Şimdi Ara

RESiDENT EViL 6 (PS3 ANA KONU) OYUN CIKTI ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.248
Cevap
6
Favori
51.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle diye diye güzelim oyunu hiç edecekler sonunda yanarımda ona yanarım.yahu kawat(a) kimse senden farklı oyun istemiyorki yap işte res 0-1(remake)-2-3 tadında oyun baksın herkes keyfine hayret bişi yaw!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 20 Nisan 2011; 21:02:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherDay

quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Biraz alıştıklarınız dışına çıkın
    Resident Evil 5'i sevmeyenler örnek verebilir mi?

Grafik mi kötü?
    Oynanırlık mı kötü?
    Karakter dizaynlarımı kötü?
    Müziklerimi kötü?

Eski serilerle yeni oyunları kıyaslarsanız size göre herşey kötü gözükecektir böylede devam etmeye devam edersiniz. Oyuncuyu memnun etmek zordur ne kadar iyi yaparsan yap daha iyisini isteyecektir.

Oyunun ana karakteri bile fiyasko bence bırak öteki özellikleri,şişme bot gibi karakter yönetiyoruz,hiç bir çekiciliği yada karizması yok.Ayrıca oyun horror olayından tamamiyle sıyrılıp saf aksiyon olmuş.Bunun adına yenilik değil,çok satış için türe ihanet denir.Oyunda horror olayını koruyup üstüne bir şeyler katsalardı yada yenilik yapsalardı eyvallahta,gidip saf aksiyon yapmışlar,bu oyunun diğer aksiyon oyunalrından bir farkı yok benim için..Her taraf aksiyon oyunu zaten.Grafik güzel olsa bana ne,müzik güzel olsa bana ne?Ona bakacak olursak ff 13 o yazdıklarının hepsinden tam puan alır ama bunlar oyunun berbat olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

sana göre berbat olabilir ama bana göre değil malesef
    kişiden kişiye zevk ve eğlence mevzusu

• Resident Evil 2 veya 3'ü geçtim (zaten efsane bu oyunlar), zamanında Resident Evil 4 yerine çıkacak olan Resident Evil 3.5 ayarında bir Resident yapsalar keşke Resident Evil 6 Action Edition yerine. :D

Hatta Resident Evil Remake, Zero veya ne bileyim efsaneye yakışır bu oyunların Gamecube ve Wii dışında başka konsollara çıkmaması bile büyük bir kayıp bence. (hepsini oynadım bitirdim, hala da oynuyorum ama yinede düşünmeden edemiyorum) ^_^
  • quote:

Yazdığın yazıdan oyunu her beğenmeyen eski re'lerle karşılaştırıyor sonucu çıkıyor ondan yazdım.Bence de kesinlikle zevk meselesi.
  • quote:

quote:

Yazdığın yazıdan oyunu her beğenmeyen eski re'lerle karşılaştırıyor sonucu çıkıyor ondan yazdım.Bence de kesinlikle zevk meselesi.

yok dostum lafım sana değil her değişik bir tarza eski bir oyun yapılsa beğenilmiyor ve çöp oluyor neden beğenmiyorlar orası ayrı herkesin kendine göre oyun anlayışı ve zevki var nede olsa
  • Batırdılar seriyi, ruh kalmadı. Wesker'in de içine ettiler. Daha da fazla uzatmasınlar. Özüne döneceklerine hala farklı oyundan bahsediyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

yok dostum lafım sana değil her değişik bir tarza eski bir oyun yapılsa beğenilmiyor ve çöp oluyor neden beğenmiyorlar orası ayrı herkesin kendine göre oyun anlayışı ve zevki var nede olsa

Hocam değişim Re 4'de oldu ama Re 4 bile bu kadar ağır eleştiri almadı çünkü herşeye rağmen oyunda yinede bir ruh vardı ve aksiyon olarak bile birşeyler veriyordu.

