Şimdi Ara

Restoranlara Dokunulmama Sebebi ve Gıda Fiyatlandırma Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
3.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    %1000 kâr marjıyla çalıştiklarinı söylemiş.Düşünün bu sene 1 milyon yatırsanız seneye 10 milyon,ondan sonraki sene 100 milyon tl yapacak.Sadece 2 senede 100 milyon kazanacak!!??Bunu biliyor ve kendisi restoran açmıyor!!??


    Hadi kendisi yarı fiyatina yapsın ve tüm müsterileri toplayip 50 milyon kazansın diyelim.Bu bile hemen iş birakıp restoran işine girmek için yeterli bir miktar ama ne hikmetse bu bilgiye sahip kişiler,bu bilgilerini kullanmiyorlar


    Sen gir örnek ol diyince de ergen çocuk misali atarlanip arazi oluyorlar


    Tekrar söylüyorum en büyük sorunlarimizdan biri samimiyetsizliktir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 2 Aralık 2024; 22:22:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıdan yemek yemiyorum artık uzun zamandır. neden?


    hem aşırı pahalı,


    hem de üçkağıtçılık çok fazla. pizzalar v.s bakıyorum sanki bimden aldığı salam sosisi koymuş gibi.


    evde yapıyorum açıyorum youtube u bakıyorum dikkatlice izleyip evde kendi hamburgerimi, cips fıstığımı, marineli tavuk dönerimi, çıtır çıtır lahmacunumu, bol malzemoslu pizzamı. canım ne çektiyse onu


    yapıyorum. en azından hem çok sağlıklı hem porsiyon istediğim gibi hemde çok çok daha uyguna yiyorsun. biraz istek ve beceri tamamdır. başta 1-2 tutturamazsan bile sonra düzeltiyorsun.


    önemli olan başlamak.


    yoksa gidip bir big mac menüye içinde su dolu kolaya 400 tl verecek kadar enayi değilim.

  • Misafirim vardı o bahsettiğin mekanlardan birine girdik, öyle aman aman söylemedik. 2620 tl hesap geldi.
    Hesapta değilim, giriş kapısında sıra oluşmuş, görevli defter tutup kalkan olursa yazdığı listeden insanları çağırıyordu, üstelik o meşhur ankara soğuğunda.

    Biz anıtkabir gezdik, bahçelide bir mekana girelim dedik 1 kıymalı pide 440 tl oda menüdeki en ucuz olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 2 Aralık 2024; 23:2:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Yahu çoğunun sirkülasyon aşırı hızlı, sabah 10'da takıp akşam 10'a kadar beklemiyor, özellikle fahiş satan diye belirttiğim firmalar 3 saatte bir yeni et takıyor, o etin %35 fire vermesi imkansız ki, et de o kadar yağ yok, zaten araya kuyruk yağı atıyorlar.


    Onu geçtim kuşbaşılı pide 400-450TL, kıymalı pide 350-400TL, lahmacun 200-250TL çoğu yerde, bunun firesi ne? Bunun maliyeti ne?


    Ya da 8 adet kanat 375-475TL arası çoğu yerde, bunun firesi mi var, maliyeti ne?



    Arkadaşlar unuttuğunuz kocaman bir durum var;


    Bu ülkenin %70'i asgari ücretle günde 10-12 saat çalışıp, günlük sadece 566TL para kazanıyor.


    ABD'de bu durum saatlik 13-17$ aralığına tekabül ediyor ve adamlar saatlik kazançlarıyla dışarıdan neredeyse her yemeği yiyebiliyorlar, sen günlük kazancınla yiyemiyorsun. Olay bu.

  • zotacing kullanıcısına yanıt
    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/544199

    Üyelik bayağı sallamış, bir koyun cinsi için rastgele bulduğum bir makale. Biraz aşağıda karkas et özelliklerinde yağ oranı yazıyor. Etin %35’i yağmış yersen. Evet, %35 ve civarı yağ oranına sahip olan farklı cinslerde etler var fakat böyle bir et o tarz yerlere gitmez, gitse de ucuza gider. Her etin uygun olan bir alıcısı var. Neyse sözüm odur ki bir ara vakit bulursam şu konuya upuzun bir paragraf sallamak isterim. Biraz kafa ütüleyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 3 Aralık 2024; 0:2:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Vedat Milör'den sonra ki çok severim adamı, mermer deseni bol yağ meşhur olsa da, et döner için yağlı et tercih edilmez, özellikle Ankara döneri en yağsız kıpkırmızı ve tül gibi açılarak kat kat eklenir dizilir, aralarına kuyruk atarlar 5-10 sırada bir.

