Şimdi Ara

reset, donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımda sürekli reset atma ve bazende donmalar meydana geliyor 1-2 saaat çalıştıktan sonra ısıları kontrol ediyorum 40 ı geçmiyor. Teknik servis ramlerde sorun var dedi değişime yolladım yenisini gönderdiler fakat sorun devam ediyor bilgisayar yeni format attım işletim sistemindenmidir diye fakat sorun devam. Acaba güç kaynağından olabilirmi yada sizce neden olabilir yardımm lütfenn!

• Öncelikle elindeki donanımları işlemci anakart bellek ekran kartı sırasıyla hangi model parçaların var bir sırala ki yardımcı olabilmemiz için altyapı oluşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Öncelikle elindeki donanımları işlemci anakart bellek ekran kartı sırasıyla hangi model parçaların var bir sırala ki yardımcı olabilmemiz için altyapı oluşsun.

yan tarafta sistem bölümünde yazıyodu fakat gene yazıyım

ANAKART GİGABYTE MA790FXT-UD5P
    İŞLEMCİ AMD PHENOM II X4 2.8
    EKRAN KARTI SAPPHİRE 4850 512
    RAM CORSAİR 2GB 1066 MHZ
    PSU HUNTKEY 700 WATT
  • quote:

Orijinalden alıntı: specialexelans

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Öncelikle elindeki donanımları işlemci anakart bellek ekran kartı sırasıyla hangi model parçaların var bir sırala ki yardımcı olabilmemiz için altyapı oluşsun.

yan tarafta sistem bölümünde yazıyodu fakat gene yazıyım

ANAKART GİGABYTE MA790FXT-UD5P
    İŞLEMCİ AMD PHENOM II X4 2.8
    EKRAN KARTI SAPPHİRE 4850 512
    RAM CORSAİR 2GB 1066 MHZ
    PSU HUNTKEY 700 WATT

Alıntıları Göster
    beylerr yardım edebilecek kimse yokmu yaaa

• quote:

beylerr yardım edebilecek kimse yokmu yaaa

Alıntıları Göster
    1-2 saat sonra reset attığını sylüyorsunuz anakartınıızın onboard ekran kartını deneyin 4850 yi çıkartarak (galiba bu anakartta yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 19 Ekim 2009; 14:52:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

1-2 saat sonra reset attığını sylüyorsunuz anakartınıızın onboard ekran kartını deneyin 4850 yi çıkartarak

malesef onboard ekran kartı yok zaten ekran kartıda 2 ay önce servise gitti onda sorunsuz çalışıyormuş
  • quote:

quote:

1-2 saat sonra reset attığını sylüyorsunuz anakartınıızın onboard ekran kartını deneyin 4850 yi çıkartarak

malesef onboard ekran kartı yok zaten ekran kartıda 2 ay önce servise gitti onda sorunsuz çalışıyormuş

Alıntıları Göster
    psu denediniz mi ? eğer denediysenz
    1- ram
    2- anakart
    3- cpu.

bu sıralamayı deneyin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reset Problemi Acil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

psu denediniz mi ? eğer denediysenz
    1- ram
    2- anakart
    3- cpu.

bu sıralamayı deneyin...

Alıntıları Göster
    yaaa açıkcasıı teknik servise götürdüm adamlar oem parçalarda problem yok ramleri sadece değişime gitti bende psudan şüpheleniyorum çünkü ilk topladığım zamanlarda ekran kartı kendi kendini kapatıyordu monitöre görüntü gelmesini engelliyordu. garantiye gönderdim rpoblem olmadığını söleyince bende ayarlar/ekrankoruyucu/güç butanbundan her zaman açık konumuna getirdim ekran kartı kendini kapatma sorununu halletmiş oldum fakat şimdide bu sorular çıktı ortaya

• quote:

yaaa açıkcasıı teknik servise götürdüm adamlar oem parçalarda problem yok ramleri sadece değişime gitti bende psudan şüpheleniyorum çünkü ilk topladığım zamanlarda ekran kartı kendi kendini kapatıyordu monitöre görüntü gelmesini engelliyordu. garantiye gönderdim rpoblem olmadığını söleyince bende ayarlar/ekrankoruyucu/güç butanbundan her zaman açık konumuna getirdim ekran kartı kendini kapatma sorununu halletmiş oldum fakat şimdide bu sorular çıktı ortaya

Alıntıları Göster
    istanbulda olsaydınız bana getirin diyecektim bakayım tek tek parçalara ama ankara dasınız galiba?
    ben bilg. firmasında çalışyorum. ithalatçı firmalarda yapıyor sağlam diyor parçalara ama biz test ettiğimizde atıyorum anakart arızalı ithalatçı firma test okey diyor ama 2. hatta 3. kez gtürünce anlıyorlar değişip geri gnderiyorlar. yani test ettik işte anakartınızda veya ekran kartınızda problem yok diyebilirler ama illaki bir parçada sorun var ki reset atıyor.
    donmalar oluyor denişsiniz ne tür bir donma soz konusu? hangi işlemi yaparken oluyor biraz açar mısınız?

