Şimdi Ara

Rent a Car kurnazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek tek isim vermeyeyim ama neredeyse şu gsm şirketleriyle anlaşmalı, %40-%50 indirim vaadeden araç kiralama şirketlerinin tümü kurnazlık yapıyor.

Diyelim turktelekom prime üyesisiniz ve sözde %50 indirim ile enterprise'dan araç kiralayacaksınız. enterprise.com.tr sayfasına girdiğinizde nissan qashqai 4x2 diesel otomatik araç günlük 232 lira fiyatı var. Prime kodunuzu girdiğinizde fiyatın mantık olarak 116 liraya düşmesi gerekiyor.

Ancak prime kampanyasından faydalanmak için farklı bir link üzerinden siteye giriş yapıyorsunuz ve ilgili yere cep telefonunuzdan gelen kodu giriyorsunuz. Siteye girdiğinizde bir bakıyorsunuz aracın günlük kiralama bedeli 232 liradan 116 lira olması gerekiyorken 173 lira olmuş. Yani indirim mindirim yok. Fiyatı yükseltip hesapta indirim diye gösterme kurnazlığı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çoğu yerde öyle. mesela watson'ta kart sahiplerine %40 indirim diyor. kartı okutunca %10 indirim düşüyor. zaten %30 inmiş fiyatı diyorlar kasada.
  • dediğine kısmen katılıyorum. ama indirim var mı evet var. ama %50 değil tabi...

enterprise şirketi biraz farklı. internet üzerinden kiralama genelde indirimli. o yüzden nispeten uygun olabiliyor. zaten indirimsiz fiyatı da yazıyor aslında orda. yani senin 232 tl normalde daha yüksek. ama indirim uygulanmış hali.

prime kampanyası indirim uygulanmamış halinden %50 yaptığı için bu fiyat farkı çıkması normal...

ben six den kiraladım çok sefer. o zaman türkcell %25 kampanyası vardı. ve onların sisteminde atıyorum net fiyatı vardı. yani enterprise gibi indirim fiyatı yoktu. diyelim araç nette normalde 100 tl ise kodu girince otomatik 75 tl oluyordu. ben o şekilde çok araç kiraladım.

geçende bodrumdan six denaraç kiraladık. 4 gün kirala 3 öde kampanyası vardı. fiyatları hatırlamıyorum ama normal arama yaptığımızda atıyorum günlük 100 tl ise 400 fiyat veryordu. hani lan bunun 3 ödesi diyor insan. ama fırsatlar/kampanyalar linkinden 4 kirala 3 ödeye gelidiğinde ayrı linkten arattığında bu sefer 4 gün için 300 fiyat veriyordu...

yani evet kurnazlık laf cambazlığı var. ama fiyatlar kesinlikle uyguna geliyor bu şekilde. merdiven altı oto kiralamacılar gibi değiller. sudan sebepler sunup orası çizik bunu şu yapmışın demiyorlar. ve kurumsal şirketler gerçekten temiz yeni araç veriyorlar...

• Tuni. T kullanıcısına yanıt
    hocam nissan qashqai günlük kiralama bedeli indirimsiz 346 lira diyor sitede. Ne kiralıyorsun günde 346 liraya, 2017 Mercedes SUV mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

hocam nissan qashqai günlük kiralama bedeli indirimsiz 346 lira diyor sitede. Ne kiralıyorsun günde 346 liraya, 2017 Mercedes SUV mu?

yazın fiyatlar artıyor.

yani sonuca neden odaklanmıyorsun. 173 tl ye nerdeyse sıfır sana qashgai veriyorlar. daha ne istiyorsun?

allah aşkına yaz döneminde bi mahalledeki köşe başındaki kiralamacıya sorsana en ucuz araba kaça veriyorsunuz diye?

not: kışın 60-70 tl ye kiraladım araç aynı firmada yazın 100-120 tl oluyor. neredeyse %100 fiyat artışı var. bu piyasanın şartları maalesef bu yönde..

birde motosiklet kiralarını bi araştır. kıçı kırık 150 cc lik skutere 100-150 tl fiyat çekiyorlar. 600 cc lik motorlara 300 tl fiyat çekiyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 4 Ağustos 2017; 10:42:14 >
  • Bakın geçen yaz, ağustos başında dalaman havalimanından ve yine enterprise'dan nissan qashqai kiralamıştım 5 gün. 635 lira vermiştim. Şark kurnazlığı bunlarınki. Az önce Atatürk Havalimanı'nda enterprise'daki elemanla konuştum. Abi prime müşterileri için farklı fiyatlandırma oluyor o yüzden dedi. Ne yani indirim falan yok dimi aslında? dedim. Çocuk abi aslında var gibi dedi. Burada maksat müşterilerin üst segment araç kiralamasını teşvik etmek. Düşük segmentteki araçlara nispeten daha çok indirim gösteriyoruz ama günlük en fazla 20-30 liralık bir indirim dedi.

• Pahalı aracın kirası çok oluyor ama dünyada uygulama bu şekilde mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avec Rent a Car - Araç Kiralama
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ülkemizde 2. el araç piyasası ve rent a car fiyatları hep yazın yükselir. zaten yazın araç bulmakta zor olur. hafta sonları 1 günlük araç kiralaması yapamazsın vermezler.

en önemlisi her şeyde olduğu gibi bir ürünün internet fiyatı ile mağaza, ofis fiyatı farklıdır. dolayısıyla yapılan indirim ve oran internet fiyatı üzerinden mi yoksa normal fiyat çizelgesi üzerinden mi o önemli. Ama hiç kimse avantajlı fiyat üzerinden birde özel indirim yapmaz. o yüzden görülen rakamlar illaki belirtilen indirim oranlarına tekabül ediyordur ama bu normal fiyat üzerinden yapılan bir indirimdir.

Bunların hepsi çakallık olarak adlandırılıyor ya, bunun çakallıkla alakası yok, sadece okumamakla alakası var. Okunması gereken şey de mesela senin örneğin üzerinden Türk Telekom Prime üyesi olarak gördün mü bu kampanyayı bir yerde, girip hemen o küçük yazılarla kampanya şartlarını okuyacaksın. Orada da zaten bu kampanya mevcut diğer kampanyalarla birlikte kullanılamaz diye yazacağından dolayısıyla bunun çakallık değil, belli şartlar altında özel bir hizmet ve avantaj sunulacağını görmüş olacaksın.

Bu sadece ülkemizde böyle değil yurt dışında da böyle, bizdeki durum şu, bizim insanımız büyük puntolarla yazılan şeyi görünce birden etkileniyor, nede olsa yazılı ya kanıtta var, yazılan şey de işine geliyor o yüzdem önünü ardını araştırmak aklına gelmiyor, bir şey çıkarsa nede olsa ee kardeşim yazmışsınız buraya kocaman deyip kavga edip onu almaya çalışacak çünkü. tehdit edecek mesela ayrılıyorum o zaman ben başka operatöre geçiyorum falan diyecek. o yüzden tek tavsiyem okuyun hocam, bir yerde bir malın veya hizmetin kampanyalı vs. durumunu gördüğünüzde okuyun lütfen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.