Şimdi Ara

RFT lastik yerine normal lastik takmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BMW marka araçlarda yedek lastik olmadığı için RFT lastik ile geliyor araçlar normal lastiğe göre daha sert bir yapısı var ve daha kalın aslında halk arasında patlamaz lastik diye tabir ediliyor. Patlamaz falan değil sadece patladığı zaman sizi belirli bir hızda belirli bir km götürüyor.

Merak ettiğim olay ise RFT yerine normal lastik alsak misal XL yanakları daha kuvvetli bir sorun yaşarmıyız?
    Ben kış lastiğinde normal lastik almayı düşünüyorum.

• Ben bir ay önce bu dediğinizi yaptım. Lastikçiler zaten bu yolu sıklıkla uyguluyorlar. Hatta bizim lastikçi runflat lastikleri gereksiz diye yorumluyor. Ne gerek var diyor alırsın 10 liralık bir köpük lastik patladığı zaman içerisine basarsın olur biter diyor.
  • Bi tanıdığım 16 jant runlatten 18 jant normal lastiğe geçti f30 da ve çok daha konforlu olduğu söylüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Ben bir ay önce bu dediğinizi yaptım. Lastikçiler zaten bu yolu sıklıkla uyguluyorlar. Hatta bizim lastikçi runflat lastikleri gereksiz diye yorumluyor. Ne gerek var diyor alırsın 10 liralık bir köpük lastik patladığı zaman içerisine basarsın olur biter diyor.

Yol tutuşta falan sorun oldumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Ben bir ay önce bu dediğinizi yaptım. Lastikçiler zaten bu yolu sıklıkla uyguluyorlar. Hatta bizim lastikçi runflat lastikleri gereksiz diye yorumluyor. Ne gerek var diyor alırsın 10 liralık bir köpük lastik patladığı zaman içerisine basarsın olur biter diyor.

Yol tutusu niye sorunlu olsun ki!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Yol tutusu niye sorunlu olsun ki!

RFT lastiğe göre araba yapıldı daha güvenli v.s gibi laflar duydum hep yani tek sorun lastik patlarsa yolda kalmak mı ?

• Teknik olarak bir uyumsuzluk söz konusu değil.

RFT yüksek hızda patlayıp yoldan çıkarmadığı için ekstra güvenlik unsurudur.

RFT patladığı zaman şöförü yerinden kaldırmayıp lastikçiye kadar götürdüğü için yine hem güvenlik hemde konfor unsurudur. ( Ülkemizde emniyet şeritleri ve yol kenarları ihlallerden dolayı pek güvenli değil )

Bu iki etkenden vazgeçip, konforu tercih ederseniz RFT'den vazgeçebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jant Ve Lastik Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2009 e90 318d için yapmıştık bu işlemi 18" di yanılmıyorsam konfor ve yol tutuş arttı . Ancak güvenlik konusunda rflt daha iyi aklınızdan çıkarmayın . Lastik yarılırsa vs. arabanın takla atma riski daha düşük .
  • rft lastiği çıkarıp normal lastik taktım araçta sağa çekme başladı. başta rft lastik yüzünden olduğu hiç aklıma gelmedi. aracı belki 10 defa farklı farklı yerlerde rota soktum. ön takım komple kontrol edildi. amortisör kafaları değişti ama nafile sorun geçmedi. hatta ankara'dan istanbul'a bu yüzden gidip direksiyona yazılım attırdım yazılımsal bir sıkıntı vardır diye. adaptasyon yapıldı yine yok araba alıp başını sağ tarafa gidiyor. 4 takım lastik değiştim tabanı hatalıdır diye hepsi aynı düzelme yoktu.

özel servisime bıraktım ne yapıyorsanız yapın düz gitsin bu araba dedim. bmw'ye yazı yazmışlar. m süspansiyonlar tamamen rft lastiğe göre tasarlandı.araca rft lastik takın dendi. servis sahibi kendi aracından çıkarıp aracıma rft lastik taktı ve araç dümdüz gitmeye başladı.
  • M değilse sorun yok yani ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: kyokushin

M değilse sorun yok yani ilginç

oldukça ilginç
  • Baya bir video izledim baya araştırdım RFT lastik sadece patladığı zaman seni belirli km götürmek için değil güvenlik içinde iyi birşey bende RFT lastik aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.