• quote:

istanbulda olsaydınız bana getirin diyecektim bakayım tek tek parçalara ama ankara dasınız galiba?
    ben bilg. firmasında çalışyorum. ithalatçı firmalarda yapıyor sağlam diyor parçalara ama biz test ettiğimizde atıyorum anakart arızalı ithalatçı firma test okey diyor ama 2. hatta 3. kez gtürünce anlıyorlar değişip geri gnderiyorlar. yani test ettik işte anakartınızda veya ekran kartınızda problem yok diyebilirler ama illaki bir parçada sorun var ki reset atıyor.
    donmalar oluyor denişsiniz ne tür bir donma soz konusu? hangi işlemi yaparken oluyor biraz açar mısınız?

Alıntıları Göster
    birde ekranda kararmalar oluyor demişsiniz ekran kartının pcı-ex güç kablolarını kontrol edin. eğer ekranda goruntu kapanıyrsa ekran kartının ihtiyacı olan eelektriği tam alamıyor anlamına gelebilir ve bu yüzdende resetleme olabilir...
    bir de anakartınızın o.c ayarlarıyla uğraştınız mı? yani sistem default ayarlarda mı?
    sizin anlattığınız ışıkta bende aklıma gelen çzüm yollarını yazıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 19 Ekim 2009; 15:11:11 >

• quote:

Alıntıları Göster
    ewet ankaradayım. valla 3d mark test ettiklerine dair belge vs göndermişler buradaki teknik serviste problem yok dedi bilemem artık. donmalarda şöyle geröekleşiyor örneğin winamp ve int sayfası açıkken, worlde çalışılırken belki kendi haline bile bıraksam gene donacak gibime geliyo :D

• quote:

birde ekranda kararmalar oluyor demişsiniz ekran kartının pcı-ex güç kablolarını kontrol edin. eğer ekranda goruntu kapanıyrsa ekran kartının ihtiyacı olan eelektriği tam alamıyor anlamına gelebilir ve bu yüzdende resetleme olabilir...
    sizin anlattığınız ışıkta bende aklıma gelen çzüm yollarını yazıyorum

çok teşekkür ederim ekranda kararma demiyelimde direk kapatıyor diyelim monitörde power saving mode yazıyor mesela ekrankartının üzerindeki kırmızı ışıkta sürekli yanı durumda gözüküyor o sorun helletim işte güç seçeneklerinden fakat bunlar çıktı
  • quote:

Alıntıları Göster
    müdür her şeyden şüpelen pc bu neyin pc yi kitleyeceğini asla bilemezsin bazılarında takıntıdır pc yi komple kasadan sök bütün parçaları temizle felan geçen bi pc vardı donuyordu çalışırken ısılar kusursuz bütün parçaları tek tek değiştik aynı anakart cpuya hepsini denedik olmadı format cd lerini değiştik vista yükledik olmadı anakart durdu işlemciyide değiştirdik olmadı tamam dedik anakart arıza söktüm sonra kasanın dışında taktım bi baktık düzeldi şimdi halen anlıyamadım kasanın şasesine bağlı anakartı söktük dışarda denedik o sorun gitti geri taktık bi dahada yaşanmadı ama şüphelendiğim üstünde buzzer vardı + hdd led v.s v.s bir sürü şey takılıydı power reset düğme kablolarının oradaki pinlere hepsini söktük sadece reset poweri taktık anakartın altında bazen bu sarı vidalar war ondalardan unutulabiliyor ama oda yanma yapar direk bi dene erinme tek tek parçala sök kasadan bapımsız kulan bi

işlemcinin ısı sensörüde bozuk olabilir bende var öyle bi cpu duruyor ısı 30-40 derece arası sen görmüyorsun birden çat 70 80 yapıyor ki görmen için işlem yaparken ısıları kontrol et o yüzden oluyordur anakart cpu ısındı zannediyordur kitleme yapıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 19 Ekim 2009; 15:19:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

