Şimdi Ara

Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
7
Favori
24.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun grafikleri, sesleri, klavye fare oynanışı ve exploration, back-tracking gibi klasik öğeleri güzel. Ama hikaye ve akıcılığı saçmasapan, atmosfer kırıcı şeylerle dolu cutsceneler, karakterler düz, tek yönlü, odun gibi. Doğu avrupada geçen bir oyunda herkes düzgün amerikan aksanıyla konuşuyor. Ethan sanki daha önce canavar manavar görmemiş gibi, şaşkın, nasıl abi modunda, korkak. Halbuki re7de içinden geçti bunların, ama yoldan geçen hüsnü abinin korkacağı, vereceği tepkileri veriyor.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Ethan maşallah ölümsüz gibi, adamın başına gelenlerin beşte biri başkasının başına gelse ölürdü. Adam kendinden büyük bir çekiçten darbe yiyor, çekici sallayan kocaman 4-5 metrelik bir yaratık, bu yaratık binaların tepesine eforsuz zıplayan, arabaları sağa sola sümük gibi iten bir canavar, ama bizim adam çekici böğrüne yiyip, hiçbişey olmamış gibi hayatına devam ediyor  Adamın bacaklarına orak saplanıyor, sonra da sürükleniyor falan. Sonra hiçbişey olmamış gibi kalkıp yürüyüp hayatına devam ediyor  Adamın ellerine bıçaklar saplanıyor, sonra bir de bu bıçaklar ellerine saplıyken havada asılı kalıyor, sonra da adam ellerini kendine çekip (yani ellerini parçlayacak bir hareketle) serbest bırakıyor kendisini  Bunun gibi onlarca şeyden adam çizik bile almamış gibi çıkıp, eli kolu titremeden, gözünü kırpmadan hareket etmeye, işini gücünü yapmaya devam ediyor. Saçmalıklar saçması, atmosferin içine sıçıyor bunlar.

• Oyunun bir archievement'i kanser edecek cinsten. Speedrun'cılara selam olmasın XD

• Çok ürpertici sahneleri var outlast tadında aşırı heycanlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dashing Dad

Finish the story within 3 hours.

• quote:

Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

Oyunun grafikleri, sesleri, klavye fare oynanışı ve exploration, back-tracking gibi klasik öğeleri güzel. Ama hikaye ve akıcılığı saçmasapan, atmosfer kırıcı şeylerle dolu cutsceneler, karakterler düz, tek yönlü, odun gibi. Doğu avrupada geçen bir oyunda herkes düzgün amerikan aksanıyla konuşuyor. Ethan sanki daha önce canavar manavar görmemiş gibi, şaşkın, nasıl abi modunda, korkak. Halbuki re7de içinden geçti bunların, ama yoldan geçen hüsnü abinin korkacağı, vereceği tepkileri veriyor.

Spoiler,

Ethan maşallah ölümsüz gibi, adamın başına gelenlerin beşte biri başkasının başına gelse ölürdü. Adam kendinden büyük bir çekiçten darbe yiyor, çekici sallayan kocaman 4-5 metrelik bir yaratık, bu yaratık binaların tepesine eforsuz zıplayan, arabaları sağa sola sümük gibi iten bir canavar, ama bizim adam çekici böğrüne yiyip, hiçbişey olmamış gibi hayatına devam ediyor  Adamın bacaklarına orak saplanıyor, sonra da sürükleniyor falan. Sonra hiçbişey olmamış gibi kalkıp yürüyüp hayatına devam ediyor  Adamın ellerine bıçaklar saplanıyor, sonra bir de bu bıçaklar ellerine saplıyken havada asılı kalıyor, sonra da adam ellerini kendine çekip (yani ellerini parçlayacak bir hareketle) serbest bırakıyor kendisini  Bunun gibi onlarca şeyden adam çizik bile almamış gibi çıkıp, eli kolu titremeden, gözünü kırpmadan hareket etmeye, işini gücünü yapmaya devam ediyor. Saçmalıklar saçması, atmosferin içine sıçıyor bunlar.

Yoldan geçen hüsnü abi iyiydi   

• Ben sanırım bu ay ki bakiyemi daya gone a kullanacağım oyun kötü diyemem ama milleti heyecanlandıralım derken çok fazla saçmalık yaşıyor ana karakter yapay zeka mal gibi bakıyo yani oynamadım oynasam muhtemelen bitiririm fakat aklımda bunca sebep kalır pişman olurum verdiğim paraya days gone Bayadır beklediğim bir oyundu onu alsam daha iyi gibi geliyo şimdilik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun güzele benziyor ama PC versiyonu ben dahil bir sürü kişide leş gibi çalışıyor. Sistemim kaldırmadığından falan da değil zira yağ gibi akarken birden aynı yerde rezalete dönüyor performans, her düşman yakalayıp tokatlamaya başladığında benzer şekilde, hatta bazılarında kafadan vurduğunda bile oluyormuş. O yüzden ben iade ettim konsolda oynayacağım. Çok daha cazip fiyatlı diye pc için almıştım ama olmadı. Oyunu alan olursa 2 saati geçirmemeye dikkat etsin ki aynı sorunları yaşarsa iade edebilsin. Bu arada demoda sorun yoktu (biraz karanlıktı sadece) ama HDR da bozuk full sürümde.

