Şimdi Ara

Rift ekran kartımı yaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gece rift diye bir mmorpg'un yedinci open betası vardı,
    Oyunu yükledim ve girdim saat 20:00 gibi açıldı serverlar, oyuna girdikten sonra karşımdaki npc'den quest aldım sonra etrafa bakınırken bir anda dondu oyun.(tamda karaktere zoom yapmıştım ve üzerine shader efekti geldiğinde olmuştu sanırım pixel shader 3.0 veya 4.0'dı çok fazla bir parlaklıktı, daha iki dakika falan olmuştu gireli) Reset attım ve ana kartın logosu bozuk çıktı, sonra win'e girerkenki o yazılar karman çorman oldu birbirine karışmış anlaşılmaz yazılardı ve windowsa girdi dikey olarak mavi çizgiler çıktı ekran kartı driverı zaten en güncel olanıydı. ekran kartı tam olarak yanmasada büyük hasar gördü anladığım kadarıyla. Kartım 8800gt zotac AMP edition
    bildiğiniz gibi zotac amp'ler fabrika çıkışı o/c'li kartlar. ısınma problemi vardı. Ama hiçbir oyunda problem yaşamadım en yeni olarak test drive unlimited 2 ve two worlds 2 oynuyodum yüksek çözünürlükte bile bir problem yaşamıyodum çok akıcıydı ve her iki oyundanda yüksek fps alıyodum.

garantiside yok kartın :(

allah belasını versin yeni ekran kartı masrafı çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHonor85 -- 15 Şubat 2011; 23:59:42 >

• Oyun inanılmaz kasıyor makineyi. Zotac gforce gtx460 ekran kartı var. Deadspace 2 gibi kasıntı grafikli bir oyunda full grafiklerde fanın sesi bile duyulmuyor ama Rift te uçak gibi çalışıyo makine. Tempurature Monitor indirdim ekran kartı 95 derecelere kadar ısınıyor.

Aynı durumu yaşayan varmı ?

--------------------------------------------
    bu yazıyı başka bir forumdan aldım makineyi ve tabi ekran kartını aşırı zorlayan bir oyun yazıdanda anlaşıldığı gibi. bide starcraft 2 ilk çıktığında ana sayfasında bir kod yüzünden onlarca ekran kartını yakmıştı hatırlarsanız :(
  • Fırınlama yöntemini deneyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSagara

Fırınlama yöntemini deneyebilirsiniz
    önce dalga geçiyosunuz sandım ama gerçektende böyle bir teknik varmış. "yelkowan" arkadaşımızın videosunu izledimhttp://forum.donanimhaber.com/m_42907844/mpage_1/key_/tm.htm gerçekten müthiş bir olay. CaptainSagara teşekkür ederim deniycem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheHonor85

önce dalga geçiyosunuz sandım ama gerçektende böyle bir teknik varmış. "yelkowan" arkadaşımızın videosunu izledimhttp://forum.donanimhaber.com/m_42907844/mpage_1/key_/tm.htm gerçekten müthiş bir olay. CaptainSagara teşekkür ederim deniycem.

Alıntıları Göster
    alternatif bir yöntem yok galba.

• Ekran karti yanmalarında alternatif yöntem yok şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSagara

Ekran karti yanmalarında alternatif yöntem yok şu an
    gigabyte GA-p35-s3g ana kartım bu, hangi ekran kartını alayım sizce ? bi tavsiyede bulunursanız sevinirim. Benim 8800gt öteki bilgisayarımda bulunan 9800gt gigabyte'dan çok daha hızlıydı dediğim gibi zotac amp edition fabrika çıkışı o/c'li cpu-z programıyla bakmıştım ikisinide kıyasladım 8800gt neredeyse fark atıyodu ama feci şekilde ısınıyodu, el değmiyodu karta, üstünde bişi pişirsen pişirirsin yani o derece. ati kartlarındanda önerebilirsiniz. Bide dün ekran kartını çıkarayım dedim bi tarafı çıktı diğer tarafı çıkmadı mandalı kopmuştu en son bende kırmayayım dedim yerine geri taktım çıkarmayada korkuyorum slot bozulursa bide ana kart parası vermiyim diye. Neyse tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

gigabyte GA-p35-s3g ana kartım bu, hangi ekran kartını alayım sizce ? bi tavsiyede bulunursanız sevinirim. Benim 8800gt öteki bilgisayarımda bulunan 9800gt gigabyte'dan çok daha hızlıydı dediğim gibi zotac amp edition fabrika çıkışı o/c'li cpu-z programıyla bakmıştım ikisinide kıyasladım 8800gt neredeyse fark atıyodu ama feci şekilde ısınıyodu, el değmiyodu karta, üstünde bişi pişirsen pişirirsin yani o derece. ati kartlarındanda önerebilirsiniz. Bide dün ekran kartını çıkarayım dedim bi tarafı çıktı diğer tarafı çıkmadı mandalı kopmuştu en son bende kırmayayım dedim yerine geri taktım çıkarmayada korkuyorum slot bozulursa bide ana kart parası vermiyim diye. Neyse tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alıntıları Göster
    yeni ekran kartı al bozulanıda bana ver yapayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

yeni ekran kartı al bozulanıda bana ver yapayım

Alıntıları Göster
    Yukarı
  • quote:

