Arkadaşlar yenı sıstem topladık hersey guzel sıstemı kurduk calıstırdık acıldı sorunsuz bırsekılde tum urunler sıfır bu arada yenı alındı. Neyse format attık pcye wındows yukledık son wındows ıslemınde restart atınca pc acılmadı anakart fanlar fılan calısıyor ama pc acılmıyor goruntu gelmıyor daha dogrusu. 5 dk pcyı kapattık sonra bıdaha actık goruntu geldı devam ettık işlemlere tabı hemen ısı degerlerıne baktım anakart 37 işlemcı 45 derece. Windowsu actık 2 saat acık tuttuk wınrardan bısıler cıkarttık test fılan yaptık sıcaklık degerı işlemcı max 65 derece. Gene restart attık pcye gene goruntu yok kapatıp acıyoruz hemen fısını cekıyoruz gene goruntu yok. Fakat 5 dk bekleyıp bılgısayarı calıstırınca goruntu gelıyor. Bu sorun neden olabılır?
quote:
Orijinalden alıntı: XII.Nicksiz
Arkadaşlar yenı sıstem topladık hersey guzel sıstemı kurduk calıstırdık acıldı sorunsuz bırsekılde tum urunler sıfır bu arada yenı alındı. Neyse format attık pcye wındows yukledık son wındows ıslemınde restart atınca pc acılmadı anakart fanlar fılan calısıyor ama pc acılmıyor goruntu gelmıyor daha dogrusu. 5 dk pcyı kapattık sonra bıdaha actık goruntu geldı devam ettık işlemlere tabı hemen ısı degerlerıne baktım anakart 37 işlemcı 45 derece. Windowsu actık 2 saat acık tuttuk wınrardan bısıler cıkarttık test fılan yaptık sıcaklık degerı işlemcı max 65 derece. Gene restart attık pcye gene goruntu yok kapatıp acıyoruz hemen fısını cekıyoruz gene goruntu yok. Fakat 5 dk bekleyıp bılgısayarı calıstırınca goruntu gelıyor. Bu sorun neden olabılır?
Sana denk gelmiş uyumsuzluk sorunu. Yeni almışsın ürünü ve ilk gözüme çarpan ve herşeyin sebebi olan, (yeni topladım) kelimesi oldu. Parçalar uyumlu değil. Üzgünüm. Zarara girmemek için, zaman kaybetmeden aldığın yere gideceksin ve ilgisizliklerini ve hatalarını yüzleine söyleyeceksin. O parçalar değişmeli. Ne kadar zararlı olsursa olsun bir virüz, bunu yapamaz. HDD kapalı olduğu için, içinde enerji olmadığı için çok rahat şekilde, sorunun parçalarda olduğunu söyleyebiliiyorum. İşlemcide ya da ram da hata var.
Beş dakika geçtikten sonra bilgisayarın ışıkları yanıyor, anakarta enerji gidiyor olarak algıladım ben. Eğer böyle değil ise çok farklı sonuçlar doğar ortaya. Eğer benim anladığım konu ise, sonuç dediğimdir.
sımdı şöyle anakarta elektrık gıdıyor herzaman ıstedıgım zaman anakartı calıstırabılıyorum işlemcı fanları kasa ledlerı hersey yanıyor ve calısıyor fakat bır turlu goruntu gelmıyor. sonra bılgısayarı kapatıyorum 5 dk beklıyorum tekrar acıyorum goruntu gelıyor. Pcyı 2-3 saat kapatmadan yada res atmadan sorunsuz bır sekılde hatta oyun bıle oynıyarak kullanıyorum daha sonra herhangı bır sey ıcın res attıgımda pc acılıyor anakart işlemcı fılan calısıyor fanları hersey normal gıbı fakat goruntu gelmıyor. tekrar bır 4-5 dk beklıyorum pc kapalı sekılde acıyorum ve gene sorunsuz calısıyor bılgısayar.
Tum sıcaklık degerleıne baktım eger bır sorun yok ıse normal tum degerler ekran kartıda dahıl.
Ayrıca degerler yanlıs bıle olsa elımle baktıgım zaman gayet dusuk sıcaklıkları