Şimdi Ara

Restoranlara Dokunulmama Sebebi ve Gıda Fiyatlandırma Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
3.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sürekli varsayımlarda bulunuyorsun. ihracat faturası benimki o yüzden %0 kdv. tekel satacağıma pazarda limon satarım.

lokantaları savunmadım. fiyatların fahiş olduğuna katıldığımı ancak abartıldığı kadar olmadığını, bizim lokantacıların maliyetlerini yükselten faktörler olduğunu söyledim. heyecan yapmasan bunları yazdıklarımda görürdün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 4 Aralık 2024; 12:4:40 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Ne heyecanı ya. İnsan karşısındakini kendi gibi görür. Heyecan yapmalık ne vardı ki? Varsayımda bulunmayıp ne yapaydım? Alnında ihracatçı yazmıyor ya. Fiyatlar fahiş işte. İçinde 100 gr tavuk olmayan dönerin nasıl 80-100 lira olduğunu açıklanamaz. Sürüm olan yerde bu fiyat var.

• Avrupa'da kiyafet alisverisleri, teknoloji, market alisverisi, disarda yeme-icme Turkiye'ye gore daha ucuz yada ayni fiyatta. Ustelik gida konusundaki kalite farkini soylemiyorum bile Turkiye'de gida konusunda cok büyük kalitesizlik mevcut. Turkiye'de disarda para harcadığınız her an kaziklaniyorsunuz haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 4 Aralık 2024; 14:38:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bana ne yahu kötü örnekten ve benden kat kat alt Özbeklerden?

22 yıl önce bu ülke bir çok konuda çok gelişmiş ve güçlüydü, şu an ekonomin iflas etmin, tarım yok edilmiş, her şey yok edilmiş kısaca, bunun sorumluları belli ama Özbek örneği saçma.

Hoş 3-5 seneye onlardan bile daha kötü durumda olacağız, orası da ayrı.

• ProduceR. kullanıcısına yanıt

En çok anlatmak istediğim nokta bu.

Asgari ücrete Ocak 2024'den beri zam yapılmadı ama restoranlar her ay minimum %20 yapıştırmaya devam ediyor.

Her şeyi kaydediyorum;

Şuan 160TL'ye çorba satan işletme 6 ay önce 115TL'ye satıyormuş.

Online yemek sitelerinden birinde xxx tavuk dönercisi Mayıs ayında 97TL'ye sattığı menüyü şuan 208TL'ye satıyor.

• zotacing kullanıcısına yanıt

he belli iflas ağzına kadar tıklım tıklım dolu heryer hafta içi bile, dolduran uzaylı turistler herhalde? ,500 tl lik çikolatada bile sokağa taşmış kuyruk var sokak sokak para sende kişisel olarak yoktur halkımızda saçacak yer arıyor instada poz atıcak hava atıcak an kolluyor.

ne özbeği mözbeği bu ülke tüketim olarak ab den kat kat ilerde ve sonradan görme ve gördüm yaşadım delisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Aralık 2024; 19:53:28 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Ülkenin nüfusu 90 milyon ve senin gördüğün kesim %1 bile değil aslında.

Forum geçmişin, siyasi görüşün ve üslubuna bakınca, şaşırmadım.

rahat 40+ milyonun keyfi rahatı yerinde bir cacıktan geri kaldıklarıda yok, hele memurlar karı koca eve 150.000+ giriyor kimisine ne yapıcaklar o parayı çatır çatır yiyecekler karı koca tabi kendini kurtarmış için bir sıkıntı yok ülkede.

