Şimdi Ara

Restoranlara Dokunulmama Sebebi ve Gıda Fiyatlandırma Sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
3.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eleman lafı çakıp engellemiş. Alt kesim nedir yahu? Nasıl çirkin bir bakış. Basmakalıp üstten bakan beyaz türk havası.
  • Son zamanlar da benim de çok dikkatimi çekmeye başladı. 3-4 aydır yoğun bir şekilde dışarıdan yemek yiyiyorum ve şunu söyleyebilirim ki soygun inanılmaz. Maliyeti 20 lira olanı 200 liraya satıyorlar. Ayrıca kalitesiz malzeme ve suratsız hizmet de yanında hediye geliyor. 😉 Yazıda kira, personel, elektrik su vs kalemleri maliyete eklemişsiniz ama aslında bunlaı gider olarak hesaplayıp kardan düşmek lazım. Misal bir ürün maliyeti sana 20 liraysa bunu %100 karla sattığında adet başına 20 lira karın olur. Bundan ayda 10.000 adet satsan 200 bin lira ürün maliyeti sonrası gelirin olur. İki adam çalıştırsan 35*2=70 bin eder. Sana kalır 130. Kiranı elektriğini vergini falan ödedikten sonra sana hiç kalmazsa katıksız 100 bin kalır. Peki öbür hesapta yapılan? İşte oraya hiç girmeyelim. Personel kira vs hepsi ürüne eklenip bir de buna %300 ile %1000 arasj kar konuluyor. Açıklamaya gerek yok. Vurgun ki ne vurgun? 😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 7 Aralık 2024; 9:38:9 >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Ben o zamanlari hatirliyorum dulkanlarda hep et doner olurdu tavuk doner diye bisey yoktu.
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hocam yalan soylemene ne gerek var. Memurlar 150bin nasil alsin. 10 yillik ogretmenim maasim 43bin
  • realitych R kullanıcısına yanıt

    kale boş hadi atalım mı diyosunuz nedir anlamadım ki. benim yaşım var hatırlıyorum o yılları işte. memleketten üniversite için istanbul'a geldiğim 87 yılında tanıştım tavuk dönerle. öncesinde dışarda bir şey yemediğim için bizim oralarda tavuk döner var mıydı yok muydu bilmem ama istanbul'da 87 yılında bile vardı, bundan eminim.


    eskiden insanlar dışarıda pek yiyemezdi. böyle çeşit çeşit zincir lokantalar yoktu. ilk mc donalds taksimde açılmıştı, önünden geçmeye bile korkardık. pizza hut uzun süre bir lüks olarak kaldı. şimdi pizza hut ve mc donalds olması gerektiği gibi ucuz fast food oldu. hiç unutmam o yıllarda tiki bir yazar hindistan'da insanların en iyi giysilerine gidip pizza hut'a gitmesiyle dalga geçiyordu. fast food'a lüks restoran muamelesi yapıyor hintliler hahaha tarzı abuk sabuk çirkin bir yazı yazmıştı. lan dedim e bizde de böyle, sadece zenginler gidebiliyor pizza hut'a. artık herkes gidebiliyor öyle yerlere. sen gelmiş tavuk döner yoktu diyorsun -ki bu da doğru değil-. lokantalar olması gerekenden pahalı, evet ama yine de dolup taşıyorlar. herkes kesesine göre bir yer bulup gidebiliyor.





  • acr kullanıcısına yanıt

    türkiye'de maliyet hesabı yapmayı bilen, yapabilen var mı ki? personel, kira vs.. dönem sonunda hesaplanır, her ürüne bir katsayı konur, o katsayıya göre ürünler arasında paylaştırılır. koca koca firmalar bile bunu yapmaktan aciz. ondan sonra zarar ediyoruz diye ağlıyorlar. ya da karları öyle bir yüksek çıkıyor ki inanamıyorlar. bunu bizzat gördüm büyük anlı şanlı firmalarda.

  • İşlerine gelmiyordur bence. Yoksa fahiş fiyata porsiyonu ufacık ve tatsız tuzsuz yemekleri kime iteleyecekler ki?

    Aynı şey gsm operatörleri için de geçerli.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.