Şimdi Ara

Retina ekranlı Macbook Air ne zaman gelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hem inceliği hem kolay taşınabilirliğinden dolayı iş için kullanım amaçlı Macbook Air alacağım fakat retina ekranlı air ların çıkacak olması çok kafamı karıştırıyor.
    Bu yıl sonuna doğru çıkarmı sizce retina ekranlı versiyonları ?
    Ben alırım 1-2 ay sonra çıkarırlarsa çok pis yıkılırım :)
    Geçen gün retina pro ile air yanyana gördüm ekran kalitesi inanılmaz farklı geldi o yüzden retina kafamı çok karıştırıyor.Hatta sırf o yüzden pro almayı da çok düşündüm.
    Bir de pro aldım diyelim yakın zamanda yenilenmiş halleri çıkar da bunların fiyatı düşer mi acaba? ilk defa mac alıcam tam bilmiyorum piyasasını ne şekilde yeniliyorlar belli bir dönemi var mı iphone gibi falan? Tam bilmiyorum açıkcası bunları.

• http://www.macworld.co.uk/news/mac/new-macbook-air-retina-2014-release-date-rumours-specs-design-images-3420655/
    http://www.digitaltrends.com/computing/apple-macbook-air-2014-specs-display-retina-price-release-date-rumor-roundup/

Valla araştırmadan önce al gitsin diyecektim ama sanki çok yakında bişeyler olacakmış gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Evet işte bende biraz araştırmıştım hocam da onlar daha yakın zaman diyordu digitaltrend 2015 in ortaları diye tahmin ediliyor diyor yanlış okumadıysam.O da bayağı geç bir zaman.Ama kesin bilgi de değil tabi ben alırsam 2 aya çıkar gibime geliyor yenisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adocat

Evet işte bende biraz araştırmıştım hocam da onlar daha yakın zaman diyordu digitaltrend 2015 in ortaları diye tahmin ediliyor diyor yanlış okumadıysam.O da bayağı geç bir zaman.Ama kesin bilgi de değil tabi ben alırsam 2 aya çıkar gibime geliyor yenisi

Htc one x aldım, 3 hafta sonra hiç yoktan one duyuruldu.
    Lumia 920 aldım, 2 hafta sonra 925 duyuruldu hiç habersiz sızıntısız.
    Iphone 6'yı yaklaşık 3 ay bekledim beklediğime değdi. Bence siz de bekleyin yakında kokusu çıkar. Hem retina ekran ile normal ekran Arasında ciddi fark var

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ayrı ayrı görünce anlayamamıştım çok fazla ama geçen gün ikisini yanyana gördüm normal ekran ile retinayı ve bariz farkı o anda anladım uçurumlar var kalite olarak arasında ekranların bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adocat

Aynen hocam ayrı ayrı görünce anlayamamıştım çok fazla ama geçen gün ikisini yanyana gördüm normal ekran ile retinayı ve bariz farkı o anda anladım uçurumlar var kalite olarak arasında ekranların bence.

Evet baya fark var

• yeni işlemci, ram ile 2015 orta yada sonuna doğru çıkar diye tahmin ediyorum. Çıkarken işlemci illaki güncellenir ama yeni işlemciler hemen şubatta çıkmayacak gibiydi öyle hatırlıyorum sanki yazılanlardan.
  • bence çıkmaz çünkü macbook pro satışlarını baltalar özellikle 13" olanı
  • Ben anlamıyorum, retina ekranlı macbook pro zaten air ile neredeyse aynı ölçülerde ve ağırlıkta, neden bekliyorsunuz ki?
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Haklısın aslında hocam.Bende aynı şeyi düşünmeye başlamıştım.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adocat -- 28 Kasım 2014; 11:49:05 >
  • Arkadaşlar, biliyorsunuz daha yakın tarihlerde (Ocak 2015 içinde) MacRumors ve diğer bazı Amerikan haber kaynaklarında 12"lil retina ekrana sahip "süper ince" bir MBA sızıntıları yayınlandı. Hatta bu modelde ışıklı Apple logosunun olmayacağı, sadece bir tek kulaklık çıkışı ile sadece bir tek USB-C (USB3.1) bağlantının olacağı iddia edildi; birtakım görsel ve eskizler yayınlandı. Hesapta bu üründe Intel'in Broadwell-M işlemcileri kullanılıyor ve bunların düşük güç tüketimi nedeniyle bu ince 12" rMBA'nin içinde fan da olmayacağı belirtiliyordu.

Zaten CES 2015'de Intel Broadwell ailesinin resmen lansmanını da yapmıştı (ki bu işlemcileri sadece Apple değil, diğer Windows bazlı laptop/ultrabook üreticileri de kullanacaktır...)

Son dedikodulara göre bu durum değişmeye aday. Şöyle ki:

Intel, üretim/teslimatında çok geç kaldığı Broadwell işlemcilerinin (düşük güçte çalışacak olan serilerinin) ticari ömrünün öyle bir yıl falan olmasından vazgeçmiş. Ümidi (yine daha da düşük güç tüketimli seride olan) 2015 Haziran sonunda lansmanını yapacağı Skylake serisine bağlamış. Skylake'li ürünlerin, bu varsayımla, 2015'in 3., en kötü ihtimalle 4. çeyreğinde çıkması söz konusu olacaktır.

Broadwell, Haswell'in geliştirilmişi ama bu iki ürün "pin to pin" uyumlu. Yani Haswell işlemci yerine Broadwell işlemci hemen takılıp kullanılabilir. (Intel terminolojisinde Haswell "tock", Broadwell "tick"; daha da yeni teknolojiyle Skylake "tock") Ama Haswell/Broadwell ile Skylake bu bağlamda uyumlu değil. Tabii, Skylake güç tüketimi açısından, Broadwell'den de ekonomik...

Bu durumda yazılan yeni senaryolar şöyle:

1) 2015 ilk çeyreği sonları (2. çeyreği içinde), Apple sessiz sedasız bir MBA tazelemesi (buna "refresh" deniyor...) yapacak, ve mevcut 11" ve 13" modeller retina ekran vs. olmaksızın Haswell yerine Broadwell işlemcilerle piyasaya sürülecek. Bunların (13" modelde) 12 saat yerine 13-14 saat arası ortalama normal kullanım süresine sahip olmaları beklenebilir.

2) 2015'in 3. (belki de 4. çeyreğinde) yukarıda bahsedilen retina ekranlı 12" MBA, Skylake işlemcili olarak piyasaya sürülecek. Hatta bunun 2015 Ekim'inde geleneksel olarak yapılan iPad lansmanıyla eş zamanlı olabileceğinden bahsedilmekte.

3) Yine bu tarihlerde şimdiki tasarımlarda (kasada vs.) değişiklik yapılarak (buna "redesign" deniyor) yeni 13" MBA'lerin retina ekranlı ve Skylake işlemcili olarak güneş yüzü görecekleri tahmin ediliyor. (11" için yapılan yorum yok...)

Bunlar mantık yoluyla ve Intel'in sunduğu/sunabildiği olanaklar kapsamında yapılan tahminler; kimse %100 olacak gözüyle bakmasın ltf.

Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 13 Şubat 2015; 17:12:52 >

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz faydalı bilgilendirme için hocam.
  • late 2013 rMBP kullanıcısı olarak skylake rMBA için beklemedeyim
  • Şubat sonu bir tanıtım yapabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.