aga size benden taktik en büyük vurgunu tatlıcılar ve kahveciler yapıyor. açın bir tarafa keyfinize bakın sonra. |
Restoranlara Dokunulmama Sebebi ve Gıda Fiyatlandırma Sorunu (4. sayfa)
-
-
Hocam öncelikle güzel yazmışsın ama tepki olmadığı sürece hiç bir şey değişmeyecek. Hatta daha kötü bile olabilir. Demek ki insanlar kendilerine yapılan muameleye gayet razı ve her şey çok zevkli gidiyor ki yorumlarda da bu fahiş fiyatçıları savunanlar olmuş
-
sen tepki koyamıycak kapasitede bir halksan devlet ne yapsın birde ek milyonlarca memur atayalım istersen kapı kapı dolaşsın bütçeden dahada batalım memurland ülkesi nasıl olsa halkta para çooook saçacak yer arıyor hepsi ağzına kadar tıklım tıklım dolu olmayan kendi derdine yansın böyle halka böyle fiyatlar çok normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 15:35:57 > -
Onu diyorum işte, sen hem kızıp hem de gidip yersen o zaman kızmanın bir anlamı yok. Evinde yap ye. Kimse gitmezse nereye kadar dayanacaklar sanki
-
Bizim halkımız gördüm gösteriş delisi dilan polatın ruh ikizi mixlemeli cennet mahellesi sonradan görme bir çoğu havacı civacı (siyasi görüşü farketmez), bu ülkede ne iphone satışarı düşer nede kabap.
o iphone yi ultra maga fahiş vergiyle 200.000 tl yapsan bile bizim o gösteriş delisi halkımız bağdata kadar kuyruk oluşturur yine mağaza önünde,bu ürünlere fahiş vergide benden tam destek bunlarla iyi kasayı dolduruyorlar yoksa daha derin bir kriz olurdu tüketim olmasa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 15:44:9 > -
dışarıda hazır diye satılan yiyecekleri evde kendim yapıyorum canım dışarda yemek isterse hatta hatta bir tavuk döner yapıyorum 13 yaşında kızım baba evde döner yap dışarıdakiler böyle lezzetli ve bol değil diyor
daha önce uzun yıllar fast food ve lokanta sektöründe çalıştım eskiden gerçekten bu kadar para yoktu bu işlerde
kim neyi kaça çakıyor millete umrumda değil kirası da umrumda değil elemenı de stopajı da ben gitmiyorum
sizde gitmeyin tepki koyun parayı yoldan mı topluyorsunuzda böyle saça saça harcıyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 3 Aralık 2024; 15:44:30 > -
şimdi bodrum'da 1200₺'lik lahmacun yiyip de ödeme yaptıktan sonra kendimi keriz gibi hissettim diyen biri vardı. hatırlamadın sanırım, bir ara gündem olmuştu. hatta biri de turistin birine meyva suyu verip, çok fahiş bir fiyattan ücret alınca, şikayet edilmiş ve parası geri verilmişti. olgu var, ispatlanmış durumda. maalesef gerçekleşiyor yani.
-
Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Macaristan, Çekya gibi ülkelerde yarı yarıya daha ucuz yemekler. Al sana hor göreceğin ülkeler.
Ayrıca ABD'yi niye örnek göstermeyim, kötüyü örnek herkes gösterir.
-
Bunlar bu ülkeyi batirmaya gelmişler. Hiç uyari olarak görmediler eminim. Uyari olarak gorselerdi seçimden sonra doğru düzgün kararlar alınırdı. Bir dahaki seçime kadar ne kadar ülkeyi boka sokariz derdindeler. Ellerinde boyle bir güç varken malum şahıs iyi birisi olsa öyle güzel ve hizli bir sekilde sorunlari cozer ki ama dertleri baska.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asgari ücrete zam yapılırsa enflasyon artar denilen yalanda böylece patlamış oldu. Gecen sene bu zamanlar gelen asgarî ücret zammı sonrası a dan z ye tüm herşeye kaç kez zam geldi?
