Şimdi Ara

rf 433mhz anten

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimizdeki uzaktan kumandalı bir sistem için 433 Mhz Dört Kanal Alıcı devre kullanmaktayız, fakat antenle ilgili sorunlarımız bulunmakta. Kullanmamız gereken antenle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecek var mı ?

• Genelde bu tür aletlerde alıcı kısmında helozon şekilde telden yapılmış antenler gördüm ben.
    Sanırım kompakt olması için yapmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: integer

Genelde bu tür aletlerde alıcı kısmında helozon şekilde telden yapılmış antenler gördüm ben.
    Sanırım kompakt olması için yapmışlar

Anten bobinidir o, bobini evde yapmak çok zordur anten bobini hesabı uğraştırıcıdır. Antenin boyunu kısalmaya yarar. 8,66 cm anten kullanılıyorsa bobinle 7 cm'ye iner sorun da yaşanmaz.
  • nasıl bir anten kullanmalıyız bilgisi olan var mı acaba, şuan elektrik kablosu gibi bi anten kullanıyoruz 17cm boyunda ama çekim mesafesini arttırma amacındayız başka alternatiflerimiz var mıdır ? Ve alıcımız alüminyum bir blok içerisinde duruyor sanırım bu büyük bir problem
  • Alıcı antenini kutunun dışına çıkartın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R-L-C Devrelerini bi gözden geçir 433 Mhz göre bobin direnç kondansatör değeri bulursun daha sonra dalga boyundan yüzde 5 'inin çıkarır anten boyunu halledersin onuda kıvrımlı sararsın bakır teli anteninin boyuda küçülür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k-8k Uydu anten kablosu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.