Şimdi Ara

RESIDENT EVIL 3 NEMESIS REMAKE [PS5 / PS4 ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
676
Cevap
11
Favori
30.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dodge klasik RE3 'de de vardı, ama Nemesis'in hareketleri hem bu kadar çevik hem de bu kadar varyasyona sahip değildi. Klasik oyunda dodge yaparak tek el hareketi olduğu için sıyrılmak çok kolaydı, fakat şimdi dodge ile kaçsanız dahi ileri uzayan uzuv ile sizi geri çekebiliyor ya da direk üzerinize düşebiliyor. Jill'in hareket kabiliyeti hala çok sınırlıyken, Nemesis'in o hareket özgürlüğü normal değil, dengeyi bozmuşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Dodge klasik RE3 'de de vardı, ama Nemesis'in hareketleri hem bu kadar çevik hem de bu kadar varyasyona sahip değildi. Klasik oyunda dodge yaparak tek el hareketi olduğu için sıyrılmak çok kolaydı, fakat şimdi dodge ile kaçsanız dahi ileri uzayan uzuv ile sizi geri çekebiliyor ya da direk üzerinize düşebiliyor. Jill'in hareket kabiliyeti hala çok sınırlıyken, Nemesis'in o hareket özgürlüğü normal değil, dengeyi bozmuşlar.
    Perfect dodge varmiydi orjinal re3 te?

• Dark-Samurai kullanıcısına yanıt
    Tabii remake deki gibi değil ama slide şeklinde bir dodge yapılıyordu.
  • Oyun bu şekilde çıkarsa çok eleştirilecek gibi duruyor güvenli odaları geçtim Nemesis oyunda ki bazı marketlere dahi giremiyor, kapılara takılıyor, Hareketleri feci scriptli bir yerde istediğiniz kadar gitmesini bekleyin ortada yokmuş gibi görünüp dükkandan çıktığınız an tepenize zıplıyor falan. Üstüne uzuv parçalanmaları gibi daha gerçekçiliği arttıran olaylarında kısılması, detay azalması ile bende ki hype eridi gitti.

Çıkışında da böyle olursa geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 20 Mart 2020; 18:47:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kennnn

Oyun bu şekilde çıkarsa çok eleştirilecek gibi duruyor güvenli odaları geçtim Nemesis oyunda ki bazı marketlere dahi giremiyor, kapılara takılıyor, Hareketleri feci scriptli bir yerde istediğiniz kadar gitmesini bekleyin ortada yokmuş gibi görünüp dükkandan çıktığınız an tepenize zıplıyor falan. Üstüne uzuv parçalanmaları gibi daha gerçekçiliği arttıran olaylarında kısılması, detay azalması ile bende ki hype eridi gitti.

Çıkışında da böyle olursa geçmiş olsun.
    Aynen katılıyorum. Ayrıca bıçak kullanma olayı da çok kötü olmuş.
  • Kennnn K kullanıcısına yanıt
    Demoyu didik didik ettim. Çıkardığım sonuç copy paste re 2 remake den de onu bile basaramamislar. Yani şehidin sokaklarını hiç degisklik yapmadan re 2 remake mekanikleri ile yapsalar yine süper olurmuş ama kopy paste görünmesin diye yapılan degisikliklerin hepsi aslında oyunu özgünlük katmak bir tarafa oyunun kalitesini almis götürmüş.Rezalet bir şey çıkmış ortaya.

Demoyu bitirdikden sonra re 2 yi actim . Zombinin uzuv parçalanmasına bir daha baktım. Yok abi. RE 2 de resmen bir bedene ateş edip o yönde tepki alırken burda kukla, korkuluk yada saman dolu bir makete ateş ediyor musun gibi.

Bir önceki mesajım silnmis.
    Nemesis ile alakalı elestirilerimide yazmıştım.
    Nemesis tamamen nemesis skini giydirilmiş Tyrant. Yürümesi darbe vurması darbe alınca duraksamasi yada yere çökmesi fan hepsi tyrantin birebir aynı animasyonu.

Birde nemesis e stars derken bir efect katmislar. Bildiğin kukruyor trex gibi ve ses dalgası çıkarıyor. Korkunckuk amaçlanmış ama gülmemek elde değil çünkü starss ddiginde çıkan yüksek dalga frekansından Jill bir metre falan geriye gidiyor. O derece komik yanı.