Chris'i yönetirken bildiğin odun yönetiyorum hissine kapılıyorum. Hantal ve oyuncu ile bütünleşemeyen bir karakter. Oyunun geçtiği ortamlar bence pek iyi değil. Senaryo olarak ise zırvalamanın tavan yaptığı bir yapım. Wesker'ı yok ediyorsun birde bunu Chris ile Sheva yapıyor, Jill varken Sheva kim bu kadar mı Re senaryosu özürlüsü olabilir Takeuchi halbuki Re'nin ilk doğduğu zamandan beri bu yapımın içinde olan bir isimdir kendisi.

Oyun birçok açıdan sınıfta kalıyor ama hakkını yemiyelim grafiklerden yırtıyor.

• quote:

quote:

quote:

Grafik mi kötü?
    Oynanırlık mı kötü?
    Müziklerimi kötü?

Eski serilerle yeni oyunları kıyaslarsanız size göre herşey kötü gözükecektir böylede devam etmeye devam edersiniz. Oyuncuyu memnun etmek zordur ne kadar iyi yaparsan yap daha iyisini isteyecektir.

Oyunun ana karakteri bile fiyasko bence bırak öteki özellikleri,şişme bot gibi karakter yönetiyoruz,hiç bir çekiciliği yada karizması yok.Ayrıca oyun horror olayından tamamiyle sıyrılıp saf aksiyon olmuş.Bunun adına yenilik değil,çok satış için türe ihanet denir.Oyunda horror olayını koruyup üstüne bir şeyler katsalardı yada yenilik yapsalardı eyvallahta,gidip saf aksiyon yapmışlar,bu oyunun diğer aksiyon oyunalrından bir farkı yok benim için..Her taraf aksiyon oyunu zaten.Grafik güzel olsa bana ne,müzik güzel olsa bana ne?Ona bakacak olursak ff 13 o yazdıklarının hepsinden tam puan alır ama bunlar oyunun berbat olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

zack06 bu konuda yanlış düşünüyorsun,eğer cidden bir aksiyon oyunu yapmak istiyorlarsa yeni bir seri başlatsınlar.Resident Evil survival-horror tarzının yapı taşlarından biridir.Sadece daha genele yaymak için oyunu bambaşka birşeye çevirmek hem oyuncuya hemde türe ihanettir.Resident Evil ismini tamamen marka değerinden dolayı kullanıyorlar açgözlü herifler şuan.

• Zıplama tuşu eklesinler, hatta çift zıplama olsun, Wesker çift zıpladıktan sonra havada 50 takla atsın, Chris biraz daha steroid alsın 98 kiloydu en son 130 kilo falan olsun, Sherrie Birkin de büyümüştür artık ona da şöyle alengirli, mini etekli bir kıyafet giydirip versinler eline Roket Lançır ı. RE4 te Kıravzur diye bir dallama uydurmuşlardı RE6 da da Mıravzur diye bir dallama uydursunlar o da Sherrie yi kaçırsın, olaylar gelişsin. Zalımlar hayınlar batırdılar güzelim efsaneyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher

quote:

quote:

quote:

Grafik mi kötü?
    Oynanırlık mı kötü?
    Müziklerimi kötü?

zack06 bu konuda yanlış düşünüyorsun,eğer cidden bir aksiyon oyunu yapmak istiyorlarsa yeni bir seri başlatsınlar.Resident Evil survival-horror tarzının yapı taşlarından biridir.Sadece daha genele yaymak için oyunu bambaşka birşeye çevirmek hem oyuncuya hemde türe ihanettir.Resident Evil ismini tamamen marka değerinden dolayı kullanıyorlar açgözlü herifler şuan.

