Aşağıdaki konfigurasyondaki bilgisayar devamlı olarak reset atıyor.İlk defa böle bişey başıma geliyor lütfen yardım edin.
P4 2.0 işlemci Shuttle board (daha sonra biostar marka ile değişti) 256 ddr 333 fly marka ram 40 gb. samsung hdd 128 mx 4000 kasa rockwell modem cdrw floppy
Makina kurulduğundan beri(3 ay önce sıfır kuruldu) oyun yada internete girildiğinde reset atıyor.Rolantide yani hiç birşey koşulmadığı zaman bişey yok.XP pro yüklü.İlk önce ramden diye rami sonra sırası ile psu ve işlemcinin fanını,anakartı,işlemciyi,modemi ve sonunda da kasayı değiştirdim.Hdd yi de kendi hddm ile denedim.Bu arada 1 kaç kerede xp yi başka cdlerden kurdum.Beliki onlar yapıyordur diye cdrw nin ve floppynin kablolarını söktüm.Öyle iken bile hala sistem reset atıyor.
ya bazen modemden kaynaklanan reset atmalar oluyor aynı modemi win98 deneyebilirmisin ayrıca modemin win xp driverını mı yukluyorsun ???? yoksa bilgi kendisii tanıyo modemi ????
Bu soruna yol açan bir çok neden olabilir. Mesela ramlerden kaynklanabilir. Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir. Virus nedeniyle de olabilir..
sırayla cevaplar: 1.pc yi işyerinde UPS takılı yerde de denedim aynı...Ayrıca cihazı 2 ayrı anakartta ve hdd de denedim. 2.Modemi de değiştirdim.Yeni modem alıp taktım. 3.Ram 2 kere değişip denendi.Ethernet kartı yok üzerinde..
Yanlız anakartların ikisinde de ses kartı onboard AC97 idi.Tek değiştiremediğim parça bu.Tahminim seskartı bi şey ile çakışıyor ama sistemde çakışma da gözükmüyor.
bence baska bir ram dene twinmos gibi marka dene
CEVAP BASİT.O BİÇİM SİTELERE GİRİP VİRÜS KAPMIŞIN.
ANTİ VİRÜS PROGRAMIYLA YADA ELLE TAHMİNİMCE EN AZ 150-200 DİALER VB TEMİZLEMEN GEREKİYOR.SPY BOT AD-AWARE GİBİ ANTİ SPAM PROGRAMLARI İŞİNE YARAYABİLİR.GEÇMİŞ OLSUN.
CEVAP BASİT.O BİÇİM SİTELERE GİRİP VİRÜS KAPMIŞIN.
ANTİ VİRÜS PROGRAMIYLA YADA ELLE TAHMİNİMCE EN AZ 150-200 DİALER VB TEMİZLEMEN GEREKİYOR.SPY BOT AD-AWARE GİBİ ANTİ SPAM PROGRAMLARI İŞİNE YARAYABİLİR.GEÇMİŞ OLSUN.
İyi okumamisin galiba,windowsu defalarca kumus,PSU dan yada ANAKARTtan kaynaklanan sorun gibi geldi bana,kolay gelsin..
bıde işlemcı fdanını kontrol et ıstersen bı ıhtımal ıslemcı ısınmasından reset atıyor olabılır.
Bios olayınıda unutmayın bios ayarlarındanda kaynaklanabilir. gerçi sorun seninkinin tam tersi ama yol gösterebilir diye anlatayım.daha önce arkadaştada olmuştu. gerçi hala var onun problemide ben onun bilgisayarına format attım sonra biosla ilgili bir şey oldu bende load default yaptım şimdi bilgisayar kapantıktan sonra yeniden açılıyor. kardeşim biostan yapılıyor dedi aradım taradım ilgili yeri bulamadım şimdi öyle kullanıyor. buna da bir el atarsanız sevinirim.
cel. 1,7 512 ddr 333 mhz biostar anakart 40 gb hdd connectsant modem ac 97 ses
cesitli nedenler olabilir degisik parcalarla deneyebilirsen dorunu cozebilirsin ama once ram idene ondan olmasi buyuk ihtimal arkadasından anakarta kadar indirgemeye calis parcaları deneyerek
Makinanın kendini resetlemesi özellikle oyunlara girdiğimde yada başka uygulamalarda bizzat yaşamış biri olarak tavsiyem pcı slotuna takılabilen bi ekran kartı bul.Deneyebilirsen öle bi dene.Çünkü bizde de böyle bi reset olayı olmuştu ve bu meydana geldiği zaman ekran kartını çıkarıp (agp'den) pcı slota takılabilir bi kart ile denedik ve oldu. Sebebine gelince agp slotun bozuk olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme