Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pixelbs

nedense bu 128 lik motorun torku düşük 240 NM fln ,
    bu güce daha yüksek tork yakışırdı
    ki 105 bg lık motorlarda bile 290 Nm tork var (1,6 m jet)
    120 liği ise 300 Nm
    Renault bu 130bg motoru TR ye getirirse büyük başarı yakalr arac satışlarında

240 değilde 260 küsür falan ama yinede düşük tabiki,bu konuda haklısın,,,

renonun 320 olması bayağı güzel tork açısından ama ne zaman gelir ALLAH bilir,gelincede fiyatı dudak uçuklatacak gibime geliyor

fıatın bravo ya koydugu 120 hp lik dizel güzel ,benimde ilgimi çekti ama aracın 2 ci eli zayıf olması ve çok değer kaybetmesi dezavantajı oldugunu artı çok yaktığı yorumlarını okudum nette ,vazgeçtim fiat tan

• Benzin fiyatlarının da etkisiyle devir çevirtme özürlü bir millet olduğumuzdan dizellerin pek çok kişiye daha performanslı gelmesi normal. Sizleri de anlıyorum. Dizel almak zorunda olduğu için de dizek şöyle böyle diyorsunuz çoğunuz. Ama dizeller daha performanslı diyenler hem işin teknik kısmından habersizdir hem de kötü bir sürücüdür. Şu torkun tek başına hiçbir anlam ifade etmediğini anlatabilsek sorun ortadan kalkıcak eminim.
  • Dizellerin avantajı yüksek tork , şehir içi hızlı ivmelenme, normal ve performanslı kullanım arasında yakıt giderinin çok olmaması , rampa performansı

Dizellerde yüksek devir çevirilemiyor , torktan dolayı engel geçişlerinde benzinlilere nazaran fazla debriyaj kullanımı

Benzinli motorlarda yakıt giderlerinden dolayı yüksek devir çevirilemiyor , atmosferiklerde alt devir cansızlığı hissedilmesi

Le Mans yarışlarında kullanılıyor ama dizel motorlu bir aracın yarışlarda kullanılacağını hiç düşünmezdim

Antalya da izlediğim toprak pistteki yarışta dizel punto benzinli rakiplerine fark atarak kazandı.Araç müthiş performanslı ve benzinlilere nazaran eksoz sesi yok gibiydi.
    Araçta nasıl bir motor sistemi kullandıklarını merak etmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Turbo dizel doğru devirde kullanıldığında benzinliye nal toplatır.

ben eminim ki 1.6 dizel megane -1.4 tsi passat a toz yutturur

Dikkat et Passat Megane'a başka birşey yutturmasın.

Sayın Volvocu arkadaşım Passat ne etti sana söyle de bilelim.

Ayrıca Latitude'da 2.0 dCi 175 hp motor var o bile 9.9 sn'de hızlanıyor, son hızı ise 205 km/h. Passat 1.4 TSI 10.3 sn'de hızlanıyor son hızı 205 km/h.

175 hp olan böyle ise 130'luk biras zor yer güzel kardeşim.

Karşılaştırmayı isterseniz eski nesil otomatik vitese sahip latitude yerine aynı motora sahip manuel vitesli laguna ile yapalım
    laguna 0-100 8.5 sn maksimum hız 222 km/s

http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/laguna/laguna-berline/prix-et-specifications/index.jsp?modelKey=LA3&versions=VEC069_FRAN&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=&add=VEC075_FRAN

dci 130 bg'lik megane 0-100 10 sn'nin altında olacak ve maksimum hızda 210 km/h civarında olacak
    isterseniz ona göre yorum yapın

iş yüksek devir çevirme ve maksimum hıza gelince iyi bir benzinli motor her zaman dizelden daha iyidir. bkz F1

• yanlış karşılaştırmayı vermişim
    2 tane V6 motor laguna 2 motorda 240 bg gücünde
    dizel 0-100 7.3 benzinli 0-100 7.4 sn
    dizel makismum hız 242 km/h benzinli 244 km/s
    dizel turbo benzinli atmosferik
    http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/laguna/laguna-coupe/prix-et-specifications/index.jsp?modelKey=LC31&versions=VEC139_FRAN%2CVEC081_FRAN&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=&add=VEC068_FRAN

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Turbo dizel doğru devirde kullanıldığında benzinliye nal toplatır.

ben eminim ki 1.6 dizel megane -1.4 tsi passat a toz yutturur

Dikkat et Passat Megane'a başka birşey yutturmasın.