Sonuçta her firma yenilikçiliğe gitmek zorunda , zorunda diyorum daha fazla kitleye ses duyurması gerekiyor maddi açıdan. Re 5'in satışları gayet güzeldi bence , ha çoğu kişi oyunu sevmedi ( ne açıdan onu bilemem) ama sevenlerde sadece co-op olduğu için sevdi diyebilirim

Örnek Killzone 3'te online co-op olmadığı için çoğu kişi elinden çıkardı ve halen çıkarmaya devam ediyorlar peki co-op desteği olsaydı ne olurdu yada ne bileyim Silent Hill'ın yenisinde multiplayer desteği olabilme ihtimali var ve hikaye olarak SH 2'yi örnek alacak mesala.

Şimdi çoğu kişi SH 8'i sırf özüne dönme yolunda 2'ile özdeşleşse bile multi desteği gelirse oyuna emin ol yine çoğu kişi sevmeyecek ve diyecekleri laf şu : Silent Hill'e multi desteği mi gelirmiş , Operation Raccon City'de RE ruhunu öldürdürler , Devil May Cry 5'i emo kılıklı Dante yaptılar bu next-gen'de herşeyi bozuyorlar diyecekleri kesin ve halende demeye devam ediyorlar diyebilirim

Yani diyeceğim oyunları özünden çıkarıp başkalarına kendilerini kanıtlama gereksinimi duyan firmaların daha fazla değişiklik yapmadan özünde oyun yapmaları ki bunu bende çok istiyorum , özellikle ağız tadıyla Final Fantasy oynamak istiyorum.Zaten 13-2'nin satışları 13'ün satışlarını bile geçemeyecek gibi.

Firmalar neyi başarılı bir şekilde tuttururlarsa onunla devam etmek istiyorlar ama buda bence yanlış bir karar. Final Fantasy 12 ilk defa aksiyon-rpg ( turnbased) seçeneği ile farklı oynanış sunup milyonların sevgidini kazandı diye 13'de kazanacaklar diye bi kural yok. Ha belki kazanabilirlerdi eksik olmasaydı. Yada Resident Evil 4 herkes tarafından sevildi diye aynı tarzda 5'i çıkarınca ve 4'tende uzak bir şekilde tamamen korku öğesini kaldırıp birebir aksiyon yaparsanda tepki ile kariılaşırsın.

Umarım yeni gelecek seri oyunlarda mesala God Of War 4 , Onimusha 5 , ( Metal Gear Solid 5 = çıkarsa) vs... çıkacak olan ve çıkarılması planlanan oyunlarda eğer değişiklik yapılacaksa geçmişe bakmalarını ve oyunlardaki ruh'u korumalarını isterim.

Aslına bakarsan bu konu hakkında detaylı bir tartışma yapılabilir ama malesef forumda mümkün değil.....Şahsi fikirlerim bu yöndedir.

• Yeni oyunda yüzme olacak. Denizin altında yüzgeçli zombilerle kapışacağız.
  • resident evil 5 kötü oyun diyen ya hayatında kötü oyun oynamamıştır yada oyundan anlamıyordur okadar

yorum yapmak olsun eleştiri olsun bi zahmet ortalamasına bakın ayıptır yaw

http://www.metacritic.com/game/playstation-3/resident-evil-5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 21 Nisan 2011; 5:15:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

resident evil 5 kötü oyun diyen ya hayatında kötü oyun oynamamıştır yada oyundan anlamıyordur okadar

Resident evil 5 kötü oyun değil, ama resident evil adı altında çıkmış berbat bir oyun... aynı şey bugün dead space 2 içinde geçerli... oyunun action yönü,görsellik vs çok iyi olması o oyunu kendi sınıfında iyi yapmaz... resident evil 3 oyna sonra 5 oyna insanların neden yakındığını anlarsın! resident evil 5 sadece isim olarak resident evil 5 yoksa oyun içindeki hiç bir dinamikle resident evil evrenine ait değil.. adını başka bir şey yapsınlar ,kimse söz etmez o zaman

• quote:

resident evil 5 kötü oyun diyen ya hayatında kötü oyun oynamamıştır yada oyundan anlamıyordur okadar

Zaten kötü demedik,berbat dedik.