• quote:

Orijinalden alıntı: arman09

Ben sanırım bu ay ki bakiyemi daya gone a kullanacağım oyun kötü diyemem ama milleti heyecanlandıralım derken çok fazla saçmalık yaşıyor ana karakter yapay zeka mal gibi bakıyo yani oynamadım oynasam muhtemelen bitiririm fakat aklımda bunca sebep kalır pişman olurum verdiğim paraya days gone Bayadır beklediğim bir oyundu onu alsam daha iyi gibi geliyo şimdilik

Days gone ı çok önce bitirmiş biri olarak 5 saatlik re8 macerasından sonra gönül rahatlığıyla diyebilirim ki re8 > days gone.

• quote:

Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

Oyunun grafikleri, sesleri, klavye fare oynanışı ve exploration, back-tracking gibi klasik öğeleri güzel. Ama hikaye ve akıcılığı saçmasapan, atmosfer kırıcı şeylerle dolu cutsceneler, karakterler düz, tek yönlü, odun gibi. Doğu avrupada geçen bir oyunda herkes düzgün amerikan aksanıyla konuşuyor. Ethan sanki daha önce canavar manavar görmemiş gibi, şaşkın, nasıl abi modunda, korkak. Halbuki re7de içinden geçti bunların, ama yoldan geçen hüsnü abinin korkacağı, vereceği tepkileri veriyor.

Spoiler,

En gıcık olduğum şey tam da bu. Oyunculuk, diyaloglar yerlerde. Oyun teknik olarak çok güzel ama şu diyalogları yazan yöneten oynayanlar (seslendirmeler güzel o ayrı. Ama o dublörlere o diyalogları veren kimse tam sopalık) işlerini rezalet yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Mayıs 2021; 2:27:5 >

• _Maxximum_ _ kullanıcısına yanıt

Aynı sıkıntı bende de var. Bir odadan çıkıp daha sonra tekrar girdiğimde fps bazen 100'den 20'lere düşüyor. Oyundan çıkıp tekrar girdiğimde (Tamamen çıkmıyorum. Sadece oyunun ana menüsüne çıkmak yetiyor) düzeliyor. Umarım yakın zamanda güncelleme gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiddler0 -- 8 Mayıs 2021; 3:27:16 >
  • Oyunu 3 saat kadar oynayıp demoda oynadığımız yere kadar ilerledim.Elbette henüz ilk kısımları olsada oyun atmosfer,oynanış ve görsel yönden çok iyi duruyor.Oynanış RE7 ile benzer,zaten devam oyunu ama RE7 nin aksine korkutmaktan daha çok gözlerin sürekli üzerimizde olduğu bir hissiyat oluşturuyor.Görsel yönden RE Engine epey geliştirilmiş olsada Ray Tracingin ışıklandırmadaki etkisi yansımalara oranla daha öne çıkmış.Oyunu genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxximum_

Oyun güzele benziyor ama PC versiyonu ben dahil bir sürü kişide leş gibi çalışıyor. Sistemim kaldırmadığından falan da değil zira yağ gibi akarken birden aynı yerde rezalete dönüyor performans, her düşman yakalayıp tokatlamaya başladığında benzer şekilde, hatta bazılarında kafadan vurduğunda bile oluyormuş. O yüzden ben iade ettim konsolda oynayacağım. Çok daha cazip fiyatlı diye pc için almıştım ama olmadı. Oyunu alan olursa 2 saati geçirmemeye dikkat etsin ki aynı sorunları yaşarsa iade edebilsin. Bu arada demoda sorun yoktu (biraz karanlıktı sadece) ama HDR da bozuk full sürümde.

Bu kadar teknik sorun yaşamamıştım 4 küsür saattir oynamaktayım. Sizin ekran kartı neydi hocam? Sistem işlem gücü olarak yetiyor olsa da bellek boyutu yetersiz geldiğinde performans sürünebiliyor. Bazı sahneler ve anlık olaylar belleğe bir sürü veri yazabiliyor çünkü. Yine de böyle sorunlar yaşayanlar olduğuna göre bu açıdan bir yama alması lazım.

