Şimdi Ara

Restart ve Dynamic physical memory to disk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba Arkadaşlar Bilgisayarı alalı 8 ay oldu 8 aydır restart sorunu yaşıyorum ekran kartını rami güç kaynağını değiştirdim buna rağmen restart sorunu yine devam etti..

Sitem Özellikleri
    E6300 işlemci
    Msı 965-Neo-F Anakart
    Kingston 1024 Mb 663 mhz Ram
    6600 le 256 mb ekran kartı
    Güç Kaynağı feelII 460 wat güç kaynağı
    Harrddisk 250 gb samsung

işletim sistemi Xp deyken Bazen mavi ekran hatası çıkıyor ve kitleniyordu özellikle müzik dinlerken

Bu aralar vista kurdum ve kullanmaktayım yine mavi ekran hatası verdi ekranın en altında dynamic physical memory to disc yazısı çıktı ve 100 kadar saydı sonra restart attı bilgisayarı tekrar açtım bu sefer yine mavi ekran hatası çıktı ve
    beginning dump of phcial memory
    dumping phycial memory to disk:100
    phycial memory dump complate

diye yazılar çıktı

Sorunu tam olarak ne olduğunu anlamış değilim ama büyük ihtimal restart sorunu ile alakalı bir şey

Eğer bu sorunu yaşayan yada yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim

Şimdiden teşekkürler
    Saygılar

• Dostum Yanlış Hatırlamıyorsam Sana Verdiği Bu Hata İşlemci Yada Ram ile Alakalıydı hata kodunuda verirsen senin için araştırırım yada kendin windows un sana verdiği hata koduyla bir araştır ikinci bir seçim olarak ram lerini değiştir iki ram varsa tek ram le falan dene çalıştırmayı makineni
  • Aynı sorun banada oldu ama sadece Vistada oldu. benim sorunum su sekilde cozuldu bilgisayarında Overclock yaptıgın herhangi birsey varsa ozellikle islemci ve ram bunların herhangi birinde o.c varsa direk kaldır benimki bu sekilde duzeldi ha birde Anakartın son biosunu ve duzgun calısan biosunu mutlaka update et cunku bazı anakartlar guncelleme olmadan ramlerle cakısma yada bi takım sorunlar yasıyabiliyor sana ilk onerim bu islem sırasını takip et
    1- Bilgisayarındaki butun Hızastırılımıs ( OVERCLOCK yapılmıs) eski haline dondur ozellikle RAM ve CPU
    2- Bios UPDATE yap
    3- Format Atıp Vistayı tekrar kur

bu islem sırasını izlersen sanırım duzelir en azından bende duzeldi
  • ARkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkürler
    hata kodunu yazmadım ama bir daha veririse hata kodunu alır yazarım..
    Bilgisayarda herhangi bir overclock yapmadım Vede vistayı kurmadan önce biosu update etmiştim
    mavi ekranı sadece vistada değil xp de de veriyordu

Daha önce rami değiştirdim Ama sorunu tekrarlıyor özelliklede restart sorununu bir türlü çözemiyorum işlemcinin macununuda yeniledim geriye iki seçenek kaldı ya ,işlemci yada ankartta sorun var....

Sizin başka yorumlarınız veya bildiğiniz sebeb olacak şeyler varsa yazarsanız sevinirim

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdoksan -- 19 Nisan 2007; 15:06:54 >
  • anakatta sorunlu bence işlemci sağlamdır..jumper ayarları varsa bi reset at düzelir belki
  • nasıl yani anakartamı reset atıyım... nasıl yapılıyor anlatırsan sevinirim ...ilk defa duydum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdoksan -- 19 Nisan 2007; 15:39:59 >
  • Biosu sıfırla diyor arkadaş.Bana kalırsa madem bütün parçaları denedin birde anakartını başka bir işlemci ile dene en kesin çözüme böyle ulaşırsın.Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.