  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Döner zaten özellikle en çok tüketilen hazır gıda ürünü, aynı zamanda en çok hile yapılanda. Özellikle tavuk dönerde yok yok. Özellikle şu gramaj şeysileride çıkınca zaten tadı tuzu kalmadı yemeğin. Yok 3 gram yok 5 gram. Zaten basıyorsun tavuğun ötesini berisini, heleki şu Hatay zurnaaaaa dürümler de popülerleşince tutmayın. Etraf paso öyle dönerci oldu. Hem fiyatlar yüksek hem de içerisinde et yok. Gelelim et dönere, gerçek et döner bulan mı var ? Nerede yaprak et döner, ben göremiyorum. Abanıyorlar kıymaya, maliyetleri kurtarmıyormuş hadi oradan. Kazanç için bir şey yazmayacağım bu yazımda. Çünkü hepimiz bir şeyleri düşünürken olayın tamamını görmüyor ve farklı açılardan bakabiliyoruz ama kesin olarak bildiğim bir şey var işini dürüst - doğru yapan adam TÜİK’in yoksulluk sınırının biraz üzerinde net kar sağlıyor. İşini dürüst doğru yapmayan ise tutmayın onu. Bakın bir senede neler geliyor…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 3 Aralık 2024; 0:15:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Güzel konu, üstte kalsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

    Ne 1 milyonu ne 10 milyonu bu tiplerin cebinde 200 lirası yoktur, çoğu işsiz güçsüz, hayatındaki tek başarısı en fazla asgari ücrettir.


    Adamların beyinleri fonksiyon dışı çalışıyor, Abd ile kıyaslamış, alım gücümüz düşükmüş bunu bulmuş, birden aydınlanma yaşamış.

    Tüm ülkelerin alım gücünün eşit olması lazım, bu doğa kanunu değil mi? Işık hızı gibi bir şey, boşlukta saniyede 300 bin km hızında gider.

    Alım gücüde insan olmanın şartı olarak tüm ülkelerde eşit olması gerekir haha.


    Afrika'da günde 50 centle yaşayan yamyamlar buna güldü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 3 Aralık 2024; 1:18:56 >
  • sorsan tek bahaneleri var kiraya zam geldi

    maliyetler arttı

    elektriğe suya zam geldi.

  • 1 birime mal edip ortalama 10 birime satıyorlar. sorsan kira elektrik su personel bedava mı diyorlar.


    hadi tamam kabul .


    bunun oluru 1 birim maliyet.

    1 birim işletme maliyetleri


    1-2 birim de kardır


    yani satılması gereken fiyat ortalama 4 birimdir. 10 değil.

  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

    serbest piyasa ekonomisinde belirli bir üst sınır yok, ancak aşırı fiyat artışı var ise bir üründe, tüketici şikayetleri başlar ve yasal denetimlere de yol açılabilir. ama dediğin gibi hadi olsun 1e 5. eğer ki 10 birim olursa bu fahiş bir fiyat artışı olarak değerlendirilir. hak ettiği ne olmalı acaba? 2,5/3 ? bu üst sınırı neden serbest bırakmışlar ki? sonra da peşinden koşup duruyorlar. sonra birileri zengin oluyor, birileri de fakir. (24.01.1980 serbest piyasa ekonomisi, demirel & özal) gıda da aynı olsun hadi 5. ama AI'ye sorduğunda, gıda için bile 1'e 8 diyebiliyor. yani hepsi için değil tabi ama gıda da bile 1 birime karşılık 8'e kadar çıktığını tespit ediyor demek ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 3 Aralık 2024; 3:5:37 >
  • Gıda imalat sektöründeyim. Annem bir Restoran da çalışıyor.
    Piyasada talep enflasyonu var.
    Vatandaş ağlasa da zırlasa da parasını verip yemeğini yiyor.
    Ucuz mekanı kimse tercih etmiyor.
    Fiyatlar belli, mönüye bakarak zihinden üç aşağı beş yukarı nasıl hesap geleceğini biliyorsun.

    Yani olayın hammadde veya bileşen maliyetleri ile pek alakası yok. Şuan en büyük maliyet kiralar ve iş gücü.

    Arz talep dengesi sağlanana kadar talep enflasyonu süreci devam edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    ben kötü yerde pide, lahmacun yemem ama yine de yediğim pide 450 tl (kavurmalı, kaşarlı, kalite pide), lahmacun da 90 tl (kaliteli o da). 250 tl lahmacun nedir. :)


    abd ile bizi karşılaştırmak da nedir? adamlar dünyayı sömürüyorlar, en zengin ülke. bütün dünya onlara hizmet ediyor. gerçekçi olalım.


    bizde restoranlar pahalı ama çarpıttığın gerçekler de var. fiyatları çarpıtmışsın. en yağsız etteki yağ oranı %45 olduğu halde hala ısrarla hayır diyorsun. bir de amerika'yla karşılaştırmak nedir yahu. biz gelişmiş ülke değiliz. gelişmekte olan ülkeyiz. kendi çapımızda bir yerle karşılaştır.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Arz ve üretimde sıkıntı yoksa fahiş fiyat diye bir. olgudan bahsemeyiz . Eğer arzda satıcının müdahalesi yoksa bunun suçu iktidarda yani yönetimdedir .Fakat iktidarlar oy kaybedeceği için suçu başka yere kanalize etmeye çalışırlar ve kamudaki yandaşları ile algı yaratmaya çalışırlar


