Şimdi Ara

reno kango kullanışlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wolkswagen polo marka 1996 model bi yeşilimiz var... çok seviyoruz ailecek... ama bize küçük geliyor.. ve bir kango tipi bi şey almayı düşünüyoruz... kango tipi araçların devrildiğini duyduk... doğrumu acaba..
    kullananlar varmı aranızda
    kullanışlı pratik
    ve yakıtta ucuz mu?
    reno kango
    peugeot partner
    fiat doblo
    citroen berlingo...
    bunların hangisi daha uygun olur...
    biz polomuzla samsun giresun bulancak arasını 80 ytl lpg ile gittik geldik ramazanda.samsun ile bulancak arası da hemen hemen 200 km...
    gidiş dönüş 400 km
    birazda şehirde dolaştık yani 450 500 km falan yaptık...

işte bizim yeşilimiz...

http://www.araba.com/3201154/Volkswagen%20Polo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulbeseker55 -- 5 Ekim 2010; 13:38:18 >

• 2004 model 120.000 de multi-x klimalı dizel kangoyu arkadaşım 17.000'e aldı. Ses tıkırtı fıkırtı hiçbişey yok, araç çokta az yakıyor 2009 toyota d-4d den aynı yolda daha az yaktı. Şehir içi performansıda gayet iyi tay gibi hopluyor, uzun yolda yüksek hızda dengesiz diyorlar ama benim yüksek hız kavramım 120 olduğundan pek bir sıkıntı yok benim açımdan.

Mesele ufak ticari ise bence kangoo gayet iyi araç. Ama geniş araç olarak sadece bagaj ve tavan yüksekliği farkedecektir polonuza göre bitek kango değil aynı kulvardaki bütün araçlar aynı oturma konforuna sahip gibi.

Sonuç evet kangoo tavsiye ederim.

* Alanlar genelde iş için aldığından donanımsız istiyorlar o yüzden ikinci elde klimalı çok az bizim civarda. (Konya-Ankara-Aksaray-Niğde-Kayseri civarı klimalıyı sadece mersin ve adanada bulabiliyorsunuz)
  • Fiat Doblo içlerinde en iyisi gibi geldi bana

4 kişilik bir aileyiz artık ufak araba yetmiyo starex falan düşünüyoruz kısmetse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 5 Ekim 2010; 14:02:47 >
  • cango:'nun en boş modelini 3 sene kullanmış biri olarak dobloya caddy'e göre daha dayanıklı daha az sorun çıkartan bir araç tabi benim kullandığım modeli kast ediyorum 1.9dci comfotr klima abs hiç bir elektronik aksam yokdu ve dağ bayır yerlerde kullanıyordum hiç arıza çıkarmadı.. bu yönden iyi diyebilirim ve şuan km 178 binde hiç bir tıkırtı yok hafif bir siyah duman atıyor oda ilk çalışmada motor soğukken normal sıcaklığa geldiği zamna hiç bir problem yok
  • Turkiye satis gorevlimiz denizkubi az sonra damlar
  • bende samsunda oturuyorum hb araç arıyorum ama biraz pahalı yazmışın. ciddi müşteriyim ama senin yazdığın fiyata 98ler var
  • 120 yi geçmeyecekseniz kangoo tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    palio mu skoda felicia mı ?
    16 yıl önce açıldı
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_danger

Turkiye satis gorevlimiz denizkubi az sonra damlar

doblo öneriyorum
  • benzinli 2001 rte modeller gayet iyiydi
  • eski çalıştığı belediye şirletinde 1 sene bana zimmetlendi 2007dizel kangoo. 1000 km de aldım 70 bin km de aracı teslim ettim.

+lar
    bir depo ile şehir içi rahatlıklar 650-700 km yi görürsün devirli kullanmamak kaydıyla.
    kasasına göre çok performanslı birde bendeki 0 idi o yüzden çok hızlı devirleniyordu.
    iç mekan çok iyi ferah insanı boğmuyor
    direksiyon turu çok kısa ve direksiyonu çok yumuşak hafif güçte hemen dönüyor

-ler
    naparsan yap istediğin kadar dikkatli kullan özellikle arka bagaj kapağı bölgesindeki sesleri engelleyemiyorsun.
    hız yapmayı unut. 100-110 u geçmemeli çünkü çok stresli oluyor.
    arka çok çabuk kayıyır virajlarda arkada kesinlikle ağırlık bırakmalı
    direksiyonu hidrolik destekli değil elektrik destekli. elektrik motorunun çıkadığı sinek vızıltısı sesi zamanla can sıkıyor.
    bir müddet sonra turbo ilk günkü performansını gösteremiyor. bunu araba 50 bin kmleri geçtiği zaman anlıyorsun. (Ki ben çok nazik kullanmıştım. 2500 devri çok nadir geçmişimdir)

aklıma gelenler bunlar.

• 2011 Kangoo Combi Arka tarafi camli olanindan aldik arac daha 2 gun once teslim alindi.

Maliyeti 26.700tl , arac bej rengi , mp3 calar , continental lastikler var , gayet basarili bir arac.

Deposu 60lt ve tahminimce rodaj suresince arac sehirici 800km yol yapar.