• Re2’ye kıyasla çok kötü duruyor oyun. Re2 remake olmasa güzel derdim ama geriye gitmesine tahammül edemiyorum. Saçma bir şekilde kafa patlıyor. Sanki roket atıyoruz düşmana. Bir de uzaktaki düşman takılarak yürüyor, yanınıza gelince normal hareket ediyor. Galiba işlemci sorunu yüzünden oluyor bu. Re2’de bu kadar değildi.
    Nemesis ayrı kanser ediyor.
    Dodge-counter iyi düşünülmüş ama ben beceremiyorum galiba. Kaçıp hızlı biçimde bıçak sokma yani.
    Onun haricinde bıçak kullanımımda baya kötü.

• Oyunun tek eksigi her uzvu koparma yok o da olmasa olur ki buyuk ihtimalle ya ugrasmak istemediler yada standart ps4 un ve xbox one in gucu yetmedigi icin cunki oyun da acik alanlar ve karakter oynanis dinamikleri üst boyutta bundan dolayi grafigi kisip fps yi yukseltmek yerine uzuv parcalamayi eklememisler. Bu haliyle bile ps4 pro da fps 30 un altina dusuyor. Kaldi ki uzuv koparmayi ekleseler buyuk ihtimalle standart ps4 te ve xbox one da göz bozardi oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Samurai -- 20 Mart 2020; 22:15:1 >
  • Demoyu beğenmedim çok klostrofobik ve karanlık, bizim zamanında oynadığımız re3 böyle değildi. mermi yok, sağlık yok direkt zor da başlamışız gibi, kim nesini beğendi bu demonun ben anlamadım zaten. Bu eğlence değil bildiğin eziyet.
  • Ne kadar beceriksiz varsa bu konuya toplanmis.
  • Demoyu çok rahat bitirdim. Bitirdikten sonra standart zorluk diye belirtiyor bitiminde. Ben çoğu oyunu kolay modda oynayan biri olduğum halde nasıl zorlandınız anlam veremedim doğrusu.
  • Dark-Samurai kullanıcısına yanıt
    Zayıf zombilerin ayakları ve kolları bir kaç atış ile kopuyor. Kilolu zombiler de ise daha zor böyle bir ayrıntı eklemişler oyuna.
  • TheLuBu kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de onu yazmak icin foruma girmistim. Benden once yazmissin.
  • 3 tane G+R herb, 1 tane F.Aid Spray, 15 pompalı mermisi yaklaşık 100 tane de pistol mermisi var. Mermi ve sağlık yok diyenler neyin kafasını yaşıyor?

• Oyuna zor diyenler hangi oyunu oynuyor acaba ?
    100 den fazla handgun mermisi var oyunda (gunpowder ile combine yapince)
    Eger oyunun ilk zombi ile karilasmasinda bilincli olurseniz oyun size basitte baslamak istermisiniz diyor. Evet derseniz Makinali ve mermisini verdigi gibi birde tasima cantanizi 8 den 12 ye cikariyor.
    Oyunda 2 tane de sari gunpowder var. Onlari normal olanla combine yaparsaniz toplamda 20 pompali mermisi yapmis olursunuz. Birde cantanin icinden 5 tane cikiyor oldu mu sana toplamda 25 pompali. 2 tane de el bombasi var. Her el bombasi zaten Nemesis i 20 saniye etkisiz hale getiriyor. Ayrica oyunda 3 tane yesil 3 tane red herb var combine ettiginizde 3 tane R+G ilaciniz oluyor ki Danger den direkt FINE a getiriyor. + bir tane de SPREY var oyunda yani 4 tane danger dan FINE a getiren saglik ekipmani var.

Bu oyun mu zor simdi ? KI ben oyunu HArdda oynamayi dusunuyorum. Resident eEvil in mantigi zombileri oldurmek degil onlardan kacmaktir. Oldurerek ilerlemenin neresinde gerilim diken ustunde durmaca var ki ? Ha zorunlu hallerde tabi ki oldureceksin ama esas amac ve gerilim hissi aralarindan kacmaka ve mumkun oldugunca cephaneyi harcamayip boss lar icin biriktirmek.