Restoranlarda ise fiyat algımız tamamen uçtu gitti ne kaç paraya uygun , bu fiyata yenir mi diye sorgulamaz oldu insanlar. İşbirliği yapan fenomenler saolsun size indirim aldik, buranın kahvesi, şuranin kebabi güzel diye diye mekanları pohpohliyorlar..
Güzel bir konu ve paylaşım olmuş, birçok mesaj olayın boyutunu detaylıca açıklamış.
-
Herşeyi birbirine karıştırmaya başladın. Amerikada asgari ücretli bile şöyle yiyebiliyor, böyle yiyebiliyor diyordun. Şimdi yarı yarıya ucuz diyorsun da bu ülkelerde halk yiyebiliyor mu? Özbekistan’a gittim mesela. Burdaki esnaf lokantası fiyatına gittiğim lokantada başımızda kemancıyla piyanist bize özel türk müziği bile çaldı. Ama halk bir koka kola alamıyordu marketten. Ülkeleri karşılaştırmak o kadar basit değil. Basitçe karşılaştırmak istiyorsan bic mac endeksini kullan (bununla da karşılaştıramazsın ama az çok bir fikir verir basitçe); bir asgari ücretle kaç big mac alınabiliyor o ülkede. Diğerinde kaç alınıyor? Karşılaştır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hükümetin yapacağı ve yaptığı girişte yada menülerde fiyat (hatta gramaj ) yazma zorunluluğu getirmesidir... Turisti kandırmışlar Bodrum'da öyle diyen varsa muhtemelen fiyatı bilmiyordur
Senden çok daha iyi biliyorum. Çünkü muhasebecilik yaptım. Ben sadece muhasebe diyerek onların aldığı parada bile gözünüz var diyorum.
3500 lira yazmışsın. Bir muhasebeci düzgün çalışmasa sana kaç para sokar biliyor musun? Faturanı işlemese, beyanname vermese yiyeceğin cezayı görürdün. Yazdığın stopaj, bağkur falan vergiyle alakasız. Stopaj zaten dükkan sahibinin gelir vergisidir. Kültür olarak kiracıya itelenmiştir. Bağkur senin sigortan. Vergi yükünden falan batmıyorsunuz. Eğer muhasebeciler hesapları ayarlamasa olduğu gibi işlese, zırt pırt herşeyi giderden düşemeyip adam akıllı fiş kesseniz o zaman bu konuşulurdu. Hanginiz adam akıllı gelir vergisi ödüyorsunuz ki? Kestiğiniz fişlerin kaçı %10 kdvli?
Herşeyi yazarsın ama muhasebe yazamazsın. Etin pahalı olduğunu bizde biliyoruz. Zamanında herşeyi son gün ödeyen mükellefler yüzünden bankada bağkur kuyruklarına girdim. İşkuru, bankası, vergi dairesi derken ofiste adam akıllı çalışacak vaktim kalmıyordu. Esnafı, şirketi kendisine para kazandırmayan herşeyi yük olarak görür küçümser. Ancak devletle başı belaya girince hemen gelir kurtar der. İşi görülünce yine eskisi gibi olur. Muhasebe gibi herşeyi yapan ama havadan para alıyor gibi gözüken bir mesleği bu yüzden bıraktım.
-
Bu toplumun dinamiklerini iyi biliyorlar çünkü o yüzden.Erdoğan önceki seçimde kozunu tehdit dili kullanarak kullandı.Dedi herşeyi vererek halkın her dediğini yaparak herzaman kazanamayız dedi. Önceki seçimde hatırlarsan eğer bize oy vermesseniz şehrinize hizmet gelmez demişdi bu şekilde kazanabilirmiyim denedi bunu ve sandıkda cevabını aldı ki onlar için belediye seçimleride önemli değil zaten artık Ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor başkanlık koltuğunu bırakmamak önemli onun için Meclis bile önemli değil artık.Meclisdeki milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmadı hepsi şu anda birer memur gibi çalışıyorlar.Erdoğan zamanı geldimi Başkanlığı kaybetmemek için gene herşeyi dağıtacakdır yoksa kaybedeceklerini biliyorlar halk tehdit dilini yutmadı ama verirsen veriyor işte mamasını suyunu verirsen sesini çıkarmıyor karnı doysun yeterki onlar için Ülkede hak bitmiş hukuk bitmiş bir önemi yok karnı doyuyormu insanlar buna bakıyor çoğu insan bôyle yok gazetecileri içeri atmışlar yok öğretmenleri kovmuşlar bu toplumunun çoğunun umrunda olmayan şeyler he kendi karınları doymasın hemen zırlamaya başlıyorlar.Önceki seçimde EYT den gördük işde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
heyecan yapma, muhasebeciler az alıyor, çok alıyor vs.. demedim ben. ben gelir vergimi tam ödüyorum. faturalarımda kdv %0. bu arada beni lokantacı sandım sanırım ama değilim.
