Şimdi Ara

rFactor (2005) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.104
Cevap
7
Favori
224.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    rfactoru daha yeni keşfediyorum oyunla ilgili yazılanları okuyorumda hep f1 ile ilgili yazışılıyor halbuki bisürü araç var benim de en çok beğendiğim araçlar eski kasa yavaş gidebilen arabalar
    siz hep f1 mi oynarsınız ? herhalde aştınız f1 den aşağı sizi kesmiyor neyse

birde bende direksiyon yok klavyeden oynamaya çalışıyorum ama hızlı arabalarla virajı dönmek isteyince düzeltemiyorum mecbur yavaş araçlarla yarışıyorum
    hızlı araçlar kafasını hızlı sağa atıyor toparlayamıyorum direksiyonu en mükemmel klavye ile oynamak için nasıl ayar yapmak lazım o kadar kurcaladım olmadı oyunun orjinal ayarlarınıda bozdum orda steering ,feedback gibi ayarlar var nereyi hangi ingilizce kelimeyi kurcalayacağım bulamadım

evet işte asıl sorunum bu klavye ile iyi oynayabilmek icin nereyi ayarlamam lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: logitech34

arkadaşlar selam
    rfactoru daha yeni keşfediyorum oyunla ilgili yazılanları okuyorumda hep f1 ile ilgili yazışılıyor halbuki bisürü araç var benim de en çok beğendiğim araçlar eski kasa yavaş gidebilen arabalar
    siz hep f1 mi oynarsınız ? herhalde aştınız f1 den aşağı sizi kesmiyor neyse

birde bende direksiyon yok klavyeden oynamaya çalışıyorum ama hızlı arabalarla virajı dönmek isteyince düzeltemiyorum mecbur yavaş araçlarla yarışıyorum
    hızlı araçlar kafasını hızlı sağa atıyor toparlayamıyorum direksiyonu en mükemmel klavye ile oynamak için nasıl ayar yapmak lazım o kadar kurcaladım olmadı oyunun orjinal ayarlarınıda bozdum orda steering ,feedback gibi ayarlar var nereyi hangi ingilizce kelimeyi kurcalayacağım bulamadım

evet işte asıl sorunum bu klavye ile iyi oynayabilmek icin nereyi ayarlamam lazım

Valla klavye ile bu tarz oyunları oynamak büyük işkence,en azından bir analog gamepad ile oyna derim ben sana,gerçi bende analog olmayan gamepad ile oynuyorum bu tarz sim oyunlarından en iyi verimi ve zevki almak için düzgün bir direksiyon şart,bende istediğim gibi gidemiyorum,kontrol edemiyorum aracı,direksiyon olmayınca büyük bir kontrol eksikliği ortaya çıkıyor,bu yüzden hızlı araçlarla virajı dönerken gaz-fren hassasiyeti gereken yerlerde bu hassasiyeti klavye veya gamepad ile veremiyorsun.Arabanın hızla sağa sola doğru savrulması hem kontrollerle hem de setup ile alakalıdır.Çok iyi klavye hakimiyeti için birşey diyemem ama şunları dene,settings-controls-rate bölümüne gir,steering rate 15,throttle rate 30 (araba aniden kalkış yapınca kıçı atmasın diye,yavaş gelirse yükselt bunu) brake rate 80,speed sensitivity 60 yap,ben bu ayarlarla oynuyorum belki sende de işe yarar Ayrıca settings-difficulty bölümünden yardımcıları aç.Viraj girişinde freni pompala,çıkışında ara gazı vererek çık yani gaz ile frene abanma,viraj çıkışında hafif kontralar falan yap.Bunun dışında bir de setup konusu var ki o uzun iş vallaGtr2 ana topiğine biraz yazmıştım setup ile ilgili birşeyler,son sayfada istersen bak orada yazdıklarıma.Ama işte istediğin kadar ayar yap direksiyon olmadan oynayınca oyunun gerçek zevki alınmıyor.

Çok güzel modlar var rfactor de ama f1 modları en çok oynanan modlar,burada da genelde f1 oynanıyor,f1 e alışınca sonra diğer arabalar pek açmıyor,ne gidiyorlar ne duruyorlar gibi ben en çok eski f1 modlarını beğeniyorum,çok mükemmel onlar,klasik amerikanların olduğu bir mod vardı onu dene seversin büyük ihtimalle.

• -galganus dostum dediğin gibi rates bölümüne girdim ayarları yaptım ama bu ayarların virajlardaki hakimiyette faydası olmadı yardımları acıncada viraja ben girmiyorum araba kendi giriyor dolayısıyla tadı olmuyor.