Yukarı

Alıntıları Göster
    psu ne alemde diğer bileşenler nelerdir bunlardan bahsetmelisin ki yeni ekran kartı önerelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

psu ne alemde diğer bileşenler nelerdir bunlardan bahsetmelisin ki yeni ekran kartı önerelim

Aopen 600W, ana kart "gigabyte GA-p35-s3g" bide 2gb ddr2 ram var. Bu arada Ekran kartı fiyatlarıda uçmuş resmen :(
  • quote:

quote:

Aopen 600W, ana kart "gigabyte GA-p35-s3g" bide 2gb ddr2 ram var. Bu arada Ekran kartı fiyatlarıda uçmuş resmen :(

Alıntıları Göster
    garantiye gönder
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

garantiye gönder

Alıntıları Göster
    işlemci?
  • quote:

garantiye gönder

ilk mesajımı iyi okumamışsınız sanırım, orda belirttim garantisi yok diye.
  • quote:

işlemci?

intel core 2 duo E7200 2.53GHz
  • quote:

quote:

garantiye gönder

ilk mesajımı iyi okumamışsınız sanırım, orda belirttim garantisi yok diye.

Alıntıları Göster
    evet şimdi gördüm pardon. o zaman fırınlama seçeneği kalıyor sanırım. aşağıdaki konuyu da dikkate alın.

http://forum.donanimhaber.com/m_46767262/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46767262

• quote:

quote:

işlemci?

intel core 2 duo E7200 2.53GHz

Alıntıları Göster
    bütçen nedir bilmiyorum ama şu 2 kart işini görür

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35426_PALIT_GeForce_GTS450__1GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32011_PALIT_GeForce_GTX460__768_MB__GDDR5__192_Bit__Ekran_Karti.html

tavsiyem gts450 dir.

• quote:

bütçen nedir bilmiyorum ama şu 2 kart işini görür

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35426_PALIT_GeForce_GTS450__1GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32011_PALIT_GeForce_GTX460__768_MB__GDDR5__192_Bit__Ekran_Karti.html

tavsiyem gts450 dir.

Alıntıları Göster
    GUERRA evet o verdiğin linki okumuştum fazla bırakmamak lazım fırında bide bu yöntemle düzelse bile tekrardan aynı sorun ortaya çıkabiliyomuş mesela 1-2 ay sonra :(

Mckhan çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ben şunu merak ediyorum benim 8800gt 256 bitti bunlar 128 ve 192 bit ama tabiki 8800gt'den çok daha güçlü kartlar fakat bu bit olayı neden düşük oluyo yeni kartlarda ?

bende exa'dan bakıyodum şimdi kartlarada hiç 8800gt veya 9800gt dengi kart yokmu atide? varsa bile piyasada değildir artık dimi nede olsa eski kartlar.

başka varmı daha ucuz tavsiyeleriniz ?

Tekrar teşekkür ederim vakit ayırıpta cevap yazan herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHonor85 -- 16 Şubat 2011; 16:49:48 >

• quote:

GUERRA evet o verdiğin linki okumuştum fazla bırakmamak lazım fırında bide bu yöntemle düzelse bile tekrardan aynı sorun ortaya çıkabiliyomuş mesela 1-2 ay sonra :(

Mckhan çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ben şunu merak ediyorum benim 8800gt 256 bitti bunlar 128 ve 192 bit ama tabiki 8800gt'den çok daha güçlü kartlar fakat bu bit olayı neden düşük oluyo yeni kartlarda ?

bende exa'dan bakıyodum şimdi kartlarada hiç 8800gt veya 9800gt dengi kart yokmu atide? varsa bile piyasada değildir artık dimi nede olsa eski kartlar.

başka varmı daha ucuz tavsiyeleriniz ?

Tekrar teşekkür ederim vakit ayırıpta cevap yazan herkese.

Alıntıları Göster
    bütçeni tam belirtirsin daha iyi yardımcı olabilirim

bahsettiğin kartlar ddr3 ve ddr2 bellekliydi şimdi kartlar ise ddr5 bellekli ve kısaca

ddr3 256 = dddr5 128 bit diyebiliriz

• quote:

bütçeni tam belirtirsin daha iyi yardımcı olabilirim

bahsettiğin kartlar ddr3 ve ddr2 bellekliydi şimdi kartlar ise ddr5 bellekli ve kısaca

ddr3 256 = dddr5 128 bit diyebiliriz

120 dolara kadar çıkabilirim

http://www.exa.com.tr/sparkle/ekran_kartlari/sparkle_9800gt-334-9621.html

şu kartı gözüme kestirdim ama, nedersin bilmem. bu fiyatlarda galba başka seçeneğim yok :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.