Bendeki tek sorun bir defa oyun dondu, bir defada loading bittikten sonra oyuna girmedi, oyun hata vermeden masaüstüne attı. Onun haricinde bir sorun olmadı. Ekran kartım 12 gb 6700xt.

• Oyunda bir süre oynayıp ardından oyun performansında düşme yada takılmalar oluşuyorsa bunun temelde iki nedeni vardır.İlki oyunun bölüm yüklemeleri öncesi ön bellekleme yapmadan oyun içinde shaderleri yüklemesi diğeri ise memory leak.Oyunun özellikle ekran kartı bellek kullanımı çok yüksek ve 1440p de 8 GB,4K da ise 10-12 GB arası kullanıyor ve oyun içinde sahnedeki yoğunluğa bağlı olarak kullanımlar sürekli değişiyor.Bu nedenle shaderleri dinamik olarak yüklediği içinde bellek kullanımını etkiliyor.Ayrıca Ray Tracing V-Rame yüklenme oranınıda yükselten bir başka etken.V-Ram yani ekran kartı belleği yetersiz gelirse oyun içinde frame droplar görülebilir.Bazı kullanıcılarda ise memory leak sorunu olduğunu okudum ama bundan ziyade V-Ram bu oyunun performansını ve akıcılığı etkileyen en önemli faktör,fps ne kadar yüksek olursa olsun akıcılık yoksa pek bir önemi kalmıyor.

Eğer ekran kartı belleği yeterli olduğu halde yine bir süre sonra fps değerleri düşüyorsa bu durumdada memory leak sorunu var demektir.Bunu test etmenin en kolay yoluda oyundan çıkıp girdiğinizde aynı sahnede fps değerlerinin yükseldiği görülecektir.Bazı oyunlar arka planda kullanılabilen tüm sistem belleğini doldurup ardından sistemin sanal bellekten kullanmasına yol açıyor ve bu durumda oyun içi anlık fps düşmelerine neden oluyor.Steam forumlarında Ray Tracingin sanal belleğe kadar doldurduğunu okudum.Oynadığım kısımda akıcılık konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama ilerleyen bölümlerde durum değişirse oyuna güncelleme gelmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 8 Mayıs 2021; 5:5:59 >

• Oyun çok iyi. Haata 7'den çok daha başarılı buldum. Sistemim süper bir sistem olmamasına rağmen hem oyunu oynayıp hem de kayıt aldım fakat ayarlar yüksek olmasına rağmen teknik konularda sorun yaşamadım. Henüz oynamayanlar ya da diğer yayıncılardan izlememiş olanlar için oynanış videom.

• Ethan ile alakalı...  

Spoiler,

Arkadaşlar bu oyunda ana karakter üzerinden aklımızla dalga geçiliyor onu anladım. Dimitrescu pençeleriyle Ethan'ın kolunu kopardıktan sonra, Ethan kolunu sanki lego parçasıymış gibi takıyor ve kol çalışmaya devam ediyor. Böyle bir saçmalık yapacağınıza bari kolu koparmayın, onun yerine yaralayın gitsin adamı.  Önceki oyunda da elini koparmışlardı testere ile, sonra elini diktiler iyileşti. Bir sahnede karnına pençelerini sokuyor, kaldırıp duvara çarpıyor yere fırlatıyor yaratık Ethan'ı, ama hiçbir şey olmamış gibi kalkıp çatışmaya devam. Ya bu ne saçma sapan bir şiddet anlatım biçimidir. Tamam başka oyunlarda da ana karakterler yaralanıyor ama bunun gibi değil yani, kolu bacağı kopunca tekrar takıp yoluna devam edebilen oyun karakteri görmedik daha.  

• Metal-Gear kullanıcısına yanıt

980 Ti 6GB. En düşük ayarlarda da oynasam herşeyi tepeye de çıkarsam değişen birşey yok. O yüzden sorun oyunda orası kesin büyük olasılıkla memory leak var. Zaten yukarıda başkasının da belirttiği gibi kapatıp tekrar açınca 60 fps'e dönüyor aynı yerde. Herkeste böyle olmadığını biliyorum zaten ben yazdığımı uyarı olarak yazdım sadece zira baya yaygına benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 8 Mayıs 2021; 11:49:23 >
  • RTX 3090 ile bir test videosu koyacağım. Rezillik anı olursa görürsünüz. Big Mama'nın kızının saldırdığı yerde frame rate acayip düştü oyun kasıldı. Sistem güçlü. Değerleri ekrana verip bir test videosu çekeyim. Belki yine olur veya olmaz. Oyun tüm hafızayı sömürüyor mu bu arada, test eden oldu mu ? Kaç GB ram ile oynuyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.