Sayın Volvocu arkadaşım Passat ne etti sana söyle de bilelim.

Ayrıca Latitude'da 2.0 dCi 175 hp motor var o bile 9.9 sn'de hızlanıyor, son hızı ise 205 km/h. Passat 1.4 TSI 10.3 sn'de hızlanıyor son hızı 205 km/h.

175 hp olan böyle ise 130'luk biras zor yer güzel kardeşim.

Karşılaştırmayı isterseniz eski nesil otomatik vitese sahip latitude yerine aynı motora sahip manuel vitesli laguna ile yapalım
    laguna 0-100 8.5 sn maksimum hız 222 km/s

http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/laguna/laguna-berline/prix-et-specifications/index.jsp?modelKey=LA3&versions=VEC069_FRAN&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=&add=VEC075_FRAN

dci 130 bg'lik megane 0-100 10 sn'nin altında olacak ve maksimum hızda 210 km/h civarında olacak
    isterseniz ona göre yorum yapın

iş yüksek devir çevirme ve maksimum hıza gelince iyi bir benzinli motor her zaman dizelden daha iyidir. bkz F1

0-100'ü 10-10.5 sn aralığında, son hızı da 200 km civarlarında olacak bekleyim görelim.

• motorun grand scenicteki performansı
  • quote:

0-100'ü 10-10.5 sn aralığında, son hızı da 200 km civarlarında olacak bekleyim görelim.

Megane'ı bilemem ama arkadaş yukarıda Scenic videosu koymuş. 7 kişilik model olduğunu için daha ağır (1572 kilogram olarak belirtilmiş) olduğu ve aerodinamik açıdan daha kötü olduğu düşünülürse yanıldınız. Son hızı belli değil ama 0-100 konusunda yanıldınız. Araç 10 saniyenin altında 100 kilometreye çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin Özbükey -- 29 Ağustos 2011; 23:59:18 >
  • Bu motor ülkemize hangi modellerde olacak? Ayrıca ne zaman gelecek? Bilen var mı?
  • Megane ile gelecek diyorlar. Umarım şu normal Scenic buraya da gelir ve bu motorla satılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalgıç murat

quote:

Tork, tork ve tork... Forumumuzun yeni sevdası, beygir den motor hacmin den daha önemli oldu. Bir Allahın kulu da çıkıp dizel maksimum torkunu anlık kullanabilir redline a doğru atmosferik 1.6 benzinli aracın torkuna eşit bir tork verir dememiş...

dostum ben sana katılmıyorum,sivastan hyundai era dizel ile gelirken 1.6 atmosferik benzinlilere ot yoldurdum şahsen,124 hp toyota pes etti,hele rampalarda dikiz aynamda sinek gibi küçülüp kayboluyorlardı,,,kadranıda sonuna dayadıgım oldu zaman zaman,,,senin söylediğin 70 hp dizel ise dogrudur 110 hp benzinliye kalkışta fark atar ama beygir gücü az oldugu için tork u devam ettıremez FAKAAAAT güçler eşitse herşey değişir dizelin lehine

mazda 3 1.6 benzinli 2010 mode 105 hp hyundai era dizeli gecebiliyor.

• Bence bu şekil tartışmalar yersiz.

Sürücülük çok etki eder böyle durumlara. Kimin nasıl sürdüğünü de bilemeyiz. Kaç devirde vites attı, vites atarken geç kaldı mı vs.

Yani net bilgiye ulaşmak zordur.
  • Bu motor tutar tutar ama
    Latidude koycan birde edc olcak yeme yaninda yat
    Ama ilk etapta sadece scenicte olcak sonra megane sirasiyla her modelde
    Peki bu 1.6 motor gelince 1.5 bitcekmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

nedense bu 128 lik motorun torku düşük 240 NM fln ,
    bu güce daha yüksek tork yakışırdı
    ki 105 bg lık motorlarda bile 290 Nm tork var (1,6 m jet)
    120 liği ise 300 Nm
    Renault bu 130bg motoru TR ye getirirse büyük başarı yakalr arac satışlarında

renoda megane, fluence, latitude modellerindeki dci motorların 85 bg olanlarda 200nm, 105 ve 110 bg olanlar 240nm tork vark

ayrıca fiat multijetin 90bg olanlarda 200nm tork var, senin dediğin linea 105 bg olana 290nm tork yazmışlar ama bana sallama bir değer geldi

yeni ford focus 1.6 tdci 115bg bile 270nm torka sahip, kusura bakmayın ama bence fiat biraz sallamış

ayrıca accent blue 1.6 crdi 128 bg motor 260nm torka sahip, çok düşük sayılmaz, orta karar

