Şimdi Ara

Renault Twingo hakkinda hersey (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
92.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @sampiyonlar Evet twingo kullanışlılık ve özellik bakımından bi hayli önde.. Dün araçları test ettiğim yer ford bursa bayinin 2.el havuzuydu.. Oradaki satış temsilcisi bile twingoyu al dedi
  • dostum ben bu konuda cok objektif olamam artik biliyorsun artik bir twingo sahibiyim yakin zamanda bu baslik (hatta bir blog artik) altina fotografini koyacagim, twingo konusunda her zaman tecrubelerimi tecrubesizliklerimi paylasacagim bu arada bayi den alman cok iyi daha temiz olur diye dusunuyorum, banada renault bayi deki usta twingoyu neden tercih etmezler kac senedir anlamis degilim demisti :) tek eksisi surat diyecegim ama oda sehir icinde ne kadar ihtiyac bilmem, ise 80-100 km ile rahat bir sekilde gidip geliyorum 120km sorunsuz gordum zaten sehir icinde bunu hadi sollamalar haric diyelim gecebileceginizi sanmiyorum, bu arada park konusunda accayip mutlu ediyor beni neredeyse her yere sorunsuz sigiyor :) gecen gun bir jeep in ugrasip sigmadigi bir yere bekledim ve ben rahatlikla twimle girdim eleman hala park yeri ariyordu :)
  • ne zamandir yazamadim arkadaslar twingo ile ilgili sorulariniz olursa cekinmeyin iyice tecrubelendim :)
  • sn kut........
    twingon kaç model, kaça aldın....... memnun musun?....
    ben de bu ara almayı düşünüyorum....
    bir tane buldum twingo wind 1997 model 97.000 km de kilmalı açılır tavan ve hidrolik direksiyon var oldukça temiz görünüyor... 8.000 ytl e pazarlık yaptım ama arabanın yaşının eski olması ve çok sorun çıkarma riski beni biraz düşündürüyor....
    bir diğer merak ettiğimde yakıt tüketimi.. bir arkadaşım 30 ytl lik benzin koyup 130 km gittiğini söyledi inanamadım.... 150 ytl den daha fazla yakıyordur sanırım.... senin yakıt tüketimin nasıll....
    izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.....
    bursa dayım.....
  • Sn pam;
    Benim Twim 3 yıldır bende ve 96000 de. 97 model klimalı. Bu km'nin 45000'ini de ben yaptım.
    Anlattığınız araç temiz ise 8000 e normal fiyatıdır. Piyasanın binici fiyatı dediği rakamdır ve adildir.
    Bir servisin ekspertiz raporunu alarak "temizliği" de garanti altına alırsınız. Ancak yine de bence 10 yaşında bir araç aldığınız da bir 500 ytl lik bakımı kesin yapmalısınız. (Fren sistemi, ön düzen, periyodik bakım) Modern araçlar da bakım en ucuz önlemdir.
    Yakıt konusu değişken bir konu olup benim maksimum değerim 7lt/100km. dir. Sizin arkadaşın değeri ise 7,6 gibi. Hakikaten ya çok sporcu bir arkadaşınız ayağın gazdan çekmeyen ya da araçta çeşitli sorunlar var. Benim normal kulanımım standart şehir içi 6 lt, dışı 5 lt dir.

Kamuyuna duyurulur.

• arkadaşlar bende ufak çaplı bir araştırma yaptım ama hakikaten bu araç sandığım kadar küçük değilmiş zaten hiç binmemiştim ama bi kaç tane bakımsız gördüklerim beni önyargıda etkiledi herhalde her neyse bende ufak çaplı araştırma yapınca bu aracı buldumhttp://araba.com/784052.html

fiyatı biraz fazla geldi ama sizde kelepir bulup paranız oldukça böle yaparsanız tadından yenmez tam gezmelik araba çılgın bir görüntüsü var
  • bu açılır tavanlar hakkında kuşkum var, herhangi bir sızıntı yaparmı?
  • FraT arkadaşım..
    Araba iyi görünüyor ama 9500 liralık iyi.
    Anladığım kadarı ile satıcı arabaya yaptığı aksesuar ve masraflara karşılık klimasız bir Twi'ye 11000 ytl istiyor.
    Ben ise mümkün mertebe oynanmamış orjinal arabaları severim. Yine de zevk meselesidir tabii.
    Yaşlanmakta olan bir araçta sunroof daha da dikkatli incelenmedir bence.
    Kolay gelsin.
  • gercekten ici genis ve tatlı bir arac
  • NCAP testlerinde kotu degerler almisti diye hatirliyorum. Kontrol etmekte fayda var.
  • 3 yıldızdan bahsediyorsun herhalde.HAni şu tofaşların - unonun dalih edilmediği bir çok küçük aracın 2 aldığı test.
    http://www.euroncap.com/tests/renault_twingo_2003/161.aspx

Renault Twingo hakkinda hersey

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23

NCAP testlerinde kotu degerler almisti diye hatirliyorum. Kontrol etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 15 Eylül 2007; 17:47:31 >

• Merhaba, ben 3,5 senedir twingo kullanıcısıyım. 97 model üstü açılmayan twingom var. Şeytan kulağına kurşun bugüne kadar masraf açmadı. hiç yolda bırakmadı üzmedi beni. 3,5 senede 35000 km yol yaptım. yakıtta gerçekten cimri 90.-YTL lik benzinle şehir içinde 550 km yol yapıyor. şehirler arası 650 km yapıyor. dış görünümüne aldanmayın içi müthiş geniş bir araç. şahsen 8 kişi bindik benim arabaya. Artıları eksilerine göre çok yüksek bir model. ayrıva Ncup testlerinde 3 yıldız alması gayet güvenli bir araç olduğunu gösteriyor. Benzini koy bin git başka masraf yok. neredeyse dizellere yakın bir yakıt sarfiyatı var. Ben memnunum aracımdan fakat bir çocuğum oldu arkada kapısı olmadığı için artık zor oluyor birde bagaj hacmi arka koltukları kapatmayınca biraz ufak yani çocuk arabasını koyuyorum bagaj doluyor. yavaş yavaş ayrılma vakti geliyor twingomdan. satmayı düşünüyoruym 1997 model 174000 km klima yok, üstü açılmıyor, bakımlı masrafsız, 3. sahibiyim, 2. sahibi ön soldan ufak bir kaza geçirmiş sol far ve kaput değişmiş yenisiyle başka değişen boyanan yok (ben onun yalancısıyım). guzelgun@hotmail.com

• bu açılır tavanlar herhangi bir sızıntı yaparmı?
  • arkadaslar bugunhttp://www.araba.com/785168.html ilandaki twingoyu 7700 e aldım araba iyi durumda ama 2. el arac oldugu için bakıma sokacağım
    inanın 1 aya yakın süredir araba arıyordum 7000 ytl civari klimalı hidrolik direksiyonlu az yakan bir arac bulmak cok zor uno da denedim ama hiç beğenmedim seri kalkıyor ama durmuyor benim boyum 1.85 uno bana cok dar geldi ustelik sadece merkezi kilit var ayrıca lpg yok segir içi 30 ykr yakıyor diye duydum yarın notere gideceğiz 100 ytl kapora verdim adama ah biran once yarın olsada twingoya kavussam izmirde havalar güzelken üstünü açıp kız arkadaşımla kordon turu yapsam :) bu arada aracın herşeyi faal durumda.

Aracı alınca resimlerini koyacağım bana twingo kullanım olarak cok güzel geldi iç hacmi de cok geniş bagaz cok buyuk değil ama yeterli sonucta nakliye işi yapmayacağım :)

• Bence hoş araba. Alınabilir.
  • Slm..