-klasik amerikan arabalarının olduğu moduda indirdim tam benlik arabalar var

-f1 ile ilgili sevginizi ileride daha iyi anlayabileceğimi biliyorum ama umarım 24 km lik alphine mountain parkurunu reno r8gordini ile bitirmişsinizdir.yokuş yukarı keskin virajda yavaşladıktan sonra gaza yükleniyorsun ama motor epey bir bagırdıktan sonra bir üst vitese geçiyor karbüratörlü bağıra bağıra yavaş hızlanan arabaları daha çok seviyorum.

-sanırım virajların sonunda direksiyonu çabuk toplayabilseydim sorunum hafifleyecekti dreksiyonu toplama hızı lfs oyununda ayarlanabiliyordu bunda okadar aradım bulamadım
  • Hocam o kendi kendine gitme olayı yardımcılardan biriyle alakalı,steering help galiba onu kapatman lazım tabii,onu açmasaydın keşke.Arabanın virajda çok kayması setup ile de ilgilidir,pistte birkaç tur at lastikler ve frenler iyice ısınsın,ya çok uzun iş setup olayını anlatmak yani iyi setup ile beraber arabalar çok güzel yol tutuyor,eski f1 leri bile acaip yolda tutabiliyorum tüm yardımlar kapalı olarak ama klavye ile zor işte yani pedalla verebileceğin hassasiyeti klavye ile veremezsin,çok zor.Sürerken diğer yazımda söylediğim şeyleri yap,pompalama,kontralar falan ama gene tam istediğin gibi olmaz,direksiyon gibi olmaz.Direksiyonu çabuk toparlama ayarı vardı bu oyunda,o control bölümündeki ayarlarla oyna.Arabaları çok bağırtmak istiyorsan vites oranlarıyla da oynayabilirsin ama motor yanabilir sonra Baktım gordini ye,oynamadım onunla,ben genelde open wheels serilerini indiriyorum,birkaç tane de prototypes ve touring modu var.Bak bir tane kamyon modu var,onu da indir çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galganus12 -- 18 Temmuz 2008; 15:03:44 >

• direksiyon çevirme/toplama hızını ayarlayan yeri buldum digital steering rate
    burayı 100 yapınca çok hızlı çeviriyor ve topluyor ama ben sadece direksiyonu hızlı toplasın istemiştim ancak iki olayıda aynı sekmeye atamışlar algı durumuma göre ortalarda biyerde çalışacağız artık

ısınma turlarını önemsiz buluyordum bunuda böylece senden öğrenmiş oldum

arkadaşlar birde bu pist ve araçları sizler nerelerden indiriyorsunuz
    bununla ilgili bir rfactorcentral var burdan indirdiklerimin icinde gamedata dosyası çıkıyor locaiton veya vehicle diye beni yönlendirip oyuna yerleştirebiliyorum birde nogripracing var buradada biraz pist ve araçlar var ama içinden eksik dosya çıkıyor sanki dosyayı indirip açıyorum pistin resmi bile yok birde arabalar ile ilgili rar dosyaların megabaytları çok düşük zaten önce bundan dolayı şüphelenmiştim
    ayrıca bir iki site daha var bunlarda zaten rfactorcentral sitesine yönlendiriyor

mesela ben youtubeden rfactor oyununda reno12 toros gördüm bunu nerden indirmişlerdir
    birde rfactorcentralda wips diye biyer var orda opel vektra gördüm ama download linki vermemişler bunlar ne oluyor millet bunları nereden indiriyor

saygılar

• Wip denilen yer daha yapımı yeni başlamış veya yapımı devam eden modların olduğu bölümdür,bazı modların sadece demolarını indirebiliyoruz ama çoğunluğu demo vermiyor yani indiremiyoruz,tepede bir tane yapım barı var,mod yapımının ne kadarının bittiğini,ne durumda olduğunu gösteriyor.Paralı üyelik istemiyor,orada yazan mod yapımcılarına yardım hesabı,istersen yardım amaçlı para yatırıyorsun,çoğu mod sitesinde bu var,no-grip te falan da var ama bazı modlar da var belirli yarış liglerine veriliyor halka açılmıyor,o liglerde yarışırsanız eğer kullanabiliyorsunuz.Singapur pisti o bölümdeyse inmez şu an eğer demo hali yoksa zaten pistlerin demo halleri de bir işe yaramaz,yanlız çok güzel piste benziyor,çıksın da oynayalım,wip sayesinde ilerde ne gibi modlar ve pistlerin çıkacağı hakkında biraz fikrimiz oluyor.Oradaki tüm f1 leri,özellikle doksanlı yıllardakileri bekliyorum ben.