• Arkadaslar anlayin artik.
    Zaman bizim zamanimiz degillllll.
    Zaman 15 lik hamburgerci ,cogunun kuzey amarikada yasadigi ve HAYATLARI devletce omur boyu 3. dunya ulkelerini somurulerek garantilenmis embesiller.

Hal boyle olunca onlar ne isterse neye meyil ederlerse cikacak oyuna ondan serpistirilmek zorunda satmasi icin.
    Ornek bu embesiller cod a fena takmis durum da ki her cikan oyuna artik az biraz cod serpistiriliyor (vur kir bi anahtar bile bulma nedir bu codlasma degilse, RE5 ICIN konusuyorum)

Ote yadan diger konudada dedigim gibi bizler dise eski oyunseverler dinazor basligi altinda toplaniyoruz analistlerce ve cok aziz.
    Cogumuz oyun oynamayi birakmis, birakmak uzere veya cok ama cok az oynuyor yukarda yazdigim dombililere gore.
    O yuzden firma eski oyunlara benzer olarak en son cikan Outbreak ve Cod Veronica nin satislarinin diger eski nesile gore dusude oldugunu gorunce haliyle codlasma icerisine girdi ve KAZANDI.
    RE5 dunya capinda yanilmiyorsam 6 milyon satti.

Eskiyi bekleyenler ise artik ANA bir oyunda eskiye donusu beklemesinler.
    ANCAK DLC ilerle kisa bir mod yada portable cihazlarda bir yan konu olarak eskicilerin gonlunu almaya calisacaklar.
    Daha fazlasi olmayacak malesef,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 21 Nisan 2011; 8:41:49 >

• quote:

Resident Evil 5'e iyi diyen hayatında Re 5 oynamamıştır hatta Re 5'e iyi diyen hayatında TPS oynamamıştır diye bir yaklaşımda bulunayım nedersin birde sonuna unutmadan o kadarrrrrr

Metacritic puanı yüksek yada düşük diye oyuna kaliteli yada değil mi diyelim isteyelim 100 üzerinden 300 olsun şimdiye kadarki Re oyunları içindeki en vasat oyundur. TPS türleri içersindede orta derecede bir oyundur.

• Resident evil 6 konusunda şundan çok eminim ki ;

-Oyun harika bir AKSİYON oyunu olacaktır Kawata bu işten cidden anlıyor

ve şundan da çok eminim ki ;

-Oyunun rezalet bir coop yardımlaşma sistemi olacaktır.. Kawata bu işten cidden hiç anlamıyor..

Biraz resident evil outbreak deki olayları örnek almalı ! parnerle iletişim ne kadar sıkı ve ayrıntılıysa oyun bir o kadar zevkli olur.. Re outbreak de ne güzeldi be . Adam sakat yürürken onun elini omzuna atıp kaçırabiliyorduk, 2 kişi kapıya yaslanıyorduk zombiler geç gelsin diye , konuşma sistemi bile re5 den daha güzeldi ...

Emin olduğum 3. şey ise

-Her ne olursa olsun eğer bu adam Re 6 yı tamamen değiştireceğini bile iddia etse de Resident evil 6 için pek de heyecanlanmıyorum...
    Ara oyunlara önem verseler Remake yapsalar ne güzel olurdu.. Özellikle insanlar RACCOON CITY ye hasret kalmışken..
    dilerdim ki Resident evil outbreak file 3 çıksın Yeni jenerasyon konsollara..

4. olarak da bu adamın ismi ne biçim isim be gavat diyesim geliyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resh_aykut -- 21 Nisan 2011; 16:48:58 >

• Mesajı 2 kere attı bunu silebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resh_aykut -- 21 Nisan 2011; 16:47:40 >

• Yeni oyunda en azından silahı çıkartığımız zaman yürüyelim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.