Şimdi Ara

Renault ZOE (New Z.E. 40) almak ne derece mantıklı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
11.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir tartışma yok zaten şu anki yasalar elektrikli otomobillerden yana. Bir önceki mesajda belirttim herkes yönelirse ÖTV arttırmak yerine kullandırmama adına kota vs gibi şeyler gelecek. Elektrik alt yapımız yeterli değil. Düşünün şu an trafikteki araçların hepsinin elektrikli olduğunu nasıl bir tüketim olurdu ve altyapı neye yeterdi
  • şarj olayı büyük sıkıntı.Ayrıca ikinci eli de dert,üstelik ucuz da değil.Bunlar sorun değilse tercih sizin.Bence şu aşamada hibrid daha mantıklı.
  • 4 5 kişi için arkası çok dar zoe nin. Menzili çok olsada tüketim konusunda i3 daha iyi. Bu paralara plugin hibritler gelirse düşünülebilir. Ioniq phev beklenebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el i3 fiyatına yakın bir fiyat.
    Ancak ancak ilk i3 'ün menzili ilk nesil zoe ile aynı.

Elektirikli otomobil işine renault hem bayi ağı hem şark istasyonu açısından daha çok yatırım yapmasjna rağmen pil kirası muhabbeti yüzünden daha düşük popülerliğe sahip.

Pil kirasından vazgeçmeleri şahane olmuş.

Eğer 400 km tam olarak yakalanabiliyorsa (yani yakın değerler) ve enerji tüketim başarımı bmw i3 kadar başarılıysa,
    Olası pil sıkıntılarında tüketicinin arkasında duracaklarsa,
    Ve fiyatı daha ulaşılabilir bir seviyeye çekeceklerse mantıklı bir tercih olur.

Kaldı ki ekonomi yapmak için alınan B sınıfı araca 100 bin civarı fiyat biçmek markadan bağımsız tamamen " maksimum kar " politikasının ürünüdür.

Madem ki firmalar yüksek karlar ile satış yapılma arzusundalar. Bu sebeple benimde cevabım " sanayi toplumunda" yaşıyoruz ve üretim seri şekilde oluyor. Fiyat politikası da bu oranda düşük olmalı.

Velhasıl, zoe ilk serisinin fiyatına (65 bin bandına) yakın bir fiyat ile giriş yapar ve olası problemlerinde arkasında durulursa bu menzil ile tercih etmemek için hiçbir sebep yok.

Not: kısa süreli de olsa zoe deneyimim oldu. Emin olun şehir içinde elektirikli araba kullanmak şahane olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 27 Ağustos 2017; 19:11:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• lexus kullanıcısına yanıt
    plug-in hibrid Ötv den dolayı pahalı gelir, ayrıca yer sorunundan dolayı,arka amortisörler bağımsız değilmiş.(kaynak: BENZİN)
  • quote:

Orijinalden alıntı: behram40

plug-in hibrid Ötv den dolayı pahalı gelir, ayrıca yer sorunundan dolayı,arka amortisörler bağımsız değilmiş.(kaynak: BENZİN)

Ioniq 117 bine bırakıyorlar. Phev de 130 civarı olsun. Pahalı derken

• quote:

Orijinalden alıntı: lexus

quote:

Orijinalden alıntı: behram40

Ioniq 117 bine bırakıyorlar. Phev de 130 civarı olsun. Pahalı derken

130 olursa iyi,ancak % 50 ÖTV,%18 KDV eklenince fiyat artar.
  • Zor Golf sınıfında (c segmenti)değil B segmenti bir araç olduğu için Clio ile karşılaştıracağım

Clio 1.5 dci otomatik İcon donanım 87.250 tl

Zoe ise 130.000 tl

Aradaki cebinizde kalan 42.000 tl'yi bankaya koysanız size her ay 400 tl mazot parası olarak geri döner.

Kasko ve trafik sigortası için senelik fazladan 700-800 tl'de fazla ödersiniz.

Üstelik clio'nu çok daha az değer kaybedecek, ayrıca çok daha elden çıkartacaksınız.

Clio'nun garantisi bitince bakımını dışarıda 200 tl'ye yaptırırken, zoe için seve seve yetkili servise gidip güzel paralar ödeyeceksiniz.

Son olarak yarın bir gün bataryanın ömrü bitti yeni batarya al dediklerinde kaç bin tl masraf çıkartacaklar düşünemiyorum bile. En kötü 5 haneli bir meblağ olur.

Şu devirde o parayı o arabayı almak bence gereksiz fantezi.

• aslında şu hibridlere de ötv indirimi gelse başka araç sattırmaz.
  • 2 yıl sonra bu elektrikli araçların bataryaları, telefonlardaki bataryalarda olduğu gibi kapasite azalması yaşamıyor mu ?

Şunu anlayamıyorum Tesla, Auris, Renault bilmem ne farketmez, bu araçların bataryaları ilk gün 400 km menzil sunabilir sonraki yıllarda ne olacak ? Yeni batarya gereksinimi doğduğunda, kıç kadar telefon bataryasını 300 liraya değiştirebilen bizler yüzlerce kiloluk bataryayı nasıl yenileyeceğiz ?

Bu kadar batarya sonrasında toprağa gömülüyor diye biliyorum, içindeki zehirli kimyasallar yüzünden toprağın anasını ağlatmayacak mıyız ? Hatta yer altı sularına karışıp bir de oraları zehirlemeyecek mi ?

O vakit bunun neresi çevreci ? Birisi bana bilale anlatır gibi anlatabilirse çok sevineceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESNGL

2 yıl sonra bu elektrikli araçların bataryaları, telefonlardaki bataryalarda olduğu gibi kapasite azalması yaşamıyor mu ?

