Şimdi Ara

Renault Twingo hakkinda hersey (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
92.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baya zaman olmuş fakat bende bir Twingocu olarak yazayım.
    Bir kere ben, neişin var, brodwey veya şahin al diyene karşıyım, çunku:
    Bu araçta olan özellikler ne Brodewyde nede şahinde nede unoda var.
    -Az yakıyo
    -Klima
    -Sanrouf
    -Hidrolik direksiyon.
    -Merkezi kilit.
    -Elektrikli yan aynalar.
    Tam bir şehir içi arabası, ben iki hafta önce, 7,250 sattım, ama bence Brodwey'le kıyaslamam bile

quote:

Orjinalden alıntı: kut

Merhaba arkadaslar 7bin ytl 80bin km de acilir tavan twingo buldum tavsiyelerinizi istiyorum

ama bi kac sey daha yazayim :) bir cok kisiye ragmen twingo ariyorum ragmen in altini ciziyorum, forumda neredeyse tum twingo basliklarini inceledim, internette arastirma yaptim, es dost taviyelerini dinledim, acelem olmadigindan uzun bir arastirma yaptim yani, bana en cok soylenenler;
    [simage]
    "ne isin var twingoyla, ne yapcaksin alinirmi bosver sen onu brodwey al, olmadi binilmez o arabaya sana sahin alalim" gibi yorumlar oldu :) tamam ikinci el piyasasi kotu diyorlar ve hakli olabilirler ama, gecen hafta otopazarina gittim, nursumu durusumu neydi oraya iste koskaca pazarda 1 tane twingo vardi, oda hic pazarlik etmedi, internetten takip ediyorum 1 aydir toplasak 15 satilik girisi oldu (takip ettigim sitede) isin ilginc yani bana bu araca karsilik sunulan alternatiflerde bir garip, tamam otomobil bilgim yok denecek kadar azdir :) ama objektif bakmaya calisiyorum, ya klimali, hidrolik direksiyon, tam acilir tavan, sehir ici km de 150ykr yakan elektirikli cam, ayna vs donanimlara standart olarak sahip, bir avrupa arabasinin karsisisina, neden sahin veya brodway konuyor anlayamiyorum, yada uno, ya bi kere unoya sigmiyorum diyorum karsimdakine," twingoya hic sigmazsin" diyor.

Nasil bir onyargidir arkadaslar kim nefret ettirdi bu twingodan sizi :) ben denedim arabayi, 1.92 boyunda hayvan gibi biriyim :) ve cok rahat kullandim uno da konservedeymisim gibi hissettim, parcasi pahali deniyor ama kiyaslanan arabalar yine kus serisi veya uno lar.

Aklima su geliyor bu aracin ikinci el piyasasi atiyorum 15bin ytl olsaydi talebi dahami cok olurdu acaba? cunku bu donanim ve ekonomi o segmentteki cogu arabada yok.

Tavsiye istiyorum ama bunlarida yazmak istedim, millet ne yapcaksin dedikce dahada hirslandim, arastirdim ve elle tutulur dogru durust bir nefret etme! sebebi bulamadim bu araca karsi :), elbette bunda butcemin azligida etken, memurlugumdan dolayi yakitta ekonomi benim icin onemli ve biryerleden bir piyango cikmadikca kararim budur, ama tavsiyelerinizi ve yorumlarinizi gercekten bilmek istiyorum yanlis yorumla[/simage]rim varsa bunlarida duzeltebilirsiniz, ama sadece tipinden dolayi alinmaz diyenler lutfen birsey yazmasinlar :) cunku o biraz zevk meselesi.

not ; tamam bu kadar temizi bulunmaz ama bu tipin neresi begenilmiyor ki

------------------------------------
    resimler yeni sayilir :)

Renault Twingo hakkinda hersey

• Şehir içinde ben, depoyu fulleyip, 600km yapmadan daha benzin koymadım.
    vede 90-95YTL arası alıyodu.
    ondan az yakan benzinli bir araç bengöremedim şuana kadar

quote:

Orjinalden alıntı: pam

sn kut........
    twingon kaç model, kaça aldın....... memnun musun?....
    ben de bu ara almayı düşünüyorum....
    bir tane buldum twingo wind 1997 model 97.000 km de kilmalı açılır tavan ve hidrolik direksiyon var oldukça temiz görünüyor... 8.000 ytl e pazarlık yaptım ama arabanın yaşının eski olması ve çok sorun çıkarma riski beni biraz düşündürüyor....
    bir diğer merak ettiğimde yakıt tüketimi.. bir arkadaşım 30 ytl lik benzin koyup 130 km gittiğini söyledi inanamadım.... 150 ytl den daha fazla yakıyordur sanırım.... senin yakıt tüketimin nasıll....
    izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.....
    bursa dayım.....

