Şimdi Ara

Rent A Car HGS Cezası Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mart 2014'de araç kiraladım. Kiralarken otoban kullanacak mısınız diye sordular. Evet dedim. 20 TL gibi bir ücret aldılar ekstradan. Bindim araca en yakın akaryakıt istasyonuna gittim. Benzin alırken fark ettim ki HGS stickeri yok. Aradım rent a car'ı dedim böyle böyle durum, sticker yok. Gelin bir bakalım dediler. Gittim, baktılar ki yok. Dediler bir önceki kiralayan düşürmüş sanırım. Siz geçin önemli değil, biz hallederiz dediler. Tamam dedim bindim araca. Neyse bugün aradılar, HGS yerine OGS'den geçmişsiniz 200 TL ceza geldi bize 15 gün içinde öderseniz 175 TL'ye düşüyor. Bunu ödeyin. Ödemesem ne olur acaba? İleride bir sıkıntı oluşur mu?

Bir de o zaman cezalı geçtiğimiz belli olmuştur, neden 1-2 ay sonra aramadılar da yaklaşık 1 sene alacak şimdi arıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kusursuz_ruh -- 30 Ocak 2015; 15:47:14 >

• Ellerinde size ait bir senet var mı ?
    Yapılmış olan aktif sözleşme var mı ?

Yok ise sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Ellerinde size ait bir senet var mı ?

Yok ise sıkıntı olmaz.
    Hangi kiralama şirketi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Ellerinde size ait bir senet var mı ?

Yok ise sıkıntı olmaz.
    Ceza onlara da geç ulaşmıştır. Ayrıca sizin geçişinizden dolayı oluşan bir ceza olduğu kesin mi? Eğer HGS yerine OGS'den geçip adamları cezalı duruma düşürdü iseniz etik olarak ödemeniz gerekir. Ama karayolları kamera ve fotoğraf ile belgelemeden ceza yazmıyor benim bildiğim. Fotoğraf veya video kaydını görmek isteyin. Plakaya, tarih ve saatine de dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Hangi kiralama şirketi?

Alıntıları Göster
    senden sonra hgs etiketi almışlar büyük ihtimalle ceza yesen bile öyle kapanacaktı ceza, ama sen ogsden geçmişsin bunun için bi de ogs alamazlar, o yüzden öde, zaten rent a car şakaya gelmez sıkarlar adama
  • kusursuz_ruh kullanıcısına yanıt
    Senet imzaladık ama şöyle bir durum var, senette adım ve soyadım yanlış yazılmış gerçek ismimle farklı ad soyad uzaktan yakından alakası yok. Üstünde TC No yok. Sadece ad soyad o da yanlış zaten, tutar ve de imza var. Senedi aldım aracı bırakırken. Sözleşme olmadan zaten araç vermiyorlar. O yüzden yaptık.

Mahalle arası bir rent a car. Şehir dışına çıkmıştım, orada kiraladım.

Kesin olarak ceza yazılmış. Akaryakıt alırken fişte plaka yazıyor ya, atmamıştım o fişleri oradan baktım hem HGS hem de OGS'ye. Toplamda 4 kez geçmişim. Bunlardan 2'si HGS, diğer 2'si OGS. O 2 OGS'nin cezası da biri 9 küsür TL, diğeri 10 küsür TL. Maalesef 11 kat ceza olduğu için biri 99 TL, diğeri 101 TL toplamda 200 TL ediyor. Yalnız şunu fark ettim biraz önce arayan rent a car 200 TL borcunuz var 15 gün içinde öderseniz 175 TL'ye düşüyor demişti fakat erken ödemede %25 indirim varmış o zaman da 150 TL ye geliyor. Benden 25 TL fazla ücret istediler.

Sözleşmede bu tür cezalarda kiralayan taraf öder gibi mi madde var mıydı hatırlayamıyorum.

Ayrıca aracı kiralarken sadece HGS'den geçin, OGS'den kesinlikle geçmeyin denmedi.

Sözleşmelerde öyle bir madde var. Aylar sonra bile gelse o tarihte aracı kiralayan kişi tüm cezalardan sorumludur maddesi mevcut. Bu olayda diğer merdiven altı kiralamacıları olaylarından farklı olarak rent a car'ın yaptığı bir usulsüzlük yok indirimi size az söylemek dışında. Kurumsal bir şirketten kiralamış olsaydınız da o ceza sizden istenecekti. Ancak merdiven altı firmanın bir dezavantajı da siz bunu ödememeye kalkarsanız bir gün ansızın beklenmedik olaylarla karşılaşabilirsiniz. En iyisi ödeyin 150 lirayı başınıza bela almayın.

Aracın kiralık olup olmaması önemli değil, araçta HGS varsa HGS'dne, OGS varsa OGS'den geçilir. Kiralık araçlara has bir durum değil. Çünkü OGS'li kiralık araçlar da olabiliyor. Sizin buna dikkat etmeniz gerekirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yok senet imzaladık. İsim yanlıştı. HGS'den geçin, OGS'den geçmeyin demediler filan. Bunlar teferruat. ceza gerçekten sizin yüzünüzden yazıldı ise o cezayı ödeyip ruhunuzu kusursuz hale getirmelisiniz. Zaten parayı kesinlikle onlara vermeyin. İlgili resmi kuruma ödeyin. Makbuzu alın. Saklayın. Bir fotokopisini onlara verin.

Olsun, bitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yok senet imzaladık. İsim yanlıştı. HGS'den geçin, OGS'den geçmeyin demediler filan. Bunlar teferruat. ceza gerçekten sizin yüzünüzden yazıldı ise o cezayı ödeyip ruhunuzu kusursuz hale getirmelisiniz. Zaten parayı kesinlikle onlara vermeyin. İlgili resmi kuruma ödeyin. Makbuzu alın. Saklayın. Bir fotokopisini onlara verin.

