Şimdi Ara

Resimlerinizi Paylaşın, Irk/ Etnisite/ Fenotip Özelliklerizi Açıklıyayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
29.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konunun ırkçılık ile ilgili olmadığını söylemek istiyorum. Anadolu yapısı gereği ırkçılık yapılacak bir yer değil zaten. Türk toplumu olarak (National geographic) bir araştırma yapmıştı, %85-90 arasında Caucasoid diye tabir ettigimiz insan grubuna dahiliz, biraz dogu asya kokenine de sahibiz.

Diğer insan grupları;

Diğer avrupalılar, akdeniz, anadolu, kafkasya ve bir kısım ortadogulular gibi caucasoid kafa yapısı görünüme sahibiz. Tabi binlerce yılda bu gruplar arasında farklılaşmalar oluştu. Bir isveçli ile Irakl arasındaki belirgin farklardan bahsediyorum.

Bu video'da caucasoid/european alt gruplarını görebilirsiniz.

Classification dediğimiz şey ise bu alt grupları tanımlayan onları farklı gruplara ayıran bir durum.
    Şu resimde olduğu gibi;

Peki bu tanımlamayı nasl yapıyoruz?
    Tabiki fiziksel özellikler, boy, kafa yapısı, göz rengi, ten rengi, burun yapısı, yüz kemik yapısı vs.
    1- Alpin Irkı
    2- Nordik Irkı
    3- Dinarik Irkı
    4- Slav Irkı
    5-Akdeniz Irkı
    6. Turanid
    7.

vs. diye giden Bu ırklarında belirli özelliklerini internette bulabilirsiniz. Bununla ugraşma sebebim sadece hobi. Net şekilde resimlerinizi paylaşırsanız, yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurReis6 -- 8 Ağustos 2016; 1:01:10 >

• Armenoid bir terim, daha çok Anadoluluyu tanımlamak için kullanılıyor.Yani armenoid, ermeni demek değil ama bazı ermenilerle ortak fiziksel özelliklere sahipler. Armenoid; özellikle Dogu Anadolunun yerlisi antik medeniyetler. Urartular, Frigler, Medler vs. Armenoid denilmesinin sebebi, ermenilerin burada çok eski olmaları.

Yine armenoid özellikler Türkler, Yunanlılar, Kürtler, Gürcüler, Cecenler, Suriye, lübnan, Irak, Sicilya, İsrail'de görülüyor.

En belirgin özelligi Kancalı kocaman burun'a sahip olmaları

Fetullah Gülen ve Alpaslan Türkeş iyi bir armenoid örnekleri.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Resimlerinizi Paylaşın, Irk/Etnisite/Fenotip Özelliklerinizi Açıklıyorum

Giriş: İnsan çeşitliliği büyüleyici bir olgudur ve fiziksel özelliklerimiz bu çeşitliliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Irk, etnisite ve fenotip gibi kavramları anlamak, kültürler arası anlayışı ve takdiri geliştirmemize yardımcı olabilir.

Pontid Irkı ve Özellikleri: Pontid ırkı, Kafkasya bölgesine özgü bir ırksal sınıflandırmadır. Pontid ırkının özellikleri arasında genellikle şunlar yer alır:

• Orta uzunlukta, koyu renkli saçlar
    • Koyu renkli gözler
    • Uzun ve ince yüz şekli
    • İnce kemik yapısı
    • Uzun boy ve ince vücut

Armenoid Nedir? Armenoid terimi bazen Pontid ırkını tanımlamak için kullanılır. Bununla birlikte, Armenoid, daha spesifik olarak Ermeni halkına atıfta bulunan bir antropolojik terimdir. Ermeni fenotipi tipik olarak Pontid ırkına özgü özellikleri paylaşır.

Irk, Etnisite ve Fenotip Arasındaki Fark: Irk, etnisite ve fenotip kavramlarını birbirinden ayırmak önemlidir. Irk, fiziksel özelliklere dayalı geniş sınıflandırmalara odaklanırken, etnisite kültürel ve dilsel kimliği vurgular. Fenotip ise bireylerin gözlemlenebilir fiziksel özelliklerinin toplamıdır.