• quote:

Orijinalden alıntı: MPS-55

quote:

quote:

Tork, tork ve tork... Forumumuzun yeni sevdası, beygir den motor hacmin den daha önemli oldu. Bir Allahın kulu da çıkıp dizel maksimum torkunu anlık kullanabilir redline a doğru atmosferik 1.6 benzinli aracın torkuna eşit bir tork verir dememiş...

dostum ben sana katılmıyorum,sivastan hyundai era dizel ile gelirken 1.6 atmosferik benzinlilere ot yoldurdum şahsen,124 hp toyota pes etti,hele rampalarda dikiz aynamda sinek gibi küçülüp kayboluyorlardı,,,kadranıda sonuna dayadıgım oldu zaman zaman,,,senin söylediğin 70 hp dizel ise dogrudur 110 hp benzinliye kalkışta fark atar ama beygir gücü az oldugu için tork u devam ettıremez FAKAAAAT güçler eşitse herşey değişir dizelin lehine

eranın dizeli 110 beygir, kolay geçilebilecek bir araçta değil, çok kez gördük

• bu motoru mais acaba 2023'temi getirecek
  • quote:

quote:

quote:

çok zor senin söylediin,lafla olmaz,(BENDE FERRARİYİ GEÇERİM) o zaman ,,bilmeyenler hyundai diye mevsinmiyor,ben bunu yerim diye kapışıyor,sonunda boyunun ölçüsünü alıp,
    birazda egzos gazı kokladıktan sonra aklı başına geliyor,,era nın geçilmesi çok zor bir araç olduğunu herkes kabul ediyor,internette araştırırsan görürsün,,ama birde chip tuning yapıp motoru 145 hp ve tork 300 olursa uçak gibi oluyor araç,,,0-100 8 saniye oluyor oyutubede videoları var bakabilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok zor senin söylediin,lafla olmaz,(BENDE FERRARİYİ GEÇERİM) o zaman ,,bilmeyenler hyundai diye mevsinmiyor,ben bunu yerim diye kapışıyor,sonunda boyunun ölçüsünü alıp,
    birazda egzos gazı kokladıktan sonra aklı başına geliyor,,era nın geçilmesi çok zor bir araç olduğunu herkes kabul ediyor,internette araştırırsan görürsün,,ama birde chip tuning yapıp motoru 145 hp ve tork 300 olursa uçak gibi oluyor araç,,,0-100 8 saniye oluyor oyutubede videoları var bakabilirsin

Pritt31 in söylediği doğru ne torkmuş arkadaş torka bakıcaksak dizellerin muadili bütün benzinlileri geçmesi lazım.Hızlanması daha iyi diye geçiyor mu oluyor.120 nin üstüne bi çıksınlar bakalım hele

• quote:

quote:

quote:

quote:

erayı güçlü diye yutturacaklar bize
    0-100 ü 11 sn olan aracın mı geçilmesi zor?
    era stock haliyle sadece seri bir araç o kadar.hızlı falan değil.gidiyormuş gibi görünüp gitmeyen dizellerden biri

• youtubede videolar var bak bakalım,,ben 220 gördüm şahsen hemde stock haliyle,kimseye bişey yutturmak gibi bir niyetim yok ama yolda dizel bir era ile kapışırsan görürsün,bakalım zayıf bir araç mıymış,,http://www.youtube.com/watch?v=G_T62uvqyMQ
    önceki aracım 220 hp golf tsı idi güçlü araba kullandım ben ne oldugunu biliyorum şahsen

ayrıca benim erayı övmek gibi bir niyetim yok,zaten geçici bir süreligine aldım ben era yı reno 130 lugu çıkarana dek binmeyi düşünüyorum nasipse ,neticede adı üstünde hyundai ama motorda adamlar yapmış hakkını vermek lazım,ilk 128 hp 1.6 motoruda hyundai yaptı ve satıyor şuan,varmı başka bir marka,,renoyu bekliyoruz 130 hp yi çıkarsın diye ama hyundai 3 ayı geçti satıyor şuan 128 hp motoru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 2 Eylül 2011; 14:58:49 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.