Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse Ronaldinho Fenere gelicek, bu motor ülkemize gelemedi..
  • Bugün 1.5 dCi Latitude kullandıktan sonra bu motora acilen ihtiyaç olduğu kanısına vardım. Latitude o 1.5 ile hiç yürümüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilx

quote:

Orijinalden alıntı: dalgıç murat

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

İlk etapta sadece scenicte denenmis 4.4 lt 100 km yakit degeri
    2012 yilinda butun megan modellerinde olcakmis bu motor ve renonun tarihi bir atagi olarak yorumlar var

2012 mi ? doğruysa bu güzel bi haber,,megane almaya niyetlenmiştim ama motorun 105 hp olmasından ötürü vaz geçip idareten hyundai era 110 hp dizel almıştım,2012 de çıkarsa direk ona geçerim ALLAH nasip ederse

5 beygir için Era mı aldın Forum her girdiğim de biraz daha komikleşiyor

5 beygir için Megane'dan vazgeçip Era'ya razı olmak pek mantıklı olmamış tabii ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

ben şahşen şu zamandan sonra renault ta dahil hangi marka olursa olsun sıfır 1.5 dcı almak enayilik olur düşüncesindeyim, biraz bekleyip 1.6 128-130 hp lik motorlardan almak daha mantıklı olur,105 likler demode oldu artık sıfırı alınmaz

Renault Mais'e bakarsan, 130hp lik motorları abartmıyorum, yok yakıt testi yok şu yok bu diyerek 3 sene sonra bile ithal etmeye başlayabilirler..

mesajımı tekrar yineliyorum, inşallah kapak olan taraf ben olurum ;)

daha şimdeiden 6 ay geçti 3 yıl çok iyimser bir tahmin
    bu motorları Türkiye'de nissan araçlar üzerinde görürüz ama bir Renault'ta göreceğimizden ümitli değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Bugün 1.5 dCi Latitude kullandıktan sonra bu motora acilen ihtiyaç olduğu kanısına vardım. Latitude o 1.5 ile hiç yürümüyor.

Evet. Acil olarak Latitude'ye lazım. Daha sonra scenic'e taksınlar. Tabii EDC şanzıman da olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cat33

quote:

Bugün 1.5 dCi Latitude kullandıktan sonra bu motora acilen ihtiyaç olduğu kanısına vardım. Latitude o 1.5 ile hiç yürümüyor.

Evet. Acil olarak Latitude'ye lazım. Daha sonra scenic'e taksınlar. Tabii EDC şanzıman da olsun...

hocam duruyor galiba megane; Renault bir türlü istediğin modele arzulanan donanımlarla getiremedi beklemekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

İlk etapta sadece scenicte denenmis 4.4 lt 100 km yakit degeri
    2012 yilinda butun megan modellerinde olcakmis bu motor ve renonun tarihi bir atagi olarak yorumlar var

2012 mi ? doğruysa bu güzel bi haber,,megane almaya niyetlenmiştim ama motorun 105 hp olmasından ötürü vaz geçip idareten hyundai era 110 hp dizel almıştım,2012 de çıkarsa direk ona geçerim ALLAH nasip ederse

5 beygir için Era mı aldın Forum her girdiğim de biraz daha komikleşiyor

5 hp fark için değil ama oda bir etken,,amacım güçlü bir dizel almaktı,renault 130 luk dizeli daha çıkarmadıgı için kısa vadeli 1.5 dizel alayım dedim,,

fakat 1,5 motorlarda en güçlüsü era ve araştırdiktan sonra parçası ucuz,sorun çıkarmıyor,,ticari taksicilere sordum ,gözün kapalı al dedi hemen hepsi,ikinci eli müthiş kuvvetli istadiğin zaman kolaylıkla zararın olmadan paraya çevirebiliyosun,peynir ekmek gibi satılıyor,fiyatıda ucuz meganeye göre,işte bu yüzden idareten era aldım,

megane alsam fiyatı yüksek oldugu için satarken zararım çok olacağı,ve 130 hp motor çıkınca hepten zarar edeceğimi düşündüğüm için 105 lik meganeden vazgeçtim ve era aldım meganenin 130 luk dizel motoru çıkana kadar bineceğim ALLAH nasip ederse ve bence yaptıgımda hiç komik değil diye düşünüyorum

ayrıca erayı sivastan aldım istanbula getirdim ve performansı şaşırtıyor insanı,kendi sınıfındaki tüm dizellere ot yolduruyor,,kadranı sona dayanıyor istediğinizde

son olarak şunu ekleyeyim.. reklamlarda gördüğümüz yeni hyundai elantra modelini gidip inceledim,çok beğendim,kesinlikle sıradışı bir araba yapmışlar,gören dönüp dönüp bakıyor arabaya,diz mesafesi meganenin 2 katı gidip bir bakın derim,,hyundai eğer 128 hp lik dizel motoru bu araca koyarsa kesinlikle tercihim elantra olur,,ama şimdilik 132 hp 1.6 benzinli motor seçeneği var dizel yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 30 Temmuz 2011; 23:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egunns

quote:

Orijinalden alıntı: cat33

quote:

hocam duruyor galiba megane; Renault bir türlü istediğin modele arzulanan donanımlarla getiremedi beklemekte fayda var

Evet. Megane duruyor. Çok şükür şimdilik şikayet yok. Bu 130 hp dizel seçeneğini duyunca bekliyoruz artık. Scenice EDC geldi ama maşaallah D sınıfı fiyata satıyorlar. Bakalım keç sene bekleyeceğiz.......