Neyse demoyu biraz once yine oynadim. 20 tane su oyuncaktan 19 u nu buldum digerini bulamiyorum anlamadim nerde .
    Oyuna cok fazla NEGATIF elestiri yaptim ama bilirsiniz ki kasap sevdigi deriyi yerden yere vururmus yada insan sevdigine darilirmistan hareketle duyruldugu gunden beri demo icin gun sayiyordum. Zombilerde ki bu geriye gidis beni gercekten uzdu, Re 2 deki tam uzuv parcalanmali zombileri gormesem bu kadar uzulmezdim ama ordakini gorunce neden burda ki de orda ki kadar detayli ve kopmali kanli degil diye her re sever gibi hakli olarak hayiflandim. Nemesis in de eski nemesis e oranla yine biraz sonuk kalmasi uzdu.

Peki hic mi iyi yani yok.
    1. si oyunda kullanilan renk paleti orjinal oyununki ile ayni. Bu cok zordur arkadaslar remakelerde bunu tutturmak adamlar gercekten bunu tutturmus. Orjinal oyunda ki renk paleti kirmizimsiydi bunda da kirmizimsi renk paleti on planda.

Sokak detaylari cok iyi. Ambulanslar ceset torbalari aksam olmasinan dolayi isiklarin ceset torbalarindan yansimasi falan harika.

Re 2 remake de oyuna sagdik kalip belirli bolgelerinde ufak tefek ekleme cikarma yapmislardi. Ornek bina orjinalinde 2 katli iken remake de 3 katli idi. RPD nin girisinde heykel ondeydi orkinalinde arkada rpd girisinde merdiven yoktu orjinalde vardi gibi. Ancak oyunu oynarken degisiklige ramen burasi surasi diyebiliyordunuz. yani asagi yukari yuzde 30 luk bur kisim da degisiklik vardi. Bu demoda ben orjinal oyunu cok iyi bilmeme ragmen demonun gectigi bolgeyi cok az bir kac dukkan haricinde cikaramadim. ornegin Orjinalinde TRAMWAY vardi bunda koca metro yapmislar (mantikli icinde de kurtulanlar var (simdilik :))))) metro cikisi ayni degil restoran ayni degil atesi sondurdugumuz yer farkli olmasi gereken yerde degil falan ama soyle dusunun atesi sonduruyoruz ama ne ates olmasi gerken yerde ne sodnurdugumuz yer nede sondurdugumuz yerden gectigimizde orjinalinde ki gectimiz ve ulastimiz yerin aynisi olmayacak sanirim. degisim bu oyunda anladigim kadari ile re 2 den cok cok fazla olucak gibi.

Aklia gelirse yine yazarim.

• Bu arada bir soru sorayım.
    Sizce bu oyundan sonra eğer bu oyunun da sayıları iyi giderse Capcom hangi oyunu remakeler arkadaşlar.
    Gonlunuzdekini değil onu da yazabilirsiniz ama mantıklı olanı ve gönlünüzden geçeni yazın bakalım kimler neler istiyormuş .

Bana kalırsa şu günlerde samurai hype baya yüksek. Sekiro , nioh 2 ve ghost . Bunun sonunda bir Onimusha gorebiliriz gibime geliyor. Ayrıca benim.en sevdiğim Onimusha 2. Ve sevdiğim samurai de jubei

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Bende bundan sonra ki projeleri RE 8 olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Remake olarak Onimusha gibi oyunların yapımı daha zor ve uzun olur. Ancak Remastered gelebilir. Gönlümdeki ise Resident Evil Code Veronica.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Bu arada bir soru sorayım.
    Sizce bu oyundan sonra eğer bu oyunun da sayıları iyi giderse Capcom hangi oyunu remakeler arkadaşlar.
    Gonlunuzdekini değil onu da yazabilirsiniz ama mantıklı olanı ve gönlünüzden geçeni yazın bakalım kimler neler istiyormuş .

Bana kalırsa şu günlerde samurai hype baya yüksek. Sekiro , nioh 2 ve ghost . Bunun sonunda bir Onimusha gorebiliriz gibime geliyor. Ayrıca benim.en sevdiğim Onimusha 2. Ve sevdiğim samurai de jubei
    Dino Crisis
    O degilde bi Ninja Gaiden remakesi olsa cok guzel olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.