Olsun, bitsin.
    Her kiralama firması sözleşmesinde mutlaka TC niz yazıyordur. Sözleşmede cezalar ile ilgili madde var. Sizden bu parayı yasal olarak da alırlar. Ceza makbuzunun örneğini isteyin. Sizin tarihiniz de ise siz ödeyin. ödeme nin bir kopyasını da onlara gönderin.
    HGS etiketi olanlar OGS den geçseler bile kaçak durum sayılır. Bunu bilmeniz gerekli. Bu onların değil sizin suçunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Her kiralama firması sözleşmesinde mutlaka TC niz yazıyordur. Sözleşmede cezalar ile ilgili madde var. Sizden bu parayı yasal olarak da alırlar. Ceza makbuzunun örneğini isteyin. Sizin tarihiniz de ise siz ödeyin. ödeme nin bir kopyasını da onlara gönderin.
    HGS etiketi olanlar OGS den geçseler bile kaçak durum sayılır. Bunu bilmeniz gerekli. Bu onların değil sizin suçunuz.

Alıntıları Göster
    Türkiye'de rent a car işi adam gibi yapılmıyor. Büyük düzenli şirket neredeyse yok. Tabii fiyatı çok ön plana alınca böyle şeyler çıkıyor ortaya. Ucuza kapattım diyorsunuz sonra böyle ceza ödeyince aynı paraya denk geliyor. Mümkünse Koç'tan kiralayacaksınız , başınız ağrımaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkalecik

Türkiye'de rent a car işi adam gibi yapılmıyor. Büyük düzenli şirket neredeyse yok. Tabii fiyatı çok ön plana alınca böyle şeyler çıkıyor ortaya. Ucuza kapattım diyorsunuz sonra böyle ceza ödeyince aynı paraya denk geliyor. Mümkünse Koç'tan kiralayacaksınız , başınız ağrımaz.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler yorumlarınız için en iyisi kendim ödeyip onlara makbuzun fotokopisini göndermek
    Şahsi fikrim ödememeniz yönündedir.Zaten adamlar senede T.C. kimlik numaranızı yazmamakla zaten ciddiyetsizliklerini göstemişler.
    Siz otoyol kullanacağınızı bellirtmişsiniz fakat adamlar etiket düşmüş demişler siz adamların düştü dediği etiketin ogs mi hgs mi olduğunu nereden bileceksiniz bu tamamen sorumsuz firmanın işgüzarlığı ayrıca siz geçin biz hallederiz demişler bırakın halletsinler kısaca sorumluluk firmaya ait ÖDEMEYİN.

Son olarak şunu ekliyorum erken ödeme olmasına rağmen seviyesizliklerini gösterip 150tl için 175 tl istemişler böyle karaktersiz firma olmaz ödemeyin bu da onlara ders olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Şahsi fikrim ödememeniz yönündedir.Zaten adamlar senede T.C. kimlik numaranızı yazmamakla zaten ciddiyetsizliklerini göstemişler.
    Siz otoyol kullanacağınızı bellirtmişsiniz fakat adamlar etiket düşmüş demişler siz adamların düştü dediği etiketin ogs mi hgs mi olduğunu nereden bileceksiniz bu tamamen sorumsuz firmanın işgüzarlığı ayrıca siz geçin biz hallederiz demişler bırakın halletsinler kısaca sorumluluk firmaya ait ÖDEMEYİN.

Son olarak şunu ekliyorum erken ödeme olmasına rağmen seviyesizliklerini gösterip 150tl için 175 tl istemişler böyle karaktersiz firma olmaz ödemeyin bu da onlara ders olsun.
    HGS cihazın varsa OGS'den geçince yazılan ceza iptal oluyormuş doğru mu?
    Buna benzer bir durum bize oldu İstanbul'da misafirken Avrupa Yakasından Sabiha Gökçen Havaalanı'na gitmemiz gerekti dönerken geç saat olunca dalğınlığımıza geldi (hgs etiketi vardı) ogs'den geçtik kaçak geçiş saydı ama ceza ödemetik sadece köprü ücreti ödemek yerine en uzun mesafe almışlardı 10 gibi bir rakamdı.

Bence sizde ödemeyin.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_73039401/f_//tm.htm#73039401

Son mesajı okuyun hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun bilgilendirme için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusursuz_ruh

Çok sağolun bilgilendirme için.
    Usta tongaya gelme, arabada HGS olsa OGS'den geçse bile ceza yemez. Bir ay sonra HGS bakiyesinden düşer.
    Bizzat başıma geldi. Metrobüsün sıkıştırması sonucu köprüde HGS yerine OGS'den geçtim kendi arabamla. ceza gözüküüyordu interntte. HGS müşteri hizmetlerini aradım anlattım 1 ay içinde otomatik düşer 3 yapışınızda ceza gelir dediler. Merak etmeyin ceza sadece sistemde 1 ay boyunca gözükür sonra Plakaya HGS varsa ordan düşerler.
  • Araç kiralık olduğu için benden önce de geçenler olmuştur diye düşündüm. Tekrar OGS sorgulamaya baktım. Benden önce de 1 kişi OGS'den geçmiş. Ben 2 kez geçmişim. 3 kez geçince ceza geliyor demişsiniz ama...
    HGS müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah edin. Rent a car'ın sorumluluğu tamamen, bana telefondaki bayan demişti. Tekrarlamayın 3 ten fazla yapıldıgında düşmez diye. Siz yinede rent a car'a ekstra para falan vermeyin. Onların sorunu. Taksalarmış HGS yi
  • Yarın müşteri hizmetlerini arayayım. İptal ediliyorsa ettireyim, olmadı mecbur ödeyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.