• Kırmızı renk bu araca çok yakışıyor alırsam kırmızı olucak inş.
  • merhaba.
    ben de bir twingo sahibiyim ve araç hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olabilirim.
  • bende uno yla arasında kalmıştım halada düşünüyorum, acemilik atmak için ,an az 2-3 yıl binilicek,şehir içinde kullanılacak 6.000 ytl ye alınabilecek en iyi araba gebi duruyor, tek korkum yedek parçasının pahalı oldugu söleniyo,benzin sarfiyatı nedir. tek kapı olması şekli,benim için hiç önemli diyil buna rağmen unoyu önermessin demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killforyou1981 -- 10 Nisan 2008; 11:38:59 >
  • yav onu bunu bilmem ama bu arabada zırnık görünüş kalitesi yok
  • zevkler ve renkler tartışılmaz, herkez FENERBAHÇE li olsaydı bizim ne özelliğimiz kalıcaktı.
  • aynen katılıyorum. bide onun dışında bu arabalar için aşırı dercede savruluyor, frenleri çok zayıf.gece farları yetersiz.sık sık elekrtik pronlemi çıkartıyor diyorlar doğrumu acaba

quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

yav onu bunu bilmem ama bu arabada zırnık görünüş kalitesi yok
  • Konuyu değiştireyim..
    Güzel bir twingo anahtarlık..
    http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=9525795
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmak istedim :) Malum yaz geldi üstü açılan + klimalı twingo almak isteye arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Şimdi birkaç fotoğraf ekliycem bakalım görüntüsüne laf söyleyenler ne diyecek? Sizce hangisi daha şirin görünüyor. Gözleri çipil çipil baksın klimalı olsun üstü açılsın hidrolik direksiyon olsun aynaları elektirikli olsun tek kapı olsun ufak tefek modiyifelerle canavara dönüşsün immobilaizer olsun içine giren hırsız arabayı çalıştıramasın bu işleri bıraksın :) diyorsanız tabi ki TWİNGO :)

Not: Yaklaşık 9 aydır twingo kullanıyorum. 8 ay herhafta sonu İzmir-Çanakkale arası gidip geldim. Haftada 650km!! bir kere bile tık demedi yolda bırakmadı. İlk aldığımda LPG yoktu sonradan taktırdım. 1 depo benzin ile 700km (şehir dışı 90-100 km/s hızla) gittim. Şu anda aracımda LPG var 33litre LPG ile ortalama 460km şehir dışı 400km şehir içi yol yapıyorum. o kadar az yakıyor ki İzmir içinde tek başıma herhangi bir yere twingo ile gitmem otobüsle gitmekden daha ucuza geliyor. Gelelim yedek parça fiyatlarına. Gerçi yukarıda verilmiş fiyatlar onlara artı olarak; triger kayış seti 67ytl, 150 ytl sağ sol far takımı (elektirikli yükseklik ayarlı), Ön tampon 150 ytl vs..vs.. Bazı parçalarının pahalı olduğu bir gerçek mesela bir fan motoru 575ytl, şarj dinamosu 350ytl. Ancak bunlar periyodik bakım için gerekli olan parçalar değil 20-30 yılda bir değişecek parçalarında pahalı olması gayet normal.