müdür her şeyden şüpelen pc bu neyin pc yi kitleyeceğini asla bilemezsin bazılarında takıntıdır pc yi komple kasadan sök bütün parçaları temizle felan geçen bi pc vardı donuyordu çalışırken ısılar kusursuz bütün parçaları tek tek değiştik aynı anakart cpuya hepsini denedik olmadı format cd lerini değiştik vista yükledik olmadı anakart durdu işlemciyide değiştirdik olmadı tamam dedik anakart arıza söktüm sonra kasanın dışında taktım bi baktık düzeldi şimdi halen anlıyamadım kasanın şasesine bağlı anakartı söktük dışarda denedik o sorun gitti geri taktık bi dahada yaşanmadı ama şüphelendiğim üstünde buzzer vardı + hdd led v.s v.s bir sürü şey takılıydı power reset düğme kablolarının oradaki pinlere hepsini söktük sadece reset poweri taktık anakartın altında bazen bu sarı vidalar war ondalardan unutulabiliyor ama oda yanma yapar direk bi dene erinme tek tek parçala sök kasadan bapımsız kulan bi

işlemcinin ısı sensörüde bozuk olabilir bende var öyle bi cpu duruyor ısı 30-40 derece arası sen görmüyorsun birden çat 70 80 yapıyor ki görmen için işlem yaparken ısıları kontrol et o yüzden oluyordur anakart cpu ısındı zannediyordur kitleme yapıyordur

aslında kasanın içinden bazen cızzz gibisinden bi ses geliyor fakat kasa fanından mıdr nedir tam yerini bilmiyorumm psu yada kasa fanını olduğu yerden ses geliyor olmadı bütün kasayı söküp yeniden yerleştiriyim :D

• quote:

ewet ankaradayım. valla 3d mark test ettiklerine dair belge vs göndermişler buradaki teknik serviste problem yok dedi bilemem artık. donmalarda şöyle geröekleşiyor örneğin winamp ve int sayfası açıkken, worlde çalışılırken belki kendi haline bile bıraksam gene donacak gibime geliyo :D

aynı sorun işte biz kopmuştuk oyun açıyorduk oynuyordu masa üstüne geliyorsun nete giriyorsun bazı siteler wardı ekrandaki flashları yüklerken kitleniyordu dh anasayfa .. gezginler.com felan bide msn açıyorsun kapatınca felan gidiyordu biz ömrümüz boyunca böyle bişey görmedik
    hatta sen düğme soketlerini sök bi demir metal tornavida ile dene anakartı kasadan söküp virüs diyenler oluyor hikaye ya 10 kere format attım farklı cdlerle gene oluyor farklı hdd lerde bile

• quote:

aslında kasanın içinden bazen cızzz gibisinden bi ses geliyor fakat kasa fanından mıdr nedir tam yerini bilmiyorumm psu yada kasa fanını olduğu yerden ses geliyor olmadı bütün kasayı söküp yeniden yerleştiriyim :D

dedimya dışarda dene sök tak yapma dışarda dene pili sökmüşlsündür heralde onu söylememiş arkadaşlar ama ilk o işlem yapılır ne olursa olsun kızma bak bilmeyen war kablolarıda hep dışarda bağla düğe takme metalle pinleri birbirine değdir düz kontak yani

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

quote:

dedimya dışarda dene sök tak yapma dışarda dene pili sökmüşlsündür heralde onu söylememiş arkadaşlar ama ilk o işlem yapılır ne olursa olsun kızma bak bilmeyen war kablolarıda hep dışarda bağla düğe takme metalle pinleri birbirine değdir düz kontak yani

Alıntıları Göster
    dediğini uygularımmm bakalımm inş sorun çözülür fakat eğer çözülse şimdi bide kasa içindeki sorunu bulmaya çalışacam

• quote:

dediğini uygularımmm bakalımm inş sorun çözülür fakat eğer çözülse şimdi bide kasa içindeki sorunu bulmaya çalışacam

Alıntıları Göster
    son birşey sormak istiyorum psu yeteri kadar güç gönderiyomudur sizce
  • quote:

müdür komik olan o zaten kasa bu sac bi bozukluk olmas imkansızya
    arkadaşa rezil oldum ozan ne oldu bizim pc deyip duruyordu 7 gün sonra yaptım işte can alıcı nokta yok abi yaptım ama nasıl oldu bende anlamadım bios ayarları =alakası yok tek tek her bir parça değişimi alakası yok inş düzeltirsin bulursan tam banada anlat ben halen nasıl düzelttiğimi anlıyamadım

• quote:

son birşey sormak istiyorum psu yeteri kadar güç gönderiyomudur sizce

700watt bu borumu ona 2 tane 4850 takar kasayı full neonla modlar bide cpuya o.c. çeker watt bile artırırım ben fazla bile o psu o sisteme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.