• 1 yıl sonra gelir bence .üretimi başladıysa uzun sürmez en azından üst modellerden itibaren koyömaya başlarlar ilk latidue ye koysunlar ona lazım bu motor.
  • Yeni motoru Türkiyede satılan megana'lara koyacaklarını sanmıyorum. Ama Latitude'a ve Lagunaya koyarlarsa (henüz yalnızca Scenic'de Manuel sanziman ile var, sonrasında megane'a koyulacak deniliyor) turkiyeye gelir diye bekliyorum. Bende EDC ile Lagunaya gelirse ciddi olarak almayı düşünüyorum.
  • Nissanlar İngiltere den geldiği için Nissan da daha erken görebiliriz.

Zamanında Nissan'larda 85 hp Dci motor varken Renault'lar yurtiçi dci 80 hp'lik versiyonu , yurtdışına ise 85 hp lik versiyonu satıyordu.
    Otohaber dergisinde Renault bu tutumundan dolayı eleştirilmişti.
  • Megane coupe dusunuyorum ben o zaman vazgecmelimiym??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

Megane coupe dusunuyorum ben o zaman vazgecmelimiym??

ikinci el düşünüyorsan,al bence ama sıfır için bişey diyemem,,ayrıca renaultun bu motoru türkiyeye göndermesi ve satması bayağı bir zaman alır diye düşünüyorum,,bende beklemedeyim bu motoru
  • quote:

quote:

ikinci el düşünüyorsan,al bence ama sıfır için bişey diyemem,,ayrıca renaultun bu motoru türkiyeye göndermesi ve satması bayağı bir zaman alır diye düşünüyorum,,bende beklemedeyim bu motoru

Araci satin aldim
  • quote:

quote:

quote:

Araci satin aldim

hayırlı olsun ALLAH kazasız belasız kullanmak nasip etsin,,sıfırmı 2 ci elmi aldın,ikinci el ise kaç model ve kaça aldın,mahsuru yoksa araç hakkında bilgi verebilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 5 Ağustos 2011; 18:37:26 >

• millet abartmis da abartmis.
    bayiiler en gec 2012 basinda gelecek diyor.
    ben de megane coupe alicaktim, 130lugu bekliyorum simdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Araci satin aldim

hayırlı olsun ALLAH kazasız belasız kullanmak nasip etsin,,sıfırmı 2 ci elmi aldın,ikinci el ise kaç model ve kaça aldın,mahsuru yoksa araç hakkında bilgi verebilirmisin

sıfırı 51 liraya geldi cam tavan yok ekran bide deri yok yani opsiyonlar yok 3 tane.. çünkü araç yokmuş kimsede şuan öyle...

58 milyar çekmişlerdi geleceklere

yeni motorla gelen araçlar çok kitleyecek bence o yüzden aldım gitti 1.5 gayet yeterli bi motor coupe için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Araci satin aldim

sıfırı 51 liraya geldi cam tavan yok ekran bide deri yok yani opsiyonlar yok 3 tane.. çünkü araç yokmuş kimsede şuan öyle...

58 milyar çekmişlerdi geleceklere

yeni motorla gelen araçlar çok kitleyecek bence o yüzden aldım gitti 1.5 gayet yeterli bi motor coupe için.
    çok para yahu,ama cam tavan olsaydı iyi olurdu bence,tekrar hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 8 Ağustos 2011; 19:08:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

1600 cc yi geçmesinde her türlü başarılı olur bu memlekette

Kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_stig

millet abartmis da abartmis.
    bayiiler en gec 2012 basinda gelecek diyor.
    ben de megane coupe alicaktim, 130lugu bekliyorum simdi.

Abartı değil, geçmişten gelen tecrübe ve birikim.

DCİ motorların tarihini araştırınız, ülkemizde satılan 105hp lik yerli Megane HB ve Fluence düz vitesler hala euro4 normuna göredir.
    Yurtdışında eski megane2'ler epey bir süre 106hp lik motorla satılırken Türkiye'ye 80hp'likleri layık görüldü.

Tce 130hp benzinli motoru kaç yıl beklediğimizi hatırlamıyorum bile.

Motoru geçtim, bazen kasaları bile abartı geç piyasaya sürüyor Renault, Megane II, Scenic, Laguna gibi araçları türk halkı en az 6 ay bazı modelleri 1.5 seneye yakın bekledi (Laguna II)

Bayiilerdeki kendini bilmez 2 tane yeni yetme zırzop'un sözündense kendi bildiğime bakarım.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.