• bizdede twingo var altın sarı,acılır tavan marttamı ne almıstık gercekten cok ekonomik yol tutusu kus serisiyle kıyaslanamaz bile bnce kacırma al derim parcaları kus serisi gibi bakkallarda satılacak kadar dandik bir arac degildir ve sanıldıgı gibide parcaları pahalı degildir 1.2 enjeksiyonlu , böyle bir aractan pek birsey beklenemez ama bastınmıda 180kmh hıza ulasabiliyor,birde bizim twingo digerlerinden gsl bnce twingomu hiçbirseyle degismem, camlar flmli geniş lastik ,jant 175/70/13 cok hos duruyor yol tutusunuda degistiriyor.ayrıca yakıttada bir depo benzin ile (depo 35lik)120 ytl ye doluyor ve ortalama 570 kmh yol yapıyor bundan daha iisi bu fiyata ve bu özelliklerde bir arac bulmak zor bnce kacırmadan al..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ff99ff -- 18 Haziran 2008; 17:56:12 >
  • Orjinalden alıntı: umtdrn

aynen katılıyorum. bide onun dışında bu arabalar için aşırı dercede savruluyor, frenleri çok zayıf.gece farları yetersiz.sık sık elekrtik pronlemi çıkartıyor diyorlar doğrumu acaba

tmm frenleri zayıf diyelim farları göstermiyor olsun bide savuruyor olsun ama kus serisi gibide savuracagını farlarının göstermeyecegini,frenlerinin o kadar dandik olcagını sanmıyorum
  • Abi koymayın şu resimleri heleki anason yeşili olanı... arabayı nasıl alamadım geçen sene hala aklım onda.. Gittim 0 araba aldım ama keşke twingo alsaydım diyorum hala...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herby -- 18 Haziran 2008; 23:37:30 >
  • Paylaşım İçin Tşkler...
  • slm bende izmirdeyim twi arıyorum yardımcı olabilirmisin..
  • Yaklaşık üç aydır kullanıyorum. İlk aldığım zamanı hatırlıyorum da, satıcı satmaktan vazgeçmesin diye dualar etmiştim ve iş kesinleştiğinde de Rabbime şükürler etmiştim :)

Arkadaşlar, özetle ifade etmek gerekirse, bence bu paraya alınabilecek en iyi, en donanımlı araç twingodur. Yakın bir arkadaşımda 2006 model Hyundai Accent var, aracında yan aynalar elektrikli değilken benim 98 model araçta elektrikli; ona göre hesap edin :) Ve şunu da ekleyebilirim: Görünüşü, araba değiştirmeye karar verdiğimde (önceki aracım iki kapılı Citroen Saxo idi) bana da pek hoş gelmiyordu; fakat araç alma niyetiyle araştırma yaptığımda, yakından incelediğimde ve hele ki içine girip bu şirinciği kullandığımda kanım çok çabuk kaynadı, araç her şeyiyle içime sindi, hatta aramızda duygusal bir bağ oluştu diyebilirim :)

Dediğim gibi, yaklaşık üç aydır İstanbul trafiğinde kullanıyorum ve araçtan çok memnunum. Aracımın yakıt tüketimi km. de 20 Ykr. Allah nazarlardan, kem gözlerden saklasın :)

Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim :)

• spor uygun fiyat çaça bak göster beğen al başka söz demem borcumdan dolayıdır
  • pahalı satılıyor 2000 ve üst modelleri....

konu da tazelensin bu arada :)
  • 1 ay önce ilk arabam olarak 1 senedir araştırdığım twingomu aldım :) iyi ki almışım fakat temizini bulmak gerçekten önemli. Çok hassas bir araba gerçekten, kötü davranılmış bir twingonun masrafı fazla olabiliyor. Kronik sorunları halledildiğinde gerçekten gönül bağı kurulabilecek fiyatına göre süper bir araba.

1999 Açılır Tavan - Klima - Sıralı Sistem LPG - 133.000
    MAŞALLAH

• Arkadaşlar bende bir Uno var. Ben böyle araç görmedim. 6 aydır bizde, araç tek uruş masraf çıkarmıyor. Bu nedenle araçtan kopamıyorum. Ama gönlüp hep üstü açılan twingo'dan yana.

Bir arkadaşım benim uno'yu deli gibi istiyor. Ona şakadan teklif ettim. Bana güzel bir twingo al, sana uno'yu vereyim diye. Bu şakayı gerçeğe çevireyim mi? Bütçemiz 7-8 bin tl arası. DAha üste çıkamayız. İstanbul'dayız. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.