    Restaurantlar iktidar için içki, sigara, otomobil gibi lüks tüketim olarak görür ve buna müdahale etmez iktidar tam tersi isyerlerin kullandığı elektrik doğalgaz ve stopaj vergilere ek zam yapar hatta otomobil akaryakıt gibi gider gösterilecek kalemlere sınırlama getirmekte devamlı


    Yazılanlara bakarsak yemekten önce fahiş fiyat (!) olarak aslında çay ve kahveyi görebiliriz ürün maliyeti 2-3 liradır belki ama köy kahvesinde bile 10liradir şehirde olsa 15-20 dan başlar ve 90-100 liraya kadar çıkmakta .30 kat pahalı da denilenilir o zaman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Şu zihniyeti anlamıyorum, abd'nin büyük olmasıyla yemeklerin ne alakası var? Sömürmediğimiz için mi gıdım gıdım porsiyon satıyorlar? Saflığa gerek yok. Piyasanın bu kadar kötü olmasının tek sebebi aç gözlülüktür.


    Ben İstanbul ümraniye'de çalışıyorum, 150 bine yakın gelirim var ve bu bile buradaki evlerden birisini almak için yetmiyor. Her taraf inşaat kardeşim, boş arazı buldu mu adamlar inşaat yapıyor. Daracık daracık yollar var yollardan bile tasaruf edip adamlar bina yapmışlar ya berbat bir trafik oluşuyor her tarafta hatta bunu da geçtim bir yerden bir yere geçmek bile mümkün değil.


    Git herhangi bir ülkeyle kıyasla yine bizim porsiyonlar minyatürler için uyarlanmıştır.


    Türkler hem açgözlüdür hem de dibine kadar cahildir. Bu kadar cahil bir halkın hayatta kalabilmiş olması bile inanılır gibi değil. Şu şehrin çarpıklığının hiçbir izahı yok. Kentsel dönüşüm bile çarpıklaşma üzerine kurulmuş adam yeni bina yapıyor yine her taraf berbat itfaiyenin ambulansın giremeyeceği büyüklüktü. Yokuşlar yamaç gibi araba çekmiyor yahu. İsviçre mi kardeşim burası?





  • ESER14 kullanıcısına yanıt

    Ortam sunan yerler hep 2-3 kat pahalı oluyor. Ve oraları kiraya verenler de buna göre kira bedeli istiyor . Cadde de kiraya verenler 2-3 kat pahaliya verirken 2 sokak arkada kiralar ve ürün fiyatları çok düşüyor ama vatandaş caddedekine akın ediyor..çünkü vatandaş yemek yerken de sosyalleşmek istiyor 2 sokak aşağıdaki müşteriler inşaat işçisinden tut daha düşük gelirli vatandaşlar olabiliyor . Oraya da bu durumda ne gençler nede memur -bürokrat kesim ara sokağa tenezzül ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Hocam 2nizde yağa takmışsınız suyu görmezlikten geliyorsunuz . Et pişince su ve yağ etten ayrılır ve epey azalır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idontremember İ kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de sistem yok ve her gelen yönetim zayıf olan kuralları kendi çıkarı için nasıl esnetirim diye düşünüyor . 300 kez ihale kanunu değişmiş yerel yönetimlerin imar izinleri vs devamlı değişiyor ve ilk gelen buna el atıyor . Oysa İngiltere'de kraliyet olduğu için imar kanununu değiştirmek çok zor olmakta


    Askeri darbe dönemlerinde değisseydi belki düzelirdi ama onlarda da bu zihniyet yokmuş muhtemelen . Demokratik yolla şehir planı oluşamıyor. İstanbul'da deprem olacak kentsel dönüşüm olsun deniyor bina 8 katlı vatandaşın evi diyelim 90 M2 kimse evin küçülmesini istemiyor . Bu yüzden ne kentsel dönüşüm oluyor ne de caddeler sokaklar genişleyecektir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idontremember İ kullanıcısına yanıt

    yemekten ev almaya atlamışsın. onun da cevabı var:

    bu gelirle ev alamıyorsan biraz da hayat tarzınla alakalı olabilir. sıkacan dişini biraz, yoksa olmaz o iş. benden çok daha düşük gelirine rağmen ev almayı başaran iş arkadaşıma sormuştum; ben yıllardır çocuğuma gofret almadım demişti. insanlar o kadar sıkıyor ev almak için.


    her şeyi argümanlarıyla anlatmışız. tek sebep aç gözlülüktür diyip tek sebebe bağlıyorsun, elle tutulur tek bir argümanın yok. ne diyeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 3 Aralık 2024; 10:56:55 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.