Bence gayet makul alacaksaniz lutfen ici bej renginden alin.
  • kango'nun 1.9 olanlarına dikkat, motor hacmi 1900 cc'yi geçiyor diye 10 yaşında arabaya senelik 800 tl vergi verirsiniz bilginiz olsun. sanırım 2004 yılından itibaren 1.5 motora geçildi.
  • Kangoo yu şirkette 2 sene kullandım bir sorun yaşamadım şimdi ford kullanıyorum inan kangoo yu arıyorum.
  • ailecek kullanıcam demiş eğer sıfır alacaksa doblo iyidir ancak bi önceki kasa bir ailenin konforunu karşılayamaz asla. Zıp zıp kurbağa gibi her çukuru arkanızda hissedersiniz. Ticari tip düşünüyorsanız kango ve combo daha yumuşak süspansiyona sahip araçlardır. Devrilmeden kasıt limitleri zorlayarak kullanmaksa hiç yanaşmayın bu tip araçlara. yok ben düzgünce yoluma bakarım trafikte pek çok araç nasıl gidiyorsa bende aynı şekilde seyrime devam ederim diyorsanız hiçbiri sorun çıkartmaz size. Benim kişisel görüşüm bulabilirseniz 1.7 CDTI combo bakın. gerçekten konforlu ve geniş araçlardır. Hiç değilse zıp zıp gezmemek için bagaja mermer blok koyulmuyor.
  • Samsunlu hemşerim :) Böyle bir araç almak istiyorsan öncelikle bütçen yeterliyse Caddy almanı öneririm. Eğer dersen ki Partner, Doblo, Kangoo'ya param yetiyor, o zaman kesinlikle Doblo almanı tavsiye ederim. Öncelikle Doblo'nun 1. nesil 1.3 Multijet motoru (70HP, 180nm tork) ve 2. Nesil 1.3 Multijet motoru (75HP, 190nm tork) Partner, Berlingo, Kangoo'nun ve dizel motorlarından (1.9d, 1.5 dCi, 1.6d) çok daha sağlam performanslı ve gayet ekonomiktir. Bunun dışında Kangoo'nun aerodinamik sorunları olduğu gerçektir 2005 model Kangooyla arkadaşım 130la ortalama bir virajda takla atmayı başardı bu extrem bir örnek olsa da sağlam bir duruşu olmadığı kesin. Yedek parça fiyatlarını da göz önünde bulundurursan Fiat Doblo'nun daha avantajlı olduğunu göreceksin.
  • Ticari kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ticari alırken 2 kere düşünün neden mi?
    Birincisi bu araçlar gerçekten konfor odaklı yapılmıyor. En kralı bile size binek aracın verdiği konfor ve güven hissini veremeyecektir. Rüzgarlı havada virajlarda bunu açıkça hissedeceksiniz.

İkincisi her sene muayene derdi var

Üçüncüsü maalesef hız sınırı sorunu Yeni kanuna göre binekler bölünmüş yollarda 110+11 121 km hıza kadar çıkabilirken siz 99'da kalmak zorundasınız 73 model renault 12'nin hız sınırı 121 (ki istesede çıkamaz zaten) siz 99'a mahkumsunuz ha keza otobanda da 111 km işte bu bile adamı sinir etmeye yetiyor.

Dördüncüsü sürgülü kapılardan gelen sesler bu kapılar çok kullanışlı ama gıcırtı eksik olmuyor. ortalama her 10.000 km 'de (aracına göre değişir ama hepsinde bu sorun vardır.) aracın sağını solunu sıktırmak zorundasınız.

Beşincisi dizayn olayı bana göre hiçbir ticari araç şekil bakımından albenili değil araçta tipe önem veriyorsanız(ki ben de azda olsa var) maalesef bineklere imrenerek bakıyorsunuz.

Sonuncusu ise vergi olayı 0-1900 cc'ye kadar ilk altı yıl şu andaki rakamla 648 tl vermek zorundasınız. Ticari araçlar vergi muafiyetinden dolayı ortalama 4-5 bin tl ucuza satılıyor. Ancak devlet satıştaki bu kaybını vergiden, sigortadan ve muayeneden çıkarıyor.

Kısacası sırf büyük ve dizel olduğu için ticari alacaksanız dediğim gibi bir kez daha düşünün. Ben olsam dizel benzinli olayına bakmam ille de geniş olacaksa Verso gibi Zafira gibi Grand Scenic gibi modellere yönelirim.

• Ben de kamyonet tavsiye etmem şahsen.Arkadaşın bahsettiği gibi her yıl vize,vergileri ve hız limitleri son derece sinir bozucu.Sw bir araba bakmanızı öneririm çünkü aynı durum şu anda benim için de geçerli ...
    (2007 Kangoo 1.5 Dci 80 Hp 40.000 de aracım)
  • doblo
  • bende hususi 2005 kangoo var . araç yakıt olarak iddaal.şehir içi kalkış toparlama gerçekden güzel ama ş.arası fazla hıza gelmeyen bir araba kendim bindiğimden söylüyorum bunu göz önüne alacaksan al ederim 130-140 dan sonra araç çok sallıyo sıkıntı olur ama hz sevmem 90 geçmem diyosan idaal bir araba alırsan 5 kapı klimal husui modelleri bak derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.