ha ülkede boru gibi gelir adaletsizliği var orada haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Aralık 2024; 19:57:32 >
    Yavaş yavaş sayıyı düşürüyorsun bakıyorum. Hâlâ gerçeklerle aranda büyük da var ama hiç yoktan iyidir. Biraz daha çalışırsan olur bence. Bir de tutarlı olmayı becerebilirsen tamamdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Cevap yazdığınız bu üye ağır Akp'li dayılardan birisi hocam. Ötv'yi savunmuşluğu var, eski mesajlarına bakabilirsiniz. Mantıklı yorum yazmaya değmez bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayçiçek yağı zeytinyağı elektrik doğalgaz temizlik giderleri işçi personel aşçı usta giderleri dükkan kirası vergiler sigortalar motokuryelerin vergisi bakımı benzin parası kurye parası KDV ler gıdaların toptan aldığın fiyat vs vs dünya kadar gider kalemi var. 30tl lik bir tavuk şişi 180 200tl ye yanında sebzesi tırnak pidesi yoğurdu bulgur pilavı vs dolu bir tabak yiyorum 180tl ödüyorum bulunduğum şehirde 30 40 yıllık bir esnaf lokantası var 1 çivi bile çakmadı aynı tasarım sadece temiz ve bakımlı. Günlük portfeyi düşük küçük bir dolap vitrini var örnek günlük 100 lahmacun 30-50 tavuk şiş 30-50 adana/urfa kebap buna benzer rakamlarda et döner iskender pide çeşitleri vs var toplasan 8 10 çeşidi geçmez ufak küçük ama bir o kadar uygun bol malzemeli kaliteli temiz bir işletme 30 40 yıldır aynı hemen hemen. Ben 5 sene önce keşfetmiştim 18 -20 li yaşlarımda tavuk şiş aldım porsiyon 180tl inanın 5 6 sene önceki tat kalite işçilik neyse aynı kalitede. Her çarşıya gittiğimde mutlaka orada ya karışık pide yemeye çalışıyorum ya da tavuk şiş porsiyon alıyorum. Bunun gibi esnafları tercih etmek gerekiyor uygun ve kaliteli beslenmek için.

200tl ye big mac dahi vermiyor şu meşhur burgerci. Geçen baktım 225 tl olmuş big mac. Ufacık. Double Quarter poundere baktım 315 TL olmuş. Bu fast-food zincirlerine acilen bir denetleme gelmesi gerekiyor hem kalitesi gramajı hem de fiyatı açısından iyice zıvanadan çıktılar. Esnaf 250tl ye baya büyük karışık pide satıyor bu dediğim mekanda karışık pide 250 idi yanlış hatırlamıyorsam ve tıka basa doyuyorsunuz bol malzemeli kocaman uzun ve geniş bir pide. Fast food lar iyice zıvanadan çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 4 Aralık 2024; 20:45:33 >

Asıl sen o kadar boş bir mesaj yazmışsın ki, daha bahsi geçen üyenin sen değil de bir başkası olduğunu dahi anlayamamışsın. Mesaj alıntı trafiğini iyi takip et tekrar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

ozaman pardon sanki bana atıfta bulunmuşsun geldide herhalde üst üste okuyunca msjları o kaptan amerikaymış.,

benim bildiklerim itü mezunu olmasına rağmen instagramdan özel hava atmak için gidiiyorlar millete o derece sığlık yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Aralık 2024; 20:55:35 >
    Bundan sonra sana kerim amerika mı diyeyim yoksa akpcem mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 4 Aralık 2024; 21:16:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Bence Pump Up the Jam diyelim, hem arada dinleriz.

Yahu 22 yıl önce nasıl daha iyiydi? 2001 krizi diye bir şey duymadın mı? Dolar bazında asgari ücret arttı. Eskiden kaç kişi lokantaya giderdi? Her taraf kafe doldu, bilmemkaç çeşit kahve markası geldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Iphone'da yoktu 22 yıl önce haklısın, Iphone geldi, Dyson geldi, Tesla geldi reyis sağolsun.

Merak etme 2001 krizinde reşittim. 3-5 ay sürüp, esti geçti.

Şuan ülke 2017 Kasım'dan beri krizde ve 2021 itibariyle iflasa geçti.

22 yıl önce hiç bir asgari ücretli 80gram et döner + ayran için bir gün çalışmıyordu. Hatta şöyle söyleyim tavuk daha az ve nadir tüketiliyordu, o da millet değişiklik olsun canımız çekiyor diye. Yine 22 yıl önce millet, millet dediğim en fakir kesim, patates ve soğanı çuvallar ile alır koyardı evine.

Yine beyaz eşya almak daha kolaydı, kimse çamaşır makinası alırken kredi çekmezdi.

Şaka gibisin. 94 krizini atlattım ama 2001’i atlatamadım ve işyerim battı. 2001 en ağır krizdi.

Eskiden kimse döner alamazdı. Sünnet düğününden sünnet düğününe döner yerdim ben. Masal anlatma

çamaşır makinesi alırken kimse kredi çekmezdi demiş. o yüzden bana taksitli satış programı yaptırdılar da kullanıyorlardı. senetle satış diye bir şey var heralde. eskiden çamaşır makinesini herkes senetle satardı. 15 ay taksitle falan. enflasyon çok yüksek olduğu için çok yüksek vade farkları olurdu taksitli satışta buna rağmen insanlar alırdı. peşin çamaşır makinesi kim nasıl alsın. insan bu kadar mı çarpıtır gerçekleri yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 5 Aralık 2024; 11:29:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.