Resim Paylaşmanın Önemi: Irk, etnisite ve fenotip hakkında bilgi edinmenin en iyi yollarından biri, farklı geçmişlere sahip insanlarla etkileşim kurmaktır. Resim paylaşmak, bu etkileşimi kolaylaştırmanın ve çeşitliliğin güzelliğini kutlamanın bir yoludur.

Sonuç: İnsan çeşitliliği, kutlanması ve anlaşılması gereken zengin bir şeydir. Irk, etnisite ve fenotip kavramlarını anlamak, farklı kültürlere saygı duymamıza ve onları takdir etmemize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kangalla fino kırmasıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın atacağım geç oldu yatıyorum

Mesajım bulunsun

• Örnek 1 ; Kıvanç Tatlıtuğ

Grup : Nordik / Akdeniz
    Genetiğinin yakın olduğu ülke : İsveç, Norveç, Danimarka gibi ülkeler iskandinav ülkeleri

Nordik ırk'ının temel özellikleri ;uzun boylu, uzun yüz, dar ve çıkıntılı burun, deri ,saç ve göz rengi açıktır. Kıvanç' nordic genlerini babasından, akdeniz genlerini bulgar türkü annesinden almış gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurReis6 -- 8 Ağustos 2016; 1:17:08 >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Hepimiz kırmayız :-)
  • Konu ifşa kokuyor

• Hocam kendimi ifşa etmek için resim atamıyoruma ama fiziksel özelliklerimi söyleyebilirim : siyaha çok yakın gözlerim siyah saçım var boyum 1.82 oldukça kıllıyım ve buğday tenliyim hangi ırktanım acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir zamanlar facebookta bununla ilgili grupta yaptırmıştım,Turanid ve Akdeniz demişti çoğunluk.
    Sorum şu yönde,Akdeniz ırkı özelliği nedir birde hangi ırklarda bulunur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puura

Ben bir zamanlar facebookta bununla ilgili grupta yaptırmıştım,Turanid ve Akdeniz demişti çoğunluk.
    Sorum şu yönde,Akdeniz ırkı özelliği nedir birde hangi ırklarda bulunur?

East mediterranid demişlerdir tr de de yaygın genel olarak yaygın bi fenotip italyandan tut lübnan da bile vardır

• kime çalışıyosun kardeşşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

Hocam kendimi ifşa etmek için resim atamıyoruma ama fiziksel özelliklerimi söyleyebilirim : siyaha çok yakın gözlerim siyah saçım var boyum 1.82 oldukça kıllıyım ve buğday tenliyim hangi ırktanım acaba?

oyle olmaz profilden ve onden lazım
  • cekik gozluyum

arakadaslar bazen sen gorebiliyormusun diyor

cogundan iyi goruyorum

• elfgözlülegolas kullanıcısına yanıt
    mukemmel :-)

Arkadaşlar resimlerinizi buradan atınız.Amaç bilgi sahibi olmak.
  • No ss No güven, önce kendini ifşalat bakalım
  • Özelden atsak kabul olur mu?

• Fotograflar eklendi herhalde hocam alintilama yapma otuz dakika sonra kaldiricam fotograflari aksiyon olsun diye attim.

edit: beyler adam ejderhayla oynuyo fotograf atmayin ag

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHARIN -- 8 Ağustos 2016; 3:10:55 >
  • adam kopek filtreli atmis ahahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: Rawe Maxelus

adam kopek filtreli atmis ahahaha

Hocam ırkçılık yapma adam belki köpek.

• Genel olarak Pontid, / biraz East med. belki birazda Turanid olabilir %3,4 cok az.

En iyi bulundugun yer: Turkiye, Balkan, Dogu avrupa ulkeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurReis6 -- 8 Ağustos 2016; 3:15:55 >
  • Kökenim yedi kusak Istanbul dedelerimin dedesi dahil ama babaannem Selanik göçmeni.
    Pontid dogru herhalde

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.