Isınma turları önemli,senin oynadığın modları bilmiyorum ama open wheels serilerinde falan ilk tur ile üçüncü veya dördüncü turlar arasında bayağı yol tutma farkı oluyor,boşuna koymamışlar yani dene arabadaki farkı anlarsın.

Rfactor un dışında var bir kaç site daha,mesela rfactorcentral da olmayan bir sürü pist buldum ben enna pergusa,valencia,brno,macau,vara...bunlar rfactorcentral da yok.O indirdiklerin skin dir,mod değildir,nogrip gtr2 için daha çok kullanılıyor,rfactor modu pek yok orada,en iyisi rfactorcentral,rfactor modlarının yüzde 95 i var orada.

İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galganus12 -- 18 Temmuz 2008; 21:19:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: galganus12

Wip denilen yer daha yapımı yeni başlamış veya yapımı devam eden modların olduğu bölümdür,bazı modların sadece demolarını indirebiliyoruz ama çoğunluğu demo vermiyor yani indiremiyoruz,tepede bir tane yapım barı var,mod yapımının ne kadarının bittiğini,ne durumda olduğunu gösteriyor.Paralı üyelik istemiyor,orada yazan mod yapımcılarına yardım hesabı,istersen yardım amaçlı para yatırıyorsun,çoğu mod sitesinde bu var,no-grip te falan da var ama bazı modlar da var belirli yarış liglerine veriliyor halka açılmıyor,o liglerde yarışırsanız eğer kullanabiliyorsunuz.Singapur pisti o bölümdeyse inmez şu an eğer demo hali yoksa zaten pistlerin demo halleri de bir işe yaramaz,yanlız çok güzel piste benziyor,çıksın da oynayalım,wip sayesinde ilerde ne gibi modlar ve pistlerin çıkacağı hakkında biraz fikrimiz oluyor.Oradaki tüm f1 leri,özellikle doksanlı yıllardakileri bekliyorum ben.

Isınma turları önemli,senin oynadığın modları bilmiyorum ama open wheels serilerinde falan ilk tur ile üçüncü veya dördüncü turlar arasında bayağı yol tutma farkı oluyor,boşuna koymamışlar yani dene arabadaki farkı anlarsın.

Rfactor un dışında var bir kaç site daha,mesela rfactorcentral da olmayan bir sürü pist buldum ben enna pergusa,valencia,brno,macau,vara...bunlar rfactorcentral da yok.O indirdiklerin skin dir,mod değildir,nogrip gtr2 için daha çok kullanılıyor,rfactor modu pek yok orada,en iyisi rfactorcentral,rfactor modlarının yüzde 95 i var orada.

İMLA

dostum aslında çok ilgilisin ama anladığım kadarıyla üstte bi msjda sürücü yardımlarını tavsiye etmişsin ve sen de onlarla oynuyorsun.eğer f1 modlarını seviyorsan sürücü yardımlarını tamamen kapat ve öyle oyna derim...o zaman sadece formasyon turunda lastikleri ısıtmaya çalışmıyorsun..lastikleri ısıtırken fren ısılarına, aracın su ısısının yükselmemesine, yağ ısısına da dikkat etmek zorunda kalıyosun...tabi hasar %100 olmalı...ama dediğin doğru özellikle no aids oynarken formasyonun ne kadar iyi geçtiğini starttan sonra ilk virajda ya da 3-5 tur içinde bir başkasının hava tünelinde viraja girmeye çalışırken anlıyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luimwElrohir -- 22 Temmuz 2008; 15:14:59 >

• @ breath23
    Cevap verdiğim arkadaş rfactor ü yeni keşfediyorum demiş ve klavye ile oynuyorum demiş,klavye ile yeni başlayan biri bir süre bazı yardımları açarak oynayabilir diye düşünüp böyle yazdım,tabii ki sıfırdan no aids olarak oynamak daha iyi ama bu tarz oyunları böyle oynayıp çok soğuyan insanlar var çünkü ayarlar karışık,araçlar çok kayıyor ve klavye ile kontrol ve hassasiyet bir direksiyon kadar olamaz,bir süre genel anlamda oyuna ısınana kadar aç demek istedim.Tavsiyen için saol ama zaten no aids olarak oynuyorum,eski f1 leri no aids olarak yolda tutabiliyorum dedim ayrıca başka yazılarımda da no aids olarak oynuyorum dedim,gözünden kaçmış herhalde dostum,su ve yağ ısısı da önemli tabii freni zaten yazdım Ben şu an analog olmayan gamepad ile oynuyorum,hiçbir şekilde istediğim kontrolü sağlayamıyorum ama adam gibi bir direksiyon ile düzgün tur zamanlarına ulaşacağımı düşünüyorum,direksiyon alınca ve iyi tur zamanları atmaya başlayınca sizin lige gelip yarışmayı düşünüyorum ve istiyorum

EKLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galganus12 -- 22 Temmuz 2008; 16:13:59 >

• bende dün akşam rfactor 1.255 ve mmg 2007SE modunu yükledim klavyeyle oynamaya çalışıyorum tcyi high yapıyorum ama yinede araç çok kayıyor kalkışlarda viraj çıkışlarında pitten dahi yanlayarak çıkıyorum sorun ayarlardamı acaba yoksa sizdede böylemi çünkü tc en yüksek no aids düşünemiyorum
  • Sorun yok,bizde de öyle no aids olarak,bende pitten yanlayarak çıkıyorum pisti çok iyi bilmen,nerede ve ne kadar gaza ve frene basmayı bilmen lazım ve tabii ki iyi bir setup yapman şart,klavye ile oynanmıyor abi bu oyun.

İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galganus12 -- 23 Temmuz 2008; 14:07:13 >
  • aslında ayarlardan gazı falan en düşük yaptım yavaş yavaş basıyorum zaten en düşük olduğundan hemen hızlanmıyor ama yinede kayıyor araç özellikle bordurlere çıkınca direk spin neyse öğrenicez artık
  • FSONE 2007 modu çıkmış,deneyen var mı acaba?MMG 2007 ye göre nasıl fizikler,sürüş,sesler,grafikler falan?Ona göre indireceğim.
  • MMG2007 nin yerini tutmuyor boşuna indirme ben denedim hoşuma gitmedi..yani gerek yok diyim MMG varken..
  • Arkadaşlar merhaba. Bende bu oyunu yeni yükledim. Aslında cd si vardı ama çalıştıramamıştım. Neyse bugün başka crack indirerek çalıştırmayı başardım fakat oyunda sadece online oynamak için menüler var (bağlantı ayarları vs..). Ama ben bilgisayarda kendim oynamak istiyorum online değil. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aessoydan

Arkadaşlar merhaba. Bende bu oyunu yeni yükledim. Aslında cd si vardı ama çalıştıramamıştım. Neyse bugün başka crack indirerek çalıştırmayı başardım fakat oyunda sadece online oynamak için menüler var (bağlantı ayarları vs..). Ama ben bilgisayarda kendim oynamak istiyorum online değil. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Customize den vehicle seç,bir araba al,control den race weekend veya race season ı seçip yandan pisti seç ve load circuit e tıkla o kadar.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba. Bende bu oyunu yeni yükledim. Aslında cd si vardı ama çalıştıramamıştım. Neyse bugün başka crack indirerek çalıştırmayı başardım fakat oyunda sadece online oynamak için menüler var (bağlantı ayarları vs..). Ama ben bilgisayarda kendim oynamak istiyorum online değil. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Customize den vehicle seç,bir araba al,control den race weekend veya race season ı seçip yandan pisti seç ve load circuit e tıkla o kadar.

Arkadaşım çok teşekkür ederim fakat benim oyunla bir hata var galiba. Menülere girerken hep "Shadow project bump shader level-1 not found" yazıyor.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım çok teşekkür ederim fakat benim oyunla bir hata var galiba. Menülere girerken hep "Shadow project bump shader level-1 not found" yazıyor.

Hocam oyunu kurarken hata olmuştur,sil tekrar yükle yada indirirken bir hata olmuştur,önemli bir dosya kayıp olabilir.

• Corvette C6 @ Nordschleife

rFactor (2005) [ANA KONU]

• Hangi mod için setup istiyorsunuz?Ben aslında setup yapmayı pek iyi bilmiyorum ama elimde pratik bir setup guide vardı.Format atınca gitti tekrar bulunca size yollarım.

Mini @ Mid-Ohio

Porsche Carrera Cup @ Interlagos

Not : Resimler oyun içidir.

• size msn adresimi vereyim.Ordan setup yollarım ama sanırım pek setupım yok formattan sonra gitmiş hepsi.yine de olanları atarım ok?

slayer_sonic@hotmail.com

Porsche RS Spyder @ Le Mans

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.