Bugun 99 model 70000de klima çift airbag anlayacağınız full bi twingo alize aldım. 8000 ytl..

Nasıl sizce??
  • Öncelikle bir twingo kullanıcısı olarak araç hakkındaki en büyük önyargının iç hacim olduğunu gördüm ancak arabaya binenler hemen bu düşüncelerini değiştirdiler. Twingo daki geniş iç hacim çoğu araçta yok. 1.90 boyundayım ve arkamdaki yolcu rahat rahat oturabiliyor. Tabiki dev gibi bir bagaj beklemeyin :D

Twingocuların buluşması için bir fanclub kuruldu. twingofanclub.com aşağıdaki yazıyı orada yazmıştım. Buraya da kopyalıyorum.

Bugün aksaray a gittim ve ustanın istediğ bir kaç parçayı aldım.
    Birkaçının fiyatını da yardımcı olması açısından öğrendim.

Bu fiyatlar Aksaray'daki Oto Metin e ait. En altta dükkan hakkında ayrntılı bilgi bulabilirsiniz.

1 - Fren Aynası ( sol ve Sağ takım halinde ) : 65 YTL
    2 - Fren Balatası ( sol ve Sağ takım halinde ) : 20 YTL
    3 - Hava Filtresi : 10 YTL
    4 - 4 adet Buji : 18 YTL
    5 - Yağ Filtresi : 10 YTL

Ara toplam : Bu 5 ürünü aldım 123 YTL tutuyordu 110 YTL ye verdiler.

6 - Rol kolları ( sol ve Sağ takım halinde ) : 20*2 = 40 YTL
    7 - Amortisör ( sol ve Sağ takım halinde ) : 130 YTL

Rot kollarını ve amortisörlerin sadece fiyatını sordum şimdilik almadım belki daha sonra bir rot ayarına girdikten sonra ihtiyaç olursa alırım.

8 - Arka Silicek Kolu : 70 YTL
    9 - Arka Silicek : 14 YTL

Arka Silicek takım halinde 80 YTL

10 - 2 adet işporta hoparlör 20 YTL

11 - Koltuk kılıfı 45 ten başlayıp 100 YTL ye kadar çıkıyor. Smiley
    12 - PasPas : 10 YTL den 50 YTL ye kadar var. Smiley

Tüm tekerleri çıkartıp kontrol ettirdim. Bakıldı vs... Yağ değişti yeni aldığım yağ filtresi takıldı. Yağ Castrol Magnetek ti 10bin km den fazla kullanılırmış. Yağ 52 YTL di toplam da 75 YTL tuttu. Aldığım parçaları Kış bakımı sırasında taktırıcam.

Bu arada arka hoparlörlerim patlaktı aksaray da işportadan 2 adet 10 cm lik hoparlör aldım kendim taktım 20 YTL iki tanesi. Taktım ses düzeldi biraz.

NOT : Arkadaşlar Twingo parçası genellikle kolay bulunuyor. Ancak twingo ya özgü belli parçalar, örn : Koltuk yatırma kolu, klima düğmesi vs. Bulunması biraz güç oluyor. Ancak bu tarz parçaları da forum da anlaşıp 3-5 kişi Almanya dan bulursak getirtebiliriz. Benim 2-3 ayda bir Almanya dan gelen arkadaşım var gelirken 5-10 düğme getirmesi çokta zor olmaz herhalde neyse bunları forumda tartışırız zaten.

Herkese rahat sürüşler... Smiley

twingofanclub.com - twingocula buluşuyor, yardımlaşıyor :)

• Başlarım karganızada brodwayede ben twingo alıyom ulayyyynnnnnnn!!!dE RESTİ ÇEK AL Bİ DENE
  • kesinlikle bravo tebrikler cok dogru karar pisman olmayacaksiniz, ya da aldiysaniz olmamissinizdir.

bu arada

twingofanclub.com a twingo sevenleri bekleriz.
  • güzeL Bence
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.