bir ara kastettiğin gibi %1 fiş kesmeye çalışıyordu bazı çakal lokantalar, ben tekrar kestiriyordum o fişi. çakallığa izin vermem. e et işte, zaten et satıyoruz diye keklemeye çalıştı bir lokantacı beni. o eti pişirdiğin an %1 fatura kesemezsin, sen yemek satıyorsun dedim. stopaj kağıt üstünde dükkan sahibinin vergisi ve onun ödemesi gerekiyor ama her zaman kiracı öder, bunu sen de biliyorsun, söylemişsin zaten. yani stopajı da söylememde bir sakınca yok.
neyse gereksiz duyar kasmışsın. muhasebecilikten çok para kazanıp köşeyi dönen çok var. tutturamayıp bırakan da. yeni işin hayırlı olsun diyelim, herkes başaracak diye bir şey yok.
-
İşte o ufak bir yerde. Adı sanı duyulmamış markalar kullanıyor. İsmini bile duymadığın ayçiçek yağı, yemeğe katılan ismi duyulmamış baharatlar. Kahvaltıda ismi duyulmamış sosis, salam, sucuk. Kısacası yenmez. Sadece çorba içilir
Zaten zorunlu kalmadıkça dışarıdan yemek yenmez. Zorunlu kalırsan da sadece çorba içilir. İsmini bile duymadığın ayçiçek yağı kullanıyorlar. Bir yerde tost yiyeceksin en dandik sucuğu kullanıyor. Hatta piliç sucuk. Kaşarlı yaptırsan. Kaşarın bile markası belli değil. Ketçap mayoneze girmeyeceğim bile. Ya bimde satılan ya da doldurma ketçap mayonez.
Yüzde sıfırla tekelci olabilirsin. Tekel fişinde kdv 0. Gerisini ben bilmem bu işi bırakalı çok oldu. Heyecan niye yapayım ki. Ben duyar kasmadım sen lokantaları savundun. Sanki millet maliyetleri bilmiyor. Eti kaça alırlar kaça satarlar işçisi ne alır bilinen birşey.
-
İşletme sahipleri maliyetleri müşteriye yansıtamaz cümlesi çok yanlış. Kusura bakmayın ama yansıtmak zorunda. Sonuç olarak işletmeler birer hayır kurumu değil. Bir bedel ödüyorsun ve karşılığında hizmet alıyorsun. Burada devreye ürünün kalitesi, çalışanların davranış biçimi, mekanın rahatlığı vb. faktörler devreye giriyor.
Kiradan tutun, banka komisyonları, çalışan giderleri, muhasebe, faturalar gibi bir çok gider var. Bunlardan banane diyen bir tüketiciysen lütfen sosyalleşmek adına cafe vb. alanları kullanma.
İşletmede bulunan ürünlerin kalitesi konusunda haklısınız. Evet bu ürünlere fahiş fiyatlar çekilebiliyor. Ama o ürünü tüketip tüketmemek tamamı ile sizin insiyatifinizde olan bir durum.
12 sena işletme sektöründe çalıştım. Cafe ve bar işletmeciliği yaptım. Öğrencilik döneminde de babamın çevresine sene ile birçok esnafla iletişimim oldu, onlarlada bir gün olsun o gün olsun çalışma fırsatı buldum. Ama gerçekten bu güne kadar en kötü dönem şu 3 4 senelik dönemdi. Ekonomik faktörler her sektörü etkileri ve karşılığı bu oldu. Tüketiminden tut, sağlığa dip gir yaşam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X