Şunu anlayamıyorum Tesla, Auris, Renault bilmem ne farketmez, bu araçların bataryaları ilk gün 400 km menzil sunabilir sonraki yıllarda ne olacak ? Yeni batarya gereksinimi doğduğunda, kıç kadar telefon bataryasını 300 liraya değiştirebilen bizler yüzlerce kiloluk bataryayı nasıl yenileyeceğiz ?

Bu kadar batarya sonrasında toprağa gömülüyor diye biliyorum, içindeki zehirli kimyasallar yüzünden toprağın anasını ağlatmayacak mıyız ? Hatta yer altı sularına karışıp bir de oraları zehirlemeyecek mi ?

O vakit bunun neresi çevreci ? Birisi bana bilale anlatır gibi anlatabilirse çok sevineceğim

Bataryalar ömrünü tamamlayınca geri dönüşüme gidecekler.. aracı satan firmalar bunu vaad ediyorlar. Eskiyi verip yenisini almak gibi. Düşünün ki 10 sene sonunda pil bitti ve sıfır aracın yarı parasına alınacak yeni bataryalarla araç değiştirme derdi de ortadan kalkabilir.

• met.nar kullanıcısına yanıt
    Hocam işte yenisini almak ne kadara patlayacak ben onu merak ediyorum. Diyorum ya k.ç kadar telefon bataryası 300 tl, araba kadar bataryanın fiyatını ödeyeceksek ben ne anladım elektrikli araç kullanıp tasarruf yapmaktan
  • Şöyle bir mantık yürütelim.. 10 sene sonra normal bir aracın yenisini almak için ödeyeceğiniz parayla yeni takım batarya seti alinabilecekse mantıklı olabilir.. bu durumda sadece ilk yatırım maliyeti çok olmuş oluyor.

• met.nar kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama, siz mesela edindiğiniz bir aracı en fazla kaç sene kullandınız ? 10 sene boyunca aynı araca binmek pek bana göre değil doğrusu

• İzleyin bir fikriniz oluşsun, ancak şu var tercihiniz ne yana olacak yani size uzun menzil gerekli mi? Günde 300 km yol yapar mısınız? Yoksa günde 150 yeter der misiniz? 150 makulse hele ki İstanbul'da yahut İzmir Ankara gibi şehirlerde yaşıyorsanız Borusan'da şarj etme imkanınız var, İzmir Borusan da çok güzel noktada şarj sorun olmaz haliyle. Çok menzil gerekli değilse i3 daha güzel tercih.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence en mantiklisi plug in hibritler. Hem sarj olabiliyor hem de sarj azalinca benzinden takviye oluyor. Bildigim pirius var sadece fiyati 180gayme. Biraz daha ucuzlamasini beklemek daha iyi gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Türk deki eleman yerden yere vurmus zoeyi. Cok yanlı davranmis. 90lik yolda 130 basmis bide verimsiz diyo. Daha takip etmem ben bu adamı. İ3 hizli sarjla 20saatte test videosu yapmis. Zoe hizli sarjla 2 saatte fulleniyormus. Kafaya bak adamin yaa.. fiyati uygun olsa gerek menzilden gerekse de hizli sarjdan oturu hemen alirdim.. ama 120bin de verilmez ne olursa olsun..

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Mantıklı :)

Faiz dışında... Parayı kullansak daha karlı çıkabiliriz.

günümüz için mantıklı ama beş on sene sonrası için dizel artık azalıyor elektrikli daha mantıklı denmesini umut ediyorum :)

• Evde Başka araç varsa olabilir ama menzilden dolayı uzun yol yapamayacaksınız. Şimdilik erken gibi geliyor bana elektrikli araç için çünkü şarj yerleri çok az

• Zoe ZE 40 almayı bende ciddi ciddi düşünüyorum. Şuan için önümdeki tek engel memlekete 1000 km uzakta yaşıyor olmam. Yakın bir yere tayin istediğimde muhtemelen ilk işim tam elektrikli bir otomobile geçiş yapmak olacak, tabi bunda o günün şartlarıda önemli.

Zoe araştırdığım kadarıyla ne kadar trimleri clioya benzese de şasesi tamamen özgün bir otomobil. Tabi ekonomik sınıf elektrikli otomobil olarak piyasaya çıkmasının bazı eksiklikleri var. Mesela içerisinde harici bir şarj ekipmanı barındırmadığı, motorun dahili elektronik tertibatını kullanarak şarj edildiği için hızlı şarj istasyonlarında hızlı olarak şarj edilemiyor. Ama üç faz elektrik bulunan her yerde yaklaşık 2 saatte şarj edilebildiğini öğrendim. Ev elektriğinden de 8-10 saatte şarj edilebiliyor. Bunun dezavantajı, ileride hızlı şarj istasyonları yaygınlaştığında herkes 45 dk da şarjını yaparken bu aracı alan kişi yine 2 saat beklemek zorunda kalacak. Ama günümüz şartlarında herhangi bir otel, fabrika, petrol istasyonunda bulunan üç fazlı prizde 2 saat yada kalan pil durumuna göre 1,5 saatte şarj edilebiliyor. Yine araştırdığıma göre, bahar ayında, klima veya kalorifer sistemi çalıştırılmadan, uzun yolda 350 km yol gidilebildiğini öğrendim. Kış şartlarında ise kalorifer ile kullanımda 250 km civarına kadar menzil düşüşü olabiliyor ki bence buda uygun bir değer.

Bana alınası geliyor. Birkaç gün önce Van Renault bayisini aradım, Zoe almak istediğimi ve fiyat vermelerini istedim. Bana, Zoe'nin üretimden kaldırıldığını söylediler. Tabi bu konuda bilgim yok, bu aracın halen üretilip üretilmediğini, sıfır fiyatını bilen olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.