ise tam 15 yıllık ve tıkır tıkır çalışıyor ama atiker 5 sene sürer sürmez değişim isteyebilir. Tamamen kullanılan malzemeden kaynaklı değişen fiyat. Birde atiker yerli, brc ithal. Diğer masraflar da fiyatı artırıyor.

@k.kahriman aynen öyle tam f/p oldu. Kendi yaptığım ilaveler ve LPG masrafı ile araç bana 34.500 e geldi. Hala bakıyorum da bu fiyata yanına yaklaşacak rakibi yok.

2000 yılında bende şahin vardı lpg için fiyat almıştım 1000 dolar demişlerdi

10 yılda bir değişmesi gerekmiyor mu hocam ?

biraz daha alçak altı tabi sendekine göre ama girip çıktığım yerleri görsen daha vuramadım altını bendeki 16 valf şehir içi daha seri sendekine göre. sorunsuzluk olarak nedir ne değildir bilmiyorum artık. Klima ise harika :)

Lpg kiti olayı da hangisi inan bilmiyorum ama onun da baz donanımı galiba torosa da 2 bin dolara yakın bir fiyata taktırmış babam BRC yi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

10 yılda bir değişmesi gerekmiyor mu hocam ?

lpg tankı değişiyor hocam sadece.
    altı alçaltılmış dediğim yeni logan mcv 14 cm yapmışlar,eski loganla yeni sembol aynı. bende okadar bozuk yollara giriyorum jip gibi

baban bayaa para vermiş halbuki karbiratörlü kit,2008 de 550 ye taktırdım ben brc tek nokta kit,karbiratörlü 500 tl idi

dediğim gibi 2000 yılı bizim bu tarafta ilk o taktırmış
  • Benzin inresinin dusmesi gibi bir olay var mi? Yani lpg deyken arac benzinde calisiyormus gibi hissedip ibreyi dusurup benzin isigi yakiyor mu?

Arkadasimin Clio4 1.2 16v motoruna Atiker taktirttik. Arac lpg de kullanilsa dahi benzin ibresi dusuyor ve arac benzin isigi yakiyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.